|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   svinjska krača
14.1.2007 10:34:39   
Jessy
Jaz pravkar pečem svinjsko kračo in ker mi vedno zelo dobro uspe, vam povem, kako jo pripravim, če se bo kateri zahotela.
Torej:
Svinjsko kračo (svežo) en večer pred peko olupim in obrežem vso maščobo, oz. čimveč (to je drugače stvar okusa, eni jo prav nič ne obrežejo), nato pa jo potresem z mešanico Čevap (lahko bi namesto tega uporabila poper, sol in česen v prahu, vendar je razmerje v tej mešanici ravno pravo), z grobo mletim česnom (svežega ne dam zato, ker se pri peki žge, saj se krača dolgo peče), malo posolim in potresem še malo vegete oz. začinke. Pri vseh teh začimbah je treba imeti v glavi to, da vse te začimbe vsebujejo sol, tako da se da vsega po malem. V bistvu je treba za to pridobiti občutek. Sicer pa veste, kolk solite kako meso, ki je približno take velikosti.

Da nadaljujem....
Tako začinjeno kračo pustim v pokriti posodi na sobni temperaturi celo noč (če je meso v notranjosti iste T kot zunaj se lepše in enakomernejše peče), nato pa jo popečem na štedilniku na najmočnejšem ognju (na steklokeramični pečem na št. 8) za par minutk, toliko da dobi malo zlatorjave barve. Kračo nato prestavim v neprogorni pekač (mora imeti pokrov, drugače pa se pokrije z alufolijo). Zraven krače dam peči tudi krompir (večji krompirji), ki ga prej olupim, operem, 4x prerežem (če je krompir manjši, ga pečem celega), dam v posodo, ga posolim, potresem s česnom v prahu, prilijem 1 žlico olivnega olja, premešam in dam zraven krače. Tisti krompir, ki bo na dnu bo zagotovo okusnejši od tistega, ki bo bolj pri vrhu, kjer ne bo tekočine.
V tisto posodo, kjer sem pekla kračo na štedilniku, zlijem 2-3 dcl vode, da zapečenost odstopi od posode, nato pa vso tisto obarvano vodo zlijem v pekač.
Vse skupaj pokrijem in dam v pečico.
Pečem pa takole:
  • če sem doma, ko se peče, potem pečem 1 uro na 200 st. C (klasični grelci), nato zmanjšam na 180 st. C in pečem še 1 uro. Ko ta čas preteče, pustim vse skupaj v vroči pečici še pol ure.
  • če me ni doma in se peče samo, potem pečem na 180 st. C in podaljšam čas, tako da se vse skupaj peče 2,5 ure in nato pustim še pol ure v zaprti vroči pečici.

Zraven ponudim le še solato, za predjed pa ali krompirjevo juho ali pa govejo juho.

Pa dober tek!

< Sporočilo je popravil Jessy -- 14.1.2007 10:35:04 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: svinjska krača
14.1.2007 11:06:55   
total
Važička.....user posted image

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: svinjska krača
14.1.2007 11:08:38   
Anonimen
user posted image  Hvala za recept in SKOMINEuser posted image user posted image

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: svinjska krača
14.1.2007 11:24:24   
Marogica
Hvala za  drugačen recept.

Mogoče kot dodatek(tako delamo mi v piceriji). Kračo najprej malo pokuhamo, da ostane sočna(še bolj). Kot dodatek pa je fajn še sveže nariban hren, gorčica, črna redkev prelita z bučnim oljem(na Štajerskem), kakšno trdokuhano jajce, pa sveže narezana zelenjava.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: svinjska krača
14.1.2007 13:11:10   
Anonimen
Jaz pa ne uporabljam začinke ali vegete oz. raznih stvari, ker se mi potem zdi vse umeten in podoben okus.
Uporabim razna druga želišča, ki pač pašejo kam zraven (od česna do origanoja, rožmarina seveda ne vse naenkrat, kakšen privdih pač želim imeti...). Ponavadi je pa itak najboljše samo sol in poper. Se mi zdi, da  ljudje vse preveč pretiravajo z začimbami.
Pa tako ima vsako meso svoj okus. Pečena skorja na krači pa itak mora imeti samo svoj okus, da je ZAKON in mora biti fajn pečena.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: svinjska krača
14.1.2007 17:44:22   
srki
Meni se pa sline cedijo.......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: svinjska krača
14.1.2007 19:06:22   
Jessy
Naj povem, da je bila krača zelo dobra! Vsi so jo pohvalili! user posted image  Okusna, sočna, mehka...njami!

Marogica, skoraj si ne znam predstavljat, da bi bila krača še bolj sočna, kot je bila ta, saj se peče v veliko tekočine. V bistvu je celotno peko do polovice prekrita s tisto vodo, pa še pokrita se peče. Si pa dala zanimive dodatke. Bomo probali tudi te variante! Hvala za ideje!

Urska, tudi jaz ne maram vegete ali začinke in je za peko mesa sploh ne uporabljam, niti v drugi hrani ne (včasih smo jo pa na "tone" porabili), ampak krača pa res ni tako dobra, kot če jo malo posujem tudi z eno od teh zadevic. Je pa vsekakor stvar okusa! user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: svinjska krača
14.1.2007 20:08:22   
Laubica
user posted image si že pišem recept hvalauser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: svinjska krača
15.1.2007 10:34:57   
robinzon
Verjamaem, da je bila dobra, le, da pri nas vsi obožujemo zapečeno skorjo, tako, da to pred peko zarežem na caa 2 cm in izgleda kot mreža. Od začimb pa sol,poper, kumino, mogoče še origano.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 slastnih kašic za dojenčke
Hitro preverite pet receptov za slastne in zdrave kašice za dojenčka, ki se spoznava z gosto hrano.
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?