|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke
27.7.2006 11:15:14   
Splet.Ka
Dober dan!

A še nobena ni šla v Rim? user posted image

Sem bila na pregledu in na CTGju. Mi je pokazal tri popadke v pol ure, ta zgornja krivulja je šla do 70, ko pa ni bilo popadkov, je bilo pa tam okoli 5 do 10. Kolk so pa pri vas te številke?

Babica, ki mi je merila CTG, je sicer rekla, da se že dogaja in da mi bo že G povedal, kaj lahko pričakujem. G pa je samo rekel, da ni nič konkretnega, da imam rok šele čez en mesecuser posted image .

Danes sem dobila boljše rezultate svoje bebice...je bolj suhcana, ampak tehtala naj bi že 2900 g! Tako da ni za skrbet.
user posted image

Čeprav smo se pogovarjale, kako moteči so lahko obiski, sem danes pokukala, kako sta MIŠI IN AJDA. Vam povem, obe zgledata tako srečni veseli, zadovoljni, zdravi. Mala je taki cukruser posted image , miši pa itak sonček, kot vedno.

Vas lepo pozdravljata in gresta danes že domov!

Joj, komaj čakaaaaaaam! Pa saj vem, da še ni moj časuser posted image

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
   RE: Avgustovke
27.7.2006 11:27:25   
tija75
Pozdravljene user posted image

Sem mislila da sem že na poti v Rim, ko so me 25.7. sprejeli v bolnico na osnovi dveh slabših CTG-jev, ful in to res fulllll zateklih nog, ter mravlinčenja v rokah, vendar sem se včeraj vseeno vrnila še v enem kosu domov user posted image . No, pa saj je tudi prav tako. Se bo že user posted image odločila kdaj bo prikukala na ta svet user posted image in ne kdaj bomo me hotele. So mi pa naredili vse kontrole, preglede in malo sem sedaj pomirjena po tistih slabih CTG-jih. V Mb nekako hočejo da ko imaš CTG se bi naj user posted image premikal in naredil v 20 min vsaj 3 premike user posted image . Halo, kot da imamo že sedaj nadzor nad njimi ko so še v trebuščkih user posted image . Ne vem, sicer je pa boljše da včasih naredimo kakšen pregled več kot pa manj, s tem se pa sigurno strinjam user posted image . No v glavnem, sedaj sem doma z user posted image je vse v najlepšem redu in čakamo pod klimo da bodo nastopili popadki, odtekla voda, se odluščil čep... user posted image

V tej vročini se mi sploh ne da zapustiti stanovanja, kajti v mestu, kjer je beton se mi zdi še bolj vroče kot nekje na podeželju, kjer je vsaj nekaj malo senčke in drevja.

Uživajte in poročajte dogajanja. Se beremo

Tija


_____________________________

Naša Tia je prikukala 3.8.2006
Pridružil se ji je GAL 4.5.2009

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
   RE: Avgustovke
27.7.2006 14:13:34   
Busybee
Piščanček: ja tole je naš peso. Zgleda full simpatičen, zna pa prav pošteno zobe pokazat. Sva zdaj že več kot pol leta na nekem programu za prevzgojo - predvsem naju, ker si je pes naju povsem podredil.

Samoyedka: hvala, ampak ni treba. mi je drugače tale fokta od pestoa prav simpatična, potem ko bo pa dojenček, bom pa njegovo slikico imeal.

No za kosilo sva imela piščančja nabodala in solato, ker sva celo dopoldan skakala okoli in nisem prišla do trgovine, da bi kupila svinjsko ribico.

Zdaj grem pa počasi proti kozmetičarki, ki je tudi patronažna sestra, da mi naredi pedikuro, pa zraven da še kak pameten nasvet.

LP Vsem!user posted image

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
   RE: Avgustovke
27.7.2006 14:46:37   
piscancek
Samoyedka, midve iste stvari kuhava, sam da dneve zamenjama, to kar sta vidva jedla danes, sva pa midva včerajuser posted image .

pogrešam pa Sarajo, a nam je slučajno pobegnila?

HRUŠKA,  men sploh ni ctg pokazal kakega popadka, imam pa čez en teden spet ctg, tako da bomo videli, a bo takrat kaj pokazalo. js sem tk povedla, da grem 9. rodit, takrat je polna luna, pa tud datum mi je všečuser posted image
me pa prav zanima, kako je naš user posted image  težak. verjetno bom pravo bombico rodila, saj je že pred petimi tedni vagal 2380g.

Pri nas je pa zdaj začelo tako grmet in pihat, da je kaj.se bo vsaj mal ohladilouser posted image

BUSYBEE, a vaš peso je pa taka faca, vaju pokomandirauser posted image . Kako pa misliš, da bo user posted image  sprejel, a ne bo preveč ljubosumen?

Babike pridne bodite

se je ulilo kot iz škafauser posted image

< Sporočilo je popravil piscancek -- 27.7.2006 14:48:31 >


_____________________________

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
   RE: Avgustovke
27.7.2006 15:31:21   
stuhica
Ohoj!

Sandra kje si  a si že na poti v RIM!?user posted image

Presneto pa sem se šla dons že detektiva pa kogar koli vprašam vsi mi le rečejo da se tako pač reče! Ja jest bi user posted image  rada vedla zakaj se tko reče!? Ma  morm to zbrskat k ne more bit to kr tko neki sam zato da je en razog za to pot v RIm sigurn more bit! user posted image user posted image user posted image user posted image

Hruška si pa imela visoko cifro na CTG če je bla 70 ! Jest sem babco vprašala  od kolk naprej naj bi se kao začel popadki tisti tapravi in je rekla da začnejo se pri 80-100 in naprej tres tisti hudi ane baje! moji so se pa gibali od 15-25, če sem se obračala pa do 45! Tko da o mojih popadkih ne duha ne sluha! imam pa jutri ponovno CTG!  A tvoja pikica ima pa že 2900! Tolk ima mojuser posted image  tud k mi ga je predvčerajšnjim zmeru!


Mene še to zanima a pol k te pač naročajo na ta CTG a maš pol spet preglede pri G al jih nimaš! Moj G namreč z jutrišnjim dnem odhaja na en dolgi dopust,( je pa reku da lahk rečem babci da ga pokličejo ko bom pršla rodituser posted image user posted image user posted image user posted image  sem bla prav vesela)!

Piščanček pr men ni nobenh popadkov! Ti pravš da vš na polhno luno kar se zna men zgodit!user posted image user posted image  Samo res mam filing ada bo šlo pa pr men vse čez rok!  A pr vas se je pa vlilo! Pr nas je pa tko vroče in soparno! Pa se mi zdi da neki tko dol prtiska!

A miši gre pa don s domov sem pa že mislila tud it samo pokukat jutr k grem zjutri na CTG pa  jo ni več!  Dobrodošla doma! user posted image user posted image user posted image user posted image Upam da nam boš lahk kej kmalu poročala svopjo porodno zgodbico indala kak nasvet za Jeseniško bolnico!

Busybee mi bomo pa dons mel špagetke z bolognese omakco,sam upam da mi bo cukr ostal pol v mejah normale! Ma k morm tko pazt s to hrano.Sem že rekla da takoj ko rodim hočem eno tavelko milko z lešniki pa so mi takoj povedal da nav nč k ma pa pol otrok krče!'user posted image user posted image user posted image user posted image  Evo pa bom spet par mescev brez cukra!  No ipam da bom lahjk vsaj kak sladoled pojedla, k se mi ga res ful lušta!

Andrejaz a veš da mi je čist ušlo da mam jutr CTG sem se šele pol spomnla! SE bova pa po telefončku slišale OK!

Ma ja sej na forumu so se ene bejbike kr zguble ni niti saraje niti reje niti vesnice!? Kje so a so vse šle že v Rim al kako!?

Tija 75 a ti si že bla prepričana da že greš v RIM! kar lepo v vrsti počakaj!user posted image

tolk za zdej se slišmo kasneje !







(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
   RE: Avgustovke
27.7.2006 16:50:37   
Anonimen
Ojla punce!

joj kako je luštno ko se je malo ohladilo. Dež je padu in grmelo je tudi ful.

Moram se pohvalt, da greva z dragim v kino. Rekla sem. zakaj   pa ne. Porodnišnico imajo tudi v Celju. Ampak dvomim da bo kaj. Oba sva si zaželela ogledat Pirate s Karibov. Malo izleta si bov aprivoščila.

Tako sedaj pa grem in se beremo.

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1481
   RE: Avgustovke
27.7.2006 16:54:11   
tiasha77
Zdravo!

Ja, letos avgusta bo pa res gužva v Rimuuser posted image . Tud jst okrog sprašujem zakaj se tko reče, pa ni nobene razlage. Mi smo še kr doma, važn da je kuferček spakiranuser posted image .

Danes nisem kuhala, sva šla s user posted image  na kosilo, sva jedla tortilje in solato. Včasih prav paše se pustit razvajat drugim, ne pa stat za štedilnikom.

Pr nas še ni deževalo, se pa oblači, tko da zgleda, da bo vsak hip malo osvežitve!user posted image

Nč, punce, grem mal pospravljat, se še kaj tipkamo!T

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
   RE: Avgustovke
27.7.2006 16:55:19   
tiasha77
O, Ptica, ta film tud mene mika, sam ga v NM še ni. Dej sporoč, če je OK.

Uživajta, T

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
   RE: Avgustovke
27.7.2006 17:23:52   
Busybee
Piščanček: se tudi midva zavedava možnosti ljubosumja, vendar upava da ne bo tako hudo. 

V ponedeljek sva šla k veterinarki Stariha Pipanovi, ki je tudi pasja psihologinja (prosim ne se zgražat ali smejat). Lepo nama je razložila kaj morava delat in sva ugotovila, da se v bistvu že celo nosečnost dokaj pravilno vedeva. Je pa tudi povedala, da tam do enega 6 otrokovega leta nujno nujno nujno vec čas imeti psa na očeh, kadar je v bližini otroka. Pa ne zaradi samega psa, amapk zato ker majhni otroci mislijo, da je to igrača in ga lahko neprimerno primejo, kar psu povzroči bolečino in potem na podlagi tega pride do drugih neprijetnih situacij.

Pri nas je samo grmelo in potem so padle 3 kaplje. Komaj čakam vikend, ko naj bi se ohladilo in deževalo - samo da se bo potem spet nazaj segrelo, ne pa da se bo začela že jesen, tako kot lansko leto.

LP Vsem!user posted image

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
   RE: Avgustovke
27.7.2006 17:48:21   
tija75
Ptica imamo pa iste ideje. Ravno sedaj me je poklical user posted image in rekel da bi isto šel gledat Pirate s Karibov. Tako sedaj skočim pod tuš in gremo v kino.

Uživajte ostale

Tija


_____________________________

Naša Tia je prikukala 3.8.2006
Pridružil se ji je GAL 4.5.2009

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
   RE: Avgustovke
27.7.2006 19:06:03   
saraja
No, končno, pa vam le pišem, ker me tako pogrešate!!!user posted image
Nikamor nisem šla, doma imamo toliko dela, prejel nas gnezdnitveni, saj še lovimo zadnje trenurke preden pride user posted image !!

ME je pa že začelo spet skrbeti, kre sem dobila takšne bolečine, ki jih je že ena omenjala, bolečina v jajčnikih, ki ne popusti, potem bolečina v ledvicah, no tisti predel, potem pa v noge! Skratka ne vem, no pa še nekaj! Spodnje hlačke imam ful mokre, saj ne vem kako izgleda, če ti odteka voda po kapljicah!!!???

Aja, to pa boste mogoče vesele: Imam približno razlago za RIM! user posted image
No, teta, ki je bolj verna mi je povedala: Italija ima še eno državo, ki se imenuje Vatikan, a ne? No, ženske, ki živijo v Vatikanu nimajo porodnišnice in jim je edina najbližja pot odhod v porodnišnico Rim! Logično?Ali ne ?

Upam, da sem jaz rešila detektivsko nalogo user posted image

NAslednji CTG imam šele naslednji petek, samo mi je tako daleč, da bi tako dolgo čakala, ne vem, če je ne bom kar prej poklicala, če lahko pridem! Zdaj pa moram k Božikovi, ker ni Krištofelca!!
Piščanček - kam pa ti hodiš? Moje dete je pred 4t vagalo 2525g, tam nekje, midvi pa bova imeli grobijana, kaj?

Babike lepo se imejte in uživajte, se vam javljam!!No, če ste stavile, da bom kar jaz prva?! A veste kaj, jutri še imam plan iti nababljat v MB, v torek še na neko praznovanje, kako mi bo pa uspevalo, pa vam povem!
Kako sem se pa raz....... v Rutarju pa v naslednjem postu!!!!

ČAvči

_____________________________

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu tija75)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
   RE: Avgustovke
27.7.2006 19:57:43   
najina pikica*
ojle čvekice,vidm da te ful pridne za čvekanje,verjetno je to avfurija ker se pribljižujejo vaši D-dnevi?user posted image
sm se spomnla še neki,nujno vzemite seboj še svoje natikače,ker boste v copatih,ki jih dobite v porodnišnici zgorele...user posted image  user posted image ,ter šlavfek,to je tisti za otročke za na morje,da boste lahko sedele,če boste,kar verjetno boste šivane.
Busybee-fen moraš vzeti seboj,ker ga v porodnišnici ni user posted image ,kar se pa tiče tuširanja in umivanja las, ja drgač full full prija in celo zaradi čišče je priporočljivo se večkrat tuširati,celo večkrat dnevno!!!

vam privoščim tole kratko ohladitev....user posted image
bodite pridne papa

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
   RE: Avgustovke
27.7.2006 21:17:17   
andrejaz
Polly – CR mi bodo delali zaradi velikosti otroka glede na mojo konstitucijo. V prvo sem imela tudi CR po 10 urah neuspešnega naravnega rojevanja malega velikana. Sedaj bo zaradi tega kar takoj CR.

Fen – jaz ne poznam nobene, ki je že rodila, da bi si v porodnišnici umivala lase. Tudi jaz si jih pri prvem nisem. Sem jih imela spete v čop in je bilo čisto v redu.So pa baje včasih stare tete,..govorile, da najmanj 3 tedne po porodu ne smeš prati las.

Hruška – pri meni na CTG v več kot pol ure ni bilo nobenega popadka.

Tija75 – ampak ne razumem logike tvojega G – kako naj otrok v 20 minutah naredi 3 gibe če slučajno spi. Slišala sem že, da če se je zgodilo da je otroček spal, da so nosečnico poslali malo na sprehod za kakšno urco ali dve, da se je otroček zbudil in so nato delali ponovno CTG. Da bi pa zaradi tega bilo treba v bolnico pa prvič slišim

Stuhica – po vsakem CTG naj bi imel tudi pregled. Vsaj jaz imam tako.
Mogoče boš pa rodila takega otročka, ki ne bo občutljiv na sladko in zaradi tega ne bo imel krčev. Moj prvi otroček ni imel k sreči nikoli nobenih krčev, upam da bo sedaj tudi tako. Sem pa sicer v začetku malo pazila kaj sem jedla,pa ne preveč. Za kakšen sladoled pa sigurno ne bo problemov.

Sandra* - kje si?

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
   RE: Avgustovke
27.7.2006 22:26:30   
Sandra*
Ojla čveke!

Danes ste ble pa pridne. No, jaz sem še vedno v enem kosu, ampak nikakor nisem prišla do računalnika, ker je moj user posted image cel popoldne študiral športne stave.

Danes sem imela spet pregled: ctg-user posted image je spet brcal tako da je bla una črtica k kaže utrip skos ful prekinjena, je še sestra skos hodila gledat kdaj se bo naštimu in bo mal primiruuser posted image user posted image user posted image , mali pa se je veselo prekopiceval v buhiju. Ginekologinja pa je potem rekla da po ctg še nič ne kaže da bo kaj, ampak da se pa lahko tut hit obrne in da bo mali kmal prišel na svet. No upam, da res! Imela sem edin mal previsok pritisk, ampak ni nič komplicirala, sam mal sem se ji zasmilla ko sem ji rekla da me še vedno križ boli. Na pregled me je naročila 2.8., en dan po roku, upam, da bom takrat svojo štručko že držala v naročju.



No, lepo se mjte, pa se pišemo, če nebomo šle rodit!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
   RE: Avgustovke
27.7.2006 22:30:38   
najina pikica*
andrejaz-jst sem pa poporodu komaj čakala da sem si lahko vzamem čas in se stuširam od glave do pete!!!si sploh ne predstavljam,da se nebi umila las ves ta čas ko sem bila v porodnišnici!ampak učitno sem edina,ki sem si umivala lase v porodnišnici user posted image  user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
   RE: Avgustovke
28.7.2006 0:44:10   
stuhica
Kva je zdje nosačke!

evo se trudm zvedt kuga user posted image  pomen ta RIM!? No evo dons sem dobila dva odgovora eden je da itak baje Vse poti vodijo v RIM!???user posted image user posted image user posted image   mislim more bit pa cesta res skoz zasedena proti Rimu!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nosečkam se pa reče baje zato k je to povezano v verskem smislu, da pojdemo rodit z bogom  in z božjo pomočjo!?user posted image user posted image user posted image  To mn je teta tud rekla!  ma te tete so zgleda vse mal verne al kuga?!user posted image

ma jest sem prepričana da obstaja še kaka druga razlaga!In upam da bom pršla zadevci do dna Vsekakor je pa dobrodošla tud vaša pomoč pri tej uganki!?user posted image

Ma evo dons se pa jest mal čudn počutm zdele, me vse tko čudn boli v hrbtu, pa na WC me je tiščal sračkat pa sploh nisem mogla sem kr sedela tm na školkici!user posted image user posted image   Ja ne vem a me bojo jutr obdržal gor al kugauser posted image user posted image

Sandra vidm da še navš šla rodit! A ti tud nimaaš še nič popadkov! Jest mamjutr CTG in me prav zanima kaj mi bo pokazal! Se pa zna zgodit da bomo šle kar čez rok tud me tko kot julijke!

Andrejaz hvala za info glede Mullerja! Se mi zdi res kr ugodno! Sej si ti rekla daso pamperske tle kao najbojše oz. orginal če se ne motm! Hvala k si me potolažla da bom lahko pojedla kak sladoled!user posted image user posted image


Punce res se splača it po modrčke za dojenje v Mullerja! le ta stane le 2100 in je bombažni pa lahk ga pereš na 95- res pa ne spada pod ala fancy sexy spodnje perilo!  kupila sem si tud blazinice za dojenje eno škatlo ki stane 300 sit- notr jih je 40 al 50 kom se tud nalimajo mal na modrček da stojijo, medtem ko so seveda Aventove 1900 sit!   kakšna je razlika v kvaliteti pa bomo vidl pol ko jih bomo uporabl!
ma se mi zdi da se res kr dost stvari splača! Robčki za brisat otroško ritko so 4xpo 80 kom robčkov  le 1200 sit!?user posted image user posted image Ne vem se mi zdi to res fajn cena! Tko da sej se nabav pa se sproba pol pa vidš če je ok če pa ni pa pol pač kupš kej boljšga!

Najina pikica hvala ti za seznamček stvari, sicer pr nas na jesenicah mislim da prav nič ne kradejo- mam sicer dobre izkušnje od dveh kratkih bivanj tam.
Tud glede hrane imajo na Jesenicah  sistem hotelskih menijev imaš 3 menije in si pač en dan prej obkrožiš za naslednji dan kaj bi rad jedel! Tko da to je super! Za fen pa tud jest prvič slišm da ga rabš met s sabo- pravzaprav glede na to da imam jest metrske lase ne vem kolk mi jih bo uspelo prat oz. upam da mi jih nav treba.Sem pa tud slišala da baje ni fajn po porodu umivat las!user posted image user posted image

Saraja lepo da si se oglasla mal da vidmo da še nis šla rodit v RIM!"?user posted image user posted image user posted image

Ptica poročaj kakšen je bil film A sta bla zadovojna! ma jest ne vem če bi zdržala zdej v kinotu sedet uro do dve!?


Busybee vidva pa le bodita pozorna na peseka in na user posted image ! Ampak res zna bit to zdelo nevarno ker otrok misli da je pes le igrača in je memgrede lahk kej narode! Tko da res bodita pozorna!

lep spanec vam želim ins eslišmo jutr ko pridem z CTG!

čav bav

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
   RE: Avgustovke
28.7.2006 6:57:47   
Splet.Ka
Brjutr!

Meni se je ponoči začel luščiti čep. Taka zelo sluzasta stvar, pomešana z malo stare in malo sveže krvi. Saj to je to, ane? user posted image  Najprej sem si mislila, da je te zadeve zelo malo, ravno toliko, da hlačke umaže, samo vidim, da se proces na vložku nadaljuje.

Od zadnjega nočnega obiska na WCju sem spala bolj malo, nonstop premišljujem, al kaj konkretnega čutim...takoj ko sem zjutraj vstala, me je pa od samega razburjenja nagnalo na wcuser posted image .

A se je še kateri čep odluščil? Saj vem, da to lahko še traaaaja in traaaaja. Sem pa malo presrana zdajle...ne vem, če upam na obis k znanki, ki stanuje 15 min od tu...in če upam čez vikend na piknike od sorodnikov (od porodnišnice so oddaljeni kako uro, se pa ob vikendih pri nas lahko promet precej ustavi). Samo kaj, a naj bom zdaj v nedogled (no, do konca avgusta) domauser posted image user posted image user posted image .

Grem malo brat o čepu. Tiste, ki imate rok pred 10. 8., pojdite rodit, da se ne boste matrale. Ostale pa potem naslednjo rundouser posted image .
 
Aja, miši in Ajda sta doma in ko bo kaj časa, se bo miši oglasila.
 
najina pikica, tudi jaz si bom pomoje najprej lase umila...ne vem, zakaj, ampak to vedno naredim...tudi če pridem od zobarja. Tako da imam šampon in balzam že zapakiran, fen si pa zaenkrat deliva z dragim, tako da čaka v kopalnici. Hvala za nasvet glede kraj...previdnost ni nikoli odveč.
 
stuhica, dobro opravi danes in poročaj!
 
Čauuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
   RE: Avgustovke
28.7.2006 7:38:02   
Busybee
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaz


So pa baje včasih stare tete,..govorile, da najmanj 3 tedne po porodu ne smeš prati las.




To so trdili še leta 77, ko sem se jaz rodila - moja mami je bila čist nesrečna, ker si ni smela glave prat. Ko zdaj gledam slike nazaj je prav smešna na njih, ker je imela valda po dveh tednih ruto na glavi.

Leta 79, ko so je rodil pa brat, ji je pa patronažna težila, da ne sme piti po flaški, amapk po žlički. Valda je bil tamal non stop žejen in je jokal, dokler ni mami film počil in mu je dala piti. Ampak še danes ne ve, ali mu je dala kar navaden gosti sok ali je bil otroški čaj.

Kar se ziče umivanja las, imam daljše in si lahko naredim čop, ampak jaz si jih doma umivam na dva dni in bi bila samo sitna, če ne bi imela možnosti, da si jih umijem. Ni nujno, da si jih potem bom, ampak definitivno bom imela vse sabo. Samo en majhen potovalen fen moram it še kupit, ker tistega, ki ga imava je čisto vseeno, če si sama v lase piham!

Hruška: upam, da se bo vse po hitrem postpku odvil, da ne bo preveč čakanja.

No jaz se grem pa zdaj zrihtat, potem pa letim na nosečniški kafe!

LP Vsem!user posted image

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
   RE: Avgustovke
28.7.2006 10:10:28   
Sandra*
Ojla!

Kako ste kaj? Jaz sem danes spala fulll slabo, že dolgo ne tako, nikokr se nism mogla naštimat, pa še vse me je ful bolel. Zdle grem slečt postlo in bom vse v stroj vrgla, tut kovtre morem oprat.
Tok me neki, da bi od user posted image posteljico oblekla, ampak se mi zdi, da bo potem vsa zaprašena. A ste ve že oblekle posteljice? Ne vem, ampak verjetno jo bom kar danes, ko bom uštimala najino. čeprav še nič ne kaže, da bo najin pikec prišel kaj kmalu na svet, vsaj kaže še nič kaj da bi.

Moderčke za dojenje sem tudi jaz kupila v millerju, se mi zdi da so res ful poceni, pa še fino se prejo. Blazineice pa sem kupila od chiccota, ker mi je ena svetovala, da so te najboljše, tako, da bomo videli.

Glede umivanja las: tudi jaz sem seboj pripravila šampon za lase, upam da bom imela priložnost da si jih umijem, si kar ne morem predstavljati, da si jih nebi umila.

Hruška kakor zgleda boš nazadnje še ti prej rodila kakor jaz. Glede luščenja čepa, sem jaz prejšni četrtek mislila, da je to to, ampak je bilo čis malo rjavega izcedka in kasneje sem ugotovila, da je to verjetno od tega ker mi je ginekologinja pregledovala maternični vrat in mi je zgleda mal zdražla.

Lep pozdravček, pa upam da danes ne bo tako vroče kakor včeraj!


(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
   RE: Avgustovke
28.7.2006 10:43:07   
Polly
Dobro jutro!
Pravkar sem s pregleda pri G. Ctg mi je beležil kar redne in močne popadke, ki sem jih tudi sama dobro čutila. So me kar spomnili na prvi porod, tko da jih res ne moreš falit user posted image . Lahko sva z user posted image že vadila "pasje" dihanje, hihi. No, malce so se mi sedaj umirili. Sem pa odprta za dobra dva prsta, user posted image se mi je spustila še malce nižje, tako da ...
G je rekel, da bo slej kot prej user posted image . Pogledala sva, kdo je čez vikend dežurni v porodnišnici in sem zadovoljna user posted image . No, če pa ne bo še nič bolj konkretnega, pa moram v nedeljo zjutraj na CTG v porodnišnico - tešča, za vsak slučaj. Če pa še tam ne bo nič user posted image , moram v ponedeljek nazaj k G.
Moj možek je bil zjutraj že tako razočaran, ker še nisem rodila, da mi je rekel, naj bom sedaj še kar dva meseca user posted image user posted image . A si predstavljate user posted image . No, pa je na CTG-ju zopet dobil voljo za akcijo user posted image .
Jaz že komaj čakam, da spoznam to lumpo, ki naju z očkom tako heca user posted image .

Čep se je meni dokončno odluščil mislim da pred tremi dnevi. Nekaterim se tik pred porodom, pri nekaterih pa že teden ali več prej. No, jaz sem še na celem user posted image .

Naša družina smo vsi pasjeljubci, a sem vseeno zelo previdna - čeprav tega pred porodom ne bi verjela. Doma imamo 4-letno psičko novofundlandko, ki je naprijaznejše živo bitje kar jih poznam, ki v življenju še ni zarenčala/še manj pokazala zob. Vseeno pa tehta 70kg. Ne morem opisat ljubezni med njo in hčerko, a ju še vedno ne upam pustit sami niti za trenutek. Spi v pesjaku, čez dan je spuščena "prosto po Prešernu" na naši kar veliki parceli okoli hiše. Če pa bi živela v hiši, bi bila še bolj previdna. Sploh od takrat, ko sem videla slike na Preverjeno (ali Trenja?), kaj lahko psi naredijo malčkom. Prepričana sem, da ve, zakaj/zaradi koga nimam več toliko časa za njo, pa hvalabogu ni ljubosumna user posted image .  O naših naboljših prijateljih user posted image mislim le najboljše, a je vseeno boljše, da tveganje zmanjšamo na minimum, kot da kasneje kaj obžalujemo. Pa nočem nikomur pametovat in ne leti na nikogar (da ne bo nesporazuma), to je le moje mišljenje user posted image .

Čokolada - jaz sem jo od vsega začetka lahko jedla neomejeno po želji! Upam, da jo bom lahko tudi tokrat. Je pa user posted image povzročal krčke paradižnik user posted image , tako da sem se preventivno za nekaj mesecev raje odpovedala kar vsem solatam (je tako hudo gledat srčka, kako trpi user posted image ) in kislemu sadju (agrumi, češnje...). pa saj boste same ugotovile, kaj ne paše vašim user posted image . Nekatere mamice pravijo, da vsega po malem ne škodi.

Andrejaz - držim pesti za čimlepši porod in hitro okrevanje! Okrevanje po CR je kar naporno, kaj?

Šibam, moram user posted image pripraviti kosilo, ker že čez urco začne s službo. Ima tako blesave ure/delovnik. Bom morala res planirati, kadaj grem lahko v Rim user posted image .


Tistim, ki želite kot jaz čimprej roditi vam točno to tudi želim,
tiste, ki se vam pa še ne mudi, pa uživajte v dneh tišine in miru user posted image .

Pa pa



_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
   RE: Avgustovke
28.7.2006 11:27:11   
Anonimen
Pozdravljene!

Za vse tiste, ki vas zanima kak je bil film Pirati s Karibov, vam povem,da odličn. Končal se je pa na način, da nam je dal vedet, da bo tudi prišel še en del. Drugače pa traja dve uri in pol. Na koncu sem že tudi jaz težko sedela. Vse bi še šlo, če bi bila dvorana klimatizirana. Včeraj so me v Koloseju v Celju res razočarali. Za tako moderen kino ne bi pričakovala, da v taki veliki dvorani in veliki masi ljudi, klima ne bi delala.

Potem pravite, da se da ugotoviti, če se ti odlušči čep. Men se verjetno še ni, ker nisem še videla kakega takeg aznaka kot ste opisale.

Ne vem kako je s tem umivanjem las, vem, da ko bo potreba si bom glavo oprala. Sovražim prešvicano lasišče. Imam pa kratke lase tako,da ne bo take  panike, če ne bo fena.

Danes je spet en vroč dan. Dragi mi je kupil ventilator,da si lahko malo pomagam z njim. Morala bi spet nekaj zlikat,  pa se mi ne da. Moram možija vprašat, če bo danes tudi on kuhal. Sedaj ko ima dopust, ga moram izkoristit.
Saj mu ni panike. Rad mi pomaga.

Želim vam prijeten dan in pojdimo že rodit.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Polly)
  Neposredna povezava do sporočila: 1496
   RE: Avgustovke
28.7.2006 12:06:14   
Samoyedka
Pozdravljene punce!
No, mislim, da bova midva tudi odpeketala v kino gledat Pirate, se mi ga je prav zluštalo. Čeprav se bojim, da ne bo po kinu še kakšna kitajska restavracija potem padla...mmm, kak bi zmazala neki dobrega, samo ko je kilo soli notri user posted image . Danes bova zvečer verjetno šla gledat film v letni kino tu v Dravogradu, jutri pa potem v Celje. Ptica, a misliš, da je v Planetu Tuš kaj boljše glede klime? Ker se tudi meni ni za kuhat. Če pa film 2,5 uri traje, bova morala pa malo prej kretnit, da bova lahko čičala ob prehodu- se ne bi rada kar naprej gužvala mimo cele vrste za na WC user posted image
Saraja, samo da je vse v redu, smo že mislile, da si v postopku separacije user posted image
Kako se je sinoči fajn shladilo tu pri nas, danes pa spet pribija kugla...aaa
Pupe, uživajte.


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
   RE: Avgustovke
28.7.2006 14:23:31   
saraja
Hali halo!!!

Kako ste kaj babike? Meni je danes tako vroče, da mi kaplje stojijo pokonci! Danes sem pa tako lena, da me že sprašujejo, če me že tak mantra!
Za RIM sem vam že povedala svojo definicijo, ne vem a ste jo prebrale?

Aja, glede Rutarja sem se pa ful r.....................
Pred 2mesecema sva z lubijem kupila reflektorček za user posted image sobico in lestenec za v jedilnico, takega s malimi bunkicami, ki visi nad mizo, saj si predstavljate al? Dva dni nazaj pa smo ga hoteli zmontirat, prej ga nismo niti odpakirali! In kaj je sledilo? Vse 4 bunkice so bile polomljene, še za desert pa niti celotna zadeva ni delovala, tako,da sta bli 2 napaki!
Jaz, ker sem pač tak tip, sem takoj odreagirala, sem jih pač poklicala, saj pa, kaj si naj začnem z crknjenim svetilom!??? Pa so mi rekli, da je moja skrb, da v 8 dneh preverim al stvar deluje. Bolj jim jaz dopovedujem, da prej nismo mogli preverit, ker pač v stanovanju še ni bilo elektrike. Oni pa še trdili, da sploh ne vedo, češ, da sem namerno zlomila!!! Halo?????????? A bom kupovala stvari, pol jih bom pa razbijala!!!!???? In po tem takem mi ne odobrijo niti tolarja!!! MA niti pogledam več ne proti Rutarju, razen jutri ko se grem v živo tja raz..........................!

Tak, zdaj ste imele spet nekaj brati!!user posted image

Glede plodovnice še imam eno vprašanje: A je fejst narobe, če ti plodovnica odteka, jaz namreč imam mokre hlačke, pa ne vem al je to urin, samo ni, ker je brez barve, al pa je beli tok?

Babike danes ste pa bolj lene s pisanjem?
Se še kaj beremo!!!!!

_____________________________

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
   RE: Avgustovke
28.7.2006 15:04:22   
Samoyedka
Saraja, jaz bi se še v Avstrijo zbunila k šefom, če tu pri nas ne bo palilo- a nimajo sedeža v Ebendorfu al kaj je že, tu malo čez mejo? Je pa tudi res, da imajo trgovine 8 dnevni reklamacijski rok- ampak luči pa res ne boš šla k sosedu montirat, da vidiš, če dela??? Se mi zdi, da eno poznam, ko gor v pisarnah dela, se bom malo pozanimala.
Lahko, da ti plodovnica počasi odteka, lahko je beli tok, lahko se pa samo bolj potiš tut spodaj, ko je taka pasja vročina. A s prebavo je že kaj boljš? Kaj pa če so bili za drisko krivi antibiotiki? Papcaj kakšen probiotični jugurt, ker ti antibiotiki ponavadi pobijejo tut en del črevesne flore in lahk da si imela od tega težave, jogurt pa stanje pol malo popravi.
Pupe, uživajte.



_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
   RE: Avgustovke
28.7.2006 15:43:00   
Anonimen
Očitno trenutno klepetamo Korošice.

SAmoyedka ne vem kako je s Planetom Tuš, vem, da se mi š enikoli ni naredilo, da v KOloseju ne bi bilo klime. Včeraj je bila kar gužva. Tak, da če hočeš karte pri izhodu, je bolje da jih prej rezerviraš ali kupiš. Men pač Kolosej bolj diši. Sicer jz osebno sem bolj navdušena nad ljubljanskim ampak tuid celjski do včeraj ni bil slab. Sem danes poslala pritožbo na Kolosej. Me prav zanima kak bo, če sploh bo Odgovor.

Saraja tale Rutar je že od nekdaj čudn. Poznam nekaj ljudi, ki so tam kupovali kakšno pohištvo in po večini ga je bilo potrebno reklamirat ter na reklamacijo čakat mesece. Jaz osebno rajši dam tolar več in kupim stvari drugje kot pa v Rutarju.

Ne vem kaj ob s to vročino. Sem prišla izpod tuša in sem že vsa spet mokra in prešvicana.

Upam na ohlaitve.

(odgovor članu Samoyedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice za enkratno uporabo
grahek85

Katere plenice uporabljate?

Müller (beauty baby) (18%)

DM (babylove) (14%)

Hoffer (mylove) (10%)

Sparky (1%)

Huggies (2%)

Pampers (55%)


Število vseh glasov: 129

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!