|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: študentske mamice
11.8.2006 0:17:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05
si moraš najprej urediti preživljanje zase s strani svojih staršev (če si mlajši/mlajša od 26 let) in preživljanje svojega otroka s strani njegovega očeta/matere, če niste prijavljeni kot dvostarševska družina. Preživninska obveznost izhaja iz starševske pravice, ki zagotavlja otroku, da ga starši preživljajo do njegovega 18. leta, če pa se redo šola, ga morajo starši preživljati do 26.leta. In ker morajo po zakonu najprej starši preživljati otroka, šele če starši otroku ne morejo zagotoviti dovolj sredstev za preživljanje, je le-ta upravičen do pomoči s strani države.


To pa ne pomeni za študentske mamice, ki so poročene.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: študentske mamice
11.8.2006 8:44:22   
karmy
če ne bi bila mati, študentka pa vseeno, potem tvojima staršema pripada otroški dodatek zate.


jaz sem tudi mama pa moji starši dobivajo otroški dodatek zame... torej?user posted image


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: študentske mamice
11.8.2006 15:30:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Če ne bi bila poročena in če ne bi bila mati, študentka pa vseeno, potem tvojima staršema pripada otroški dodatek zate.


Karmy - kdaj si se pa ti poročila? In od kdaj nisi več mama?user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: študentske mamice
12.8.2006 22:10:18   
lencica
Socialna podpora je res socialna! Eni pa imajo tolk denarja, pa na zavodu so, pa kar nekaj na črno delajo pa dilajo, pa nič ne plačujejo vrtcev.

Jaz sem pa študentka ob delu, v začetju nosečnosti, s fantom ne živima skupaj in bom morala glede dodatkov kar dobro premisliti kaj in koliko mi pripada in kaj se mi splača!

Želim vam, da čiprej in brez problemov diplomirate. Men manjkajo še 3 hude obveznosti. Se pravkar učim!!! BLJEK

_____________________________

Ne bojte se, ko vstopate v novo življenje. Vsako plemenito pridobitev spremlja kanček tveganja. Kdor se boji tveganja ne more pričakovati, da bo kaj pridobil!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: študentske mamice
13.8.2006 10:14:40   
pikecpokec
Iz vseh odgovorov sem ugotovila, da se predvsem NE splača poročit! res žalostvo, da država to ''spodbuja'', ampak zakaj tega ne bi izkoristili, ne? sicer pa je verjetno najboljše, da se o teh zadevah pozanima na CSD.
Drugače pa grem tudi jaz počasi proti koncu študija in seveda sem si 4 najbolj zoprne, ogabne in gnusne izpite pustila za na konec. Upam samo, da so profesorji malo bolj prizanesljivi do študentk s trebuščki!


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu lencica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: študentske mamice
18.8.2006 20:11:09   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec
Upam samo, da so profesorji malo bolj prizanesljivi do študentk s trebuščki!



Jat tudi na to računam user posted image

Sicer pa bom izkoristila vse možne dodatke.

Eno vprašanje: ali se v vlogo za otroški dodatek in socialno pomoč vpisujejo samo stalni prihodki (štipendija), ali tudi honorar? Delam namreč v medijih in dobivam nekaj malega honorarja. Samo se mi ne zdi logično, saj v času, ko se bo otrok rodil, tega honorarja ne bo?! user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: študentske mamice
19.8.2006 22:36:57   
Anonimen
Tudi jaz sem se pred kratkim poročila in sem v veliki dilemi glede odločitve za otroka. Mož si ga želi, zato je navdušil tudi mene. Sama pa sem študentka s 5 neopravljenimi obveznostmi (najhujšimi) na faksu + diploma, delam preko ŠS, zaslužim ravno toliko, da mi ni potrebno nikogar za nič prosit. Čeprav imam zelo razumljivega moža, ki mi in mi vedno bo ( to vem ) stal ob strani me je vseeno malce strah glede odločitve. Navajena sem namreč, da si od 15 leta služim svoj denar, res, prebijala sem se s štipendijami in raznimi deli od a do ž. Kako naj torej pomislim, da bom morala s skromnimi prispevki države skrbeti zase in za malo štručko. Z možem živiva skupaj in skupaj bi skrbela za otroka, toda tudi njegova plača ni prav velika, midva pa imava za opremit še pol stanovanja.
Res se je v današnjih časih težko odločiti za otroka, poroko in skupno življenje. Zakon pri nas v Sloveniji pa kar miruje, tega pa res nihče ne spreminja, zato nekateri prav lepo živijo na račun države, medtem, ko drugi močno nasrkajo. Kaj čmo tako je, pa naj se znajde vsak po svoje, tako je to pri nas.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: študentske mamice
19.8.2006 23:23:49   
Anonimen
Krfjolca... ko (in če) boš oddajala vlogo za DSP, ti bodo upoštevali dohodke (redne in ne-redne) zadnjih treh mesecev pred mesecem vložitve vloge. Pri otroškem dodatku pa ti bodo upoštevali dohodke preteklega leta (kakor v dohodnini). Vendar noben dohodek (niti njegova višina) ne bo vplival na tvoj prejem starševskega dodatka v višini 41.000 SIT mesečno, če greš na porodniško kot brezposelna. To ti pripada v vsakem primeru.

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: študentske mamice
20.8.2006 13:21:25   
krfjolca
Hvala, Kerensa. No, mislim, da imam vsaj za DSP kar v redu šanse. Za otroški dodatek pa potemtakem ne. Verjetno bo potem drugo leto toliko višji ...

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?