|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali mogoče zahtevam preveč..
27.11.2012 9:51:54   
mini86
..od svojega otroka..

ta vprašanje se mi pojavlja že nekaj časa...res sem tik pred porodom polna hormonov ampak vseeno..

sin je star 3,5 let, priden, vesel, živahen..nikoli ni bil trmast-tega ne poznamo, vse se da lepo zment z njem, vedno mu vse lepo razložim da ni kakšnih presenečenj in nikoli za nobeno stvar ne pade "ven"..

skratka..kaj me mori..v primerih ko ne uboga na prvo js že takoj začnem štet do tri..1, 2, 2,5..in uboga..
ko je spet nekaj ko rečmo on nebi, se zravn smeji, povem še enkrat in zraven rečem da če ne bo to pa to bom uno uzela..in uboga..
če se afna pri mizi, mu povem da ima zadnje opozorilo čene uzamem in potem je naprej lep al pa reče da ma dost..

ne me narobe razumet..niso čez celi dan samo opozorila-daleč od tega se pa to zgodi rečmo parkrat, včasih večkrat, včasih manjkrat..
ve da določene stvari mora in od njih ne odstopim kljub prosačenju in joku..če je čas za spanje je čas za spanje..


in ko takole razmišljam se mi zdi da ima same neke omejitve..da ga omejujem..tega rs nebi rada..rada bi da ima "normalno" otroštvo..ma ne sj ga ima..nič mu ne manjka, skupaj ustvarjava, se hecava, tudi nagajti zna, bereva pravljice..

zdj mi pa povejte a sm res tok stroga oz ga preveč omejujem al se mi zdi tole vse skp še bolj grozno zaradi hormonovuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali mogoče zahtevam preveč..
27.11.2012 9:59:36   
Paštetka
hm... za moje pojme so meje dobre oz. nujno potrebne za otroka, s tem, da pa je potrebno otroku vsake toliko tudi malo pogledati skozi prste, da mu ne ubiješ iznajdljivosti, kreativnosti, raziskovalne žilice, da kasneje ko bo večji ne bo samo čakal, da mu nekdo da navodila, ampak bo znal pogledati sliko tudi izven okvirjev in biti tako boljši.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
27.11.2012 10:38:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali mogoče zahtevam preveč..
27.11.2012 10:41:28   
petea
mini86,
otrok rabi meje, seveda pa je njegova otroška 'dolžnost' jih preizkušati in preverjati, ali še držijo. user posted image

Naloga tebe kot starša pa je, da meje ohranjaš tam, kjer smatraš, da morajo biti. In da si dosledna pri tem, da se je mej treba držati - seveda pa morajo biti realno postavljene.
Je pa to za starše zagotovo veliko bolj naporno kot za otroke, oni se bolj igrajo.

In seveda so veseli, če se igramo z njimi. Zato izkoristi priložnosti, ko se lahko igraš z njim in obrneš celo situacijo na zabavno stran, bosta oba veliko lažje dosegla željeno in se bosta pri tem še lepo imela.

Npr. kadar se moj štiriletnik noče obleči, pa seveda prigovarjanje ne pomaga, je veliko bolj učinkovito, da ga požgečkam in fino pocartljam - časa mi vzame isto, kot če ukazujem, efekt pa je veliko boljši - obleče se sam, in to z nasmehom.

Tudi metoda štetja npr. do 3 deluje - enkrat sem jo bolj iz pomanjkanja idej uporabila, da je šel pospravit igrače, in sem bila zelo presenečena, da so se mu kar zaiskrile oči, ko sem začela šteti ter je kar poletel in naredil željeno.


Hja, je potrebno obilo potrpežljivosti na strani staršev. In vedeti, da so otroci samo otroci in da nekaj nagajivosti morajo ohraniti.

Verjetno nisi prestroga, le skrbna in se sposobna vživeti v vlogo otroka. Lahko da te sedaj tudi malo skrbi, ker veš, da boš kmalu morala razporejati svoj čas in pozornost med dva otroka ter je težko predvideti, kako vam bo uspevalo organizirati zadeve, da boste vsi bolj kot ne zadovoljni in če boš imela dovolj časa in energije, da se boš lahko posvečala obema vsaj približno toliko, kot si želiš.
Če boš imela s sinom vzpostavljeno rutino in ti bo lahko pomagal z drobnimi opravili (kar v tej starosti že znajo in to kot veliki bratje tudi z veseljem počnejo), se boste vsi skupaj imeli veliko lepše z novim družinskim članom.

Srečno!



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali mogoče zahtevam preveč..
27.11.2012 12:19:51   
mini86
sj glih zaradi tega ker je tako priden in ubogljiv mislim da preveč zahtevam-pismu a gre tole sploh skpuser posted image

in ja tiste meje za katere sem odločena se jih držim 110%, če ne se rajši naredim da ne vidim/slišim kaj dela..


ma ja..itak mi je hudo k dobimo dojenčka..noro hudo..doma me itak noooobe ne razume k itak pretiravam..


tko kt učeri..mam pripravljen košek in čez njega pride pač eno pregrinjalo..ampak če dam to pregrinjalo potem čez ne vidim tamauga pa tud dvignt se morm da vidim k dojenčku notr..
in tašča kdaj bom uzela to pregrinjalo in sm povedala kako je da pač laži vidm dojenčka in tamauga čez..in ona men ja mal odmisl tamauga zdj..HAAAALO!!!!!zakaj že..

in pol dons k ga pelm v vrtec uprašam če pridem na govorilne-pa pravi ah kje zanga pa sploh ne k itak je bla bla bla..pol mi pa reče da je tko mala odrasla oseba ujeta v njem in da si učasih reče pa dj bot še malo otrok..in zdj se spet počutm krivo da sm js kriva da je tako..


mah dons res ni moj danuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?