|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Adijo otroški dodatek!
24.7.2006 8:01:02   
Anonimen
Opozorilo velja predvsem za tiste, ki se ločujete ali pa končujete z izvenzakonskim razmerjem, imate pa otroka.
Če nimate urejene preživnine, lahko ostanete brez otroškega dodatka. Dala vam bom svoj primer, pa upam, da boste razumele, kaj hočem povedati.
Na sodišče sem dala tožbo za razveze, določitev skrbništva, stikov in preživnine. Ker je v teku še tožba za izpodbijanje očetovstva, je sodnica izdala samo delno sodbo. Samo razvezo zakona. Vse ostalo bo določila potem, ko bo rešeno očetovstvo. Na CSD me od dneva pravnomočnosti razveze dalje obravnavajo kot samohranilko, kar pa pomeni, da je oče dolžan plačevati preživnino. Urejena preživnina je pogoj za izplačilo otroškega dodatka. In ker jaz preživnine še nimam urejene (pa ne po lastni krivdi, ampak zato, ker je sodišče še ni določilo), se lahko samo še poslovim od otroškega dodatka, dokler ne bo določena. Tako, da bom z začetkom šolskega leta brez otroških dodatkov za oba otroka in brez preživnin za kateregakoli od njiju, pa seveda tudi brez nadomestil z Jamstvenega sklada.
Kaj vam hočem povedati? Če se vam razveza ali razpad življenjske skupnosti zaradi česarkoli zakomplicira in vam samohranilstvo priznajo prej, preden vam določijo preživnino, ste oplele. Ostanete brez vsega za otroka. Brez očetovega in brez državnega denarja.
Zakon sicer dopušča izjeme, vendar (še) ne vem, kakšne. Tako, da vam hočem povedati samo to, da naj bo preživnina prvo, kar boste urejale, pred vsem ostalim, drugače boste na istem kakor jaz.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Adijo otroški dodatek!
24.7.2006 8:13:37   
Naty*Taja
Ti Kerensa, pa sej socialna vedno tak naredi, da jim ja ni treba česa dat, če pa že morejo, pa čimbolj oklestijo!!
Ti boš verjetno vedla, kje se vlaga za preživnino - a kr na sodišču, al moreš kej na socialni prej zrihtat? Kaj pa če se odpoveš preživnini, a potem tudi ne dobiš otroških?

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
24.7.2006 9:22:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 11:18:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Na CSD me od dneva pravnomočnosti razveze dalje obravnavajo kot samohranilko, kar pa pomeni, da je oče dolžan plačevati preživnino. Urejena preživnina je pogoj za izplačilo otroškega dodatka. In ker jaz preživnine še nimam urejene (pa ne po lastni krivdi, ampak zato, ker je sodišče še ni določilo), se lahko samo še poslovim od otroškega dodatka, dokler ne bo določena.


Ja haloooo? Spet en fajn zakon ali kako? Kaj pa v mojem primeru, ko oče ni več živ? user posted image  Torej ne bo mogel plačevati preživnine in tudi otroškega dodatka ne bom dobila? Kljub temu, da sem brezposelna (študentka) in mama samohranilka (dejansko!) ???

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 11:59:09   
soncece24
Matejka, sicer ne vem kako se to pravno ureja - ampak mislim, da ko boš uredila očetovstvo (ne vem kak to gre pri smrti), potem boš lahko zaprosila tudi za pokojnino za user posted image po očetu, če je bil ta zaposlen, ki jo bo tvoj-a user posted image prejemal-a do 18.leta oz.dokler se bo šolal-a. Otroški pa ti seveda tudi pripadaja.

Pri vsej tej kolobociji me zanima kaj naredijo mame/ženske, ki ne vejo ali ne želijo povedati, kdo je oče otroka???? A pač ne dobijo otroškega? Nesmisel, če mene vprašate.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 12:02:15   
Anonimen
ja, jaz sem čisto zmedena user posted image ,...res ne bi rada da zarad takih bedastih zakonov najina user posted image  ostane brez vsega user posted image .
Ja oče najine pikice je bil zaposlen za nedoločen čas, ampak upam, da ne premalo, ker sem slišala, da bi moral delati vsaj 5 let,...halooo? Kot, da človek prej ne sme načrtovat družine, da se mu kasneje kaj ne zgodi, nesmisel res user posted image . A za ti 2 leti kolikor je bil zaposlen pa si da država v žep namesto, da izplačuje pokojnino njegovemu otroku? user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 20.8.2006 12:07:08 >

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 12:59:01   
Anonimen
Preživnine ne boš prejemala, ker je nimaš od koga.
Očetovstva ti na sodišču ne bo potrebno urejati. Kakor jaz vem, sta bila poročena. In če se otrok rodi v času 9-ih mesecev po smrti moža, je on avtomatsko določen za očeta. Tako bo pisalo tudi na rojstnem listu. To pa je pogoj, da za otroka dobiš pokojnino po očetu. Kako je z minimalnim časom zaposlitve, ne vem, zagotovo pa otrok do svoje polnoletnosti oz. do konca rednega šolanja ne ostane brez pokojnine, četudi je bil njegov oče zaposlen samo en mesec. V najslabšem primeru dobiš znesek, enak minimalni oz. starostni pokojnini, ki pa je približno enaka kot polna DSP.
Tudi pri otroškem dodatku je podobno. Prijavila se boš kot samohranilka in temu primerno bo otroški dodatek najvišji. Ko ti bodo hoteli zakomplicirati z dohodki, se pa pripravi. Pri otroškem dodatku namreč upoštevajo dohodke obeh staršev od preteklega leta. V tvojem primeru torej od leta 2005, ko je bil tudi on še živ. In temu primerno manjši otroški dodatek naj bi ti prejemala do novembra 2007. Če ti ne bodo hoteli upoštevati dejanskega stanja (torej tega, da je tvoj mož pokojni in da njegova plača od januarja 2005 ne igra več nobene vloge pri otroškem dodatku za november 2007), potem jim kar povej, da boš napisala pritožbo na MDDSZ, da ti ne želijo upoštevati dejanskega stanja. Kajti po ne-vem-katerem-členu (bom pa pobrskala) morajo upoštevati dejansko stanje, če se od "papirnatega" razlikuje v otrokovo škodo. Nižji otroški dodatek za otroka, katerega oče je pokojni, pa je definitivno otrokova škoda. Bodo pa v dohodek upoštevali pokojnino, ki jo otrok prejema oz. od takrat dalje, ko jo bo začel prejemati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 13:03:33   
Anonimen
Hvala kerensa,...ampak mi2 nisva bila poročena,...na sodišču sem uredila edino zaslišanje prič za obstoj najine izvenzakonske skupnosti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 13:06:50   
Anonimen
Sodno potrjena izvenzakonska skupnost ti bo veljala za priznanje očetovstva samo v primeru, če je veljala več kakor dve leti (nekje hočejo eno leto, spet drugje dve). Če ni, potem se pripravi na posebno tožbo za določitev očetovstva, kjer bodo morale priče potrditi, da je on res oče. Meni se to sicer zdi banalno, saj nobena priča ne more potrditi tega, kdo je oče. Saj ni nihče svečke zraven držal. Ampak zakonu to zadostuje.
Dokler ne boš imela določenega očetovstva (če bo potrebno še to), pokojnine otrok ne bo prejemal. Bi pa moral potem dobiti vso za nazaj, torej se lahko nadejaš enkratnega izplačila kar simpatičnega zneska. Pri otroškem dodatku pa ti bodo upoštevali to, da tožba še traja, in boš izplačila prejemala tudi vmes.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 13:11:14   
Anonimen
Šlo se je za nekaj več kakor 2 leti, to so tudi spraševali na sodišču,...in ja vprašali so, če sva imela intimne odnose,...kot si rekla,kot da so bili zraven ko je prišlo do spočetja user posted image . Mah, saj več ne vem ali naj se smejem ali jočem user posted image

UPS za nekaj več kot 3 leta,...pardonuser posted image

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 20.8.2006 13:13:28 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 13:13:19   
Anonimen
Tudi mene sprašujejo podobne bedarije. Mene so celo poskušali prepričati, da je oče mojega drugega otroka (rojenega decembra 2005) moj bivši mož, s katerim nisem od leta 2003. user posted image user posted image user posted image  Sem jih kar naravnost vprašala, če so prešpricali biologijo v 7. razredu osnovne šole. Potem so me pa debelo gledali in me vprašali, kaj s tem mislim. Saj ne morem verjeti, ej. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 13:15:19   
Anonimen
ja,...veš kako je, nikoli ne veš v kakem položaju se boš znašel,...kaj ti življenje prinese,....user posted image in potem nimaš pojma kako pa kaj,...Mislim, kot, da smo vsi pravniki user posted image . In potem ko vidiš kaki so naši zakoni,...user posted image , svašta no. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 13:17:54   
Magi*
Mateka, ti lepo pojdi na CSD, pa ne sama. prej si vse napiši na list in vztrajaj tam, dokler ti vse do zadnje pike ne pojasnijo. zahtevaj od njih vsaj ime in priimek, če že ne potrdilo, da so ti dale take informacije. potem pa začni urejat korak za korakom.

če sta uredila izvenzakonsko zvezo, je ta popolnoma enakovredna zakonski. upam, da ti ob strani stoji tudi njegova familija, ker jih boš najbrž potrebovala, da se reši tale kolobocija. ne obupuj prehitro. če se bodo izmikali, pa se obrni na družinsko sodišče, sigurno ti bo kdo tam znal pomagati.

Kerensa je, na žalost, zgleda padla v sivo cono zakona. upam, da bo vsaj v tvojem primeru bolje. vsekakor pa se ne zanašaj na govorice, ampak pojdi tja in razčisti zadevo preden se mali/mala rodi.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 13:18:41   
Magi*
oprosti, Matejka, ne Mateka;)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Adijo otroški dodatek!
20.8.2006 13:19:09   
Anonimen
Zato sem pa vložila tožbo proti državi. V svojem imenu, v imenu mojega partnerja in v imenu najinega otroka. Odškodninsko tožbo, seveda. Ker smo vsi trije zaradi zakonov, ki jih nismo mi pisali, in za katere mi je Državno pravobranilstvo pisno potrdilo, da so protiustavni, oškodovani.
Kajti po zakonu se nobenemu otroku ne sme odvzeti nobenega od bioloških staršev brez pravnomočne sodne odločbe. Mojemu otroku je točno na tak način odvzet oče. Prav tako se nobenemu od staršev ne sme odvzeti biološkega otroka. Mojemu partnerju so naredili točno to. Sodišče pa ne upošteva moje izjave, ki je, kot izjava biološke matere, edina verodostojna. Ne upoštevajo niti DNK testov (na srečo so mi to povedali prej, preden bi šla in si izposodila 300.000 SIT in jih šla delat).
Tožba je pa milijonska, seveda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?