|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AMC posoda
9.9.2006 14:22:41   
sonce21
Včeraj sem bila na predstavitvi posode AMC in moram rečt, da sem bila ful navdušena nad načinom kuhanja - brez maščobe in hitro. Ko sem izvedela ceno me je navdušenje malo minilo.
Zanima me ali katera uporablja to posodo in če kvaliteta in uporabnost res upravičujeta takšno ceno.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AMC posoda
9.9.2006 14:33:35   
lili79
Mene zanima isto razlika je samo v tem da sem jo jaz že kupila in jo imam doma tri dni.

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AMC posoda
9.9.2006 15:08:25   
dskubin
Mi imamo eno podobno (ne AMC) že skoraj 20 let. Mama je navdušena, posoda je taka, kot nova, čeprav jo uporablja vsak dan. Jaz osebno mislim, da se izplača, če posodo res uporabljaš in izkoristiš vse, kar ti ponuja (kuhanje s paro, kuhanje v štukih, brez maščob,..), drugače pa je vseeno, če imaš kakšno drugo posodo.

(odgovor članu lili79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AMC posoda
9.9.2006 17:52:38   
ona
Jaz imam že dolgo let le uni pokrov in eno kozico-veliko!Večinoma kuham notri juho,golaž,vampe,...Sem pa ful zadovoljna.drugače pa ima moja mama cel komplet že dolgo let in ravno sedaj je nekaj dokupovala in ne more prehvalit te posode,ker je res vredna svojega denarja.je pa zanimivo,da lahko pokrov menjaš staro za novo in ga dobiš ceneje,to dela moja mama.user posted image

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AMC posoda
9.9.2006 19:51:34   
TONČI.
Imamo jo doma že johoho let. Kupili smo jo kmalu ko je prišla pri nas na tržišče.
-Zelo zadovoljni. Hitra pokrovka perfektna. Samo pri njej je potrebno OBVEZNO pazit, da ne pride števec v stik z vodo. Ostale pokrovke pa peremo v pomivalnem stroju in lepo delajo.
-Pri tej posodi je res fino, ker lahko daš kuhat v malo količino vode, olja nič.........
-Če se ti pa kaj v njej prsmodi, pa ne drgni. Na ogenj, daj posodo brez kakeršne koli vode ali ceta. To prsmojeno zažgi, ko bo že fejs vroče, pa daj dol z ognja, malo vode (brez ceta) in pusti malo stati. Potem se ta prsmojeno samo odlušči od posode in na njej se nič ne pozna. Ne drgni s cetom, na ogenj brez vode. Preprosto.

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AMC posoda
15.9.2006 14:21:48   
BlankaT
Se kr pod Tonči. podpišem. Posoda je vredna svojega denarja, jaz je ne dam stran.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AMC posoda
15.9.2006 17:28:13   
bamby



Tudi jaz imam AMC in lahko rečem, da je pri kuhanju velika razlika, s katero posodo kuhaš. Cena je pa res ogromna in sem mnenja, da se je kljub kvaliteti ogromno preplača. Menda je Zepter cenejši, vsaj tako mi je njihov agent na sejmu zatrjeval user posted image . Je pa po moje ravno tako kvalitetna kot AMC, z istimi lastnostmi in tudi hitro pokrovko imajo. Tste, ki se zanimate za boljšo posodo, dajte se pozanimat za ceno tudi Zepterja.



 

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AMC posoda
27.9.2006 15:40:43   
Poka
Men se zdi pa brezveze devat toliko denarja za posodo. Zame pravijo, da super kuham, pa imava s fantom še celo kr tisto navadno posodo, ko še ni rostfraj. Pa sploh olja ne uporabljam. Ko bom kupovala novo posodo bom sicer kupila rostfraj, ampak ne AMC, ker itak, če ne znaš kuhat ti tk nobena posoda ne pomaga.

Moj kolega je rekel, da bo kupil svoji za novo leto AMC posodo (Ajmer, Metla, Cotauser posted image )

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AMC posoda
28.9.2006 21:07:04   
Laubica
Tudi jaz imam AMC ampak samo eno tisto največjo (25cm)in jo vsakodnevno non-stop uporabljam.Sem samo za to posodo ENO plačala 74.000 sit oz.jo še odplačujem ker sem jo vzela na 1 leto.In ko sem jo že naročila(MOŽ JE ZNOREL)sem klicala v trgovino Zepter in pride ista posoda 39.000 ali nekaj takega sem že pozabila IN ME JE SKORAJ KAP kakšna je razlika v ceni.Tako da ne vem kaj naj svetujem,jaz če bi še enkrat imela možnost bi sigurno Zepter kupila.Pri AMC pride samo tista hitra pokrovka pa ne za ta največji premer posode ampak ta srednji 103.000 haaaaa GROZA .Res pa se zelo zadovoljna ker olja sploh več ne uporabljam in zato bolj zdravo kuham in poham

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AMC posoda
29.9.2006 8:21:26   
Poka
Moj nebi znorel, moj bi mene stran spravu... user posted image  OK no, jaz sicer mislim tako, da itak si danes vsaka gospodinja sama služi denar in z njim razpolaga, itak ti kuhaš, ne tvoj mož in tud pomivaš, čistiš, tako da so lahko kar tiho. Če pač zapraviš teh 70k in zarad tega noben ni lačen in nimate kakih večjih investicij, ko je treba npr. zelo pazit, za kakšne stvari denar zapraviš, pol ne vidim problema. Je pa res, da pač vsak kdaj nasede na kako marketinško foro in trikrat preplača stvar.

Sam tale AMC posoda ni še nič... Zadnjič je prišla k nam ena prodajat en sesalc za 750k in men je bilo dolgčas, vedela sem itak, da ne mislim kupit, pa ker menda dobijo za predstavitev nekaj plačano tud če ne prodajo sem jo spustila not. Pol ko mi je kazala (pa ful usrano stanovanje je bilo) mi je mogla spucat vsak kotiček user posted image  Sem ji sam govorila, tule je še mal, pa a lahk še to... Težila je pa nekaj v zvezi z astmo, da odkar ma ta sesalec (pa ja da...) se je njeni hčeri ful izboljšal in ker je ful smrdela po cigaretih, sem ji lepo rekla, da naj neha kadit, pa bo naredila nekaj najbolj koristnega. ne morem pa verjet, da te fore kupijo pogosto ravno tisti,ki imajo najmanj denarja, npr. od kolega mama, pa so res bolj kot ne reveži, ga je hotla, ampak je še prav čas njen sin prišel domov, da jih je nagnal iz hiše.user posted image

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: AMC posoda
29.9.2006 20:46:30   
Laubica
user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AMC posoda
4.10.2006 20:56:38   
rudar
No ja, posoda je res (pre)draga (za ta denar se lahko dobi 20 prašičev user posted image ). Je pa enaka kot katerakoli druga posoda rostfrai posoda z debelejšim dnom (preverjeno - kuhanje in prčenje brez olja in vode). Razlika je samo v hitri pokrovki, ki paše na vse posode. Ta res prihrani čas. Namesto nje pa se lahko kupi ekonom lonec.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: AMC posoda
6.10.2006 19:40:58   
Sulfinija
Res je draga ko žafran vendar je vredna tega denarja.Mi jo že kar dolgo uporablajmo in je ne bi zamenjala za nič na svetu.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu rudar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: AMC posoda
29.4.2012 1:36:13   
AMC_Rok
Oprostite, a če se v stvar malce poglobimo, lahko ugotovimo, da je razlik dosti več.
1. Akkuterm - dno posode:
Ta alfametal, ki se kot material tako opeva, je AMC-jeva posebnost in je v bistvu masa, ki predstavlja dno. Ima lastnost, da se hitro segreje (zato je bil AMC-jev lonec vedno nekoliko hitrejši od zeptrovega) in da na račun količine več ur zadržuje toploto jedi. Ta lastnost omogoča prihranek pri energiji. Bistvo ni v X-platnem dnu, ampak v njegovi homogenosti.
2. Visioterm - termometer:
Na trgu lahko dobite na tone posode, s takimi in drugačnimi "cagarji", ki pa Vam lahko služijo zgolj za okras, saj so neumerjeni in približno točni kakšno leto ali dve - nato pa vam v večini primerov voda iz leta v leto "vre" pri kakšni stopinji manj. AMC pazi na kvaliteto termometrov, zato so ti tudi večji kot ostali (več stika s pokrovko), zadnja generacija pa ima Sensoterm, merilec, ki ga vstavimo skozi pokrovko in meri dejansko temperaturo v elementu, in kot prvi ter edini na svetu omogoča spremljanje realnega stanja, tako da vedno veste, kaj se v loncu dogaja - in to brez zamikov. Tudi tukaj seveda prihranimo na energiji, saj ne potrebujemo venomer gledati "v pisker" in tako izgubljati dragoceno toploto.
3. Audioterm - piskač:
Ker današnja gospodinja noče več biti klasična "gospodinja", po 2 uri priklenjena na štedilnik, je AMC že davno ponudil enostaven pripomoček Audioterm, ki opazuje kazalček na Visiotermu in z zvočnim signalom opozarja, če temperatura v loncu naraste ali upade. Ima tudi funkcijo timerja. Posledično uporabniku lonca niti ni več potrebno nadzirati in lahko v tem času počne kaj drugega.
4. Secuquick - hitra pokrovka:
Ta izum, patentiran že davnega leta 1985, omogoča jedem, da se skuhajo v najkrajšem možnem času z minimalnim povečanjem tlaka v posodi; to dosežemo z ne ravno enostavno izvedenim sistemom ventilom. Pokrovka ima 2 stopnji, soft in turbo, katerih uporaba je odvisna od jedi, ki jo kuhamo - zelenjavo, krompir, riž, testenine kuhamo na soft, enolončnice, juhe in ostale "težje jedi" pa na turbo način. Tudi hitro pokrovko lahko nadziramo s piskačem, tako da imamo med pripravljanjem jedi proste roke. S to pripravico si v praksi prihranite 40-80% celotnega časa kuhanja in 35-75% energije v primerjavi z običajnim kuhanjem v AMC-ju (odstotek v primerjavi z navadno posodo pa je še kakšnih 5 točk višji).
5. Navigenio - nova kuhalna plošča:
Marsikdo že pozna Atmosfero, določeni smo z njo odrasli in se naučili kuhati; je prenosna kuhalna plošča, prilagodljiva praktično vsem velikostim posode, in poleg osnovih kuharskih postopkom omogoča tudi gratiniranje in zapekanje, če jo postavimo NA element. Z novo generacijo in Navegenijem pa postanete v kuhinji popolnoma samostojni, saj lonec kuha namesto Vas - tehnologi so izrabili prednost protokola Blutooth in z njim povezali piskač in kuhalno ploščo - kar pomeni, da daste stvari v lonec, ga pokrijete in nastavite čas kuhanja - ostalo poteka avtomatično.

Naštel sem glavne prednosti, ki ob uporabi upravičijo nakup AMC-ja; tudi sam sem pristaš tega, da je neumno kupiti nekaj, česar ne boš uporablja, in tako kdaj dobim kakšen izpuščajček, ko pri kom v omari najdem kaj koristnega. ;)

LP, Rok
(članek je objavljen v edukativne namene in je moje avtorsko delo - namen ni prodaja, ampak širjenje splošne zavesti o zdravem prehranjevanju)

(odgovor članu rudar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ali lahko dojenčku damo sladoled?
V poletnih dneh je čisto običajno, da se tudi nam, staršem zahoče sladoled. Če smo ravno na dolgem sprehodu z dojenčkom,...
Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?