|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 7:31:26   
klavdijas
Baje naj bi bilo objavljeno v sobotnih časopisih. Ali katera kaj spremlja to, a se splača varčevati na tak način?

Lep pozdrav,

                Klavdija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 7:33:01   
soncece24
Po mojih izkušnjah te naša država povsod skuša samo nategnit, tak da se jaz nebi spuščala v nobena nacionalna varčevanja. 

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 7:35:14   
Mina1
Jaz sem z mamo varčevala čisto ta prva, torej v tisti  prvi shemi za dobo petih let, pa se je kar nabralo in tako. Takrat naj bi se še splačalo, drugače pa parvijo, da niti ne...

Zdej, če ne moreš drugače nekaj prešparati, pote kar pojdi v to, da vsaj nekaj nabereš, nekako namensko in tako. Drugače pa jaz se zdajle recimo ne bi odločala za to.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 7:40:34   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Po mojih izkušnjah te naša država povsod skuša samo nategnit, tak da se jaz nebi spuščala v nobena nacionalna varčevanja. 


se strinjam. midva se glih zato nisva vključila, ker jaz državi ne zaupam. mava raje navaden kredit.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 8:30:22   
Anonimen
Mi smo bli vključeni v prvo nacionalno varčevalno shemo za pet let. Se je kar nabralo. Mislim da si pač vplačal 12 obrokov letno oni so pa še 13 dodali. Takrat se je splačalo. Smo pa kredit kasneje drugje vzeli ker je bil dost bolj ugodnejši kot ta po shemi.
Ja pa obroki rastejo z inflacijo itak. Tku da mi smo takrat prišli iz 30.000,00 na 42.000,00 SIT.user posted image

Jaz osebno bi raje varčevala v kakšnih skladih(kar tudi počnem), je dost bolj donosno je pa res da je tvegano.
Nacionalna varčevalna shema je pa "zihr"!user posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 11:02:31   
srki
Jaz tudi varčujem v tej shemi, začela sem leta 2003, imam še dve leti, se pravi da sem šla na pet let.

Ne vem, zakaj bi te kaj nategovali? Če si želiš nekaj prišparat, je to edini način. Nisi pa vezan na to, da potem tudi pri njih vazmeš kredit. Jaz plačujem 58.000 na mesec. Tega denarja itak ne vidim, ker mi trgajo preko trajnika. In če redno varčuješ, ti ob koncu leta en obrok varčevanja "podarijo" oni.

Jaz sem šla v to zato, ker če bi šparala sama, brez da mi banka to dol trga, ne vem če bi toliko vsak mesec prišparala. Tako pa mi ta dnar vzamejo, redno tudi dobivaš izpiske in tudi stanje o tem, če se je obrok zaradi revolarizacije (upam da sem prav napisala) povečal.

Meni je OK, kot pa sem že rekla, ni mus, da vzameš kredit potem pri njih. V petih letih se mi bo nabralo okrog 4 mio, brez varčevanja pa ne vem, če bi mi res uspelo toliko privarčevat. Bi šel denar vejretno za kakšne neumnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 11:13:37   
neisha
Samo varčevanje je menda kar OK. Saj ti podarijo 13 obrok. Kredita pa ne jemati na podlagi varčevalne sheme, ker so drugi ugodnejši.

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 12:38:34   
GATA
Meni osebno je to čisto OK, edino kar me moti je to, da ni fiksnega zneska. Tako sem jaz iz 36.000 prilezla na 43.500 sit v 4 letih. Upam, da ne bo visoko prilezlo, ker imam na 10 let. Čez čas se kar pozna.

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
12.9.2006 18:47:02   
LUNA06
Sama sem bančnica in tole shemo toplo priporočam.Poleg 13. obroka se privarčevanemu znesku doda še realne obresti ter še neke druge (trenutno se ne spomnem kako se jim reče).V primeru, da se ti zgodi, da denarja pač zmanka in nisi več sposoben varčevati, se 13.obroki in tiste druge obresti odštejejo, realne pa ostanejo.Tako da tveganja (kot npr. pri skladih) ni.
Je pa res, da se splača narediti več pogodb s po enim lotom (=najmanjši zensek vplačila), kot pa eno pogodbo z večimi loti.Tako se lahko prekine samo ena pogodba, če rabimo denar.
Sama imam tri pogodbe s po enim lotom, kar pomeni, da na mesec dam cca.42 tisoč, ki jih drugače nikako ne bi pršparala.Po petih letih bo iz enega lota nastalo nekaj čez miljon tolarjev.
Vsekakro mislim da se splača.
Aja pa še to.Minimalni zensek mesečnega vplačila je resda fiksen, ampak lahko dajemo tudi več, lahko usak mesec drugače, važno je samo da je minimum pokrit.
Če je še kakšno vprašnje v zvezi s tem, kar na dan z njim!

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NACIONALNA VARČEVALNA SHEMA
15.9.2006 15:47:31   
veritas
Jaz tudi varčujem preko te sheme in sicer za 4 lote 58.000 sit mesečno.Poteče mi leta 2007 in do takrat se bo že nekaj nabralo - tudi jaz mislim da se to varčevanje splača zaradi premije ob koncu leta, mislim da lahko najameš kasneje tudi ugodnejši kredit preko tiste banke kjer to varčuješ in konc koncev lahko kandidiraš za nakup stanovanj, ki se gradijo preko sklada - čeprav je povpraševanje ogromno.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?