|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odhod
10.6.2006 22:58:37   
abi
Pozdravljeni,
sprašujem sledeče, kaj sledi če mati otroka preprosto odpelje s seboj ker je obupala nad zvezo in si želi novega začetka .
Izvenzakonski partner in seveda otrokov oče, pa se s tem ne strinja.
Ga oče lahko po zakonu zahteva nazaj. Oba pa imata normalne dohodke in urejeno življenje. Gre stvar potem na sodišče ali kako ?
O teh zadevah nimam pojma, zato  naprošam za izkušnje .
Hvala - lp 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odhod
10.6.2006 23:52:51   
Anonimen
Če sta izvenzakonska partnerja, je enako, kakor če bi bila poročena. In ker sta oba otrokova biološka starša, imata do otroka oba enake pravice in obveznosti.
Ja, lahko vzameš otroka in odideš. Razlogi, zakaj si se odločila prekiniti zvezo, so tvoji. Tako se lahko odločiš ne glede na to, ali se partner (bivši) s tem strinja ali ne. Če ne želiš več biti z njim, pač ne želiš. Ni ti treba biti, ne glede na otroka. Pravzaprav še najmanj zaradi otroka.
Če se ne strinja s tem, da ti odpelješ otroka, mu preostane pravzaprav samo sodišče. V trenutku odhoda oz. v času zatem lahko sicer pokliče policijo, da si mu odpeljala otroka. Prišli bodo do tebe in popisali zadevo, vendar otroka ne bodo odpeljali. Nimajo teh pooblastil, brez sodišča. Ker pa je tako, da do takrat, ko sodišče določi skrbništvo, otrok pripada obema enako, lahko vložijo predlog za kazenski pregon. Dejansko res. Zato je pametno, da ti, še preden greš od partnerja, vložiš na sodišču tožbo za določitev skrbništva in preživnine. V tistem trenutku, ko stopiš ven iz sodišča, lahko mirno odideš. Če bi do tebe prišla policija, jim pod nos pomoliš papir in poveš, da je zadeva na sodišču. In se bodo obrnili in odšli. Gospod bivši pa lahko samo še čaka.
Če bi ti otroka on vzel sam od sebe, preden je zadeva na sodišču urejena... Ja, tudi to se lahko zgodi. In se ne smatra kakor ugrabitev. Žal takrat še ne. Zato se zavaruj tako, da istočasno ob tožbi oddaš še prošnjo za prioritetno obravnavo in prošnjo za določitev začasnega skrbništva. Vendar je tudi vse to samo papir. Točno tako, kakor ti lahko odpelješ otroka, ga lahko tudi on. Oba z enakimi posledicami (oz. začasno brez posledic).
Kar se pa materialnega stanja tiče - dokler nisi brezdomka, alkoholičarka, narkomanka ali prostitutka ali psihična bolnica, bodo skrbništvo za otroka dali tebi. Za bivšega je pa še bolje, da je preskrbljen - pripadala ti bo večja preživnina za otroka in on ne bo imel (ne bo mogel imeti) izgovorov za neplačevanje.
Moj predlog? Odidi in nikoli otroka ne puščaj samega niti za minuto. V vrtcu ali šoli pa jim zabičaj, da ga ne izročajo nikomur drugemu kakor tebi in da če bi kdorkoli prišel ponj, da te morajo poklicati. Jim kar povej, za kaj gre - ne boš verjela, koliko takšnih primerov so imeli. Tudi jaz imam za mojega Jana še vedno tako urejeno, ker je bivši norec. In v vrtcu (šoli) oni odgovarjajo, zato se tega bojijo kakor hudič križa in raje temeljito pazijo, kakor da bi jih potem kdo tožil.

(odgovor članu abi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odhod
11.6.2006 8:25:14   
Anonimen
In v vrtcu (šoli) oni odgovarjajo, zato se tega bojijo kakor hudič križa in raje temeljito pazijo, kakor da bi jih potem kdo tožil.



Kerensa, tole pa ne bo čisto držalo. V vrtcih/šolah so zaposleni vzgojitelji/učitelji in ne varnostniki. Če pride oče po otroka, mu ga morajo dati, tako kot ga dajo mami. Mislim, da je ni junakinje (v glavnem so v vrtcih in šolah zaposlene ženske), ki bi si upala težit norcem (kot mnoge poimenujete svoje bivše). V končni fazi pa je odgovorna za celo skupino in ne samo za enega otroka.
Lahko mu pove, da je mati izrazila željo, da otrok ne gre domov z nikomer, vendar če tip zateži, je v trenutku vsega konec.
Sama sem imela enkrat primer, ko je mati naročila, da otroka ne smemo dati očetu. Pa je oče prišel in ga odpeljal. Sem imela mamo na telefonu, pa je tudi sama ugotovila, da nisem policaj in nimam kaj narediti. Fizično ga nisem mogla ustaviti (in ga tudi ne smem), otrok je pa tudi kar šel. Na koncu je bilo vse OK, vendar lahko tudi ne bi bilo. Je pa šlo kar nekaj mojihh živcev in zato se s tvojo izjavo ne strinjam.
Pa lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odhod
11.6.2006 11:37:58   
abi
Najlepša hvala Karensa za temeljit odgovor user posted image    [sm=smiley20.gif" border=0> 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?