|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   govor oz. čebljanje
19.2.2007 21:34:34   
bini
Ja, tudi to paše v tematiko razvojnih težavic pri naši hiši....
saj v bistvu mi je vse jasno, ampak ne morem kaj, da me občasno pa ne bi skrbelo, ker naš aljaž pri skoraj 11. mesecih še vedno ne čeblja oz. ne govori nobenih zlogov... vse kar je so samoglasniki, pa še to bolj občasno, večino časa je tiho ali pa se oglaša zgolj po svoje... sliši definitivno zelo v redu, tudi pokaže na lučko, uro če mu rečeš, takoj poišče sestrico, se odziva sto na uro, sedaj tud prileze do prepovedanih stvari, ki mu jih skrijemouser posted image ... ampak oglašat se pa noče in ponavljat tud ne.

zdravnica v RA je rekla, da pač bo tud tukaj tako kot motorično malo bolj počasen... pa saj to me ne moti, bo že ko bo, itak zdaj motorično končno vidimo konkreten napredek, ampak tale 'govor' pa kar malo mori...user posted image

ali ima katera podobne izkušnje oz. tudi takega bolj tihega dojenčka?? saj ga spodbujam, veliko se pogovarjamo z njim, morda pa le premalo, čeprav ne vidim kakšnega učinka... mal sem sitna sej vem, ampak tale moj sonček je tak miren in potrpežljiv in zadovoljen otrok, da včasih mislim, da enostavno čaka, da ga nekaj od nekje zadene in potem bo pač tisto naredil user posted image ..
kakšna tolažba bi dobro dela user posted image  ker me trenutno tole kar mori...

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: govor oz. čebljanje
19.2.2007 22:32:03   
pinkiponki
Jst mislim, da to sploh še ni nobene krize pri 11m, sploh pri fantkih je mogoče malo rajše, da govorijo kasneje, nekateri (ne samo fantki) do 2. leta povejo zelo malo, potem se jim pa naenkrat "odpre" in govorijo kot strgani dohtarji.
Brez skrbi, vse bo nadoknadil, naj te nič ne skrbi!!!

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: govor oz. čebljanje
19.2.2007 23:41:00   
lelaval
Mah, ne obremenjuj se - eni shodijo prej, drugi kasneje, pri govoru pa je popolnoma isto. So neke meje, a so tudi odstopanja. Moja najmlajša pri 11 mesecih še plazit ni znala, kaj šele hodit. Sva tudi hodile v razvojno ambulanto, ker je določene motorične sposobnosti imela zapoznele. In je shodila malo pred 15 mesecem, kar se šteje še v normalo (po 15. mesecu pa več ne). Moja tudi vse razume, a pri jeziku pa ni zgovorna (vsaj zaenkrat user posted image ). Se ji nekako odpira komaj zdaj pri 20 mesecih - da začenja ponavljat, prej pa je le kazala in govorila EEEE.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: govor oz. čebljanje
20.2.2007 7:43:33   
zanika
Iz izkušenj pred nekaj leti ti lahko povem zgodbo. Prijateljičin sin je imel sistematski pregled (starost 3 leta). Ko ga je ati peljal k zdravnici je zdravnica pričakovala, da se bosta s fantkom pogovarjala. Malo se je začudila, ker ves pregled ni spregovoril niti besede, zato je atiju namignila, da bi bilo dobro do kakšnega specialista, da bi se preverilo, ali bo fantek sploh govoril. Ati pa se je znašel in rekel, da je fantek bolj sramežljive sorte in da je doma zelo zgovoren (malo se je zlagal).
Še dva meseca po sistematskem pregledu ni govoril, le tu pa tam je "nesreči" nekaj rekel. Nekega dne pa pozvoni pri meni doma telefon. Oglasi se prijateljica in mi pove, da bi nekdo želel govoriti z mano. Nisem mogla verjeti svojim ušesom - mali je govoril kot da govori že vsaj dve leti. user posted image  Mislim, da nekateri otroci samo "črpajo" vse kar slišijo in šele ko so sami pripravljeni govoriti, tudi spregovorijo.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: govor oz. čebljanje
20.2.2007 7:52:18   
andrejalj
Moj mali je star 18 mesecev, hipotoničen, hodi šele dober mesec, vse kar 'govori' je ajs, mam, baba, hovhov, koko, meme-kozica. to je vse. pa me tut pod razno še ne skrbi. je vesel fantek, radoveden, živahen, smeje se veliko, obožuje gledanje reklam, igra se izključno samo s kuhinjsko posodo, v kopalnici je čist domač, poizkuša si sam oprati zobke, gosto hrano že skoraj sam je z žlico,...
Pravijo, da so nekateri otroci 'perfekcionisti': ne bodo govorili nekaj na pol in po svoje ampak se bodo 'naučili' (vsrkali znanje) do konca in šele potem začeli govoriti ampak takrat vse.

lp

(odgovor članu zanika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: govor oz. čebljanje
20.2.2007 8:55:06   
lenika
Razvoj tako na govornem kot tui motoričnem področju je od otroka do otroka zelo različen. Tako, da mene pri tako zgodnji otrokovi starosti še ne bi skrbelo. Otročki večinoma stvari osvojijo kar naenkrat iz danes na jutri in potem kar ne moreš verjet, da se je zgodilo. Naš na primer pri 8,5 meseca ni kazal nobenega interesa, da bi se sam usedel, kaj šele plazil ali vstajal. Nato je je vse troje čez noč osvojil in sedaj pri dobrih devetih mesecih ga je po celi hiši. Tako da, ne sekiraj se, zgodilo se bo iz danes na jutri, da bo začel govorit. Naš pri 9. mesecih reče da-da, ma-ma in ne-ne. To je vse.

(odgovor članu andrejalj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: govor oz. čebljanje
20.2.2007 9:24:46   
ana b
Oj!
Jaz ne bi preveč skrbela. Vse ob svojem času. Naš je tudi pozno začel in zelo malo govoril, ker je bilo prav opazno, da zelo napreduje na ostalih nivojih, predvsem motorika (namesto govoriti je bilo bolj zanimivo skakati po stopnicah,..). Potem je začel doma govorit in to dokaj razumljivo, me je pa skoraj kap, ko me je vzgojiteljica v vrtcu vsa prestrašena vprašala, če naš sploh kaj govori. No 2 meseca potem pa pove vse in to precej razumljivo tudi tistim, ki ga ne vidijo vsak dan. Doma imamo pa odmev, ker ponovi popolnoma vse!
Potrpljenje.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: govor oz. čebljanje
20.2.2007 9:48:58   
bini
hvala za vsa mnenja... zlate ste...user posted image
najbrž sem še tolk bl sitna in nestrpna zato, ker je tavelika pravo čvekalo že od tam 1,5 leta naprej... pri aljažu bo šlo očitno počasneje, ampak itak je čist drug karakter tako da...
je pa zanimivo kako sva deseterno navdušena z možem nad vsakim novim odkritjem, ki ga osvoji - sicer pa kdor čaka dočaka in če zdravniki pravijo da je vse ok, potem moram tud jest nehat težit - pa sej težim predvsem sebi in svojim živcem user posted image user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: govor oz. čebljanje
20.2.2007 11:10:14   
dskubin
naš mulc je prava babnica, kar se tiče za govorit in ponavljat (večinoma po zlogih, bodisi prvih, zadnjih, dvozlogovne besede), nečakinja pa je do 18 mes. rekla samo ati, šele pri 18ih mama. Potem pa je začela kar en dan govorit cele besede (nič zlogov pa to). Ampak pri 11ih mesecih je pa res malo zgodaj, da bi zdravnica sploh kaj rekla, se mi zdi, da takrat sploh ni veliko otrok, ki govorijo in čebljajo.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?