|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
13.8.2004 10:51:16   
sovica
Večkrat ko tako prebiram vaša razpravljanja, ugotavljam, da se glede preživnine otroka javljajo predvsem ženske, nikoli pa moški. Zakaj?
Prav tako me moti, da v kritiziranju drugih ne uporabljate besedice "nekateri očetje" - morda sem pikolovska, ampak mene to prizadane.

In tukaj je razlog zakaj...
Živim z moškim, ki se je pred 10 leti ločil. S svojo bivšo partnerjo je imel sina, ki je bil v času ločitve star 3 leta.
O njej nimam ravno pozitivnih misli - lahko bi rekli, da zato, ker poznam samo njegovo stran zgodbe. Vendar si pa zavestno nisem hotela ustvariti mnjenja o njej, dokler nisem slišala še kakšne druge plati, ne samo govorjenja mojega partnerja. In mnenje, ki ga imam o njej očitno ni osamljeno - ampak to pišem samo zato, da boste lažje razumeli... Vsekakor ne morem imeti ravno pozitivnega mnenja o ženski, ki je svojega 2-letnega otroka sredi Oktobra prala z cevjo za zalivanje vrta, ker ni hotela umazati kopalnice. Prav tako ne govori njej v prid dejstvo, da je po ločtvi skupaj s svojim bratom prišla, ko je bila hiša (hiša je last njenega tasta) prazna in samovoljno preko balkona odpeljala celo kuhinjo... Mogoče jo nekako opravičuje dejstvo, da je njena mati zelo trda ženska in da oče pije. Verjetno ji ni bilo ravno lahko v mladostnih letih, pa verjetno ji še vedno ni lahko...
V glavnem, šla sta narazen in tukaj se je začel še večji križ kot je bil prej. Seveda je sodišče določilo otroka materi, s tem da oče plačuje preživnino. In jo tudi plačuje - redno vsak mesec (trenutno gre z mojega računa, ker imam spletno banko in je tako bolj enostavno - zato pa vem, da je vsak mesec plačana). Ampak otroka ni videl že 7 let. Zakaj? Ker ga gospa nikakor ne da. Vmes se je še ponovno poročila, ima še druge otroke, sin je pa nekako "zanemarjan?"
Zakaj trdim, da je neke vrste "zanemarjan". Partner gre večkrat v šolo na govorilne ure (čeprav nima stikov z otrokom), kjer je izvedel, da je izredno nesocialen do drugih otrok, tožari, nagaja, vse, da pritegne pozornost. Ok - nimam se ravno za nekega "stručkota", ampak če poleg dodam še dejstvo, da ponavlja razred, pa da je nekaj časa živel pri babici (mami dotične gospe), pa da ima gospa nekaj mesecev stara dvojčka... Rekla bi, da se nihče ne ukvarja z njim toliko kot potrebuje.

Zakaj moj partner nič ne ukrene?
Ko sta se ločila, je pač začel plačevati preživnino in pričakoval, da bo imel pravico do obiskov. Konec koncu otrok rabi očeta in mamo.
Ko pa je gospa prekinila stike, je poiskal pomoč na ustreznem zavodu, vendar se ni zgodilo nič. Poskušal je še na sodišču, pa se tudi ni zgodilo nič. Razprave so se vlekle, otrok je vmes odraščal in komaj pozna očeta, spremembe pa nič. Na koncu je moj partner odnehal. Vsa dokazovanja, dokazi, da je gospa pač neprimerna mati oz. da ne ravna ravno v skladu z dogovorom so bila zaman.
Vmes so se dogajali tudi primeri, ko je otroka poslala k svoji materi, preselila celo njegovo spalnico k njej. Ko se je pa to javilo ustrezni službi se je le ta NAPOVEDALA na obisk čez 14 dni. Uganite, kaj je našla? Kako sploh službe ravnajo v tem primeru? Napovedati se na obisk in to čez 14 dni???
Ob takih in podobnih neumnostih celega sistema je moj partner odnehal. Spoznal je, da se bori z mlini na veter, vmes je pa že bil psihično na dnu. Halo - potreboval je 7 let, da je šel na zmenek z neko žensko... Pa drugače ni miren, zadržan človek. Prej nasprotno, ne vda se zlahka in ne boji se postaviti v bran.

Vse to me je privedlo do zaključka, da imate sporazumno ločeni, ki še vedno ostajate prijatelji veliko srečo. Nikar ne jokajte nad svojim položajem. Mati mi je vedno rekla: nekje na svetu je nekdo, ki se mu godi slabše kot tebi. ;) Zelo modra misel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
13.8.2004 10:57:16   
mala maja
hojla Sovica!

ko sem prebrala tole pisemce sem se kar naježila.

veš poznam zelo podoben primer in včasih si mislim, pa kaj za :hudicek: misli socjalna. A jim je za otroke vseeno? Samo da slišijo mamino zgodbo kako očka nikoli ni doma dobijo otroke. Ni prav in tudi ni pravično. Mislim da ima tvoj mož vso pravico dobiti sina.

MOJEMU SOSEDU JE USPELO. Šel se je tožarit, in s pomočjo prič dobil otroka. Lepo a ne? vendar vem da ni vedno tako. Zakaj se ne obrne ponovno na CDS. Mogoče bo kAJ USPEL.

Vsekakor vso srečo.

Lp mala maja

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
13.8.2004 11:34:25   
Ezi
Prebrala ...
Mislim si le to, da se ne bi smelo obupati nad otrokom, saj ne razume, kaj se dogaja ... upam, da tvoj partner ne bo obupal nad svojim otrokom ...
Ne vem, kako je tebi Sovica ... vsekakor delaš pravilno in na to se večkat pozablja dandanes ...Bravo!

Pa še to ... VEDNO, ampak VEDNO sta dve plati zgodbe in pozanm zgodbo, ko oba starša otroka-dojenčka, ki seveda živijo ločeno, pravzaprav pripovedujeta ISTO zgodbo. Vsak sebi v prid. Normalno, da se ne moreta zmenit in jima živci popustijo, samo da se vidita. Saj verjetno tudi sama sebi malce prirejata resnico.Zavoljo otroka, bi se bilo potrebno do konca pogovoriti, domeniti, saj je kasneje vse težje ...

To govorim zato, ker so moji starši delali oz.delajo (še danes) tako. Grozno, grozno ...

Nad državnimi ustanovami sem jaz nažalost skoraj obupala ...

Pozdarv, Ezi

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
13.8.2004 11:54:44   
sovica
Sicer ne vem kako bi jaz ravnala v njegovem primeru. Ampak razumem, da je obupal - seveda mi je žal - ga pa ne obsojam.
Otrok je bil star 3 leta, 3 leta so se dajali po sodišču, kar ga je čisto psihično izčrpalo. Zato je prenehal z vsem. Ko si je pa opomogel, je kar nenadoma ugotovil, da je otrok v 7.razredu in ne pozna očeta. Ves ta čas je bil otrok pod materinim vplivom, slišal samo eno plat zgodbe in brez pozornosti. Leta in okolje naredi svoje.
O tem sva se že pogovarjala. Sedaj, ko je otrok že popolnoma, recimo temu zgrešena osebnost, ko zahaja v slabo družbo, ko izostaja od pouka, ko je nasilen do svojih sovrstnikov...
Mogoče se sliši kruto, ampak verjamem, da bi ta otrok potreboval "vojaško" vzgojo, če bi ga hotel spremeniti. V teh letih je že toliko osebnosti, da ne moreš več veliko vplivati na njega, pa še pubertetniška leta prihajajo. Če bi ga hotel rešiti, bi moral najprej na sodišču dobiti otroka, da se preseli otrok k nama, potem bi mu pa moral osebnost podret in jo na novo zidat. Jaz ne vem, če bi to zmogla - to ni prijetno gledat, kaj šele sodelovat.:( Res ne mislim, da bi to lahko mirno gledala, pa čeprav ne gre za mojega otroka. Pa tudi partner se strinja, da to ni ne prijetno, ne enostavno. Zato pač začenjava znova. S svojim sinom bo lahko kvečjemu le prijatelj, oče pa nikoli več!

Mogoče se ne boste strinjali z zgoraj povedanim. Sama nimam otrok, veliko pa gledam, se učim in razmišljam - nočem biti čisto nepripravljena, ko bom postala mama. Otroci so kot majhni kužki, kar se tiče vzgoje. Biti moraš jasen v pravilih in dosleden v izpolnjevanju, nikakor pa ne strog in hinavski z dvojinimi merili. Ampak kaj narediš z kužkom, ki se zaganja v vsakega in grize?

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
13.8.2004 12:14:47   
mala maja
sovica, vidim da sta res čisto obupana. Saj ni čudno.
Veš mojedva sta se tud tako dajala in vedno sem držala z mamo, neglede na to da mi je oči govoru kako je znjo.

no pred letom dni je oče umru in ne boš verjela, tako kot je nagajala njemu, sedaj meni. Čisto isto tako da je še mož reku da sploh ne verjame da je mel oči tako parv.

Veš jaz pa še vseeno mislim da če bi njegov sin enkrat prišel k vama in vidu da so pri vas drugačne razmere in da pri vas vlada nekašno ljubeče družinsko vzdušje bi hitro obrnu mišlenje.
seveda je pa pri tem nujno da se sklenejo neki kompromisi. Nesme se otroku odvzeti čisto vso svobodo ki jo je imel prej. Bo hitro bolje.

Lp mala maja

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
13.8.2004 12:40:37   
_Arwen_
Jaz bi pa dodala samo še to; da je v našem socialnem sistemu (no pa ne samo v našem) vse prevečkrat zapisana mama kot neka sveta ženska. Vse otroke praviloma dodeljujejo mamam (pa ne me narobe zastopit), s tem da se gleda tudi čez prste in to na veliko, ampak ko pa gre za vprašanje dodeljevanja otroka očetu, gre ta čez take procedure, da res veliko očetov mine in popustijo pod sistemom, tako kot je tvoj mož. Ker enostavno nimajo več ne živcev ne volje... Jim verjamem.
Poznam primer mame, ki je tako zanemarjala dva otroka in imela še tretjega z drugim možem, oče si je zelo zelo zelo prizadeval, da bi njuna hčerka in sin (mala je bila stara komaj 2 leti) dodelili njemu, takrat sem delala tudi jaz s socialno delavko, ki je bila mimogrede tudi na njegovi strani, v bistvu je cel Center za soc.delo takrat sodeloval z očetom in njemu v prid, mama je vse skupaj odklanjala in ni bila pripravljena na nikakršno sodelovanje, pa vseeno ni mogel priti do skrbništva nad svojimi otroci. Ja, tako težko je to. In kako nepravično, predvsem do otrok.

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
13.8.2004 21:52:37   
Urša
Se strinjam z Niko B.

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
23.8.2004 19:53:42   
neprijavljena
Resnično zanimiva zgodba.Naj povem iz lastnih izkušenj,ker sem bila štiri leta tudi mamica samohranilka.
Poznam tudi kar veliko primerov.Reči moram tudi to,da vedno obstajata dve plati.Takšnih očetov,ki si na vsak način prizadevajo,da bi dobili skrbništvo je zelo malo.So pa tudi očetje,ki čez čas vidijo ali pa slišijo,da si njegova bivša ureja življenje,kljubuje z nekim skrbništvom samo zato,ker želi nagajati bivši.Tega,da ni nikoli in nikjer nič dosegel pa skoraj NE VERJAMEM,ker socialna spet ni tako na strani mamice.Če on REDNO plačuje preživnino,mu po zakonu pripada enkrat tedenski obisk pri otroku in en vikend na mesec lahko z otrokom preživi skupaj.Ne glede na to ali se mamica s tem strinja ali ne,ker če mamica s tem kljubuje,se začne za takšne primere socialna malce bolj zanimati.

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
23.8.2004 19:58:20   
neprijavljena
nadaljevanje...Če pa ima vaš mož resnično željo po stikih z otrokom,potem pa ga naj počaka po pouku pred šolo in se naj z njim sam dogovarja za srečanja,saj pravite,da je kar sam sebi prepuščen.Zanima me :Ali ste takrat zraven stali,ko ga je mati "umivala" kar z cevjo,ker ni hotela umazati kopalnice???Če ima priče bo lahko dosegel marsikaj.Če pa se z to socialno delavko ne bo mogel ničesar dogovoriti ,naj zahteva njihovo predstojnico.Lep pozdrav

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
1.9.2004 2:38:34   
Annny
Pety, mislim, da ste to zelo dobro napisala- strinjam se z vami!

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
12.9.2004 20:46:30   
karmy
ok ti si povedala kaj naj bi tvoj partner naredu in kaj bi blo pametno narediti? ok..rečmo da otroka dobi tvoj partner.. kako boš ti sprejela vlogo mačehe? ga boš vzljubila? boš mu dajala pozornost kakor lastnemu otroku?

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zanimiva zgodba - mogoče bo dala komu kaj mis...
5.10.2004 22:16:53   
urši77
Piše mož od Urši77; No pa se bom oglasil še očka: Res je da se pri nas vse preveč gleda na mame, kot na svetnice, ampak! Ko sem recimo jaz urejal glede obiskov moje pikice, sem moral najprej na sodišče, kjer so gospodje v oblekah določili višino preživnine, potem pa še na CSD glede dogovora o obiskih. Tam pa vse prej kot dogovor! Najprej sem moral poslušati očitke od popolne neznanke; češ kakšen oče pa sem, da sem zapustil ubogo mamo in otroka, potem kako si sedaj predstavljam, da bosta živeli ipd. No, na očitke in na laži predstavljene s strani bivše sem imel trdne argumente, in vse laži ovrgel z dejstvi. Tako, da je prvotni predlog da bi svojo hčerko videl samo enkrat na teden in še to v njenem rojstnem kraju samo za eno uro, padel v vodo. Na koncu sem dosegel, da je mala pri meni vsak drugi vikend, pol počitnic in pol praznikov v letu. S tem hočem povedati to, da je vsak dogovor mogoč, samo treba je imet trdna stališča in nikakor ne popuščati. Sploh pa ne delavkam na CSD-ju ker vse itak držijo z mamami ker so tako "uboge". Aja pa še to: Ko sem hotel prevzeti skrbništvo nad hčerko, me je moj odvetnik vprašal, koliko denarja sem pripravljen vložiti v to. Ko sem mu povedal da denarja ni na pretek mi je samo odgovoril, da ko bom imel denar prbl. 500.000 - 800.000 :( naj se pa kar oglasim in da bo vse urejeno kot bi mignil. Kdo bi si mislil da lahko tudi z denarjem kupiš skrbništvo!

P.S. Delno tudi odgovor zate Karmy! Sprašuješ če je človek pripravljen sprejeti partnerjevega otroka. Mislim da taka zadeva pride "v paketu". Saj, če misliš z nekom živeti, moraš sprejeti tudi njegove-njene otroke(otroka). Saj, če nimaš rad tega otroka potem nimaš rad partnerja! Govorim iz izkušenj! Moja sedanja partnerica ima mojo pikico ravno toliko rada kot bi bila tudi njena in tudi pikica se odlično z njo razume.Včasih celo stopita v pakt proti meni. :) Toliko o tem!

LP MailMan

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?