|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspavanje po AP
15.2.2007 8:17:30   
fuzzy
Upam, da mi bo katera znala pomagat, nam se namreč po malem že meša.
Naša punca NOČE spati in ima pri devetih mesecih še vedno zmešan urnik spanja. Čez dan spi 1-2x. zvečer je zaspana že okoli devetih, zaspi za približno uro in potem bedi vsaj do polnoči. Ko potem zaspi, spi do jutra (vsaj do 9ih) brez vmesnega zbujanja.
Spi pri naju (imamo cosleeper) in pogosto midva že spiva, ona pa se sama še igra in pleza po posteljici. Problem nastane takrat, ko je zaspana, ker sploh noče zaspati. Takrat ji ni nič prav, noče se niti nositi in tudi kadar jo od utrujenosti že zanaša, se bo vsakič znova spet zravnala, zraven pa cmihala in se pritoževala.
Imela je precej hude krče, ampak to je počasi izzvenelo z uvajanjem goste hrane, tako da to ni več problem (čeprav jo plini še mučijo).
Kako ste svoje dojenčke navadile na nek normalen urnik spanja? Kako naj jo pomiriva, kadar ji ni nič prav? Prijatelji so mi že svetovali, naj jo pač pustiva, da se zdere, ampak tega ne bova naredila, ker se nama ne zdi ok.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uspavanje po AP
15.2.2007 14:32:29   
TiaSara
Meni se zdi, da ima ona enostavno drugačen ritem spanja, ker če spi v kosu od 12h do 9h (in dlje), potem je to user posted image . Morda bi jo počasi lahko začela navajati na vama bolj ustrezen ritem s tem, da bi jo zjutraj zbujala - seveda počasi in postopoma - in se vsaj nekaj časa držala nekega urnika. Je pa dost zoprno, ker če je ona večerni tip, ji bo ta bioritem verjetno ostal. Saj veš, eni smo bolj jutranji tipi, drugi pa bolj večerni.
Kar se pa tiče uspavanja, pa ne vem, kako delate sedaj. Pri nas zvečer zaenkrat ni težav, ker je ponavadi kar koma po celem dnevu (čez dan spi max 2 uri), čez dan pa poslušamo pesmice in zraven plešemo (na žogi, da mama malo noge in hrbtenico špara). Mora pa biti zadnji čas pokonci. Če ga poležim v naročju, se začne jokati. Tako je pokonci, dokler mu glava ne omahuje sem in tja, potem pa mi jo nasloni na ramo in hitro zaspi. Je pa pomembno, da nima občutka, da gre spat, ampak le da počnemo nekaj luštnega. Tako da so pesmice živahne in zabavne in ne kakšne počasne balade...

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uspavanje po AP
16.2.2007 7:47:56   
skuštrana
Jaz ti pravzaprav ne morem dat kakšen preveč pameten nasvet, ker je tudi pri nas spanje ena velika ugankauser posted image
Imamo obdobja, ko gre spat ob 7 in spi drug dan do 9, potem pride obdobje, ko je budna od 7 pa zvačar, dokler se ne poleževa midva...In to je pač tako, jaz se lahko mečem po trepalnicah in ne bo zaspala. Sem že zdavnaj ugotovila, da če po 15 minutah premetavanja v postelji ne zaspi, je bolje, da se vstaneva nazaj in bo šla spat kasnjeje, ker drugače se samo naživcira , zaspi itak ne, je pa tečna dokler ne gre spat.
Da ti ne govorim o popoldanskem spanju, ki je pri nas katastrofa - že kot dojenčica je spala samo po 15 minut (in teh 15 minut je bil blagoslovuser posted image ), razen če sem spala z njo, potem sva znali potegnit tudi po tri ureuser posted image . Trenutno (25 mesecev stara ) smo v fazi nič spanja popoldan.
Jaz nje nisem nikoli nič silila, mi je pa bilo zelo pomembno, da ko zaspi je zmožna spat 12 ur (ali več) v kosu, tako da se lahko res naspiš. Sicer pa, moram priznat, da jaz od nje in njenega spanja ne pričakujem čudeže, ker sva oba z možem full večerna tipa in imamo bolj tak večerni ritem, tako da ni čudno, da se ga je nalezla tudi malčicauser posted image Zna pa bit včasih full naporno, ko se zbudi že ob 8 zjutraj, potem ne spi cel dan, zvečer pa spet do 10 zvečer. Z njo sem praktično cel dan, kar pomeni cel dan ukvarjaja, skakanja, letanja,...Niti minutke zaseuser posted image


Ma, meni gre včasih tole forsiranje s spanjem full na živce - otrok MORA it spat ob 7user posted image Kaj pa vem, jaz sem tudi včasih manj, včasih pa bolj zaspana, včasih grem spat ob 8, drugič ob 1 ponočiuser posted image in bi mi šlo full na živce, če bi me kdo silil: zdej moraš pa spat....  Se pa strinjam, da je fajn, če ti gre otrok prej spat, imaš vsaj zvečer malo miru. Če bi si želela, da ti gre punca zvečer prej spat, jo začni zbujat že ob 7. Pri nas to nismo prakticirali, jo zvečer pustimo da bedi dokler želi, ker imamo to srečo, da lahko spi zjutraj. Sem se pa full naučila prepoznat njene signale kdaj je postala zaspana, ker če zamudimo pa ta trenutek potem smo pa v štaliuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uspavanje po AP
16.2.2007 11:26:40   
Barbs
Skuštrana,

tvoja filozofija razmišljanja mi je zelo blizu (morda zato, ker pri nas tudi mali ni prav neki reden spalec - seveda sem kriva jaz, ker ga nisem naučila, da mora spat, kadar jaz želimuser posted image ) .. Jaz se niti ne sekiram, ker mi je zgodba že znana - obe tastarejši njegovi sestrici sta "počeli " isto oz. smo jim to mi delali ... Ampak...obe sta že pri dveh letih popolnoma sami zaspali, v svojih posteljicah, ker sta tako želeli sami..In kar je najbolj zanimivo, spali sta že ob osmih, ker sta bili utrujeni od dnevnega dogajanja in sta sami prosili za "pankat" ...danes sta - ena pri šestnajstih, druga pri devetih, super punci, samostojni, delavni, prijazni, pridni, veselje ju je imet za hčeriuser posted image  Aha, le spanje je zvečer spet problematičnouser posted image .... ena bi bila skos na msnju ali pa konec tedna zunaj, druga bi pa ravno bo devetih zvečer trenirala trebušni ples in pela...tako, da se mormo skregat za eno normalno uro za spat it, ker če ne je naslednji dan zjutraj katastrofa.. Konec tedna pa ne kompliciram. Kaj sem hotela povedat? Aja to...da mi enake fore pove prijateljica, katere otroci so že od majhnega hodili redno in zgodaj spat v svojo sobo... da pač potem pride obdobje, ko imajo zvečer druge posle, tako , da kdor pravi, da če se bo mali naučil "redU" glede spanja , bo potem tako ostalo..JA JA.... je že vredu...user posted image

Skratka...fuzzy, tako je...če si utrujena in te moti, da zvečer nori okrog,  probaj tisto urco, ko oddrema ob devetih, nekak ukinit..amapk, hudič je, saj vem...ko sem jaz poskušala urco okrog pol osmih ukinit Aleksu (ker sem spet poslušala našo mamo - mislim, ne vem kaj mi jeuser posted image  ) je bilo potem še slabše... je bil pa cel znergan, še pojest ni mogel normalno.... Zdaj ga pustim, da pol urce oddrema, potem je dobre volje, ga lepo umijem, preoblečem, v miru, brez joka, poje večerni obrok, se še mal polubčkava in stisneva, pregledava še enkrat igračke in potem zgineva v sobo... tam sicer še žlobudra, mi vrta po glavi, se priklopi na joško tja v tri dni, ker lačen ni in potem počasi zaspi... Jaz pauser posted image  Če se mi da, vstanem, grem še mal "dol" , včasih kar zaspim...skratka... ah ja..da ne pozabim- do jutra se kakih trikrat do štirkrat mal predrami - včasih je dovolj, da potipa levo in desno, če sva oba tam, včasih, če spi v svoji posteljici (ki je podaljšek najine) potipa samo desno, če sem jaz tam, včasih to ni dovolj in prepleza čez mene na sredino in potem spi naprej ves blažen, včasih pa začne kričat E E E E , kar pomeni, da hoče joškouser posted image

Tako da....user posted image user posted image  Še vedno misliš, da je pri vas takooo hudoooouser posted image


Pa da ne pozabim - kmalu bo zrasla, ta tvoja punčka, veš...user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uspavanje po AP
16.2.2007 11:28:36   
Pajaca
Ne vem kako se uspava po AP, jaz ti povem kako smo našo takrat 26 mesečnico navadli spanja. Bilo je isto spat ni in ni šla, pa kar si naredil nič ni pomagalo, ona je čist zalimana gledala risanke al pa kolovratla okol in padala po tleh. Ma je bla sposobna bit dost dlje pokonc kot midva. No ja takrat smo mel 6m starega dojenčka, ki se je hotel nalezt iste navade. In ko sta tako kolovratila okoli ob 11 zvečer, sva rekla dosti, jutri gresta spat ob 7 zvečer.

In res, ob 18 smo imeli večerjo, potem sta šla v pižamo, sva dala vsakega v svojo posteljo, ruleto dol, lahko noč, vrata zaprla in čakala. 10min tišine, pol pa jok.... pridem nazaj kaj je zdaj to, otroci hodijo spat ob 19 in vidva bosta tudi pa mir. 10 dni sta se pritoževala, sem vedno hodila gledat kaj je, da se je sistem spremenil in naj kar zaspita. Sedaj imamo že skoraj eno leto mir in hodita spat ob 19..... sicer tavelika včasih reče da še ne bo spala, pa ji rečem kot želiš, samo v sobi bodi. Sedaj lepo pojeta v sobi in pol ju zmanka. Saj mi je vseeno če pojeta bo 20 ampak spočit se je treba.

Prej je tavelika hodila ko zombi v vrtec, itak popoldan ni hotla spat, bila je tečna cele dneve. Sedaj je lepo. Je bolj vesela in zbudi se sama od sebe vsako jutro ko je treba v vrtec.

Tako da brez enega ornk reza ne gre, pa vztrajati je treba. Pa če to pač ni po AP kaj pol. Otroka spita, jaz mam pa zvečer mir in lahko počnem še kaj drugega ko čakam kdaj bodo šli otroci spat.

Vse se da, sam dopovedat je treba otroku kaj in kako.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uspavanje po AP
17.2.2007 10:35:15   
fuzzy
Hvala vam za odgovore, ste mi dale kar precej misliti. Mislim, da je problem res v tem, da spregledamo pravi čas za spat in potem je sitna zato, ker je preveč utrujena. Bomo malo eksperimentirali in upam, da bo. V spalnico pa bomo hodili ob pol devetih, tako kot zdaj.
Drugače pa je trenutno takole:
prejšnjo noč je zvečer odspala eno uro in pol in potem žurala do pol dveh, ko je postala sitna (verjetno preutrujena). Vzela sem jo v naročje, jo podojila, pa ni zaspala in potem sem jo držala v naročju in jo zibala, da bi zaspala (če jo dam v posteljico, se takoj usede in cmiha). Tulila je in rjovela, potem pa se je umirila in zaspala (trajalo je manj kot 10 minut). Spala je do 11-ih zjutraj.
sinoči pa ni zvečer nič odspala in je žurala do polnoči, ko sem jo podojila in jo potem spet stisnila k sebi. Tuljenja je bilo precej manj in že čez minutko ali dve je zaspala. Spala je do 8-ih zjutraj.
Imam sicer zelo slabo vest zaradi njenega joka (čisto histerična je postala), ampak se mi zdi, da je tudi zanjo bolje, da zaspi. Če bi znala sama v miru zaspati, me sploh ne bi motilo, pa če je pokonci do petih zjutraj. Tako pa vidim, da se muči in ne more zaspati...

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uspavanje po AP
17.2.2007 10:55:42   
skuštrana
Fuzzy, jaz poznam ta histeričen jok. Je res grozno, mene takrat odriva, tepe, v obraz je že čisto modra od silnega dretje. Toliko se dere, da mi sploh ne more povedat kaj želi in potem moram jaz ugibat..Ma, groza. Tole se nam dogaja kadar je preutrujena, zato je res zelo pomembno ulovit tisti ta pravi trenutek, ker takrat jo pa samo vprašam, če bi šla aja in reče ja,  ajat in greva brez problema...
Kadar ima te napade "utrujene histerije" jo jaz probam objet - če pusti- in ji začnem s full nežnim glasom govorit, da gre mami ajat, pa ati tudi in da že vsi spijo, poltem jo vprašam, če bi Liza tud spala...Včasih traja, ampak se nekako umiri in potem seveda zaspi.. Je pa full hudo, ker ji ne paše, če sva poleg nje, če jo vprašam a boš sama, spet ne...Kr neki, še sama ne ve kaj želi...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uspavanje po AP
17.2.2007 13:02:39   
mamsi
Mi mamo en svoj ritual vsak večer, k je miren. Men se tut slučajno ne da kolovratit in pestvat ta mlajšo kasnej k ob pol devetih. Pa je tut ona že od začetka hotla ke do polnoči potegnt, sam jest sm jo na vse možne načine skušala nazaj uspavat in počasi mi je uspelo. Zdaj zaspi najkasnej ob pol devetih in spi do osmih zjutraj. Stara je 5 mesecev. S tastarejšo pa nismo mel večernih kolobocij ampak jutranje. To je teži nazaj uspavat. Včas rata, včas pa že ob pol 6 kolovrat pokonc.

Vztrajaj, vedno enak večerni ritual in ura, pa bo.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
18.2.2007 11:12:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamsi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uspavanje po AP
18.2.2007 15:09:12   
atteya
Končno enkrat ne bom jamrala in jokala glede spanja. Pri nas si je mali urnik izdelal sam, dva do tri dni sem bila bolj pozorna na ponavljanje ritma in zdaj, ko sem se ga navadila se tega držim in mali ga resno upošteva precej dosledno. Je kak dan tudi čisto podrt ritem, večinoma pa ga kar upošteva. Na ta način se je navadil tudi spati ponoči. Sicer imava enake težave kot Fuzzy, saj ni šans, da bi zaspal pred 23h, zadnje čase mu celo odlično uspeva urnik spanja premikat po pol ure na še kasnejše spanje. Včeraj recimo je bil pripravljen zaspat šele malo pred 24h, ne glede na najin trud, da bi zaspal prej. Če poskusim prej, potem mi zaspi za kakih 20 minut, pol je pa žurka do polnoči. Spi mi pa v enem kosu prvo rundo 3-5 ur, potem pa do jutra intervale skrajšuje, navadno drugo in tretjo rundo še po dve uri, proti koncu pa uro, pol ure, 20 in 10 minut. Star je 5 mesecev.
Midva sva se enostavno prilagodila njegovemu urniku spanja, je pa res, da mu zjutraj ne dovolim ustati pred 10h, pa četudi se dere.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?