|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neinvaziven test za Downov sindrom
19.2.2013 10:53:59   
Jollanda
Pozdravljene,

Ima mogoče katera od vas kaj več informacij v zvezi z novim testom. Bojda se, ga da opraviti v Domžalah pri dr. Strahovi (to mi je povedala kolegica). Preden kličem tja in sprašujem neumnosti bi rada imela čim več informacij.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neinvaziven test za Downov sindrom
19.2.2013 11:08:34   
Tippi
Tukaj je link
http://med.over.net/forum5/read.php?56,8153871

Medgen opravlja ta test. če ga pa tudi v domžalah, pa ne vem.

Stane pa cca 900 eurov. jaz sem se že danes odločila, da bom šla na ta test, ko bom, če bom nosečka srečka user posted image

(odgovor članu Jollanda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neinvaziven test za Downov sindrom
20.2.2013 9:28:42   
Jollanda
Živjo,

Tippi hvala za link. Tole vprašanje sem objavila tudi na mama.si in bibaleze pa se je izkazalo, da sem dobila samo tvoj odgovor. Tako, da sem se odločila da kar pokličem v Domžale k Strahovi in pa tudi v Medgen. Bom napisala kar kratek povzetek ker očitno nam manjka telih informacij.

Najprej sem klicala v Medgen. Moram povedati, da so bili precej neprijazni in sem dobila občutek v smislu kaj nas gnjavite s tem. Razložili so mi, da so ta test že ponujali vendar pa, da ga trenutno pri njih ne morem opraviti. Tudi cene mi najprej niso želeli povedati potem pa sem izvlekla informacijo, da naj bi bla cena še všja kot je napisala Tipi cca 1050 €.

Zgodba je bila glede prijaznosti pri Strahovi povsem drugačna. Že sestra mi je razložila osnovne stvari potem pa nekoliko bolj na široko še dr. Strahova.

Test je izredno zanesljiv (99%) in je namenjen testiranju trisomije 21. kromosoma (Downov sindrom), 18. kromosoma in 13. kromosoma. Prav tako zdravnica dobi informacijo v kolikor bi v laboratoriju zaznali prisotnost trisomije spolnih kromosomov. Spola otroka s tem testom ne določajo! Test je mogoče opraviti od 12. tedna dalje in je predvsem namenjen tistim nosečnicam, ki smo že opravile nuhalno svetlino in imamo povišano tveganje za Downov sindrom. Pred opravljanjem testa ti zdravnik tudi natančno in obširno razloži vse omejitve testa. Sicer pa ti vzamejo samo kri tako kot za običajno laboratorijsko preiskavo. Rezultati naj bi bli v 14 dneh po odvzemu krvi.

Cena je pa trenutno taka kot je že napisala Tippi torej 890 €.

Jaz se še nisem čisto odločila ampak skoraj gotovo se bom naročila pri Strahovi.


(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neinvaziven test za Downov sindrom
21.2.2013 9:50:47   
Masha_M
Po moje imajo v Medgenu poln kufr vseh vprašanj, ker so postali paranoični zaradi tega zadnjega škandala v medijih. Ne dojemajo pa, da to ni problem pacientk, če so njih (sicer upravičeno) vlačili po zobeh. user posted image

(odgovor članu Jollanda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neinvaziven test za Downov sindrom
21.2.2013 9:54:28   
Anonimen
Jollanda na internetu imaš ogromno podatkov o tem testu.Ne vem zakaj si je to tako težko prebrat user posted image ?

(odgovor članu Jollanda)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neinvaziven test za Downov sindrom
21.2.2013 10:12:04   
majčica1508
Ko sva se midva odločala za ta test je bilo tako,da je bilo samo za kromosom 21 in nobenega 13 in 18 kromosoma zraven čeprav je na prospektu pisalo še za ta 2 kromosoma(pa še nekje sem zasledila,da je dr.Pušenjako tem pisal)In ravno to je bil razlog,da sva se odločila za AC....

Si se pozanimala,kam pošlje dr.Strah to tvojo kri v kateri labaratorij oziroma v katero državo....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neinvaziven test za Downov sindrom
20.3.2013 16:06:22   
Jollanda
Pozdravljene,

Včeraj sem prejela rezultate testa in vsa presrečna izvedela, da je vse v najlepšem redu. Test je pokazala, da praktično ni nevarnosti za trisomijo 21., 18. in 13. kljub temu, da je meritev nuhalne svetline pokazala da imam povišano tveganje. user posted image Rezultate sem prejela v točno 14. dneh od takrat ko sem dala kri. Pri Strahovi so pa itak super... priporočam tudi ostalim!

LP Joli

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?