|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HIPOTEKA
10.10.2006 13:25:47   
Anonimen
Enkrat sem že nekaj spraševala, vendar bi rada še več različnih mnenj. S partnerjem kupujeva hišo in sva jo našla. Končna prodajna cena hiše + parcela je 15.000.000,00 sit. Sem lastnica stanovanja - tržna cena 12.500.000 sit. Ker stanovanja nebi prodajala, ker vrednost na trgu raste, ampak bi ga dala v najem, bi na njega in hišo vzela hipotekarni kredit. Se pravi skupna vrednost zastavljenih nepremičnin je 27.500.000 sit. Rada bi vzela hipotekarni kredit v višini 20.000.000 sit na dobo 20 let (15.000.000 hiša, 4.000.000 star kredit, 1.000.000 renovacija). Z bankami sem že kontaktirala, jutri pa greva na posvet. Imava zelo dobre mesečne prihodke, vendar je partner zaposlen za določen čas, jaz za nedoločen. Kredit bi tako vzela jaz. Ni naju strah, da mesečnih obrokov kredita nebi mogla odplačevati, vendar me zanima ali imava dosti premoženja za najem hipotekarnega kredita. Nekatere banke zatrjujejo da to ni dovolj. Kakšne imate ve izkušnje in kaj mislite o CHF in EUR? Prosim za odgovore, ker greva jutri na razgovor na Sparkasse bank, Hypo bank in Volksbank. Katere banke še predlagate?
In pa še to: ker banka najverjetneje pošlje cenilca za cenitev nepremičnino, me zanima, ali banka upošteva prodajno vrednost (kot je v pogodbi), kot vrednost hiše ali njegovo cenitev? Zdi se mi nelogično, da upošteva prodajno vrednost, kajti mislim da je najina nagledana hiša s parcelo vredna več, vendar sva zbila ceno, ker se njim mudi prodati hišo pred zimo - namreč hiša je prazna. LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HIPOTEKA
10.10.2006 13:34:37   
Anonimen
Pri sparkasse obrok zelo hitro raste. V enem letu tudi do 6.000 sit in še zelo komplicirajo glede zneska ki ga hočeš imeti. Austriabank ima kar veliko preplačila. Midva sva obrnila vse banke okoli razen hypo bank in nama je najboljša varianta bila voksbank ker so najbolj ugodni, najmanj preplačaš, pa še znesek dobiš visok( npr. stanovanje imama vredno 14.000.000 mio. dobila pa sma kredita 10.000.000 mio), vzel ga je mož jaz pa sem bila solidarni porok, čeprav nimam uradnih prihodkov. Se pa zaenkrat najbolj izplača kredit v CHF kot euro. Lahko pa komot čez čas spremeniš plačila iz CHF V EURO. Se pa pri volksbank obrnita na eno punco, ki ima prva mizo za sedet v banki in ne na starejšega moškega, ker ta nama je prvič rekel, da naj grema kredit k drugi banki iskat zato ker ne dajo kao radi takšnega kredita na takšno vrednost. Mislim pa da se ženska piše Lorenčič. Nisma pa imela dobenih stroškov glede cenilca, ker imajo oni spiske po katerih pogledajo koliko je nepremičnina vredna in nihče ne pride na dom to gledat, le ZK potrebujeta.
Jaz vama res priporočam Volksbank(pa ne delam tam) ampak sma res obrnila veliko bank in je ta bila v mesecu septembru najbolj ugodna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: HIPOTEKA
10.10.2006 13:52:26   
Anonimen
Zanima me, v kateri poslovalnici si bila (Ljubljana?). Zanima me kakšne imasta obresti? lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: HIPOTEKA
10.10.2006 14:07:25   
dolenjka
Jaz imam s Sparkasse najboljše izkušnje, kar sem že pred kratkim napisala na eni od tem.
So najbolj fleksibilni (ne samo preden vzameš kredit in ob podpisu), tudi potem. Trenutno imava obr. mero  EURIBOR + 2,75, vendar pa se da zmanjšati (za cca 0,50 letno). Mislim, da bi se lahko spogajala za EURIBOR + 2,5, če ne celo EURIBOR + 2,25. Glede na vrednost, ki jo zastavljata in znesek, ki ga imata namen vzeti pa tudi ne vidim problema, ker gredo pogosto čez 70 % vrednosti (midva sva dobila 100%).
Upoštevajo tudi "druge" dohodke - npr. otr. dodatke, honorarne zaslužke, kilometrine...., doba in višina obroka se lahko vmes spreminja brez dodatnih stroškov (če se odločiš da boš zvišal obrok in si na ta način skrajšal dobo odplačila, ali pa kar tako in nato na koncu manj plačeval)....

Veliko sreče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: HIPOTEKA
10.10.2006 16:18:19   
ribica.
 mislim, da imata dovolj. Mi smo dobili celoten kredit pri SKB.  kar se pa cenilca tiče, pa je bilo v našem primeru tako, da bi na našo željo prišel na ogled, kajti stanovanje je vredno več, ko cena za katero sva ga kupila.  Tako da mislim, da če ti smatraš, da rabiš cenilca, da bi lažje dobila kredit, pride. Pri nas, bi ga zrihtala agencija.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: HIPOTEKA
10.10.2006 18:08:27   
manca79
Tudi jaz imam pri Sparkasse hipotekatrni kredit in res niso nič komplicirali.
V glavnem se podpišem pod post Dolenjke.

_____________________________

lp
M.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: HIPOTEKA
10.10.2006 22:01:57   
Anonimen
Midva sva vzela pri volksbank 25mio za hipoteko sva imela pa sva zastavila 37 mio,pa še to se je zelo vleklo in so komplicirali na vse mogoče načine,ampak se je potem le uredilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?