|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako čim prej v bolniško?
2.9.2006 12:07:37   
Anonimen
Da še jaz napišem svoje mnenje, čeprav tokrat kot anonimna, ker nikoli ne veš kdo vohuni za tabo tukaj na RRuser posted image

Tudi jaz pričakujem drugega otročka in je nosečnost ob malem razgrajaču, ki ima šele dobro leto kar naporna. Prve tri mesece nosečnosti sem bila še na prejšnji porodniški, potem sem čez poletje en mesec delala in korostila 3 tedne dopusta (mi je žal ker ga nisem več), sedaj pa sem od 22 tedna na bolniški. Večjih težav nimam, bolj običajne nosečniške: vrtoglavica, nizek pritisk, malo mi žile na nogah ven skačejo, slabokrvnost... Pa sem rekla poleg tega ginekologu, da je delo v službi naporno - kar tudi je, ker delam v vrtcu, da sem veliko na nogah in da so kar naprej prisotne otroške bolezni. Napisal mi je bolniško, jaz pa imam še sedaj slabo vest, ker uživam doma z mojim malčkom. Take smo ženske, še takrat, ko si lahko malo privoščimo imamo slabo vest in se sekiramo - kaj bodo drugi rekli... Saj počasi se bom navadila...

V prvi nosečnosti ppa mi G nikakor ni hotela dat bolniško, šele ko sem bila res kronično slabokrvna, mi jo je dala za en mesec, potem me pa 7 mesecev nosečo poslala nazaj delat.   Zato sem jo zamenjala in sem zdaj res zelo zadovoljna z novim G, tudi glede odnosa in koliko se mi posveti...

Drugače pa Ivek sem prepričana, da ne dobiš le 70% plače, ko si v bolniški. Kolikor vem je dobiš 90%, za nego otroka pa 80%.  Vsaj tako je pri nas...

Želim ti lepo nosečnost in privošči si malo počitka in miru, če ga potrebuješ! Pa brez slabe vesti!

anonimna user posted image A.

(odgovor članu Ivek)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako čim prej v bolniško?
2.9.2006 12:11:27   
ANA_P
Ivek, tudi jaz ti dam prav!!!!!!! Kaj nekatere pišete o davkoplačevalskem denarju! Kdo ga troši?! Koliko žensk poznam, ki že leta vlečejo denar od socialne in so prijavljene kot matere samohranilke in ne grejo v službo, ker bi rade delale samo v pisarni od 7-15 za lepe denarce. Njihovi moški delajo - one so samohranilke - živijo skupaj - prijavljeni so na različnih naslovih....Kdo tukaj jemlje davkoplačevalski denar. Na prvem mestu tiste, ki simulirajo kot matere samohranilke - verjemite da jih je več kot tiste, ki bi rade v bolniško, ko so noseče. Poznam ljudi, ki se jim sploh ne ljubi delat - raje vlečejo socialno.
In zdaj si nekatere upate rečt, da bi tiste, ki bi rade šle v bolniško kradel davkoplačevalski denar. Dajte no.
TUDI JAZ BI RADA ŠLA NA BOLNIŠKO, KO BOM NOSEČA!!!!! Zakaj?! Država mi v življenju ni dala nič. Nikoli neisem imela štipendije, nikoli nisem prejemala niti tolarja od države preko socialne ali borze dela. Ves denar, ki sem ga imela je bil pridelan z mojim delom in od nikogar nič. Bolniška sploh ne vem kaj je. Še nikoli v življenju nisem imela staleža. Pa sem lahko bila bolna ali pa poškodovana - vedno sem hodila v službo - da je ne bi izguuibila in bila odvisna od države.
Kaj mi je dala država? To da delam pri privatniku - po deset ali več ur na dan, da si ne smeme privoščit bolniške, ker lahko ostanem brez službe - čeprav imam za nedoločen čas - ali to da ne smem  izkoristit celega dopusta - ali to da vem, da me služba ne čaka, ko se vrnem iz porodniške, ker po mnenju naših vodilnih so mlade mamice najslabši delavci, ker morejo skrbeti za otroke in niso več popolnoma predane službi, imajo več bolniške in ob 8-ih zvečer ne morejo hoditi na sestanke.....TO MI JE DALA NAŠA PREDRAGA DRŽAVA!!!  In kaj je to? NIČ! Jaz dajem samo njej vsaki mesec davke - dobila pa še nisem nič. In potem si nekater upate kritizirati mamico, ki je noseča in bi rada bila doma.
Koliko od teh vas je doma in dobiva od države kakšno pomoč, koliko od teh vas je mati samohranilk? Sram vas je lahko punce - raje poglejte kakšen denar zapravlja vlada - kaj je bilo z nakupom letele pred leti, kaj je bilo z nakupi miz, kaj je vse s temi nepotrebnimi referndumi, ki jih pote sploh ne upoštevajo.....
In potem ima par žensk željo, da ostanejo doma, ko so noseče, pa pišete takšne argumente. Samo bolj na široko poglejte sistem potrošnje davkoplačevalskega dearja.
lp,

(odgovor članu Ivek)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako čim prej v bolniško?
2.9.2006 12:44:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ivek

počasi se mi izteka sobotnji delavnik


Imaš par res lepo službo; še ob sobotah delaš...user posted image

Upam, da boš uredila tako, da bo zate prav. Če boš doma res uživala (upam, da ti ne bo prehitro postalo dolgač, ker se zna tudi to zgodit), sem prepričana, da bo tako naš "težko prigarani" davkoplačevalski denar dobro naložen. Precej bolje, kot bi bil v nakup marsičesa drugega.

Uživaj, kakorkoli se bo že razpletlo user posted image

(odgovor članu Ivek)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kako čim prej v bolniško?
2.9.2006 12:56:31   
Anonimen
Živjo!
Tudi jaz imam doma že skoraj eno leto staro dete, pa razmišljam o novem otroku. Moja želja je imeti veliko otrok.
Stara sem že 27 let. Problem je v tem, da nimam redne službe. Sem bila absolventka-delala pogodbeno, potem me je moj zaposlil v svoji firmi, zaradi precejšnih težav v nosečnosti sem se morala odpovedati delu, komisija pa me ni dala na bolniško. Tako sem bila doma, na domače stroške. Ko sem rodila zahirančka, pa reče ginekologinja, ja dobro da ste bili doma. Ja, ja.
Službe torej nimam, kljub intenzivnemu iskanju je ne dobim- imam univerzitetno izobrazbo. In sedaj razmišljam, da bi poskusila uveljaviti rizično nosečnost. Tako bom doma z malčkom, dobila pa bom tisto, kar si najbolj želim- še eno dete. 
Moja dilema- sem lena, se mi ne da delat?
Naj zanosim in iščem službo- noseča jo bom pa res dobila.
Ali naj imam še eno dete, ter živim na minimalnih dohodkih- za tistih 60.000 na mesec pa država res ne bo propadla.
In ja, nikoli nobene štipendije, pomoči, nič. Torej?
Preračunljivo? Ne vem, rada bi bila le čim več časa z otrokom, saj ga zato imam.
Pozdravček   

(odgovor članu Ivek)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kako čim prej v bolniško?
2.9.2006 19:24:59   
Anonimen
Konkreten nasvet:
zamenjaj ginekologa. Enepar ginekologinj javno priznava da piše fejk bolniške, samo da so nosečke srečne in zadovoljne. Ena je celo razložila, da si v kartoteke lepi plonk ceglce, da slučajno ne zameša lažnih in pravih diagnoz.

Če zamenjaš svojega ginekologa za tako ginekologinjo - si na konju. Lahko se pozanimam za imena.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kako čim prej v bolniško?
2.9.2006 23:07:28   
sato
Moja izkušnja: V prvi nosečnosti sem bila v staležu od tretjega meseca nosečnosti. Ves čas sem pomalem krvavela, imela sem nizko ležečo posteljico...Ko se je stanje izboljšalo, sem hodila tudi na sprehode-na priporočilo moje G.
V drugi nosečnosti sem bila prepričana, da bom do zadnjega hodila v službo-res sem si tega želela, ker sem se počutila super. V petem mesecu me je začelo nekaj "ščipati", G je ugotovila grozeči splav, nizko ležečo posteljico...in sem bila spet na bolniški. Res sem dva meseca izključno ležala, če sem vstala, se mi je zdelo, da mi bo vse skupaj "ven padlo"-res mi je bilo grozno. In nisem uživala, ker sem vse dneve tuhtala, kako se bo izteklo. Pa tudi moj prvi user posted image  je bil krepko prikrajšan za mamico. V vrtec sta ga vozila sestra ali pa moj user posted image  -tudi domov, na sprehod in na igrišče, jaz sem pa ležala in pogrešala user posted image  ter skrbela za drugega. Ko se mi je proti koncu nosečnosti stanje izboljšalo, pa mi G svetuje sprehode, ki pa jih komisija zaradi diagnoze ne dovoli. Bi pa koristili .
In kaj se je zgodilo? Šla sem po svojega otroka v vrtec- po več kot dveh mesecih ležanja sem šla na zrak in me ena baraba prijavi!!!In kot zanalašč sem šla v vrtec še kake tri-štirikrat v dveh mesecih, med enim od teh "sprehodov" me je iskal inšpektor iz komisije, mene pa ni bilo doma. Pa sem šla lepo na zagovor. Tam sem povedala, kje sem bila (vrtec je 150m vstran-res dolg sprehod), pa me pomiri, da nosečnic nikoli niso preverjali, sedaj pa imajo toliko prijav "skrbnih sosedov", da jih komaj zmorejo obravnavati.
Tako da-če imaš s sosedi dobre odnose, ti želim, da urediš v svojo korist in korist obeh user posted image  (tudi jaz sem mislila, da se s sosedi krasno razumemo-pa zgleda,da so eni ljudje res prav hudobni). Drugače se lahko pripraviš na nekajmesečni hišni pripor, ker boš mogla zdrava paziti kaj delaš in kje hodiš. Ni se več za igrati s temi stvarmi. Odločitev je tvoja- kar pa se financ tiče: moje povprečje plač se je krepko znižalo, tudi bolniška je bila plačana za user posted image . Tudi to je eden od razlogov, zakaj sem želela delati do zadnjega.
Vso srečo ti želim z user posted image  in user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kako čim prej v bolniško?
4.9.2006 11:17:08   
barakuda
Jaz te čisto podpiram  in ti želim, da bi čimprej dobila bolniški stalež.

Tudi jaz sem v 12. tednu (prej skorajda ne moreš) potožila G, da sem pač utrujena in da težko delam (delo v trgovini, v kateri se nisem pretegnila user posted image ), ker je pač stoječe delo. Brez problema mi je dal bolniško in napisal ZARADI UTRUJENOSTI. Drugih težav hvala Bogu ni bilo.
Pa bi v bistvu lahko delala, samo .... ZA KOGA???? Za direktorja, da mi bo na koncu rekel hvala lepa. Tako sem uživala 6mesecev bolniške in naprej porodniško. Sploh pa kot praviš, da imaš še eno malo pikico doma - ČIMPREJ!

Veš kako čas beži in je res škoda izgubiti dragocenih trenutkov skupaj z otroci.

Jaz sem sedaj že spet v službi in razmišljam, da bi imela še eno user posted image  zelo kmalu.

Upam, da ti bo uspelo user posted image

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kako čim prej v bolniško?
4.9.2006 16:11:05   
Anonimen
mene je sicer šef skenslal takoj ko sem zanosila in potem sem šla na Zavod.

Za zavod sem pa tudi potrebovala bolniško, vsaj tako so mi svetovali, da me ne bi klicali na kake razgovore in podobno saj me ne bi itak nihče zaposlil in da se temu izognem so mi rekli naj si zrihtam bolniško.

Rodila sem dva otročka enega za drugim in sem samo ginekologinji rekla, da naj mi napiše bolniško in mi jo je. Brez odvečnih vprašanj. In to pri prvem in drugem, zato bodi prijazna, lepo ji razloži in če ni fejst zakomplicirana ti bo brez problema dala bolniško...

Saj veš, lepa beseda lepo mesto najde....user posted image

Menim, da ti bo uspelo brez problemauser posted image user posted image user posted image

by

(odgovor članu barakuda)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kako čim prej v bolniško?
4.9.2006 21:19:10   
TONČI.
Ivek prosi g da te da na 4 urni delavnik. ure delaš, 4 si doma. Pri plači se skoraj nič ne pozna. Vseeno dobiš za prevoz in malico. Če si pa več kot 3 m na bolniški, ti pa podjetje da kot neko denarno pomoč. To poglej če ti piše v pogodbi. Drugače pa g povej po pravici, da res ne koncu ne bo kakšnih težav glede otroka in tvojega zdravja. 

(odgovor članu Ivek)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kako čim prej v bolniško?
19.10.2006 23:31:33   
adriana_m
Samo ta komentar: kaj ga pa serjete s tem davkoplačevalskim denarjem user posted image  user posted image  user posted image ? A si je mogoče katera že kdaj zračunala koliko davkov je plačala državi in za to še nič dobila? A se kaj vprašate koliko ga boste še plačale državi in če ga boste sploh kdaj ven dobile?
Skratka vsaka nosečnica si zasluži dobro skrb in če bi bilo prav, bi morale biti vse nosečnice na bolniški (oz. vsaj tiste, ki jih delo izčrpava in jih en napolni z dodatno energijo). Delo zahteva celega človeka, nosečnost pa tudi (oz. otrok). Tiste ki imajo pa še majhnega otroka in če še dojijo, pa sploh ni zagovorit.

Tko, da prosim, samo o davkih, ki jih plačamo ne! Če bi šli samo za nosečnice, bi bila to država, kjer bi se cedila med in mleko.

Lp A. user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?