|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
6.2.2007 14:42:48   
Baucka
Jaz ji je nisem dala, saj sem se bala sesalne zmede. Ker ni bila jokav otrok je zgleda niti ni potrebovala. Pa tudi na prsih se je najedla in zaspala. Redko se je cartala, razen malo pred spanjem. Pri 6 mesecih je začela spat brez dojke, se je najedla in se vstran obrnila. Zdaj zaspi tako, da mi frizuro delauser posted image . Je pa  nekje pri štirih mesecih začela jezik sesat. To zgleda tako, da jezik zaviha nazaj (kakor mi ko iz zvečilnega balone delamo) in sesa. Sem ji poskušala dudo dat in je noče. Ni vedla kaj si naj začne z njo. Ne vem ali si s tem tudi dlesni čoha, saj kljub temu, da ji zobki rastejo, ne nosi stvari v usta.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
6.2.2007 22:49:16   
HuAnita
Eh, jaz se bom spet k opicam zatekla - nisem še videla nobene z dudo, razen tistih v živalskem vrtu, ko jih pri opicah odlagajo otročki in kamor jo bo kmalu nesla tudi Capinkauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
6.2.2007 22:57:58   
Seven*
Huanita. user posted image user posted image user posted image user posted image Nana mala opica. Si pa super primerjavo nasla.




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
6.2.2007 23:00:09   
HuAnita
Opice so v teh občutljivih debatah sila hvaležna zadevauser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
6.2.2007 23:52:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
7.2.2007 0:03:54   
skuštrana
HuAnita, če rabiš kak nasvet kar vprašaj..Smo ravno dali kalvarijo ni dude čezuser posted image
Ma, sploh ni bilo tako hudo kot sem pričakovala, kar je samo še potrdilo mojo teorijo o tem, da je duda zaradi komocije staršev (ajd, linčajte me)user posted image

No, stvar je bila takšna, da eno noč pred spanjem dude ni bilo nikjer. Ker se mi je ni dalo iskat, sem jo dala spat brez dude. Prej sva se pogovorili, da je dudo odnesla biba (smo mel ravno ta večer enga hrošča v stanovanju - hrošček hvala ti) ter da je zdaj že velika punca in ne rabi več dude. Je govorila samo ja, uboga reva, ni vedela kaj jo sploh čaka. No, imeli smo malo krizo pred spanjem, zaspala je na meni kot dojenček, potem ponoči se je kakšne trikrat zbudila in rekla duda in to je bilo to. Zjutraj se je zbudila vsa vesela in dude ni niti omenila. Spet je nastal problem pri popoldanskem spanju, pač ni šla spat (no, saj velikokrat ne gre). Je pa to naslednjo noč v spanju govorila duda bibauser posted image ..Sedaj vsem z veseljem razlaga, da ji je biba vzela dudo. Je pa full smešna, ko išče to bibo pod kavčemuser posted image
Je pa res, da je sedaj malo bolj zahtevno, sploh pred spanjem. Prej bi se vlegli, dala bi ji dudo in bi spala. Sedaj ni več tako. Se morava pogovarjati, pa gledava vrtiljak,...Pa če se ponoči zbudi se moram sedaj tudi jaz, prej sem ji v polsnu dala dudo in smo spali naprej...Popoldansko spanje je pa pri nas itak problem že od rojstva, tako da je to sedaj v čistem kolapsu. Prej sem jo še nekako prepričala z omembo dude, sedaj pa popoldanskega spanja ni in niuser posted image

Tako, to je za nami, sedaj moramo dat čez še kalvarijo ni plenice (je M. danes predlagal, da naj ji rečem, da je plenice tudi biba vzelauser posted image ) - kakšen nasvet?


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
7.2.2007 10:20:01   
Baucka
Sem v eni reviji brala zgodovino dude in jo je uporabljal že predčlovek. Vendar ne silikonske ampak iz kosti, not je bila luklnjica, v katero so dajali med. Tako, da to ni neka finta modernega sveta. Človek se že od nekdaj  trudi, da bi njegov potomec čimmanj jokal in bil potolažen, ko ne more biti z njim. Da je mati lahko šla in poskrbela še za ostale potomce in družino, skuhala kaj je oče nalovil. Če pa hočete primerjavo iz živalskega sveta, muca gre tudi lovit miške in male mačke same pusti in jih nima ves čas na zizi, ker bi vsi skupaj umrli.

Pa da ne bo pomote, nisem zagovornik dude, Ema je nima, ker je ni potrebovala, ne joče veliko. Sem pa za to da otrok čimmanj joče in če mu duda pomaga in jo potrebuje, hvala tistemu ki jo je iznašel.

In sem tudi proti temu, da vedno ko otrok joče gre na prsi, tako da nato bruha, ups pardon poliva in da mu že pri uhah ven teče. Pa se sama nisem nikdar držala urnika hranjenja, sem ponudla zizo ko je želela. Če sem pa opazla, da je jedla in jedla in nato polivala pa bi spet jedla, sem pa naredla premor za vsaj pol ure in jo poskušala zamotit na druge načine.  Pa ni polivala pogosto, že od vsega začetka je kupčke čiste podirala.

Po moje je bistvo AP najdi takšno uskladitev za celotno družino, da so vsi čimbolj zadovoljni, pa če je v to duda vključena pa naj bo. Sem za komoniteto, tako kot je rekla Mič, da otrok čimmanj joka in posledično sem tudi jaz manj obremenjena in spočita. In je cela družina srečna. In ne se držat teh pravil, kot pijanec plota, saj imamo svoje glave na vratu in poberite samo tisto kar user posted image in vam odgovarja.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
9.2.2007 12:35:03   
vampirka
IZVIRNO SPOROČILO: Baucka

Po moje je bistvo AP najdi takšno uskladitev za celotno družino, da so vsi čimbolj zadovoljni, pa če je v to duda vključena pa naj bo. Sem za komoniteto, tako kot je rekla Mič, da otrok čimmanj joka in posledično sem tudi jaz manj obremenjena in spočita. In je cela družina srečna. In ne se držat teh pravil, kot pijanec plota, saj imamo svoje glave na vratu in poberite samo tisto kar user posted image in vam odgovarja.


Se popolnoma strinjam! Priznam, da do danes nisem slišala za AP, čeprav Laura drugi del noči prespi v najini postelji, dojimo se polno in po njenem urniku...pa moji bicepsi so se zadnja 2 meseca pošteno ojačali.

Duda: v MB porodnišnici jo nihče ni silil, ampak smo jo uvedli doma po kakšnem tednu, saj je mali črvek hotel non-stop sesati...sedaj jo imamo samo za na sprehod (da ne diha skozi usta, saj imamo malo težav z noskom). Doma pa vedno zaspi brez, ampak kakšen dan pa tudi duda "varalica" prav pride, ker drugače v loku bruhamo (princesa se namreč z zizo ne zna samo pocartat, ampak vsakič pridno papca).

Osebno ne bi nobenega starša žalila zato ker uporablja dudo ali ne doji svojega otročička...verjemite, da tudi vsaka krava nima dovolj mleka za svoje tele (sem na kmetiji gor zrasla) - in če ne bi dobil doze od druge kravice (po flaški), bi poginil...

_____________________________


http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
1.3.2007 19:23:35   
suzi
Jaz sem rodila v Ljubljani, tamalega so mi drugi dan odpeljali na preiskave glave in trebuha in mi ga po pol dneva vrnili z dudo v ustih  - od takrat brez dude ne gre.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
4.3.2007 0:39:53   
***pika***
Naša se je tudi spoznala z dudo v porodnišnici, ko so jo peljali na pregled oči. Sicer sem ji potem dudo izpulila iz ust, a jo kasneje spet začela uporabljati, ko sem jo morala čim več časa'zadržati' pod lučko, zaradi zlatenice (vmes sva seveda jedli user posted image ), ampak crkljat se pa nisva mogli prav veliko.

Ob odhodu domov sva si izprosili porodnišnično dudo, ker je tulila sto na uro (čeprav je bila sita) in potem sem šla naslednji dan kupit novo - malo manšo - tista iz porodnišnice je bila ogromna.

Od dude ni odvisna, nam pa prav pride, kadar jo kaj v trebuščku črviči - takrat bi sesala in sesala, čeprav je že sita, pa včasih za zaspat. Je pa pri treh mesecih 'odkrila' palček, tako da ga občasno sesa.

Skratka, zaradi dude se ne sekiram, čeprav sem bila pred rojstvom naše tamale proti.

(odgovor članu suzi)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
5.3.2007 13:13:24   
Naja30
Načeloma sem tudi sam vedno bila proti dudi, vedno sem rekla, da bom poskušala pri svojem otroku brez dude. Pa ni šlo, ker je imela že od rojstva zelo izrazit sesalni refleks in sem jo pristavljala in pristavljala, rezultat tega je bilo veliko polivanja in moje uboge bradavice... user posted image  Tamala pa dude ni hotela, tako da sem pač potrpela. In kakor že odkar sem rodila ugotavljam, da kot vsaka stvar in živo bitje, tudi otrok rabi določen čas, seje to pokazalo tudi pri zadevi "duda" user posted image  Po cca 2,5mesecih njen refleks ni bil več tako izrazit, ampak se je pristavila, ko je bila res lačna in si jenaredila nek urnik. Preden zaspi pa bi še vedno vlekla in vlekla, no pa smo spet poskusili z dudo. In tokrat jo je sprejela.

Ne strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je duda za lene mame in komot ipd. Sama sem naredila vse, da bi svoji punčki ugodila in nekaj časa prenašala tudi bolečine, ampak vse ima pa svojo mejo. Ona od tega, da bi mojo kri i bradavičk požirala, nima nič, samo jaz bolečine. Ne vem, tako je moje mnenje.

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Ali imajo vaši attach otroci dude?
12.3.2007 21:15:58   
bini
mal pozno, pa vseen...
duda pri naši taveliki je bla zakon.
tamal je ni maral, sem se 3 mesce trudila, da bi mu jo zrinla v usta, potem je ani dudo pojedla sosedova muca in smo za vsak slučaj še malemu vzeli to, česar itak ni maral..

zdaj pa samo opozorilo - kmalu bo 9 mesecev kar je ana brez dude, pa je 3 dni nazaj najdla eno staro pri moji mami - huda odvisnost v minuti in tuljenje, da hoče dudo user posted image  - brezkompromisno smo jo vrgli direkt v koš in je celo nehala tulit v par minutah user posted image ... tako da za vsak slučaj, tisti, ki odvajate svoje otroke, hitro pregledat vse omare in predale user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 62
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?