|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velika dilema - prosim za mnenje ali nasvet
29.4.2013 8:23:44   
nosek5
Pozdravljeni,
 
smo mlada druzina, z dvemi otroci in živimo cca. 55 km stran od predstolnice. Moj mož dela v predstolnici, jaz pa še nekih 15 km iz nje, se pravi se vsak dan vozim v službo nekje 45 min - 1 h in enako nazaj. Druzina mi pomeni veliko in rada preživljam veliko časa z otroci in z možem. 
Problem pa nastane, ali naj ostanemo tam kjer smo, plačujemo nižjo najemnino in imamo veliko možnosti, da si ustvarimo hiško, otrok v vrtcu ne prevzemava midva, ampak nekdo drug, največkrat tašča, ali pa so obsojeni 2-3 krat tedensko biti v vrtcu 10 ur ali naj odidemo v kraj kjer sem zaposlena, ponovno v najem, za enkrat večjo najemnino, kot jo imamo sedaj in z nično možnostjo, da si ustvarimo lastno hiško, vendar pa bi otroke prevzemala midva sama in ne bi bila odvisna od nikogar. Seveda bi prihranili na času, kar je danes ključnega pomena, vendar pa to pomeni, da ostajamo obsojeni na najemniški stalež, do kdaj že? Do konca življenja?!!!
 
Zanima me, kako bi se odločili vi, dragi sogovorniki in ali imate kak dober nasvet okrog nastale situacije.
 
Hvala za iskrene odgovore.
Lep pozdrav.




< Sporočilo je popravil nosek5 -- 29.4.2013 8:24:25 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: velika dilema - prosim za mnenje ali nasvet
29.4.2013 8:45:22   
t5t6
Jaz bi ostala tam kjer ste. Obdobje vrtca zelo hitro mine, v drugem ali tretjem razredu lahko pride otrok po šoli sam domov in počaka kašno urco, da pridejo starši, kakšno leto kasneje so lahko že več ur sami, tako, da vam bo sigurno vedno lažje. Moj mož tudi dela v Lj, živimo 110 km stran, pa nismo nikoli niti pomislili, da bi šli živet v Lj. Jaz se vozim 20 km stran, delam 7 ur tako, da mi uspe pridet malo prej domov. Življenja na vasi, z velikim vrtom, kjer se otroci lahko igrajo, nebi nikoli zamenjala za življenje v mestu.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: velika dilema - prosim za mnenje ali nasvet
29.4.2013 8:50:33   
Anonimen
Če vam je tam kjer ste res všeč in se v prihodnosti vidite v tistem kraju, potem se jaz nebi selila ... kot je že predhodnica rekla, leta vrtca hito minejo, samo po drugi strani nas pa ravno v teh letih otroci najbolj rabijo ... če so še dovolj majhni, bi jaz raje razmišljala v smeri 6-urnega delavnika ali pa bi si iskala službo bližje domu, ker tudi na dolgi rok, ko bodo otroci večji, ti bo tako dolga vožnja v eno smer počasi začela presedat.

(odgovor članu t5t6)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: velika dilema - prosim za mnenje ali nasvet
8.5.2013 12:26:38   
SU
Mi smo se selili IZ večjega kraja na podeželje... Na začetku sem se 3 leta vozila malce več kot eno uro v službo... Mož je, k sreči, imel službo bližje domu.
Nikoli, ampak res NIKOLI se ne bi selila nazaj v mesto, bližje službi. Naravo, našo hiško, večji mir itd. ne dam nikoli. Zdaj imam, k sreči, službo bližje domu... vse je, priznam, lažje. Ampak še vedno bi se na, prejšnjem mestu, odločila enako.
Ni primerjave... najemnina, tuje stanovanje--hiška, NAŠA hiška, naša zemlja in narava okrog...
Svetujem, da ostanete tam. Službo pa sčasoma poskušaš najti bližje (vem, da je to v teh časih težko, mogoče pa uspe). Fino je, če je vsaj eden izmed staršev malce bližje v službi... če kaj "zagusti", da lažje prišiba iz službe...sicer pa se zvozi tudi tako, posebej, če imaš dobre odnose s starimi starši.

< Sporočilo je popravil SU -- 8.5.2013 12:28:13 >


_____________________________



(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: velika dilema - prosim za mnenje ali nasvet
22.5.2013 14:05:54   
nosek5
Ful hvala za vse odgovore,

ste mi potrdile(i) moje dileme.

Lep dan še naprej...

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?