|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in prepovedi
12.9.2004 14:45:28   
bikica30
Zdravo!

Sem zelo sveže noseča - 7. oz. 8. teden in ker imam že dovolj poslušanja raznoraznih 'nasvetov' in 'mnenj' bi prosila vas, ki ste že mamice ali pa to še boste, za vaše mnenje, ki ga bom bolj cenila kot raznorazne: 'baje da moraš...', 'pravijo, da ne smeš...', 'ena teta je rekla, da...' 8)

No, torej:
1. gobe: res velja totalna prepoved jedenja gob, torej tudi šampinjoni na pizzi in jurčki - za katere si 100% da so res jurčki?
2. tangice: kakšni pomisleki glede higiene in bakterij, ki se baje lahko izmuznejo mimo...?
3. kavbojke: je možno da 'stiskajo' pikota, da se ne more razvijati, čeprav še nima 2 ali 3 cm?

Zaenkrat me tole najbolj grize...

Lep pozdravček vsem, Anya
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nosečnost in prepovedi
12.9.2004 16:10:57   
Bejba
Ti se nikar ne sekiraj in ne nasedaj raznim "pametnim" tetam in drugim. Moje načelo je tako, da ti telo med nosečnostjo samo pove kaj mu manjka. Nikoli namreč nisem bila nora na sadje, sedaj pa mi ful paše. Telo ga rabi in tako mi to pove.
Gobe naj se ne bi jedle iz razloga, ker je to težka hrana. Ni ravno dobro, če se jih naješ zvečer, ker boš imela ti težave in ti ne bo dobro. Nimajo pa nobenih drugih stranskih učinkov. Vsaj ne da bi jaz vedela.
Kavbojke sem jaz zelo hitro zamenjala za druge hlače iz preprostega razloga, ker sem imela kmalu napihnjen trebušček in se v njih nisem več počutila dobro. Če pa te nič ne tišči in veže, ni razloga da jih več ne nosiš.
Tangice pa jaz še vedno nosim dan na dan na dan, saj si ne predstavljam življenja brez njih. Edino ponoči imam navadne sp. hlače.

Čim manj se obremenjuj in uživaj v veselem pričakovanju, pa bo.

LP; Bejba

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nosečnost in prepovedi
12.9.2004 16:30:41   
bikica30
Bejba!
Najlepša hvala za tvoje spodbudne besede...veš, saj v bistvu jaz razmišljam popolnoma enako kot ti. In se ne sekiram kaj dosti, ampak raznorazni 'nasveti' me pa prav razjezijo. Višek vsega je tale s tangicami :hudicek:, saj ne veš ali bi se režal ali bi bil jezen :)

Lp, Anya

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nosečnost in prepovedi
12.9.2004 18:43:39   
Pupica
1.gobe:meni enostavno niso pasale, zato sem se jih izogibala
2.kavbojke oz.druge ozke hlače:ko bo preveč utesnjen trebušček, boš že sama začutila, ker ti ne bo več udobno, kar slabilo te bo.
3.tangice:ja, ampak naj bodo iz bombaža.Jaz sme celo nosečnost nosila tangice(čez poletje), ki sem jih kupila v mothercare-u v LJ.So prav za nosečnice, drugače bi pomoje še prej kej fasala, če b mela hlače od kolen pa čez popek v tej vročini.:zmeden:
9nebesa4.Drugače pa poslušaj svoje telo, ti bo že samo povedalo kako in kaj.Jaz sem pila kavo do 4 meseca, potem pa mi enega lepega dne ni več pasala, kar zaslabilo me je. In sem jo nehala pit, čeprav sem prej poila do 6 skodelic ali včasih še več kave na dan.Edina stvar ki so si jo pa vsi enotni čim manj se sekiraj, to namreč še najbolj škoduje otročičku.9nebesa
:rozica:Lepo nosečnost poboži svojga buhija:miska:!

pupica+Tia:miska:

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nosečnost in prepovedi
12.9.2004 19:43:40   
Jančika_
Jaz se tudi nisem odpovedala tangicam, nosila sem pa celo nosečnost čisto normalne. Nosečniške mi niso ustrezale, raje sem imela take res nizke, da so prišle pod trebuh.

Najboljše pa boš naredila, če boš poslušala svoje telo, kot je rekla Pupica.

LP

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nosečnost in prepovedi
12.9.2004 20:11:34   
SU
Sicer še nimam ne vem kakšnih izkušenj -prvič noseča- 10t! Ampak...jaz se ravnam po takšnem principu, da "poslušam" svoje telo, kaj mu paše in kaj ne! No, izogibam se res surovemu mesu (karpačo, tatarec) in sirom s plesnijo, drugače pa si privoščim (v zmernih količinah) kar mi pač zadiši in menim, da je tako prav! Pri spodnjicah je poudarek na bombažu (da koža diha, da ne pride do vnetij, ipd.-na kar smo nekatere, žal zelo občutljive :( ). Ko te bodo hlače (pa naj bodo kavbojke ali katere druge) pričele tiščati, verjemi, da tudi tebi ne bo ustrezalo vztrajanje v takih oblačilih! Zdaj je okrog otročka še toliko "vode", da tiščanje po mojem niti ne pride do njega... Jaz ravno zadnji teden tekam okrog in panično iščem hlače na "trakce", ampak zaenkrat brez uspeha! Za nosečniške je trebušček še premajhen... Lepo in mirno nosečnost ti želim, pa nikar preveč "zganjat panike"! LP, Saša (10t)

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nosečnost in prepovedi
12.9.2004 21:49:02   
frutka_
Mislim, da pri hrani v nosečnosti pazi na školjke, teh se izogibaj, pa tudi sadje in zelenjavo dobro operi pred uživanjem zaradi toksoplazmoze. V slučaju da si toksoplazmozo prebolela pa je ta strah odveč!

Čimbolj uživaj in se cartj s pikico, telo pa ti bo samo sporočajo ugodje ali neugodje, neverjetno kako je narav poskrbela za nas...

:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nosečnost in prepovedi
12.9.2004 22:31:47   
monika2004
ZDRAVO!
Za gobe prvič slišim jaz sem jih jedla pa ni bilo nič narobe. Tangice sem pa čisto celo nosečnost nosila. Za kavbojke ti dam pa mogoče prav saj boš sama vidla jaz jih nisem mogla nositi (in tudi zdaj ne več) ker se ti zdi da te ful tišči.
Lepo nosečnost ti želim!

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nosečnost in prepovedi
13.9.2004 7:53:42   
dory
Hehe cestitke bodoca mamica...in malo ustavi konje...in raje zacni uzivat v vsakem dnevu nosecnosti posebej..ker to je najlepsi cas...bos vidla..pa tudi koristilo bo, tako tebi kot malemu pikotu :)

Gobe in ostalo hrano,ki ti pac pase lahko jes, vendar v mejah normale...tangice...hehe jaz sem jih nosila celo nosecnosti, brez problema :)..kavbojke pa sem nosila dokler je slo..sicer se pa kaj kmalu zacnes neudobno pocutit, tako da takrat poisces kaj bolj udobnega...


papa,teja

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nosečnost in prepovedi
13.9.2004 9:46:12   
JASNA D
Na tvoja vprašanja so ti že punce odgovorile, jaz pa ti iz svojih izkušenj povem le to - za te "nasvete" raznih strokovnjakov in tetic - sprijazni se, da ti bodo težili celo nosečnost, še bolj pa ti bodo solili pamet, ko boš svojo pikico spravila na svet - tisto je 100 - krat bolj mučno. Jaz sem se skulirala zelo pozno. Se jim prijazno nasmejim in rečem, da mama že dobro ve, kaj je zanjo in otročiča dobro, namenoma pa slabega nobenemu ne bo počela.

Lp, Jasna

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nosečnost in prepovedi
13.9.2004 10:52:02   
Martina27
Pozdravljena!
Tako al tako so ti že ostale punce povedale kako in kaj,ampak tud jaz bi ti še nekaj povedala.
Tud pr men je isto,da ne smem tega in onega,njegov oče npr. mi ne pusti pit kokakoli,ampak ko se mi zalušta jo pač spijem.Edino kar je glede ozkih hlač,mi je zadnjič rekel moj ginekolog da če nosiš v višji nosečnosti preozke hlače preko trebuha se alhko malemu to pozna na glavici,ne pa še zdaj ko si noseča komaj par tednov.
Pa tud glede tangic,jaz jih še kar nosim,pa tud moja sestra jih je nosila celo nosečnost pa ni bilo nič narobe.Tud meni morijo glede tega sam jaz jih ne poslušam in delam kakor meni odgovarja.

Kar pogumno si topi v bran in delaj tako kakor bo prav tebi in tvojemu pikecu,ker on te bo že opozoril kaj mu ne bo všeč.

Lepo nosečnost!

Martina 19t

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nosečnost in prepovedi
13.9.2004 12:09:02   
Soncnica
:bravo::bravo: za tvojo pikico.

Glede gob; jaz sem noseča 11 t in bi jedla izključno pizzo (z gobami). Pazim, da ne pretiravam, ampak mislim, da ti malo! svežih gob ne more škoditi (recimo na vsake dva, tri tedne), kavbojk ne nosim, ker me tiščijo, tangic pa se izogibam zaradi gljivic.

lp

Sončnica

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   nosečnost in prepovedi
13.9.2004 14:05:37   
Suzi*
Halo, kakšen larifari je tole s tangicami??? :zmeden: Tega pa še svet ni slišal! Jaz si ne morem več predstavljat življenja brez njih. Navadne hlačke me tiščijo na vseh koncih in krajih!

Tangice so zakon!!! :)-:)-

lp, Suzi 15t5d

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?