|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   druge narodnosti
21.5.2006 9:05:07   
Anonimen
zanima me, ali  je med nami katera, ki ima za partnerja nekoga, ki je druge narodnosti - predvsem me zanima varianta srb in musliman

sama sem namreč v takšni vezi in moram reči, da imava kar nekaj težav glede različnih razmišljanj. (sama sem slovenka)

težava je predvsem v denarju (njegovi starši zahtevajo da sedaj ko ima plačo on skrbi za njih, oče dela, mati pa je brezposelna)-kako živimo mi,niso nikoli vprašali.

nimamo lastnega življenja-v vse se vtikujejo

poskusila sem se pogovoriti z njim,pa ne zaleže

zanimajo mo vaše izkušnje in kako ste to rešile

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 9:06:51   
Anonimen
Moj partner ni sicer ne Srb po narodnosti ne Musliman po veri, je pa Hrvat. Torej druge narodnosti od mene. Jaz sem Slovenka.
Kar se narodnosti tiče, nimava nobenih problemov, edino pri nogometu se vedno skregava, ko navijava vsak za svoje. user posted image  Pa za tistegale Joška Jorasa imava vsak svoje mnenje. user posted image
Kar se pa vere tiče, imava pa še manj problemov. Oba sva ateista.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 9:24:40   
Marogica
Osebno mislim, da je težko njati rešitev oz. sporazum v določenih perečih stvareh, ker sta bila pač vzgajana povsem drugačno. Saj je v bistvu nekje logično. Kakor ti misliš, da je nekaj prav, misli tudi on, ker pač izhajata  iz različne vzgoje. V glavi pač imata vsak svojo sliko oz. predstavo.
Kako najti v takem primeru skupni imenovalnik? Ne vem. Mogoče se truditi in iskati kompromise, kar pa seveda ni vedno enostavno, še v vezah, kjer oba prihajata iz istega "kulturnega" kroga.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 9:43:29   
Anonimen
Jaz sem pred 100 leti (user posted image  petnajstimi pa res) hodila s fantom, katerega starši so prišli iz Bosne, sicer Hrvati, in to je res druga mentaliteta. Sicer čist vredu ljudje, ki pa so ob vsaki priložnosti udrihali čez Slovence. Vedno v štosu, pa vendar je v vsakem hecu pol resnice. Ker sem si predstavljala, kako bi bilo čez deset, dvajset let, se v tej vezi nisem videla. Potem je prišel še moj (današnji) princ na belem konju in zgodbe je bilo konec.
Če sem čisto iskrena, se nikoli ne bi pisala na -ić. Vsaj dokler lahko sama izbiram.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 9:47:22   
Anonimen
z imam partnerja ki je po narodnosti musliman, in sva dogovorjena vsak ima svojo vero (tko da praznujeva moje in njegove praznike) in tud njegovi se  ne vtikajo v najino zvezo, edino glede otrok imava dogovor, ko bom enkrat rodila ga ne bova v nobeni veri vzgajala, tako kot je to bilo pri njemu (mami mu je slovenka) in naj se otrok sam odloči. 

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 12:39:04   
copka
Vecina juznih narodov so zelo navezani na druzino in jim je sveta. Zato pa si tudi v tezkih trenutkih stojijo ob strani od starih mam, do stricev, bratrancev in sestricen, do ne vem katerih sorodnikov.

In to je zelo lepo, vendar do tega pride samo, ce je druzina povezana. Ce bos prevec nasprotovala bos za vso druzino vsiljivka.

Nasvetov nimam, ker nisem v tvoji kozi. Menim pa, da lepa beseda in kaksen nasmesek lahko kdaj omilita situacijo.

Na seminarju o komuniciranju smo se pogovarjali, da je najbolje spustit paro, tako da poves kako cutis, ko te prizadanejo. To je sigurno bolje kot pa zadrzevat v sebi, ne smes pa jih obtozevat, samo lepo povej, da se cutis prizadeto, ker imas obcutek, da tvojega mnenja nihce ne uposteva.

Srecno!


< Sporočilo je popravil copka -- 21.5.2006 12:41:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 14:19:05   
Mariposa
Joj, jojuser posted image Moja največja napaka in najslabša izkušnja v življenju,..pri 20tih sem se spustila v vezo z muslimanom,..toliko psihičnega nasilja, toliko trenutkov na meji fizičnega pa še nikoli. Pa toliko izkoriščanja, isiljevanja in ukazovanja,..ma dej še zdej se mi dvigne pritisk, ko samo pomislim na to...user posted image user posted image user posted image Je delal stanovanje in mi je tako razlaga razporeditev prostorov,..vidiš tu bo kuhinja, zraven pa dnevna soba, vmes bo tale okenček, da se bova lahko pogovarjala ko boš tamle kuhala, aha...kaj boš pa ti delal,...ja sedel bom na kavču pa televizijo gledal, ti mi boš tu čez kak pir dala, pa kosilo ko bo skuhan, pa ko boš posodo pomivala te bom lahko gledal,...aja otroška soba bo povezana s spalnico, da boš lahko ponoč vstala, samo bodo vrata zaprta, da bom lahko jst pa spat,...matr muuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 14:26:59   
Anonimen
No ja,mislim da ni potrebno vse metati v en kos.Moj je tudi musliman in vsaka mu cast.Mislim pa da se v vsaki veri najdejo debili.

Glede priimka na ic,sej ne pomeni da ce se pise na ic da je bosanc.In da bi glede na priimke sodila in izbirala partnerja?user posted image user posted image user posted image Ne vem,no user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mariposa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 14:29:47   
Anonimen
Sem proti kakršnemukoli predalčkanju zaradi česarkoli: narodnosti, vere ali česa tretjega. Ljudi nikoli ne ocenjujem po tem, je pa res, da se v vsaki narodnosti ali v vsaki veri najdejo posamezniki, ki si ne zaslužijo tega, da se jim reče človek. Med Slovenci in med Muslimani.
Kar se pa tiče priimka na -ić, pa ne vem, kaj je narobe. Priimek je samo nekaj črk. Zaradi dveh črk da je kdo sposoben zavrniti popolnoma v redu človeka? Žalostno. Tudi moj Kamikaza se piše na -ić, pa moj otrok tudi (Robi) in če se mi bo še kdaj zmešalo, da se bom poročila, bom tudi jaz na -ić. Pa kaj? Če bom, bom ponosna na to. Kakor sem zdaj na partnerja in sina.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 14:48:59   
Marogica
Punce, dajte no, predalčkanje nastane avtomatsko in to že zaradi razlik, ki obstajajo med verami, načinom življenja ipd....To seveda ni nujno, da je negativno predalčkanje, vendar pač je. Smo si preveč različni, da tega ne bi bilo. Jaz se z nekim muslimanom ne morem enačiti, on pa z menij ne, torej se že drug drugega predalčkava. In to bi lahko nadaljevala še v druge detajle.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 16:25:02   
Anonimen
Mislim, da jedro problema ni v veri, ampak v drugačnem razmišljanju (ki je lahko tudi posledica določene vere).

Tudi med "čistokrvnimi" Slovenci se najdejo takšni, ki se vtikajo v ta mlade in najdejo se tudi mame, ki hočejo, da njihov sinček še naprej v vseh pogledih skrbi zanje tudi potem, ko s on že ustvarja partnersko zvezo.

Če je partner pravi zate, bo že na tvoji strani, ko se bosta pogovarjala, kakšno življenje želita zase. Če ni pravi, je vera zelo dober izgovor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 16:48:56   
skuštrana
Jaz se strinjam z Mič, da je jedro problema v različnem razmišljanju in dojemanju istih stvari. Ta različnost pa je posledica vzgoje...Če je bil tvoj mož celo življenje vzgajan v smislu, da mu je družina vse( mama, oče, bratje in sestre) potem ga boš težko spremenila. Potrebni bodo ogromni kompromisi z obeh strani. Če pa ena stran na to ni pripravljena potem po moje takšen zakon nima smisla..Prej ko slej bodo prišla na dan nesoglasja, ki se ne bodo mogla kar tako rešiti. Ne vem kako dolgo sta skupaj in ali imata kaj otrok, ampak če imata probleme okoli tega že sedaj kaj šele bo..Najbolje da se usedeta in se o vsem lepo pogovorita. Jaz osebno nikoli ne bi mogla biti poročena s tradicionalnim muslimanom. So mi nekatera njihova razmišljanja čisto mimo in sumim, da bi jih kdaj sprejela za svoja. Te čisto razumem, da ti je zelo težko, ampak probleme morata rešiti na začetku in jih ne smeta potiskati v kot..Potem bo prepozno.
Jaz imam za moža Hrvata. Se super razumeva, nikoli nobenih problemov. Je pa res, da so Hrvati v večini katoliki (kot mi), tako da vera tu ne igra vloge. So pa Muslimani res "narod zase" (nimam nič proti njimuser posted image ) in če nisi njihove vere je težko shajti z njimi. Vendar KJER JE VOLJA TAM JE POT!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 19:16:32   
mamči
Jaz sem imela prečudovito zvezo z muslimanom. Krasen človek, v redu družina user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 19:20:27   
mamči
Aja, pa ni bil nikol (vsaj pred mano) zagrizen pristaš neke svoje vere, meni nesprejemljivih načel in navad. Pravzaprav nič drugačen od ostalih (dobrih) Slovencev, verjetno tud, ker se je tu rodil.
Če bi bil nek zagrizen nazadnjaški musliman, pa ga ne bi imela.
Pa to glede nasilja, pa to, da si kao podredijo žensko - jaz te izkušnje nimam, stregel me je pri riti in pri glavi, enako kot jaz njega in bil je najbolj zaščitniški in nežen moški.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 19:23:48   
mamči
Joj še to sem pozabila - sva pa že lep čas hodila, preden sem jaz zvedela kdo je in kaj je. Je bla pa že ljubezen fejst na delu. Na začetku mi je dalo malo mislit, pol pa sem sprejela dejstva ravno tako, kot on.

Sem bila pa ves čas deležna zbadanj nekaterih user posted image . Meni je bilo pa tak lepo user posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 19:33:46   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Punce, dajte no, predalčkanje nastane avtomatsko in to že zaradi razlik, ki obstajajo med verami, načinom življenja ipd....To seveda ni nujno, da je negativno predalčkanje, vendar pač je. Smo si preveč različni, da tega ne bi bilo. Jaz se z nekim muslimanom ne morem enačiti, on pa z menij ne, torej se že drug drugega predalčkava. In to bi lahko nadaljevala še v druge detajle.


Ja nekaj resnico bo v tem, navsezadnje se lahko učimo na primeru Jugoslavije.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 20:01:28   
andrejka82
Zivijo. Zivim v drzavi, ki je polna taksnih mesanic narodnosti. Vidim, slisim marsikaj..... nekaterim ful zalaufa taka veza, drugi obzalujejo za vse zivljenje. Moja kolegica je iz Slovaske, njen moz je Makedonec, prav lep in srecen par, ceprav prihajata iz popolnoma drugacnega okolja. Je pa res, da je ta Makedonec zelo evropski, modern, tako, da nikoli ne naklada o neki veri in polozaju zenske v zakonu. Oba sta enakovredna. Drugi primer je kolega Italian in se v kratkem poroci s Srbijanko, veza zaenkrat stima.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 20:04:58   
andrejka82
Ja pa se nekaj, oba z mozem sva Slovenca, priimek imava pa na ic in avtomatsko naju v tej drzavi predalckajo v obmocje juge in mi kr en akviziter zacne v slusalko srbo-hrvasko natolcevat. Mislim kr neki....

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 20:19:44   
Sita
Jaz sem tri leta hodila z Bošnjakom in kasneje skoraj leto dni z Alžircem. Oba sta bila v redu, ni bilo hudih kulturnih razlik, ker njunih sorodnikov ni bilo blizu - jih nisem utegnila spoznati. Živela sva, tako z enim, kot pozneje z drugim tako, kot živimo Slovenci. Vendar sta mi oba govorila, kako bom morala ubogati njune mame in se držati nekaterih pravil, ki so mi bila povsem tuja (na primer, vsakodnevno umivanje nog svojemu možu, celodnevno opravljanje ženskih opravil - streženje možu, popolna poslušnost tašči ...).
Moj fant iz Bosne, ki je živel v Sloveniji od svojega 15-ega leta dalje, mi je govoril, da jaz tega ne bi zdržala, zato mi je rekel, da me ne sme predstaviti svoji materi in da morava za zmeraj živeti sama tu v Sloveniji. Edino, kar je izdajalo njegovo kulturo je bilo, da sem ga morala iti vsako nedeljo gledat, ko je igral nogomet in zanj navijat ter hoditi k njegovim prijateljem, ki so poslušali njihovo narodno glasbo in s katerimi nisem imela nič skupnega in se nisem imela o čem pogovarjati. To mi je bilo odveč. 
Drugače pa je tako: še s taščami svoje narodnosti se težko dobro razumemo in prihaja do raznih problemov, kaj šele takrat, ko je med nami tako hud kulturni prepad.
Zato znova pravim - ni pomembno toliko, katere narodnosti in vere je naš partner, če se ljubimo in smo strpni - mislim oba, lahko premagamo vse ovire. Zelo pomebno pa je, da četudi je naš partner iste narodnosti kot smo sami (na primer če sva oba Slovenca) ali pa druge, da če je le mogoče, živita sama, brez sorodnikov v skupnem gospodinjstvu. To je moje mnenje.
Imam pa prijatelje v Indiji, kjer se žena po poroki preseli k možu in njegovemu sorodstvu. Poznam konkreten primer, a tudi v Indiji ni povsod tako, da so mlado ženo njegovi starši zelo lepo sprejeli, imajo jo tako radi, kot bi bila njihova hčerka. Živijo v razširjeni družini, kjer si vsi pomagajo in spoštujejo. To jim narekuje tudi njihova religija - predvsem je pa to odvisno od ljudi, kakšni so. Tam sem videla tolikšno strpnost in spoštovanje, kar v Sloveniji nisem nikoli opazila. Pri nas je žal vse preveč egoizma in nestrpnosti.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 22:30:30   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Punce, dajte no, predalčkanje nastane avtomatsko in to že zaradi razlik, ki obstajajo med verami, načinom življenja ipd....To seveda ni nujno, da je negativno predalčkanje, vendar pač je. Smo si preveč različni, da tega ne bi bilo. Jaz se z nekim muslimanom ne morem enačiti, on pa z menij ne, torej se že drug drugega predalčkava. In to bi lahko nadaljevala še v druge detajle.


Predalckanje res nastane avtomaticno, vendar ne zaradi dejanskih razlik, ki obstojajo med verami in kulturami, temvec zaradi predsodkov in nerazgledanosti... (ali zaverovanosti vase)..., ki ti "dovolijo" da se ne mores enaciti z nekim izobrazenim, kulturnim, razgledanim in odkritosrcnim clovekom - muslimanom, a "dovolijo" ti, da se enacis s nekim neizobrazenim, vulgarnim, frustriranim clovekom - slovencem!? Taksna predalckanja Marogica so vedno negativna.
Problem predsodkov ali arogance vecine slovencev proti juznjakom je dejstvo, da so v Slovenijo prihajali samo tisti najmanj izobrazeni, najmanj kultivirani fizicni delavci in delavke, ki so in opravljajo sluzbe, ki jih nobeden drug noce. To so socialne razlike, kulturne razlike itn., ki se ne pojavijo zaradi vere, narodnosti itn, temvec ih srecas povsod, pa tudi v Sloveniji med pripadniki istega naroda in iste vere.
In res se verjetno ne mores enaciti s nekim muslimanom ali drugim juznjakom, ker te marsikateri v marsicem prekasa.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 22:33:10   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: primoza
Ja nekaj resnico bo v tem, navsezadnje se lahko učimo na primeru Jugoslavije.


Seveda, zdaj se toliko boljse zivi user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 22:36:15   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: andrejka82

Ja pa se nekaj, oba z mozem sva Slovenca, priimek imava pa na ic in avtomatsko naju v tej drzavi predalckajo v obmocje juge in mi kr en akviziter zacne v slusalko srbo-hrvasko natolcevat. Mislim kr neki....


No.... ne mores se ti kar enacit. Ce imas priimek na -ic se tocno ve, da se ne mores enaciti z "originalnimi" user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 22:38:43   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

zanima me, ali  je med nami katera, ki ima za partnerja nekoga, ki je druge narodnosti - predvsem me zanima varianta srb in musliman

sama sem namreč v takšni vezi in moram reči, da imava kar nekaj težav glede različnih razmišljanj. (sama sem slovenka)

težava je predvsem v denarju (njegovi starši zahtevajo da sedaj ko ima plačo on skrbi za njih, oče dela, mati pa je brezposelna)-kako živimo mi,niso nikoli vprašali.

nimamo lastnega življenja-v vse se vtikujejo

poskusila sem se pogovoriti z njim,pa ne zaleže

zanimajo mo vaše izkušnje in kako ste to rešile


Imela sem podobne probleme, a za fanta slovenca. Si sigurna, da je to povezano z narodnostjo ali vero???
BTW: Ali je musliman ali srb? Ali imas dva pa je eden musliman, drugi pa srb?

< Sporočilo je popravil Misek -- 21.5.2006 22:40:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: druge narodnosti
21.5.2006 22:51:22   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Misek


Predalckanje res nastane avtomaticno, vendar ne zaradi dejanskih razlik, ki obstojajo med verami in kulturami, temvec zaradi predsodkov in nerazgledanosti... (ali zaverovanosti vase)..., ki ti "dovolijo" da se ne mores enaciti z nekim izobrazenim, kulturnim, razgledanim in odkritosrcnim clovekom - muslimanom, a "dovolijo" ti, da se enacis s nekim neizobrazenim, vulgarnim, frustriranim clovekom - slovencem!? Taksna predalckanja Marogica so vedno negativna.


Govorim o predalčkanju nasploh in o tem, da je avtomatsko prisoten, vendar se ne strinjam s tem, da gre za predsodke ali nerazgledanost. Vsaj ne v vseh primerih. Zame pomeni predalčkanje že, če govorim o človeku iz mesta ali vasi, če govorim o Gorenjcu ali Primorcu. In to predalčkanje nima veze s predsodki, temveč s "posebnostmi", drugačnostmi neke skupine. Ali je to mišljeno pozitivno ali negativno, je pa seveda važno iz česa izhajaš in zakaj uporabiš predalčkanje. Včasih gre enostavno za primerjavo in nič drugega. Pa uporabim raje izraz "primerjanje", če je predalčkanje negativno za druge. Zame namreč ni.

....TOrej sploh ni treba iti dalje kot do prve vasi...

p.s. upam, da sem razumljiva dovolj.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: druge narodnosti
22.5.2006 8:17:21   
Anonimen
še enkrat se javljam, da malo bolj opišem situacijo.

MIŠEK - imam samo enega!!!!! ta je musliman

je pa tako, da imava že enega otročka. Preden sva se za družino odločila, sva se dogovorila, da otroka ne bova vzgajala ne v katoliški in ne v muslimanski veri, da mu bova samo predstavila eno in drugo, ko bo dovolj star pa se naj odloči kaj želi biti...

nekaj časa sem živela pri njih doma in takrat se je tudi začelo...starši z nobeno stvarjo ki sem jo naredila niso bili zadovoljni (še bolj zato, ker so si želeli, da bi sin domov pripeljal muslimanko in ne dekle druge narodnosti). Tu me je moj vedno tolažil, da se nimam kaj sekirat in da se je on odločil zame in ne njegovi starši. Videl je, da tako ne moremo živeti. Po hitrem postopku smo se odselili - sedaj živimo pri mojih starših (kar je njegove še bolj vrglo iz tira, saj pri njih naj bi sinovi ostali doma, in dekleta pripeljali k sebi). Ne živimo v istem stanovanju, le v isti hiši, z ločenim vhodom, ločenimi števci....

tu je šele videl, kako drugačno je življenje pri nasi in to mu ustreza....


njegovi starši pa so se postavili po robu. Mati me ponižuje, da nisem spoštljiva (vse sem ji naredila, vozila jo okoli, vse vse vse - ko sem bila noseča, sam opravljala vsa dela v hiši ona pa je gledala nadaljevanke, medtem ko je zvečer svojemu možu rekla, kako je utrujena in da jaz nisem nič delala). Tu sem jim tudi svoje povedala in nisem varčevala z besedami, kar jih je še bolj vrglo iz tira, saj mora biti mlada vedno tiho. Najprej sem jim sicer hotela povedati na lep način, da to kar počnejo ni prav, samo sta se potem oba spravila na mene. No tu, pa je mene zabolelo. Moj je bil zraven med prerekanjem in ni rekel niti besedice, ni se postavil zame ampak kot kak potulen cucek gledal v tla. Oče z njim dobesedno pometa in tudi ta mora narediti vse kot reče oče - to je pri njih spoštvanje!!!! (še ena cvetka - pri svojih 25ih je moral vprašat, če gre lahko ven na pijačo, jaz pa naj bi ga vprašala, če grem lahko k svojim staršem na obisk!!!!! halo!!!! to je zame poniževanje in ne spoštovanje)

prav tako so hoteli, da dam tudi sama celoten kupček svoje plače k njim, z njim pa naj bi upravljal oče - ja valjda!!!!



v glavnem, do nasprotij, je prišlo, ker jih nisva ubogala. Naj napišem, da moj ni tradicionalni musliman in da mu je naše način življenja super - nikoli me tudi ni silil v njihovo vero, medtem ko so starši druga pesem....moj dragi pa je v precepu. Edino kar ima od te vere je res to, da mu je družina sveta in spoštovanja vredna - zato se tudi ni nikoli postavil zame, ker so ga vzgojili v tej smeri, da se staršem ne oporeka.....za ostale stvari v njihovi veri mu ni (nikoli se ni držal njihovih praznikov, molil in ne jedel svinjine, praznuje celo naše praznike)

edina slaba plat moje zveze so njegovi staši, ki nama ne pustijo, da bi zaživeli tako kot želimo...vedno ko pride domov od jih, je slabe volje, ker mu kar naprej nekaj pridigajo (sama pa pri njih nisem več zaželjena)


sedaj sem se pa razpisala.....ampak sem sigurno še kaj pozabila....

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?