|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V čem je sploh fora...
19.9.2006 11:56:36   
Anonimen
Da so tako nizke plače in da toliko davka plačujemo državi, namesto da bi bile višje in bi potem marsikdo raje šel delat, kot da je doma in dobiva socialno pomoč, otroški dodatek, vrtca plačaš minimalno, v glavnem vsega skupaj dobiš menda tam okrog 100k, tako mi je rekla kolegica, ki je v tej situaciji in ima še občinsko neprofitno stanovanje, ki ga plača samo 5000 SIT na mesec (ker je še subvencija). Dela še nekaj malega "na črno" in ima več, kot bi s svojo izobrazbo sploh kdaj imela, tud če odšteješ tist zaslužek "na črno". Če bi pa šla delat,bi mogla zaslužit vsaj 150 k, da bi bila na istem, kar pa se verjetno še v sanjah ne bo nikol zgodilo. Jaz se sicer strinjam z njo, na njenem mestu bi isto naredila, verjetno je marsikatera taka tudi med vami. Država je pač neumna (vodilni), da tu nekaj ne spremeni, davke pa plačujejo zaposleni.

Jaz še nisem zaposlena, trenutno končujem univerzitetni študij, ampak plača verjetno ne bo prek 200k s stroški vred. Če pa računam, koliko me je študij stal, sicer sem imela štipendijo, nekaj okrog 60k mesečno, ampak potem rabiš še sigurn ene 50k zraven. Ker nisem nikol dobila v študentu. Študiram, da se visoka izobrazba nekako sploh ne splača pri nas, če se ti "ful usreje" tam pri ene 40.tih z določenimi faksi lahko imaš tud 500k. Z mojim ne, tako da že računam na to, da grem delat še en faks. Kar bodo itak spet stroški, ampak mogoče bom pol vsaj dobila službo in če bo po sreči mogoče kako malo bolje plačano.

Da ne govorim o tem, kako si želim otrok, pa sva zadnjič z mojim že mislila "da se je ponesrečilo" in sva bila po eni strani vesela, da bi se, ker očitno nimava "jajc" načrtno delat na tem, po drugi strani sva bila pa čist panična (jaz sem bila, čeprav je drugač moj tisti, ki hoče počakat), kako bova pol naprej, pa imava stanovanje in moj partner relativo dobro službo, ampak kaj je pa v Sloveniji sploh zanesljivo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V čem je sploh fora...
19.9.2006 12:54:40   
soncece24
To je resnesmisel, se strinjam. Dokler bo stanje tako, bo vedno več lažnih samohranilk in takšnih, ki nočejo delat oz. se jim ne splača delat. Kdo pa bo delal, če pa je finančno na boljšem, če je doma. Penzije pa bomo itak vsi meli minimalno.
Glede sigurnosti je pa tak: nobena služba ne glede na delovno mesto in izobrazbo ni 100%, tak da če se boš na to zanašala, ne boš imela nikoli otrok, pa še česa drugega ne. Poišči si službo, ki te bo veselila, to je več vredno kot pa stanje na Trr.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: V čem je sploh fora...
19.9.2006 13:29:08   
muki1
Odgovor neznan..........

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: V čem je sploh fora...
19.9.2006 14:56:31   
srki
Dokler bo država to dopuščala bo tako in še slabše.....


(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: V čem je sploh fora...
19.9.2006 17:13:01   
dulcinea
Jst vem d bom vedno iskala službo. Pa bom delala magari kot snažilka, čeprav imam univerzitetno izobrazbo. Sem bla pol leta doma pa sem mislna d se mi bo zmešalo. Verjetno bi cel dan čepela pred računalnikom in se redila.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: V čem je sploh fora...
19.9.2006 19:15:57   
Anonimen
Mislim, da ga ni junaka ali junakinje na RR, ki bi ti vedel odgovoriti zakaj je tako.
Se pa strinjam, da je zelo butasto.

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: V čem je sploh fora...
19.9.2006 22:26:19   
Anonimen
jst vem, v cem je fora...bom pa anonimna, in sicer iz varnostnih razlogov user posted image  (da ne bo slucajno kaksen moj nadrejeni bral tole).

Sama imam tudi univerzitetno izobrazbo - pa vem, da kamorkoli bom sla, kjer koli se bom zaposlila, ne bom nikoli srecna. Pa ce bi imela magari 300k place (glede na mojo del.dobo bi bila to kar solidna vsotica). Na sreco sem spoznala, kaj me resnicno veseli (popolnoma nic povezano z mojo izobrazbo). Tako, da sem zacela delati na tem...korak za korakom...in sem dejansko srecna...ceprav se ne delam tega, kar me veseli...ceprav hodim v staro sluzbo, samo zato ker pac moram...


ok, s tole klobasico sem hotela v bistvu povedat, da je potrebno delati tisto, kar delas z veseljem, kar prihaja iz srca...sele takrat bos resnicno bogat (celostno gledano).



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: V čem je sploh fora...
19.9.2006 22:27:34   
Anonimen
na klinc, enkrat hocem bit anonimna, pa mi se to ne ratauser posted image user posted image user posted image nvm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: V čem je sploh fora...
20.9.2006 8:00:28   
mojamura
tudi jaz sem izredni študent....vendar pavziram, ker si pač trenutno ne morem privoščiti za šolnino, ki stane nekje pol miliona. mam 2 otroka, en je šoloobvezen drugi je dojenček. moj partner ima minimalno plačo nekje 85 tisoč sit ... med porodniško se mi je iztekla tudi moja delovna pogodba, ki je niso podaljšali. naslednji mesec se mi porodniška izteče....grem na zavod.
razmišljam da bi odprla kak s.p. pa mi manjka poslovna ideja, pa če samo pomislim kako naša država guli male privatnike mi postane kar slabo...
ne vem kaj bo....ampak nekako bo že

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: V čem je sploh fora...
20.9.2006 12:15:18   
hubibubi
davki nikoli ne bodo nižji, k večjemu bodo še višji. razlog je v tem da država porabi določeno vsoto denarja za svoje financiranje, če zmanjša en davek mora to rezliko nekje drugje vzeti. na dlogi rok bi bila rašitev zelo veliko otrok, ki bi v povprečju nekje pri 22 letih pričeli delati in plačevati davke, tako potem mi nebi imeli tako minimalnih pokojnin, ali pa na kratek rok uvozimo nekje 200.000 do 300.000 tuje delovne sile, ki bi prav tako plačevala davke,  država bi tako dobila več denarja in posledično bi se davki znižali, če bi država enako trošila.

je pa še ena možnost, da država preneha financirati zdravstvo, šolstvo, in druge "nepomembne" zavode. tako država nebi potrebovala več toliko denarja in bi več ostalo za zaposlene. če si samo pogledate koliko na mesec plačamo za zdravstveno zavarovanje je prava katastrofa, ker mladi ljudje na na leto pa res ne koristijo toliko zdravstvenih storitev kot jih v resnici plačajo. na primer jez obiščem zdravnika ravno nekje 4 krat letno, plačam pa na leto skoraj 300.000 za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje, in nekje 44.000 sit za dodatno zdravstveno zavarovanje.  

vendar pa se nič od tega v prihodnje ne bo zgodilo in bomo še vedno plačevali ogromne davke državi in vedno več bo ljudi ki bodo izkoriščali državne pomoči in delali na črno.

žalostno vendar rasnično

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: V čem je sploh fora...
20.9.2006 21:32:40   
Anonimen
Če tako gledaš, se tudi živeti "ne splača".

Da se rodiš, stane, če drugega ne, vsaj fešta user posted image .
In tudi umret ni poceni....


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: V čem je sploh fora...
21.9.2006 8:58:01   
Poka
Hubibubi jaz pa mislim tako, da če bi povečali plače oz. znižali davek, tako da bi bile plače višje, da bi se jih več zaposlovalo, npr. so tak delovna mesta, kjer jih stalno rabijo. Konec koncev je to koristno za podjetje, delavca zaposlijo, ker podjetju nekaj prinese. In še to- izobraženim in tistim, ne nujno z neko izobrazbo, ampak da pokažejo nek talent in prinesejo neko korist podjetju, bi mogli povečat plače, tako bi več strokovnjakov ostalo tukaj in nebi bežali v tujino, pa še povečali bi gospodarsko rast. In če bi država zmanjšala davke za podjetnike, potem bi se tukaj več odpirala tuja podjetja- zaradi nižjih davkov, pa še več delovnih mest bi bilo. In ker bi bilo več delovnih mest in večje plače, bi se tudi kupna moč prebivalstva povečala, kar je na vsezadnje tudi koristno za državo. Ne vem pa, kam gredo tisti davki v resnici, za zdravstvo in šolstvo očitno ne, ker bolnice so take, da te mine not stopit. Itak se bo sedaj vse privatiziralo. Lahk bi pol tud davke zmanjšal. Sam ne, tem na oblasti se gre, da kratkoročno čim več denarja naberejo- zase. S pametno politiko bi bili lahko ful uspešna država, tako nas majo pa vsi za norca... Vsak pameten, ki ima kolikor toliko zadosti denarja, športniki itd. že silijo v države, kjer so nižji davki, odpirajo tam firme, npr.Dubaj, Monako...

Ne vem, kako bodo eni reveži, ko še za jest nimajo plačevali še šolo za otroke. OK sej bo tudi državna šola, ampak posledično bo tam tudi več nasilja, ker bodo šli tja tud taki bolj problematični (pa ne pravim, da bogatejši ne morejo bit taki, sam men se zdi, da je to nasilje, ki je po statistiki pač pogostejše pri nižjih slojih, nekak znak boja za obstanek...), javne šole bodo imele slabši program, slabšo opremo, se pravi bodo otroci odnesli manj znanja, kot pa iz privatnih, kjer je logično, da se bodo lastniki potrudili in ponudili čim boljše, seveda vse za svojo ceno. In spet bodo premožnejši na boljšem, z boljšo izobrazbo in boljšimi možnostmi za nadaljne življenje. Razlike bodo še večje kot sedaj- revni bodo še bolj revni, bogati pa še bogatejši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: V čem je sploh fora...
21.9.2006 12:46:15   
Anonimen
davki nikoli ne bodo nižji, k večjemu bodo še višji. razlog je v tem da država porabi določeno vsoto denarja za svoje financiranje, če zmanjša en davek mora to rezliko nekje drugje vzeti. na dlogi rok bi bila rašitev zelo veliko otrok, ki bi v povprečju nekje pri 22 letih pričeli delati in plačevati davke, tako potem mi nebi imeli tako minimalnih pokojnin, ali pa na kratek rok uvozimo nekje 200.000 do 300.000 tuje delovne sile, ki bi prav tako plačevala davke, država bi tako dobila več denarja in posledično bi se davki znižali, če bi država enako trošila.

je pa še ena možnost, da država preneha financirati zdravstvo, šolstvo, in druge "nepomembne" zavode. tako država nebi potrebovala več toliko denarja in bi več ostalo za zaposlene. če si samo pogledate koliko na mesec plačamo za zdravstveno zavarovanje je prava katastrofa, ker mladi ljudje na na leto pa res ne koristijo toliko zdravstvenih storitev kot jih v resnici plačajo. na primer jez obiščem zdravnika ravno nekje 4 krat letno, plačam pa na leto skoraj 300.000 za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje, in nekje 44.000 sit za dodatno zdravstveno zavarovanje.

vendar pa se nič od tega v prihodnje ne bo zgodilo in bomo še vedno plačevali ogromne davke državi in vedno več bo ljudi ki bodo izkoriščali državne pomoči in delali na črno.


SE POPOLNOMA STRINJAM!

Če država, nekje nekaj da, mora potem tudi tisto nekje vzeti. Vsa stvar je v pravilnem razmerju.
S to stvarjo je tako kot doma, le v manjši in manj komplicirani obliki.

Žalostno pa je, da so ljudje po veliki večini plačani po izobrazbi in vezah, ki si jih ustvarijo. To pa nikakor ni realno, pa tudi pošteno ne.

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?