|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 9:19:21   
Jabček
Do kdaj je bela plomba občutljiva? Sem imela kar konkreten poseg v zob (odstranitev stare plombe, zdravljenje 3 tedne, potem pa iz dveh strani na novo narejena bela plomba). Ampak zob je po 14dneh še vedno občutljiv. Ne nonstop, ampak recimo danes sem jedla rogljiček z gozdnimi sadeži in sem ravno tako smotano ugiznila v eno robido, ki je bila precej trda (pečena) in zdaj me boli. Tako kot da bi udaril po rani, ne bolečina kot taka, ampak taka topa.
Zobozdravnica me je sicer opozorila, da bo nekaj časa občutljiva, ampak 14dni, oziroma že skoraj 3 tedne?
Ima katera izkušnje, kako dolgo traja ta bolečina? Ali imam na belo plombo kaj garancije? Recimo, da ne plačujem spet 50€, če bo potrebno popravit?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 9:40:40   
petea
Plomba ne sme boleti. Pojdi nazaj in naj popravijo zadevo, saj očitno ni dobro narejeno.

Sama sem se v podobni situaciji že vrnila do zobarja in so plombo naredili še enkrat.

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 9:54:42   
Jabček
Zdajle sem poklicala. Rekla je, da me NAJVERJETNEJE boli ob jedi, ker je bil zob popravljen tako blizu živca (neka tekočina se premika) in zato nastane ta topa bolečina. Lahko traja tudi do 1leta?

Zdaj pa sem v dilemi in me res ima, da bi klicala še kam drugam.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 11:50:10   
respect
Nimaš kaj klicat. Boli te in te mora sprejeti. Zdravilo ti mora dati v zob in potem bo ok

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 12:37:22   
mamica deklicam
Nobena plomba oz. popravljen zob ne bi smel boleti. Če ni naredila dobro in te boli, naj popravi.

(odgovor članu respect)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 15:25:07   
Tejči
Mene ponavadi bela plomba boli tudi več kot 1 mesec, potem počasi neha. Na začetku me sprememba vroče-hladno tako zelo boli, da mi solze tečejo, a mine. Zdaj že dolgo nisem imela nobene nove plombe in noben zob nič ne boli, ne na ugriz, ne na vroče, ne na ledeno user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 18:10:15   
mika
Plomba ne sme bolet....če te še vedno boli, potem zoba ni pozdravila. Men ga je zdravila 2x po 3 tedne in 2. ko me ni več bolelo, je zob zaprla s plombo. Šla sem tudi na slikanje , da se je videlo, če je vse o.k. Tako da menjaj zobozdravnico. Resno mislim, meni je prejšnja zbozdravnica isto govorila, da ima zob pravico po zdravljenju bolet...glej brez veze da pišem, naredila mi je rastur....skratka poišči drugo mnenje in se kr prepiši drugamj.

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 19:20:08   
mateyka
bom jaz povedala svojo izkušnjo. meni je tako zobar rešil živec. sem imela podobno situacijo (privatnik zobar je bil); rekel mi je, da mi noče živca ven vzet, če se le da in bo dal plombo gor. ker pa je tako blizu živca in ne ve ali bo uspelo, bo trajalo 2-3 tedne, da se bo res pokazalo ali je uspel rešit živec. torej, če se po 2-3 tednih stvar umiri, je ok, če pa ne pa nazaj in odpret plombo in živec ven vzet (brrr). meni je bilo po 3 tednih bolje in zob je rešen. je pa res, da une 3 tedne ni blo brez bolečin - 14 dni sem morala pazit kako jem, je bil res občutljiv na pritisk. kot da bi rabil eno tako dolgo krivuljo da se nazaj pozdravi. samo da gre vedno na bolje to je IMHO najbolj važno - da je vsak dan manj občutljiv, to je point.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 19:24:38   
mateyka
mika, men je vrtal FUL blizu živca (z anestezijo) in to živc orenk razdraži - sej je ja živec zaboga, kaj ne bi bolelo pol še neki časa.

bom pa tako rekla, če po enem mesecu še boli, pol pa ni ok in je treba to zrihtat.

p.s. to o enem letu bolečine pa prvič slišim? user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 14.11.2014 19:26:18 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bela plomba - občutljivost
14.11.2014 23:33:57   
Sljiva
Jaz sem malo več kot dve leti nazaj menjala vse plombe iz amalgamskih v bele. Večina zob je živih, kakšna dva, trije mrtvi, pač so mi že prej živce ven pobrali. In se spomnim, da sem imela še kar precej časa zobe občutljive. Bolelo me res ni, ampak sem jih pa nekako čutila vsakič ko sem jedla kaj tršega. Pač čutila sem plombe, amalgamskih prej nisem nikoli. Trajalo je hm.. sigurno par mesecev, več kot tri. S komerkoli sem govorila (sodelavci, kolegi) so povedali enako. Tudi zobar. Pač to je drugačen material kot amalgam...tako da, če ni konkretnih bolečin, se meni ne zdi nič takega.
Saj če zob ni v redu zrihtan, bo bolel konstantno in vedno bolj, a ne, in potem pač veš da nekaj ni ok.

No, ko je pri meni končno šlo v normalo po par mesecih, je mir. Od takrat kot rečeno, je že dve leti, pa je popoln mir.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bela plomba - občutljivost
18.11.2014 9:41:06   
mini86
meni je že leta nazaj menjala neko "staro" plombo v belo..
ko mi je vrtala me je bolelo ko hudič-verjetno blizu živca..

ko mi je končala me je skelelo močno vsakoič ko sem kaj jedla-bilo je zelo moteče..sem šla nazaj, mi je pregledala če je kje
kakšna luknjica na površini ampak ni..no mi vseeno spet zamenja plombo, jaz preživljala iste muke, skelelo pa nič manj..

no in dejansko me je skelelo/bolelo kakšno leto, sploh nisem jedla na tisti strani, če mi je kaj ušlo med jedjo tja spet skleleo k hudič..
sedaj je vse ok, ne skeli, ne boli in lahko normalno jem..


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Sljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bela plomba - občutljivost
20.11.2014 14:30:22   
Jabček
Evo, jaz sem šla na pregled. Plomba je lepa, ni kakšnih luknjic ali da bi odstopala (priprava plombe je bila OK). Še vedno pa zobozdravniki trdijo, da je lahko zob občutljiv. Saj drugače me ne boli, ampak samo ob hranjenju user posted image . Sva se pa zmenili da, če do 1.decembra bolečine ne povsem ponehajo, jo bo menjala.
Sem malo pomirjenja.
Je pa res, da je zadnje dva dni topa bolečina čisto izginila, me je pa začela skelet dlesen (ampak tule moram sama pri sebi poštimat, zaradi pretrdega čiščenja zob - ja, imam crp zobnoščetko pa vse take in onake zobne pase user posted image ).

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?