|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stiki
14.7.2006 13:35:08   
Anonimen
Imam 4 mesece starega user posted image . Z njegovim očetom ne živimo skupaj. Prežinivno smo uredili, za stike pa je sodnica predlagala, da bi se pač sama dogovarjala, ker je otrok še tako majhen. Strinjala sem se, če bo to potekalo normalno - brez zmerjanja, groženj, zaničevanja z njegove strani. Pa se tega ne drži. Ko pride, kadar se mu zljubi oz. ko se nima kam dat, me zmerja,... Zdaj mi je pa dovolj. Grozi mi, da mi ne bo plačeval, če ne bom mogel hodit gledat otroka. Zdaj moram sestavit predlog za stike in še prošnjo, da meni dodelijo tudi uradno skrbništvo nad otrokom. A je katera to urejala na sodišču in bi mi lahko kaj svetovala oz. napisala o tem. Kako naj sestavim predlog? Kako zgledajo stiki pri tako majhnem otroku? Vem, da moram biti jaz prisotna pri stikih, ampak ne morem več. Dovolj mi je groženj in vsega, dovolj mi je, da pride kadar se mu zazdi. Svoje življenje sem z veseljem prilagodila otroku, njemu ga pa ne bom.  Ali so lahko stiki v prisotnosti tretje osebe, ker otroka mu samemu na zaupam, ker je preveč nervozen, ko začne jokat, do mene agresiven (psihično vedno, fizično je tudi že bil). A ja, še to. A sem ga jaz dolžna spuščat v svoje stanovanje, da bi on videl otroka? Mislim da ne, saj s tem, ko se do mene neprimerno obnaša, psihično maltretira tudi mojega starejšega otroka, ki pa ni njegov.

Hvala za odgovore in lp.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stiki
14.7.2006 14:51:17   
Anonimen
Ojla, vem kako ti je.

Za stike se medsebojno zmenita in potem se to zapiše pred sodnico na sodišču. Glede na to, da imata tako malega dojenčka, je res najbolje, da si ti vedno zraven oz. pač poveš, da ga ne zaupaš še. Ali pa se fiksno zmenita kdaj in kolikokrat, saj tudi sama sodnica pove, kako to gre.

Midva sva se recimo sporazumela za neomejene stike, prilagojene željam otroka (stala sem sama z dvema, 4,5 letnik in 17 mesečnik) in tudi moj je sam povedal že takrat na CSDju, da sam ni sposoben imeti oba čez noč. Tako je večji pri njem skoraj oz. vsak vikend, ker mali sam tako želi in ga ima zelo rad, malega pa recimo vzame kak dan po dve uri. Seveda, vzel ga bo šele, ko bo ta mlajši prišel do te točke, da bo "vodljiv" če me razumeš, tako kot je sedaj tavečji, ko ni več nekih problemov biti z njim čez dan.

Ti torej poveš, da mu ga recimo ne zaupaš zaradi tega in tega in oba se morata potem strinjati pred sodnico, da dobiš skrbništvo nad otročkom ti. Če se on ne bo strinjal glede skrbništva, potem bo šlo tole težje skozi.

Vseeno se probajta zmeniti kaj in kako, ampak če praviš, da je v igri zmerajanje, in stvari, ki ne bi smele biti prisotne, bi tudi jaz bremzala.

Vse to se zapiše na sklep, ki ga potem dobita v roke takoj po naroku.

Vse lepo ti želim in vem kako ti je, ker je tudi meni težko. Trenutno se z obema otročkoma stiskam doma pri moijih starših, on pa špila frajerja.

Bodi močna zase in za otročka in ne popusti. Veliko sreče ti želim...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?