|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plača v šolstvu
25.8.2006 13:29:44   
Taula
Pozdravljeni!

Ker sem tik pred tem da diplomiram, je skrajni čas da se začnem zanimati za te zadeve. Mogoče kdo ve koliko je plača začetnika/pripravnika? Vem da je okoli 70% plače...vendar me zanimajo konkretne številke.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plača v šolstvu
25.8.2006 14:17:12   
LaMarek
Jaz sem od februarja pripravnik in dobim 70% plače...sicer ti lahko delodajalec da tudi 100% plačo za pripravništvo, vendar to se zgodi zelo redko oz. se moraš res dokazat!!

Sicer pa ne pričakuj preveč veliko plačo...te so že tako majhne, pol pa še ti 30% vstran vtrgajo zarad pripravništva tak da na začetku ni glih luštno...ampak iz lastnih izkušenj ti povem , da slabše kot si prej verjetno neboš živela!!! user posted image

lp M.

p.s. Vso srečo na zagovoru diplome!!!!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Plača v šolstvu
25.8.2006 14:20:22   
Anonimen
netto 190k

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Plača v šolstvu
25.8.2006 14:48:05   
Gina
Če imaš visoko šolo, imaš osnovni koef. 3.25 se mi zdi, zdaj je vrednost koef. 55.536, torej če množiš, je to 180.492.- bruto polna plača.
Od dodatkov najbrž dobiš dodatek na psihofizične, okoli2.2, mogoče še korekcijki 0.15, se prvi še 130.509.- v najboljšem primeru. Skupaj če šteješ da ne bo polna, ampak 70%, je to 217.701 BRUTO! Ne vem koliko moram odšteti za neto, ampak najbrž cca 45%, ali mogoče celo manj, se pravi pride plača cca 119.000 neto, če ti bodo šteli vse omenjene dodatke (za katere nisem čist zihr, da so vsi ok napisani). To je približen izračun, ni točen, ampak čist faljen pa tudi ne more biti, ker dodatka na leta ne moreš dobiti, na mentorstvo tudi ne, na plačilne razrede tudi ne, na razredništvo tudi ne, na kakšne kombinirane razrede tudi ne....aja, še prevoz in prehrano dobiš zraven. cca 12.000.- prehrane, pa mesečna vozovnica.

190.000.- kot pripravnik ne moreš dobiti, ni šanse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Plača v šolstvu
25.8.2006 15:51:09   
Taula
Skratka...manj bom zaslužila kot sem preko študentauser posted image  No..sej to vem da bo bolj malo, tako da sem šparala za ''slabe'' čase. Eno leto pripravništva bom že preživela, sej je logično da ne moreš na začetku dobiti tolk kot pol z leti...upam samo da ga dobim čim prej. Eni imajo še manj, pa jim gre čist fajn...treba se je znajti z tem kar imaš.

Po drugi strani pa...ko končaš pripravništvo in dobiš prvo redno plačo....se ti zdi da si že bogatuser posted image

Delala bom pa v defektologiji....saj tam so vsaj začetne plače baje podobne kot pripravniki učitelji v OŠ.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Plača v šolstvu
25.8.2006 16:27:08   
mika
100% plačo za pripravništvo
dobiš, če zasedeš prosto delovno mesto. Tako je dobil moj mož.

(odgovor članu LaMarek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Plača v šolstvu
28.8.2006 13:11:19   
Anonimen
Moja nekdanja sošolka je tudi dobila polno, ker je nadomeščala eno na bolniški, pa naredila še pripravništvo.

Jaz imam pedagoško izobrazbo, sam ni šans da se zaposlim v šolstvu, za tako mizerno plačo no way. Sem preko študenta dosti več zaslužila.

Ni nujno, da se zaposliš v šolstvu, če si pedagog. Z univerzitetno izobrazbo lahko dobiš skoraj katerokoli drugo službo, itak se je potrebno povsod vsega na novo naučit. In plače so vsaj malo boljše, če imaš srečo se da pa imet tudi 300k.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Plača v šolstvu
2.9.2006 8:25:45   
tina104
Jaz sem ravno podpisala pogodbo za pripravništvo. V moji pogodbi piše nekaj sit več kot 126.000 sit bruto plače. Dobim še malico in prevoz. Plača se mi zdi sicer fuuul nizka, ampak po drugi strani pa sem srečna, da sploh imam plačano pripravništvo, ker je vsako leto manj mest za plačano pripravništvo. Pri volonterskem pripr. ne dobiš niti malice, niti prevoza, NIČ!

100% plačo dobiš, če se zaposliš na prostem delovnem mestu.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?