|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška,izguba službe,porodniška
20.12.2006 20:44:25   
Anonimen
Imam par vprašanj,glede moje nastale situacije.


Stvar je takšna,da sem 24.novembra končala z porodniško.Ker sem ponovno noseča in z nosečnostjo ni vse tako ok,mi je ginekolog predpisal bolniško,katera bo najverjetneje trajala do nove porodniške,ki se bi naj pričela konec maja. Zdej sem do 24.12. na bolniški na stroške firme,potem prevzame to zsss.
In ravno danes mi g.direktor javi,da so odprli novo firmo,na katero bo povabljenih večinoma delavcev te stare firme,kjer sem zaposlena sedaj,ampak žal jaz ne (če odprem s.p.ni problema lahko dalje delam za njih,ali pa preko študentskih napotnic,v službo me pa ne vzamejo user posted image ),ker kao ob enem otroku nisem več tako mobilna kot sem bila prej (ni več mogoč teren za par dni-tednovuser posted image ).Za novo nosečnost sicer še ne ve. Je pa mi rekel,da me bodo obdržali na stari firmi dokler jo čisto ne ugasnejo,kar pa še ne bo tako hitro, seveda pod pogojem,da z mano v tem času ne bodo imeli nobenih stroškov (kar jaz mislim,da ne bodo,saj sem v bolniški).

Ve mogoče katera kakšne možnosti imam,če jih sploh imam? Mi pripada odpravnina?Sicer je imel dir.idejo,da naj napišem sporazumno odpoved,ampak zakaj bi jo jaz,sej pa se me želijo oni znebit ne jaz nji?
Kam se moram it pozanimat za takšne čudne stvari s strani firme,na zavod za zaposl?

Za vsak odgovor sem vam hvaležna user posted image !

Hvala in l.p.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška,izguba službe,porodniška
20.12.2006 20:52:00   
triša
Da ne boš kakšnih odpovedi pisala, naj ti jo dajo kar oni če hočejo. Ker če jo napišeš ti ne dobiš nič iz socialne. Mogoče ti bo kera druga lahko dala kakšen nasvet glede odpravnine.
Samo povem ti, ne piši odpovedi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniška,izguba službe,porodniška
20.12.2006 21:18:58   
2 Sraki
Triša ima prav, samo ne piši in ne podpiši nobene odpovedi. Sicer pa nisem sigurna amapak, sploh ne vem če je možno, da te odpustijo, če si ti v bolniški user posted image   Pozanimaj se, mogoče bo na RR-u katera vedela.

Čim boljšo rešitev situacije ti želim!

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniška,izguba službe,porodniška
20.12.2006 21:20:32   
2 Sraki
Aja sem pozabila napisat .... odpovedi ne dajaj ti, ker potem ne moreš na zavod za zaposlovanje, ne dobiš nobenega nadomestila za plačo in prav tako ti na socialni nič ne dajo, ker kao velja, kaj pa si hotela iti stran, sedaj pa tukaj prosiš.


(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniška,izguba službe,porodniška
20.12.2006 21:50:48   
NTS
takoj zjutraj idi na zavod za zaposlovanje k svoji svetovalki in ji povej kaj so ti rekli v službi, naj oni naredijo uradno zaznambo da si bila pri njih. Vem da obstaja tudi nekakšen išpektorat kamor se te zadeve prijavijo, vem da se je tašča šla pozanimati preden so jo odpustili - za v MB vem da je na glavnem trgu.
POMEMBNO pa je da ničesar ne podpisuješ. svetovalka pa ti bo tudi povedala kam se vse še lahko obrneš in kako zavaruješ sebe in svoje pravice.

Prosim ne pusti se njim.
Meni so naredili isto ko sem bila prvič noseča, od stresa in vsega sem imela takrat SS.

to delajo samoker vejo da se ne upamo ali pa ne znamo postaviti za sebe.

držim pesti zate in za user posted image , imej čim lepšo user posted image , pa ti bodi zmagovalec tokrat.

user posted image

_____________________________

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolniška,izguba službe,porodniška
21.12.2006 0:13:40   
ona
1.Ničesar ne podpisuj sama-da daš sama odpoved,naj ti oni dajo!
Odpravnino tudi moraš dobit in to pod pogojem,če si za stalno zaposlena,če si pa za določen čas,pa ti itak poteče pogodba in greš stran!
Odpravnine pa se nanašajo na delovno dobo,koliko časa si pri njih zaposlena-tega zneska ti točno ne bi znala povedat!
Če si pa na bolniški,te pa nikakor ne smejo dat stran dokler ti traja bolniška,ko pa prideš spet delat greš lahko še isti dan s firme!Ti kar lepo vleči bolniško do porodniške in bo vse ok!
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolniška,izguba službe,porodniška
21.12.2006 4:05:44   
Anonimen
Trenutno si torej v delovnem razmerju, ne glede na to, da si še na (prvem) porodniškem dopustu in ne glede na to, da boš šla takoj za tem na bolniški dopust do drugega porodniškega dopusta. Delovno razmerje se ti zaradi takšnih odsotnosti NE SME prekiniti. In tudi pravice ne.

Če se v času tvoje odsotnosti spremeni status delodajalca (npr. iz s.p. v d.o.o), ti delodajalec zaradi tega delovnega razmerja ne sme prekiniti. Status podjetja nima z zaposlitvijo delavcev nič in je to enostransko dejanje ene od pogodbenih strank (delodajalca), ki NE SME vplivati na pravice zaposlenih. Če pa delodajalec (npr. s.p.) v času tvoje odsotnosti preneha obstajati (stečaj, likvidacija ali "simpl po domače" - zaprl bom, ker se mi ne da več), potem pa mora tvoje delovno razmerje trajati, dokler si upravičeno odsotna (v tvojem primeru torej do konca drugega porodniškega dopusta). S tistim dnem, ko ti končaš drugi porodniški dopust, se delodajalec (s.p.) lahko dokončno zapre in preneha obstajati. Ti v tem primeru postaneš brezposelna (vendar ne po lastni krivdi). Pripada ti nadomestilo z RZZ (če si bila dovolj dolgo zaposlena, kar glede na tvoje razmere si bila) ali denarna socialna pomoč s CSD-ja (vendar ne v vseh primerih).

Bivši delodajalec (torej s.p.) pa lahko že dan po tem, ko je s.p. uradno zaprt, odpre novo podjetje, npr. d.o.o. To je načeloma nova pravna oseba, torej nov delodajalec. Ki lahko zaposluje točno tistega, kogar želi. In ne zaposli tistega, katerega ne želi.

Ti praviš, da je direktor odprl novo podjetje. Kar pomeni, da bosta dve podjetji z istim lastnikom (če prav razumem) poslovali istočasno. Staro podjetje nameravajo sčasoma zapreti in vse posle sčasoma prenesti na novo podjetje. To je popolnoma zakonito (razlogi, zakaj tako, sploh niso pomembni). Pomembno pa je, da nihče od zaposlenih v starem podjetju ne sme izgubiti pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas. V kolikor gre za istega lastnika dveh podjetij, seveda. Če sta v igri dva prijatelja, direktorja, ki si neuradno posle (in dobiček) delita, uradno pa je eden lastnik enega podjetja, drugi pa drugega, je seveda to druga pesem (in luknja v zakonu, po mojem mnenju). Če gre za istega lastnika, potem morajo zaradi zaprtja stare firme vsi zaposleni dobiti nove pogodbe o zaposlitvi v novi firmi in to pod enakimi (ali boljšimi) pogoji. Slabši pogoji jim ne smejo biti ponujeni, niti jim ne sme biti "ponujena" odpoved delovnega razmerja, če ne sprejmejo slabših pogojev. Če bi se zgodilo to, je to stvar za inšpekcijo in za sodišče.

V tvojem primeru je to, da bi se v novem podjetju zaposlila kot s.p., slabši pogoj. Že to, da ti je to ponudil, je kaznivo, ampak to za zdaj lahko še pustiš na strani. Tudi to, da ti ponujajo, da delaj preko študentskih napotnic (za katere vedo, da jih sama nimaš, torej ti ponujajo še eno kaznivo dejanje - delo preko tujih študentskih napotnic in zase posledično utaja davka), je kaznivo. Kar pa še vedno ni problem, ker ti nisi (upam) ničesar podpisala. Naj tako tudi ostane. NIČESAR NE PODPISUJ! Delodajalec ni tisti, ki bi v tem primeru smel reči, da te bodo obdržali v stari firmi, če s tabo ne bodo imeli stroškov. Obdržati te morajo s stroški ali brez. To ni tvoj problem, ampak njihov, zato se ti s tem sploh ne obremenjuj. Glede na te besede sklepam, da imaš pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas. Kajti če bi bila za določen čas, se s tabo sploh en bi obremenjevali, tako pa si jim očitno trn v peti.

Ti lepo ostani na bolniškem dopustu in kasneje na porodniškem. V kolikor bi staro podjetje iz "pitaj-Boga-kakšnih" razlogov zaprli v času tvoje odsotnosti, boš tako ali tako domov dobila o tem pisno obvestilo (da je tvoj delodajalec prenehal obstajati). Porodniško boš kljub temu prejemala do konca, to se ti ni za bati. V tem primeru ti po porodniškem dopustu preostane samo prijava na RZZ in prejemanje nadomestila, kasneje pa DSP, če boš do nje upravičena. V kolikor pa bo staro podjetje še obstajalo, pa se preprosto vrneš na svoje staro delovno mesto. Tudi, če tam nimaš česa početi. Delodajalec je tisti, ki ti mora zagotavljati delo. Če ti ga ne, si ti kljub temu upravičena do plačila za čas "čakanja". In pogodba o zaposlitvi se ti NE prekine.

Seveda pa ti še vedno lahko da odpoved on (da bi imel potem manj komplikacij pri zaprtju firme). V tem primeru ponujeno odpoved dobro preglej, preden jo podpišeš. Da ne bi slučajno istočasno z odpovedjo delovnega razmerja podpisala še kakšne odpovedi do pravice do odpravnine in vsega ostalega. Če bi bila odpoved v redu, potem podpiši. Pripada ti odpravnina in kasneje nadomestilo na RZZ.

Najbolje je pa seveda, da res ničesar ne podpišeš. Pa naj se delodajalec sam pogovarja z vsemi, s katerimi se potem mora. Kakorkoli obrneš, boš ti tista, ki boš na koncu brezposelna, vendar poskrbi, da boš iz tega vsaj finančno izvlekla največ oz. vse tisto, kar ti po zakonu pripada. Seveda pa lahko pričakuješ, da tudi kot s.p. ne boš mogla delati pri njemu, če bo imel s tabo "probleme".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolniška,izguba službe,porodniška
21.12.2006 20:46:43   
Anonimen
Punce res hvala vam user posted image user posted image . Podpisovat itak nimam namena NIČESAR, sploh pa ne sama dajat odpovedi takšni ali drugačnih. V bistvu bo stara firma obstajala še en čas,da zaključijo račune ipd in to zna trajati tudi še 2 leti,saj tako sem danes dobila neuraden podatek. In očitno me bodo še morali imeti na grbi.

ŠE ENKRAT HVALA user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?