|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako ste poskrbeli za svoje najbližje v prime...
7.8.2006 14:16:44   
KIRA
da bi se vam kaj zgodilo???  recimo nesreča (prometna), ali pa kaka neozdravljiva bolezen itd... ne malam vraga na zid, ampak ste že kaj razmislile o tem????
men je en post zadnjič dal mislit, ko je ena mamica oz. nosečka izgubila fanta. pol pa so po več forumih organizirali akcijo in ji pomagali - finančno in drugače... tako mi je žal za otročka, ker ateka ne bo videl... user posted image user posted image user posted image

midva z možem sva poskrbela vsaj za najnujnejše - oba imava življenjsko zavarovanje, mož ima še eno nezgodno, pa še štipendijsko za najini punci, čeprav komaj zmoreva obroke, pa sploh niso visoki. user posted image ampak ker nikol ne veš, kaj bo, me zanima, če lahko še kaj naredim za prihodnost mojih otrok???
hranilne knjižice imata, pa včasih, kadar imam kak tolar odveč tud kaj položim. priznam , da je to zadnje čase bolj poredkouser posted image , ampak vsaj nekaj je gor. tud o oporoki sem že razmišljala, ampak dediči itak podedujejo tvojo lastnino - sicer pa hiše nimava vpisane (etažna lastnina), ampak samo parcelo. pa ne vem, če hiša spada zraven - kot nepremičnina???

kaj sem še pozabla?  kaj še lahko storim za moji punci, ker večno ne bom živela. upam da vsaj toliko, da ju bom vidla odrast, se poročit, imet lastne otročke in jima po najboljših močeh pomagat. ker pa včasih usoda poseže vmes, bi pa rada še kaj postorila... delnice in skladi žal odpadejo, vsaj trenutno, nisva tako finančno "zmožna", bi pa rada vedela za moje možnosti...


(prosim, tukaj je govora o materialnih aspektih, vse ostale "dobrine" se bom potrudila jima dat na pot.. ne me zdaj spet na vešala dajat, ker govorim o financah.)
pa tud albumčke (to sem jaz) in slikce imata shranjene "za spomin", pa nekaj otroških cot, pa zibko, knjigico ali dve itd... pa ne zaradi vrednosti, ampak čisto zaradi spominov oz. navezanosti na te reči - s tem jima mislim malo pokazat, ko bosta večje,kako je bilo, ko sta bili majhni.... v bistvu imam namen vsakinaredit eno tako "skrinjo", verjetno plastično, pa jima njune najljubše stvari not zložit, oblekco, igrače, knjigico, posteljnino... tako da bosta imeli za pozneje, mogoče tud za svoje otročke. verjetno bodo s tem povezani tudi spomini, pa bi jima rada tud lepe spomine zapustila.

hvala in lep pozdrav!

< Sporočilo je popravil KIRA -- 7.8.2006 14:24:49 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
7.8.2006 15:12:15   
Magi*
Kira, saj po mojem kaj dosti drugega jima ne moreš "dat". midva imava tudi življensko zavarovanje, pa zanjo varčujem v nekakšnem skladu, pa vse kar imam jaz ji bo ostalo v primeru "ne daj bože".

jaz mislim, da je edino pametno naprej razmišljat, ker za nazaj se še nič ni dalo popravit.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
7.8.2006 15:14:17   
SašaR
Trenutno o tem ne tuhtamo. Bo pa potrebno v bodoče tudi to urediti.

Glede hiše oziroma nepremičnine. Če je hiša na tvoji parceli in ni nikjer v ZK drugače napisano, potem je hiša tvoja last.Pametno pa bi jo bilo tudi dati vrisati če še ni. (So primeri zelo starih hiš, ki niso bile vrisane).


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
7.8.2006 15:18:42   
Anonimen
sin ima odprt račun,na njem je nekaj malega,ampak se nabira.
partner ima življenjsko ,jaz nimam.si ne moreva privoščit več.še to je preveč,glede na to,da samo partner dela.
Sicer pa,igračke in obleke so pa večinoma shranjene v škatlah pri nas doma.imamo tudi knjigo moj otrok...

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
7.8.2006 15:29:02   
KIRA
pettyy, saj tud pri nama sam mož dela. sva vzela tisto najmanjšo cifro, ki je bla sploh možna. tako da zavarovalna vsota res ne bi bila velika, bi pa bila bolje kot nič. ko bom pa jaz službo dobila, bova pa tud premijo povišala.

sašaR, a se ti kaj bolje spoznaš na to???? če ja, te lahko kontaktiram na Zs, ekr mam en kup vprašanj glede tega???

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
7.8.2006 17:49:39   
muki1
Če se slučajno stegnem, bo moj mož bogat vdovec, pa tudi hčerka bo preskrbljena.
Drugače za malo pa nekaj evrov je nabranih, ji moram poseben račun odpret, da ji prenakažem, pa vsak mesec ji namenim določeno vsotico. Sicer skromno, za šolnino user posted image , ampak bolje išta nego ništa.
Sem pa v dilemi, če se splača neko zavarovanje sklepat z zavarovalnicami za dobo 15, 20 let, ker nimam pojma, če bova lahko v vseh teh letih prav tisto vsoto odtegnila. Pa še poln kufer imam teh njihovih gnjavaž po telefonu in vsiljevanj, pa drobnega tiska v pogodbah user posted image .

Pa naj mi ne zamerijo, če je katera zavarovalniška agentka.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
8.8.2006 1:26:52   
Anonimen
Glede na to, da zaenkrat ne jaz ne Kamikaza nimava nobenega nepremičnega ali premičnega premoženja, se s tem še nisva ukvarjala. Vse, kar trenutno imava, je rentno varčevanje za oba otroka. Od naju otroka lahko trenutno podedujeta samo pufe. user posted image
Ko pa bova svoje pufe odplačala in ko bova lastnika in solastnika stanovanja, dveh hiš in neznano število hektarov zemlje, potem bo pa sledilo vse ostalo. Oporoka, življenjska zavarovanja in podobno. Zaenkrat si tudi obrokov ne moreva privoščiti, tako, da...
Imam pa takšne "papirologije" v malem prstu in bo zagotovo vse zavarovano tako, kakor je treba. Ni šans, da bi kdo mojim otrokom vzel nekaj, kar je njihovo. Če bi se pa tak junak pojavil, bi ga pa rada še živa počakala. user posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
8.8.2006 10:08:39   
MH0
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

... nimava nobenega nepremičnega ali premičnega premoženja ... samo pufe ...


Ja user posted image  kam pa sta denar zabila? Ali sta puf podedovala in zdaj čakata, da še kaj druga podedujeta? Ojoj. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
8.8.2006 10:10:44   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: MH0

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

... nimava nobenega nepremičnega ali premičnega premoženja ... samo pufe ...


Ja user posted image  kam pa sta denar zabila? Ali sta puf podedovala in zdaj čakata, da še kaj druga podedujeta? Ojoj. user posted image


ej, sedaj sem se pa orenk nasmejala. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image saj puf je pa tud naložba a ne? user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MH0)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
8.8.2006 13:48:48   
Beti S
Jst sem še študentka, tako da nimam nobenega zavarovanja. Mož pa ima življenjsko zavarovanje. Hči ima odprto knjižico z odpovednim rokom 31 dni, na katero vsake toliko časa nekaj kane. Ko se bom zaposlila, pa sem že razmišljala da bi naredila rentno varčevanje. Ali ima katera kaj iskušen s tem varčevanjem ali katero bolj donosno stvarjo? Vsaka informacija bi bila dobrodošla.


_____________________________

Lp Beti

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
8.8.2006 13:52:11   
Anonimen
KIRA še najmanjše vsote si ne moreva privoščit user posted image
še to je preveč

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako ste poskrbeli za svoje najbližje v p...
8.8.2006 13:56:53   
KIRA
" sin ima odprt račun,na njem je nekaj malega,ampak se nabira.
partner ima življenjsko ,jaz nimam.si ne moreva privoščit več.še to je preveč,glede na to,da samo partner dela."


sej to sem mislila, oba vzameta minimalno vsoto. men mož plačuj polico, ker ima samo on službo, pa je plača krepko pod slovenskim povprečjem. probajta pri več zavarovalnicah vprašat, ali pa preoblikujta polico v skupno. baje se tud to da, sam ne vem pri kateri zavarovalnici.
midva sva pri merkurju. obroke tud komaj zmoreva, ampak raj kje drgje prišparam, kot pa tuki. tu se gre za moje  otroke. ko se gre zanje, pa ne poznam heca.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sicer pa ti že veš, kako in kaj je za vas najbolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?