|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko si na tleh
5.9.2006 9:55:47   
Anonimen
Kako do socialne pomoči?user posted image user posted image  Ali pa vsaj do enkratne socialne pomoči?user posted image user posted image user posted image

Hodim v službo za zajmčeni dohodek, mož ni dobil 3 mesece plače.  Nimamo niti za mleko in kruh. Imamava pa zemljo ki je nočeva prodati, ker bova morala nekoč od hiše pa bova mogla zidati in ker je njena vrednost več kot 2 miljona in avto ki je vreden več kot 1,5 miljona njihovim kriterijem ne ustrezava. Doma pa životarimo. Dobro da otrka prenašata še kolokor toliko brez težav. Sta še premajhna da bi se zavedala.user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 10:00:21   
Anonimen
Žal anonimna tako je.zakaj pa avto ne prepišeta na starše?dobro bi bilo,da se prepiše na koga drugega.
Poskusi tako,da prineseta par računov in zaprosita za enkratno denarno pomoč

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 10:22:20   
Anonimen
halooooo kao imate lahko avto ki je vreden več kot 1.5 mio doma pa ne za kruh ali mleko. a zato, kee morate imeti boljši avtomobil kot pa sosedje.

brez zamere ampak najprej bo potrebno prodati avto in si kaj bolj cenejšega nabavit. če pa imata avto na lizing, pa to mislim, da ne vpliva na socialno pomoč ker niste vi napisani kot lastniki.

enkaratno  socialno pomoč boš dobila, samo razloži situacijo da mož ne dobiva plače, tvoja je minimalna, da imata otroke in da je avto nujno revozno sredstvo da lahko mož hodi v službo in da so težave samo prehodne narave.

če je mož včlanjen v kakšen sindikat potem tudi ti priskočijo na pomoč z enkratnimi denarnimi pomočmi. lahko pa tudi zaprosiš tvoj sindikat in podrobno opišeš situacijo, samo ne omenjaj avtomobila.

najlažji način pa je da zaprosita starše ali pa prijatelje da vama priskočijo na pomoč, npr.: z hrano ki jo doma pridelajo, ali pa vama plačajo kakšno položnico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
5.9.2006 10:30:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 10:48:21   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

halooooo kao imate lahko avto ki je vreden več kot 1.5 mio doma pa ne za kruh ali mleko. a zato, kee morate imeti boljši avtomobil kot pa sosedje.



CCC, Anonimna, pa saj je napisala, da mož že tri mesece ni dobil plače. Verjetno je podjetje v katerem je zaposlen v težavah, morda pa so si prej lahko tak avto privoščili.
Vprašaj na Zavodu za zaposlovanje na Jamstveni in preživninski sklad. Sicer ti oni jamčijo tri neizplačane plače pri stečaju podjetja, ampak morda pa vsega ne vem.......
Drugače pa bi verjetno tudi jaz prodala avto, če ni druge rešitve. Saj se boste izmazali, pa potem spet boljšega nabavite.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 10:55:27   
Anonimen
Ne obupaj.Zemljo prepiši,na starše,ali na koga,ki je zanesljiv.Avto pa prodaj.Avto boste še lahko kupili.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 11:06:20   
sisi80
Vsekakor lahko kupiš za 500.000 celo manjši avto s klimo (ga imam jaz), ki je zanesljiv, pa še čisto dober. Ostane ti milijon, kar pa ni malo za hujše dni. Potem pa razmišljati naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 11:07:53   
Rok_LM
Probaj na socialni razložiti problem morda ti bo pa ratalo vsaj za enkratno pomoč. Zemljo lahko prepišeš na starše. Pa upam da bosta čimprej našla kako pametno službo.

Kar se pa avta tiče pa ne vem kaj delate tako stvar iz tega, saj se na vozijo z Mercedesom. Kaj pa dobiš danes za 1,5 mio. Ne vem sicer kje živijo, morda pa jim je avto malo bolj pomemben za mobilizacijo, kot nekomu, ki živi v centru Ljubljane. Pa tudi dva mala otroka prevažati v neki gajbi v kateri nimaš nobene opreme za varnost ni ravno najbolj pametno, da ne govorim o zanesljivosti, ko ti crkne pa itak takoj nanese 50 - 100 jurjev vsak servis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 11:09:22   
soncece24
Jaz bi s prve avto prodala. kaj pa je en kup pleha proti hrani??? Kupi neko kanto, tolko da je za v službo, od ostanka pa lahko kr en čas živite. Pa pojdi na csd, enkratna socialna ti sigurno pripada - saj si v izrednih razmerah. Želim ti, da ti čimprej spet posije sonček.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 11:31:34   
Anonimen
anonimna, midva sva v podobni situaciji, tud nam precej škripa, da moramo krepko gledat na fičnike. jaz sem brezposelna že od l. 2003 (sicer na porodniški, ampak ta ni bogve..), mož pa ima delo in tud dela ko živina. sva se pa zadolžila do amena, da imamo lastno streho nad glavo - ampak sva se s tem tud spodkopala, ker nama zato "ne pripada" nobena socialna pomoč. po njihovo kot 4-članska družina presegamo cenzus in niti ko mi porodniška poteče, trdijo da nam ne pripada nič. tud avto bi prodala, ampak ga mož nujno rabi za prevoz na delo. sicer pa itak ne vem, če bi dobu več kot 500 jurjev zanj. nama je to zadnji izhod v sili... sva si ga še prišparala.  sem pa se znašla in VSE kar nujno ne rabim: prodam, da dobim kak tolar noter.  ne boš verjela, kaj vse ljudje kupijo. če res drugega nimata, prodajta avto. mož pa naj se pozanima glede izredne odpovedi zaradi neizplačevanja OD itn. na zavodu za zaposlovanje - če mu pripada kako nadomestilo v tem primeru.
ko si na tleh se pač pobereš in vstaneš... vedno znova če je treba. jaz se  in vem, da bo krize slej ko prej konec.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 19:13:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Imamava pa zemljo

avto ki je vreden več kot 1,5 miljona


Začnita obdelovati zemljo. Če  začneta zdaj, bo drugo leto že kaj rodila. Kar se da pojest.
Prodajta avta, ki je vreden več od cenzusa na CSD.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ko si na tleh
5.9.2006 23:08:29   
Anonimen
halooooo kao imate lahko avto ki je vreden več kot 1.5 mio doma pa ne za kruh ali mleko. a zato, kee morate imeti boljši avtomobil kot pa sosedje.


Ja lahko ga imamo, ker je naša družina bila pred tremi meseci zelo dobro situirana. Poleg tega pa imava zanj kredit in ga ne smeva prodati. Zemlje pa tudi ne ker misliva nekoč tam zidati, nekoč bova morala iti na svoje ker ima mož še sestro in brata in žal bova morala biti midva tista , ki se bova morala odselit ker je pri hiši že tako dovolj prepirov okoli tega. To vam verjetno pojasni tudi to, da ne moreva napisati zemlje na njegove starše, na moje pa tudi ne ker enega nimam več, eden pa je nesposoben živeti sam in odgovarjati za svoje premoženje pa imam tudi sestro, ki samo čaka kje bo kaj dobili.

Se pa vam opravičujem ker sem vas zmotila z vprašanjem, ker očitno je tukaj kup opravljivk ki rade živijo na tuj način družina, ki pa se je znašla v stiski pa je ena najhujših družin ker ima dober avto in zemljo živi pa od denarja staršev, ki pa še sami nimajo za preživetje.

Glede denarja pa vem da bo bolše. Sama trenutno še končujem šolo in potem bom dobila bolšo službo, moža pa tudi že išče službo ker bo v njegovi šlo prej ko slej vse k user posted image . Trenutno pa smo v veliki stiski.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ko si na tleh
6.9.2006 0:54:16   
Anonimen
Če je zemlja vajina, jo dajta v najem za določen čas. Če se z njo sploh da kaj početi. Drugače je za vaju trenutno neuporabna, istočasno pa še škodljiva za pridobitev česarkoli na CSD ("sesujejo" vaju pri katastru).
Avto? Praviš, da je kupljen na kredit, ne na leasing. Torej ga lahko kadarkoli prodaš. Saj je plačan. Denar za kupnino sta dobila od banke in ga dala prodajalcu. Torej je avto vajina last in z njim lahko počneta karkoli. Banka ne prepoveduje prodaje. To ne dovoli edino leasing hiša, če je avto kupljen na leasing oz. ne dovolijo v času odplačevanja. Ampak ti praviš, da ni tako. Torej ni problema. Prodaj in kupi cenejšega, razlika pa naj bo za preživetje.
In če ste bili pred tremi meseci zelo dobro situirani - kako je potem možno, da po treh mesecih nimate več niti za kruh? Če je bila moževa plača tako zelo visoka - kaj pa se je zgodilo malo manj kakor čez noč s podjetjem, ki je prej lahko izplačevalo tako dobre plače? No, če je bila pa plača povprečna, pa verjetno niste bili tako zelo dobro situirani. Veliko nas je, ki se velikokrat narobe precenimo. In jaz sem prva v vrsti pri takšnih. :-)

No, ampak ko in če boste pa prodali avto, boste imeli pa milijon in pol gotovine. Potem pa sploh nimate kaj delati na CSD. Ste preveč premožni. user posted image
Sindikat je res najboljša varianta. Izredna odpoved zaradi neizplačevanja plač, odškodnina, odpravnina in vse ostalo, kar sledi: nadomestilo z RZZ itd.
Do takrat pa...? Pojma nimam. Kredit? user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 6.9.2006 0:58:44 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ko si na tleh
6.9.2006 20:47:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ja lahko ga imamo, ker je naša družina bila pred tremi meseci zelo dobro situirana.

Poleg tega pa imava zanj kredit in ga ne smeva prodati.


Naslednjič, ko boste zelo dobro situirani, pomislite na to, in privarčujte nekaj za take čase, kot jih preživljate zdaj.

Avto, ki ga imate na kredit, lahko v vsakem trenutku prodate in poplačate kredit; prav tako, če je avto na lizing. V tem primeru ga prodate v dogovoru z lizing hišo.

Upam, da čimprej najdeta službo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ko si na tleh
6.9.2006 21:50:14   
BlankaT
Anonimna, mislim, da te zelo dobro razumem in sem enakega mnenja kot Rok_LM. Vse ste se vrgle na ta avto, če mene vprašaš, ne prodati ta avto,ker glede na to, da govoriš, da imaš še majhne otroke je njihova varnost na prvem mestu. Saj res, da bi si potem lahko kupila cenejši avto in z denarjem, ki bi vama ostal nekaj časa živela, ampak kakšen avto pa bi dobila za 500 jurjev? Kaj ti pomaga poceni avto, če ga pa potem voziš k mehaniku vsak mesec (govorim iz lastnih izkušenj). sisi80 vsaka čast, da si našla takšen avto, to je skoraj tako, kot če na loteriji zadaneš 7.

Sicer pa punce problem imajo sedaj, niso ga imeli prej, in če ima on takšne starše kot jih ima moj, potem ni osnovnih pogojev, da prepišeta zemljo ali celo avto, jima  bodo še vse skupaj prodali user posted image  in potem bosta rabila kr nekaj milijončkov, če si bosta hotela kupiti novo parcelo in seveda tudi drugi avto.

Jaz imam srečo in imam pri svojih starših veliko podporo, ampak vem vseeno kaj pomeni gristi ustnico, ker ne veš kako bo naslednji mesec in ko pride položnica in veš, da je ne boš mogel poravnati, ampak enkrat posije sonce in se ta megla dvigne. Nama se je in tudi vam se bo,samo ne obupati. Probajta vse, in naj vama ne bo nerodno.

V kolikor še nisi dala prošnjo za povišanje OD daj tudi to, ker se je situacija spremenila, če imaš otroke v vrtcu zaprosi za zmanjšanje plačila itd, skratka vse probaj.

Držim vama pesti, da vama čim prej posije sonce.


_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ko si na tleh
7.9.2006 1:37:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BlankaT
V kolikor še nisi dala prošnjo za povišanje OD daj tudi to

Je s kratico OD mišljen Osebni Dohodek ali Otroški Dodatek? user posted image

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ko si na tleh
7.9.2006 14:40:23   
Špela100
Punce samo to bi rekla: ne bit preveč pametne in ne obsojajte ljudi, ker dokler ne prideš v tako situacijo...

Tudi mi smo bili lepa povprečna družina, jaz sem zaslužila okrog 220 tisoč z dodatki, moj 150 tisoč z dodatki, tudi prihranili smo nekaj, kupili avto za 1,3 mio, ker sva se vsak dan vozila 140 km. Nato pa jaz nisem 5 mesecev dobila plače, v tej službi sem morala biti najmanj 3,5 mesece, da bi  lahko poklicala delovnega inšpektorja in dala izredno odpoved , ( to je pa naša država), položnice so se nabirale v predalu, šolo obvezen otrok in so šli vsi prihranki, poleg tega sva rabila vsak dan najmanj 3 tisoč, da sva prišla do službe, brez da sva kaj jedla.
Otroku moraš kupiti čevlje, in bundo za zimo.

Tako, da ljudje se niti ne zavedajo kako hitro si tam- na robu revščine namreč in kako hitro nimaš niti za kruh.

Potem sem po 5 mesecih prišla na zavod, dobila podporo, delala na črno- priznam, da sem lahko vse pufe vrnila ljudem, ki so mi pomagali. Dobila sem novo službo, ki ni bila ravno primerna, pa vseeno, odprla popoldanski sp ( ker nisem hotela biti nikoli več odvisna od drugih ampak tudi od sama sebe) in delala, delala, da smo se izvlekli.

Nasvet zate anonimna??
1. poskusi še enkrat na socialnem, razloži situacijo, vprašaj za enkratno pomoč, vprašaj za povečanje otroškega dodatka, prosi za materialno pomoč, včasih si dobil vsak mesec paket osnovnih živil.
Jaz se ne bi preveč zanašala na pomoč socialne.

2. Poskusite razmisliti o prodaji avtomobila in nakupu cenejšega, predvsem zato, da hitro pridobiš sredstva nujna za obstoj, še vedno lahko prodaš in kupiš avto za 1 mio.

3. Poskusi si najti dodatno delo, varstvo kakšnega otroka, gospodinjenje pri starejših osebah, družabnica pri kakšni starejši gospe, nekateri rabijo pomoč samo zjutraj, nekateri samo zvečer, nekateri rabijo samo topel obrok, to bi lahko delala tudi poleg službe, morda likanje pri kakšni družini, pospravljanje..., morda si lahko odpreš popoldanski čistilni servis, morda lahko menjaš službo že zdaj in dobiš večji dohodek, morda lahko tvoj pomaga kje pri sezonskih delih, zdaj bo obiranje grozdja, sadja...........

4. morda delaš kaj, kar bi lahko delala še popoldne...morda lahko kaj prevajaš, daješ kakšne inštrukcije
  otrokom, knjigovodstvo
  variant je veliko predvsem si morate pomagati sami, če bi mi čakali socialno bi umrli od lakote, ker povsod   
  gledajo eno leto nazaj.....

5. jaz parcele ne bi prodajala, ker je nikoli več ne bi kupila, še vedno jo lahko kasneje prodaš, če ne boš
   imela za gradnjo hiše in doložiš za stanovanje.


To je to morda se pa še kaj spomnim.
Držim pesti zate in če ti kakorkoli lahko pomagam mi piši na ZS. Morda ti lahko podarim kakšna oblačila za otroke...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ko si na tleh
7.9.2006 17:47:04   
BlankaT
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

IZVIRNO SPOROČILO: BlankaT
V kolikor še nisi dala prošnjo za povišanje OD daj tudi to

Je s kratico OD mišljen Osebni Dohodek ali Otroški Dodatek? user posted image



Kerensa mišlen je Otroški dodatek , sorry, sem bila tako v elementu, da sploh nisem pomislila na kaj drugega .

< Sporočilo je popravil BlankaT -- 7.9.2006 17:51:14 >


_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ko si na tleh
19.9.2006 11:35:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

halooooo kao imate lahko avto ki je vreden več kot 1.5 mio doma pa ne za kruh ali mleko. a zato, kee morate imeti boljši avtomobil kot pa sosedje.


Ja lahko ga imamo, ker je naša družina bila pred tremi meseci zelo dobro situirana. Poleg tega pa imava zanj kredit in ga ne smeva prodati. Zemlje pa tudi ne ker misliva nekoč tam zidati, nekoč bova morala iti na svoje ker ima mož še sestro in brata in žal bova morala biti midva tista , ki se bova morala odselit ker je pri hiši že tako dovolj prepirov okoli tega. To vam verjetno pojasni tudi to, da ne moreva napisati zemlje na njegove starše, na moje pa tudi ne ker enega nimam več, eden pa je nesposoben živeti sam in odgovarjati za svoje premoženje pa imam tudi sestro, ki samo čaka kje bo kaj dobili.

Se pa vam opravičujem ker sem vas zmotila z vprašanjem, ker očitno je tukaj kup opravljivk ki rade živijo na tuj način družina, ki pa se je znašla v stiski pa je ena najhujših družin ker ima dober avto in zemljo živi pa od denarja staršev, ki pa še sami nimajo za preživetje.

Glede denarja pa vem da bo bolše. Sama trenutno še končujem šolo in potem bom dobila bolšo službo, moža pa tudi že išče službo ker bo v njegovi šlo prej ko slej vse k user posted image . Trenutno pa smo v veliki stiski.

Ne morem verjet, ampak kot da bi brala svojo zgodbo izpred nekaj mesecev nazaj. Moj je tudi delal v nekem podjetju, bil je na enem od vodilnih položajev in je imel plače tam okrog 300k, tud do 400k. Ampak kaj, ko je lastnik podjetja, ki je bil tudi direktor kradel denar z računa podjetja in pol ni ostalo niti za plače. Sreča je bilo tako, da mamo nekje mal vez pri davčnih in se je tip ustrašil in na koncu je vseen dobil vsaj tisto minimalno plačo, še cele osnove menda ne. Niso pokrival niti kredita za najino stanovanje, ker je blo zmenjeno, da ob plači podjetje direktno nakaže banki. Jaz pa nisem mogla nič, ker še nisem zaposlena in tudi na mojem področju nič dobro ne kaže. Moj je iskal delo več kot eno leto in ga je komaj dobil, ker ima previsoko izobrazbo. Ponujal so pa tud, če bi ga že izbral take plače, da ti je slabo. Nisva hotela sedaj zaradi tega pa prodajat nepremičnine in je raje vztrajal v podjetju in nekako izsili tist, kar mu pripada.

Upam, da bo tudi vama uspelo in verjamem, da vama bo. Potrpi še malo in dokončaj šolo, čaka me ista naloga kot tebe. Midva imava sicer sedaj za nekaj časa zagotovljen dohodek vsaj dveh povprečnih plač na mesec, ker fant toliko zasluži, ampak ti povem, da me še vedno skrbi. Fant dela za tujo firmo, zahtevajo pa tak letni promet, da ga je praktično nemogoče uresničit (razen če se čudež zgodi)- tako da se lahko zgodi, da bova kmalu spet na istem.

Mi je kr slabo, ko vidim kaj se dogaja v Sloveniji. Na položajih (mislim na politiko) so totalno nesposobni ljudje in pol je tako, da tisti ki bi lahko delali nočejo in dobivajo podporo, tisti, ki pa hočejo delat, pa ne morejo in so še za vsako pomoč prikrajšani.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?