|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 13:04:50   
ronja
Sem ugotovila, ja, heheuser posted image , bolje ikad nego nikad...
melaverde, za katerega si se pa ti odločila in kaj te je prepričalo? ker meni se zdi, da če je to edini 4 kolesnik, ki ga lahko takoj uporabljam, potem niti nimam neke izbire, ali pač?

nikical, koliko si ti dala za rabljen PP Pramette in kje si ga kupila, pliz?

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 13:28:59   
janapan
melaverde...ne se sekirat, če si ga kupla itak da ga boš uporabljala, saj veš vse stvari so relativne, ta tvoj se bo malce na večje zložu bo pa sigurno ful dober za sprehode, za makadam, za se rolat zraven. Če ti gre v kofano pol pa itak ni frke...ej tepla po glavi se ziher ne boš.

Ronja..teh vozičkov, ki so takoj primerni za novorojenčka je kar nekaj ni samo Pramette, mal moraš vprašat v trgovini, mislim da je od PeG Perego(PP) dober tudi model Venezia temu lahko obračaš ročaj tako da lahko bodisi dojenček gleda tebe ali pa naprej, fajn je ker ga lahko obračaš npr če piha burja al pa če slepi sonce, pa tudi zloži se kar na majhno in je kar udoben.

pol so pa na voljo še sistemi kombinirani...v italiji sem npr zasledila chiccotov trio stane okrok 400 eur komplet, potem je firma cam, komplet stane 350 eur, potem je peg perego pliko komplet...to so vse štirikolesniki.

Zanimivo je da v italiji in avstriji v trgovinah ful ne priporočajo trikolesnikov, ne vem pa tudi če jih imajo njihovi proizvajalci, tudi na ulicah jih ne vidiš prav pogosto, vsaj jaz še nisem videla nobenega...ma ja je pa res da so italijani itak posebni ; )

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 14:12:30   
FLASK_A
Ja, cela znanost je s temi vozički, prav zares. Res je, da obstajajo drugi vozi, primerni od rojstva naprej- ampak midva sva iskala lahkega in pa zložljivega v marelo (majhen prtljažnik- in se res u nulo zloži!), tak pa je pač Pramette. In nama je super duper všeč!
Ronja, vsak dan po 100x sem pregledala nove oglase na Bolhi in pa tukaj na RR- in hvala bogu sem ga zasledila pred drugimiuser posted image  Rabljen voz, kot sem rekla, gospa proda zraven še torbico, dežniček, dežno in zimsko prevleko- stane pa vse skup 220 EUR. Prišparava pač nekiuser posted image . Sem zmenjena ob 4h- ga grem iskat! Moraš pa vedet, da grejo FUL HITRO tako da je treba bit kar pozoren na nove oglase..

Drugače pa boš najbrž rabila še lupinico (sedež za v avto) in pa košaro- to pa Pramette nima v kompletu. Midva to že imava in je zato ta za naju najboljša varianta. Mislim, da je štirikolesnik z vsem tem v kompletu Peg Perego PLIKO P3user posted image  Malo poglej, tudi veliko rabljenih se prodaja. Pa velik sreče pri doktoriranju iz vozičkov!!user posted image user posted image user posted image

In ja, jaz mam tudi taaaaak apetit- ne morš me ustavit! Hladilniku sem že vrata zmajala pomoje, ker sem stalno pri njemu na obiskuuser posted image  Pa sej, samo da se otroček lepo razvija ane.. Sam jaz se pa tudi ne bi rada razlezla ko kit. Kakšna hrana je nizkokalorična, ne redi in jo lahko non stop jem? A mi lahko prosim katera svetuje- če ne, bom kot štiritonka (sej ste se potapljale ladjice kdaj aneuser posted image )!! Zdej sem na jogurtih pa kompoteku, sadju, čokolinu. Evo, dlesni so zdej super tako da jem še kosilce pa toustke pa... Jojoj spet lačnauser posted image  

Punce, pobožajte trebuščke in pojdite na sončka se mal martinčkat! Vreme je res čudovito!

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 14:16:14   
melaverde
Ojla,

ma jaz sem se odločla za klasičen štirikolesnik znamke Bebe Confort. V Italiji grejo v promet največ tile ker so zložljivi na marelo(to tudi pomeni da ga zložim z eno roko) kot Pramette oz.skoraj vsi PP, obrača se v obe smeri, je lahek, ni drag in so full lepši kot PP (ogromna izbira barv)

Lahko si ga ogledate na tem linku:
http://www.bebeconfort.com/IT/prom_poussette_loola.htm

tukaj lahko vidite koliko barv sploh obstaja:
http://www.bebeconfort.com/IT/prom_poussette_loola_coloris.htm

tukaj kako zgleda zložen:
http://www.bebeconfort.com/IT/prom_poussette_loola_caracteristiques.htm
 
Sem navdušena a user posted image user posted image , pustite mi veselje vsaj do junija (dokler je v škatli)
 
Janapan, ne vem če bi se strinjala s teboj da so od rojstva vsi... prav za Pramette je značilno da se ga zravna čisto v vodoraven položaj, z Venezzio pa ni tako. pri ostalih moraš dokupit Navetto (Pramette jo ima nekako vključeno)
V Italiji res odsvetujejo trikolesnike in se ti full bolj posvetijo kot tukaj pri nas. meni je razkazala čisto vse in s tem me je pač prepričala.

Ronja, pojdi magari v Baby center in preglej vse  vozičke, naj ti vsakeka pokaže tudi zloženega in če te ne prepriča probaj sama. Žal teh mojih tukaj ne držijo...če ne bi ti vsekakor predlagala tega user posted image . Na primorskem pa res nisem zasledila še niti enega...mogoče še pridejo?!

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 15:27:16   
ŠpelaP
pozdrav user posted image !
Včeraj sem vam pisala glede posteljice, kako v tovarni nimajo željenega modela bele barve, ki smo jo hoteli. Potem sva se pa z možem po premisleku odločila za eno drugo tudi od Lip Poljčane. Prej sva hotela Francisco - je kombinirana (140x70) - kinderpet+otroška brez rešetk. Zdaj sva se pa odločila in tudi že naročila posteljico Domino - posteljica s rešetkami (120x60), bele barve. Sva razmišljala malo bolj dolgoročno in ugotovila, da bo ta posteljica tako dobra, dokler ne bosta Timi in user posted image v svoji novi sobi. Potem bosta pa tako dobila drugo pohištvo in postelje, ki bodo ustrezale prostoru, času in dobi uporabe (torej normalno velike).

Lep vikend!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 16:23:45   
Anonimen
Samo na kratko, pa se potem, ko se vrnem iz opravkov javim bolj podrobno.
Kupila sem si PP GT3 in sem full zadovoljna. Zakaj in kako sem šla do Trzina povem kasneje. Za vse tiste, ki ga kritizirate pa bi samo povedala da vse ni res. Prvo kot prvo se ta voziček poleže do konca in se navette (košare) sploh ne potrebuje, če ne želite. Res je velik ampak je pa zelo prostoren, tako ima otrok okoli sebe dovolj prostora za prosto gibanje in ravno to mi je všeč. Da se zloži na majhno sem ugotovila danes. Imam corso in kolikor verjetno veste je to majhen avto z majhnim prtljažnikom. Sprva sem res mislila, da to stvar ne bomo spravili noter, potem pa je prijazni gospod ugotovil, da se tako lepo zloži noter, vendar vedno v enak položaj. Sprednje kolo se mora sicer dat stran, kar pa mi ni problem, ker je samo na klik - ni panike res.
Pri nas je teren različen od asfalta do makadama, gozdne poti... in kar se tiče udobnosti s temi velikimi kolesi je res super. Zato si jaz ne predstavljam kako bi imela npr. Plikota ali Pramette, ki ima 8 majhnih koleščkov - znorim.

Skratka jaz sem zadovoljna, junija pa povem kako se bo obnesel. Sem pozabila dodat da sem tudi jaz majhna in me prav nič ne moti, da je ta voziček velik.

Kar se pa cene tiče je pa nadvse ugoden. Če se registrirate na spletni strani mami.si, potem dobite še dodaten 5%popust. Voziček z lupinico Primo viaggio SIP me je prišel 465,25 EUR s popustom, medtem, ko v BC toliko stane samo voziček. Če potem kupiš še lupinico to stane okoli 177 EUR. Skupaj to pride okoli 641 EUR, torej sem prišparala toliko, da za ta denar dobim še navetto.

No sej se pol javim, pa še vse razložim, tudi tebi ronja

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 1856
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 20:27:33   
*ANA*
ma naj se še jaz malo javim. Vozički od PP, ki so uporabni od rojstva naprej- da gredo do dol stasamo pramette in venezzia.PP PLIKO P3 pa sploh ne gre do dol in ma novorojenček zvito hrbteničkouser posted image .Govori seve da o štirikolesnikih, ki se lahko uporabljajo od rojstva naprej brez navette.
Melaverde kje pa si kupila v Italiji LOLO od bebe confort? koliko pa pride stat?A rabiš naveto zraven ali gre naslon do dol?
Mi smo se odločili za CAM, ki se prav tako lahko uporablja od rojstva naprej brez navete.Za kasneje pa imamo Quinijev trikolesnik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 22:11:50   
FLASK_A
Ja, Pliko P3 ima zaradi tega v kompletu košaro z ravnim dnom, ki jo uporabljaš na začetku. Kasneje pa daš gor športni del.

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
   RE: Junijke 2007
23.2.2007 22:18:44   
Jacqueline
Evo punce, da še svoj piskerček prislonim k debati. Sicer sva se na koncu odločila za Stokka, so bili v opciji tudi mnogi drugi vozički. Osebno so mi 3-kolesniki zelo pri srcu in ne vem zakaj jih mnogi odsvetujejo. Res je, da sem spobala samo ene par vozičkov med odmorom za malco, ampak ta novi PP GT3 se mi zdi super, čeprav so mi bile stare barve bolj všeč, pa Chicco trio mi je tud dober pa Jane trikolesnik (seveda nikakor, če bi se odločila zanj, ne bi uporabljala košare kot avto sedež). 4-kolesniki z malimi kolicami mi sploh ne potegnejo, niti za center mesta ne!!!

Drugače smo ok, relativno zdravi, deloholično naravnani in počasi (ampak res počasi) se pripravljamo na to naše dete. V bolnici sem že dogovorjena za EA. Zdaj sem se trudila dat sliko v album, da vam pokažem kako lepo zaobljena semuser posted image , pa mi stran samodejno zapira.user posted image  Dajte ve kakšno slikco v album, če nimate tehničnih ovir.

Eno vprašanje: košek ali posteljica že od začetka???
 
Uživajte še naprej v nosečnosti!!!

ronja nisem uspela vsega prebrat, kaj si že zdrava???

_____________________________

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
   RE: Junijke 2007
24.2.2007 9:10:22   
FLASK_A
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Živjo punce!

Smo s pregleda- no, 3D UZ! Blo je ful lepo, malček skos nekaj čeblja pa prstke premika pa nogice.. Jooooj, fuuuul je blo lepo.. Dobila sem pet filmčkov, otročka se res zelo lepo vidi. Je pa Pušenjak res kul, naju je vprašal, če želiva vedet spol pa sva rekla da ne, in sploh ni pokazal *predela* user posted image user posted image user posted image  Tako da to še vedno ostaja presenečenje! Sva fuuuul vesela! Lepo se je videlo obrazek, čeprav je že bolj spodaj otroček, pazite pa tole: tehta 1,1 kg!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Ni čudno, da sem tko zlo težka hehehehe, res je težek tale najin malček.

Nič, grem jest, sem ful lačna- pa se kasneje spet kaj oglasim!

Pobožajte trebuščke!

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
   RE: Junijke 2007
24.2.2007 15:02:50   
Anonimen
Evo mene.
Danes sem imela spet predavanje od 9-13. Sem že mislila da ne bom mogla it, ker se zelo slabo počutim. Ponoči me je močno zagrabilo v spodnjem delu trebuha, najbolj je bolelo, ko sem šla iz stranišča. Sem skoraj plezala. Zdaj pa ne vem kaj je to, ali me bolijo jajčniki, ali je mogoče mehur. Skrbi me, da premalo pijem in me boli zaradi tega. Ma bom počakala do ponedeljka in če ne bo bolje bom šla k ginekologinji. A je slučajno kakšno že tako bolelo?user posted image

Ja zdaj pa bom še malo napisala o mojem vozičku, ker včeraj sva mogla potem še na en rojstni dan in nisem bla več na računalniku.
V četrtek sem na spletni strani mami.si zasledila, da se da dobit vozičke PP GT3 v lanski barvi user posted image . Ni vrag sem takoj klicala in prijazni gospod je rekel, naj se oglasim kar v petek zjutraj do desete ure v Trzinu in ga bom lahko tudi takoj odpeljala. Saj lahko bi ga preko neta naročila, ampak sem mogla probat, če gre voziček sploh v avto. Res sem bila zjutraj tam in kamion so še razkladali, tako da sem voziček (po preizkusih) dobila direkt iz kamiona. Gospod iz trgovine je bil tako prijazen, da mi je dal še 5% popusta, če si registriran na njihovi spletni strani user posted image . Tako sem za ceno samega vozička prejela še ta dobro lupinico Primo Viaggio SIP. Voziček in lupinica sta v kombinaciji rdeča-siva, kar nama odgovarja, saj je veliko lepša barva kot letošnja sama rdeča. Zelo zadovoljna sem odšla domov.

Naj vam povem, da tiste ki se zanimate za ta voziček so jih imeli v petek še nekaj na razpolago, ampak bodo hitro šli, zato pohitite, ker se res splača.  Tiste, ki pa vas ta voziček ne zanima pa sploh ne rabite gledat user posted image .

Kot pa sem že včeraj pisala ni tako štorast voziček kot ste ga opisale ene. user posted image

Ronja verjamem, da je izbira težka, ker je res ogromno vozičkov na trgu, ampak ti povem, da ko boš  zagledala tistega pravega ga boš hotela imet. Zato prav nič ne skrbi kako in kaj. Sicer imaš pa še čas - jaz sem en mesec pred tabo, ker sem čisto v začetku junija user posted image .

Jacky pozdravljena končno user posted image . Smo te že prav pogrešale tle gor. Upam, da se dobro počutiš in da uživaš v novem okolju. Kar pa se tiče košare ali posteljice bova midva imela takole. Za začetek tiste tri ali štiri mesece bova imela košaro v kateri je spal še moj user posted image , samo moram jo še oblečt v blago po moji izbiri. Kasneje pa bova kupila posteljico, ampak jo bova kupila šele potem, ko bo user posted image star ene dva tri mesece oz. odvisno od situacije. Sem brala, da je dobro, da je na začetku v košari zaradi boljšega počutja - ni toliko odvečnega prostora kot v posteljici. No pa meni je tudi full dobra ta košarca, ki jo imava midva. Je tako cartkana. Ko bo oblečena jo bom slikala in dala v album, da vidite.

nikica user posted image user posted image user posted image za opravljen 3D UZ. Je pa res pravi korenjak ta tvoj user posted image . Ja po moje jaz ne zaostajam dost za tabo, ker sva samo 6 dni razlike ali pač. Mene tudi zanima koliko tehta mali user posted image , pa mi moja ginekologinja pove samo tako okvirno, kolikor bi pač moral v tej starosti. Če pogledam tisto razpredelnico bi moral moj user posted image tehtat 760 g velik pa je nekje 35,6 cm. Torej je tvoj res ogromen user posted image . Koliko si se zredila? Jaz 10 kg do sedaj, pa ne vem kako, ker kar letijo gor, kjub temu, da ne jem toliko.user posted image

Saj vem, da boste rekle, da smao nakladam, ampak danes bom bolj počivala zaradi slabega počutja.

Mali pa tako razgraja v trebuščku da kar ni res user posted image . Sem ful vesela, ker se mi zdi, da je z njim vse v najlepšem redu ko se tako lepo kobaca.
Sem pa sama doma- z izjemo tast in taščauser posted image . Pol mi pa tašča nekaj pametuje naj grem počivat, da bo ona nalagala v centralno. Najbrž ja - zmrznem če bi bilo tako. Sem ji kar rekla, da nemesto mene ne bo noben nič naredil. Vse je spet umazano po stopnišču - žal imamo skupni vhod - pa bo to spet mene čakalo da pucam. Itak vsak dan samo drgnem za temi user posted image . Ma men je grozno bit tle sploh če ni user posted image .

No zdaj pa še jamram. Zdaj se pa res poslavljam od vas. Pobožajte bušije pa bodte user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 1861
   RE: Junijke 2007
24.2.2007 18:40:22   
melaverde
Ojla,

Nikical ne se jezit, če si ti zadovoljna z vozičkom sem tudi jaz vesela zate !!! user posted image  Meni je bilo v trgovini rečeno (sedaj vidite koliko obvladajo), da od PP je popolnoma raven samo Pramette. Niti moj ni, zato smo tudi mi kupili Navetto čeprav potem mi je ena babica rekla, da kdo mi je sploh rekel, da mora bit vzglavje ravno ?! Da padeš dol..
No in danes sem bila na obisku pri sestri in tudi njena babica ji je rekla, da mora v posteljici podložiti vzglavje in tudi na ležalniku ?!
Še dobro da smo mladi in da se nenehno učimo user posted image

Glede trikolesnikov pa se pri večini mora sneti prednje kolo, kar je meni adijo pamet....vsaka pač gleda voziček ki ji bo najbolj ustrezal. Na primorskem je zaenkrat sam beton zato se jaz nisem obremenjevala s terencem.

Moja Loola  duo - kar pomeni z navetto +torba+prevleka za nog stane 400 EUR (dobiš pa dvojno strehico v dveh različnih barvah, podlog o za previjanje),TRIO kar pomeni vse to plus školjkica pa 530 EUR. Tudi trikolesnik od Bebe confort je full poseben in moderen ampak je potrebno snemanje prvega kolesa za ga spravit v avto.

Nikical, ti pa pričakuješ korenjaka user posted image . Meni se zdi en kg ogromno, čeprav moja nečakinja jih ima več kot 4 kg pa je tako drobcena in nežna...

Lep preostanek vikenda vam želim!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
   RE: Junijke 2007
24.2.2007 19:54:03   
ŠpelaP
Nogica - jaz sem v prvi nosečnosti imela enkrat tam nekje okoli 20. tedna enake bolečine, kot jih opisuješ ti. Sem šla do svojega ginekologa. Bolelo je tako, da nisem mogla ne stati ne sedeti. Mi ginek. je pretipal maternico in ugotovil, da je bila malo mehkejša. Zabičal mi je, da moram spiti najmanj 3,5l  do 4l tekočine na dan (jaz sem je do takrat spila okoli 1,5l do 2l). Sem ga upoštevala in se nalivala z vodo. Po nekaj dneh je bilo bolje. Proti bolečinam mi je pa ginek. predpisal spasmex.

Glede posteljice in koška - mi bomo imeli oboje. V spalnici posteljico, v drugi sobi pa košek (za čez dan). Samo vem, da če bo user posted image samo malo po Timu, bomo košek lahko kaj kmalu pospravili. Tim je v njem "spal" dobrih 14 dni. Potem so ga pa vedno, ko bi moral spati v njem, tako "kolike" matrale, da sploh nismo mogli spati. Ko pa sva ga z možem vzela k sebi v posteljo, pa je zvijanje v trebuščku čudežno čez noč izginilo.
Košek, ki ga imamo, pa je v naši družini prava starosta. V njem smo ležali: moja mami, moja sestra, jaz, nečakinja in Tim. Seveda ga vedno pred ponovno uporabo dobro operemo in razkužimo. Pa da ne bo katera mislila, da si ne moramo privoščiti novega, ampak gre za družinsko tradicijo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
   RE: Junijke 2007
24.2.2007 22:33:20   
FLASK_A
OJLA!

Nogica, mene pa res še ni tako zelo močno bolelo v trebuhuuser posted image  Kar pozanimaj se, kaj bi to lahko bilo! Hm, ja men se tud zdi da je mojuser posted image  že ful težek, se vidi da smo sami težkokategorniki v družiniuser posted image  Sem se pa drugače za 5 kg zredila do zdaj. Se pravi 4 (če odštejemo malega korenjačkauser posted image ) Mi je kar všeč, da je tko. Pa ful lepo, da ti da tvoj malček vedet, da se ima super!!

Melaverde, hm- nevem, najbrž sm čudno napisala... Sej ko pa tolk tipkam- se pa včas mogoče še kaj zatipkamuser posted image  Imaš prav- pri PP se do RAVNEGA (primerno za novorojenčke) spusti samo Pramette (ki ga imava midvauser posted image user posted image ), ostali modeli pa imajo samo športni del, ki se ne poleže čist do dna. Pri nekaterih se da športni del odstranit in dat na voziček trdo, ravno košaro (Pliko P3user posted image ) in v tem voziš novorojenčka. Tko sem bla pač jaz seznanjena. Več pa me res ni zanimal, ker sem se v Pramette zagledala, tko da nisem glih profi glede vozičkovuser posted image  Hehe, upam, da so mi vsaj to prav povedali. Kaj ti misliš it na 3D? Sm mogoče pozabila al pa spregledala...

Punce, lahko noč- sem čist zmatrana danes.. Pobožajteuser posted image  user posted image  PAPA!


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
   RE: Junijke 2007
24.2.2007 23:21:46   
ronja
Ojla, punce! Verjetno me boste kregale, da se nisva bolj pripravila, ampak midva sva včeraj zelo na hitro kar kupila vozičekuser posted image PP Pramette, svetlo modri, ki je bil na akciji, hehe. Bilo je zelo spontano, tako zelo spontano, da ga je fant vlekel do svojih staršev na biciklu, kateremu se je kilometer prej strgala ketnauser posted image Na srečo živita blizu, hehe. Je še katera takole peljala voziček, hehe? Sva bila pa pridna in počakala na zeleno na semaforjuuser posted image

Torej, kako je bilo: fant je mel par opravkov in sva se zmenila, da se kar v mestu dobiva po službi in greva skup pogledat mal kake vozičke v Namo (haha, naivka Ronja je mislila, da jih bo tam dobila... no, jih nimajo, da ne bo še katera iskala;), sva pa videla en kup igračk in kar precej cotk, samo skoraj nič za novorojenčke).

Potem pa sva šla v Šiško na Celovško pogledat ta PP pramette, ki je meni že od nekdaj (beri od kar vem za kak voziček, to je kake 14 dni, user posted image hehe) simpatičen... Ker je bilo ravno na poti do njegovih staršev, s katerimi smo šli na večerjo k moji mami. No, skratka, prideva v trgovino, gospa nama razloži zadeve, naju je seveda očaral tisti "marela sistem" zlaganja, ker nimava ravno velikega avta in ker tudi sicer nimava ravno veliko prostora - kjerkoli, heheuser posted image Bil je zadnji kos in nama je bil všeč in sva ga zelo impulzivno kar vzela... Mi ni žal, ker do zdaj mi še za nobeno stvar, ki sem jo tako kupila, ni bilo.

Torej, zakaj sva se odločila zanj:
+ ker se na malo zloži
+ ker nima košare, ki je res nimava kam dat v stanovanju... Posteljo bo itak prej ali slej rabila, tako da tu nimam kaj, torej najboljše, da jo ma že od začetka, še košare pa res potem ne bi mela kam postavit... Da ne govorim, da so stopnice v našem bloku ozke in strme, košara pa težka in štorasta. Sem se odločila, da Ronja ne bo komplicirala glede tega, če jo bom vsakič zbudila, ker jo bom pač vzela iz vozička in nesla gor, heheuser posted image
+ ker se da polešt v vodoraven položaj in ga imaš lahko od začetka do konca
+ ker je štirikolesnik, ki so mi bolj simpatični, toliko fizike še vem, da karkoli mi kdo reče, so 4 kolesa bolj stabilna kot 3
- in vem, da bom to rabila... Nisem ravno "počasen previden in nevihrav" človek, ampak se mi vedno mudi, kot ste verjetno že opazileuser posted image
+ ker se sprednji koleščki obračajo in lepo sedi na ovinku - pomembno za rolerje, hehe
+ roči se dajo podaljšat, kar je fajn za mojega velikega očka, hehe

Ma seveda tudi par lastnosti, ampak niso prevladale:
- sicer nima velikih gum za napumpat, ki so fajn za po kockah, kjer jo bom dosti vozila, ker pač živiva na srečo blizu centra, ampak kot sem rekla, sem se odločila, da najin otrok ne bo kompliciral glede tega in ji bo tresenje všeč, hehe
- ročaj se ne da obračat, tako da je ne moreš vozit v obe smeri, če piha, ampak tistim, ki se obrača, se pa ne zložijo na malo
- spodnja mreža baje prenese samo 2,5 kg, kar je seveda premalo zame, hehe, ki vedno tovoriva svašta iz tržnice, da o knjigarnah ne govorim... Ampak se da vrečke komot obesit na roče, tak da ni nek problem...

NO, zdaj je na vrsti naslednji projekt: lupinica oz. avtosedež za novorojenčka, potem pa vse ostalo (cote, stekleničke, igračke ipd...)

Evo, danes sva si torej vzela čas in šla lepo počasi čez Baby center, sva bila oba prvič tam in sva samo zijala, hehe. Za pol stvari sva morala gledat, zakaj se jih uporabljauser posted image NO, in seveda imam eno vprašanje: zakaj se večina otroških oblačilc (pajackov, ipd) zapenja NA HRBTU??? Da si jih malček ne more odpet sam ali da ga ne moti - ampak saj tam ga kvečjemu bolj žuli, če leži na hrbtu,... Sem že tam vprašala eno prodajalko, pa ni vedela, ker je bila na oddelku za (sem si končno kupila nosečniške hlače, glede na to, da bom jutri že v 6. mesecu, je skrajni čas, hehe, ker predvidevam, da še kake 14 dni max. se bom lahko švercala v svojih starih kavbojkah, potem pa res ne več...)

Ok, torej šla sva tudi pogledat tele lupinice in v bistvu so 3 na izbiro, za naju prideta v poštev dve - ena je baje bolj varna od Maxi Cosija, druga pa je PP in paše na voziček. Zdaj mi pa povejte, kaj to pomeni, da je bolj varna, ker prodajalka ni znala ravno najbolj razložit in koliko ti to res pomaga, da jo daš na voziček (avta sicer zdaj ne uporabljava veliko), ampak prodajalka je rekla,d a to kar uporabljajo. Predvsem pa me zanima: ali se katera od teh dveh lupinic (MaxiCosi ali PP) da zataknit na nakupovalni voziček? Ker to se mi pa zdi fajn, da če ti mulo v avtu zaspi, da ga ne budiš, ko greš v šoping...

Sicer če bo po starših, bo Ronja itak bolj malo spala, ko pa bo, ji bo vseeno, kaj z njo počneš... (Recimo jaz sem fantu sešila celo bundo medtem, ko je on spal dobre pol metra od mene - trajalo je pa kar kakih 14 dni, da sem jo končala in vsako noč rezala in šivala s strojem čisto zraven njega, pa še vedel ni, da me ni več v posteljiuser posted image ) Midva zaspiva kjerkoli in kakorkoli in kadarkoli, ker sva itak kronično neprespana, heheuser posted image

No, vam dam mir, ma v tem postu je vsaj nekaj info, morate priznat!


(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
   RE: Junijke 2007
24.2.2007 23:23:44   
ronja
Aja, to bo zdaj spet izpadlo totalno neumno, ampak boljše izpast neumen pa prašat, kot ne vprašat in ostat neumen... torej: kaj ej to košek?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
   RE: Junijke 2007
24.2.2007 23:54:31   
ronja
jaky, dobrodošla zgubljena duša!
Jaz nisem več bolana, celo vročine zadnjič  nisem več mela, lahko hodim, plavam, (tudi rolam, a ne, punce?user posted image , saj ne bom več, no!)... seveda že cel februar pridno delam in sem sploh super, če odštejemo to, da pa še vedno bruham user posted image , redovno vsak dan, kadar je v službi naporno, pa navadno kar 2x... Sem ravno hotela napisat, da tudi že dolgo nisem mela driske, pa sem ugotovila, da jo mam spetuser posted image

nikical, dober tekuser posted image , hehe

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
   RE: Junijke 2007
25.2.2007 1:00:28   
Pinokio
Ronja....košek:http://soncek.si/si/page/detail/gitm/5436/8942_Kosek_rumen/-/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
   RE: Junijke 2007
25.2.2007 1:07:18   
Pinokio
Zdaj pa ne vem kaj je to, ali me bolijo jajčniki, ali je mogoče mehur. Skrbi me, da premalo pijem in me boli zaradi tega. Ma bom počakala do ponedeljka in če ne bo bolje bom šla k ginekologinji. A je slučajno kakšno že tako bolelo?


Nogica mene ravno zdej tko boli in ne morm spat.......ne ves čas.......mal poneha in spet začne.........sem vzela buscopan in upam, da mi bo pomagal, da bom lahko zaspala! Pojma nimam od česa je touser posted image

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
   RE: Junijke 2007
25.2.2007 8:35:44   
Liona
Ojla,

ja, tudi mene občasno kaj zaboli, špika... Kupila sem si nosečniški pas in moram rečt, da precej pomaga. Trenutno me boli v spodnji desni strani, v dimljah. To je baje že od teže trebuha, ki pritiska na medenico, na kakšen živček... Nataknem pas in je po nekaj minutah bolje.

Videla sem tudi temo o vozičkih. Mi ga že imamo (kakšen mesec nazaj smo ga kupili) in sicer Traxx-a Jaguar 4 v Ice barvi. Zraven sva kupila še trdo košaro za novorojenčka, ki pa je še ne znava namontirat user posted image  Nekaj časa je še, da se naučiva user posted image . Drugače pa sem full zadovoljna, velika kolesa, lahek voziček, otročka imaš lahko obrnjenega proti sebi (kar je meni full pomembno) in če vzamem dol kolesa (vsa štiri v manj kot dveh minutah), gre celo v mojega Twingota za sedež. Res sva zadovoljna.

Drugače pa naš fantek precej telovadi. Sploh zvečer in tudi ponoči (če ne spim, ga čutim). Včasih mu celo rata, da ga čutim že z roko (zavalovi trebuh). Ko pa hočemo pokazat atiju kako je dejaven, se pa kar umiri. user posted image  V petek se je potegnil čisto v desno in sem imela na desni strani večji trebuh kot na levi. Ko sem vstala, se je pa obrnil. user posted image  Ja, face so naši srčki, ni kaj.

lep dan (čeprav je vreme bolj "tužno")

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
   RE: Junijke 2007
25.2.2007 10:31:27   
ŠpelaP
Ronja: - košek je lahko tudi pleten (no, to je v bistvu košara - to imamo mi) in preoblečen z blagom.
          - zapenjanje pajackov na hrbtu - to je zato, da dojenčka ni potrebno totalno sleči, ko ga previjaš, seveda v primeru, da ni polulan ali pokakan od glave do pet. Odpneš pajacka na hrbtu in potegneš čez noge - samo spodnji del. Saj dojenčka ni treba vedno do nagega sleči, ko se ga previja. Ni mu treba pri vsakem previjanju dati nove majčke in pajacka , če nista ponesnažena, mokra.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
   RE: Junijke 2007
25.2.2007 11:16:35   
melaverde
Dober dan,

kako ste kaj v takem lepem nedeljskem dopoldnevu ????

Nikical, o 3D ultrazvoku še nisem razmišljala ampak sedaj berem in berem in sem se spomnila, da mi na morfologiji sploh niso pogledali zajčjih ustnic ?! A ve veste kdaj se to vidi ?? in glede na to, da sem 3 ultrazvoke že mela se bojim da mi dodatnih ne bo delal user posted image

Ronja, verjetno si zasledila da imamo ravnokar opravka z novorojenko Emo doma. njena sestrica se je rodila poleti in tutic skoraj nismo potrebovali ker je nosila bodije ali pa samo majčko nad pleničkami.
Sedaj za Emo smo ogromno stvari dobili in so tutice večinoma italjanske kar pomeni da se zapnejo na hrbtu in še čez ritko. Zdaj, če bi bila tutica velika, bi ji lahko slekli samo hlačke ampak ker nas je Ema presenetla z njeno velikostjo so ji vse točne.
Moj nasvet je, glej da kupuješ stvari ki se dajo odpneti med nogami !! Moja sestra tudi izrazi željo, da raje kompletek kot pajacka ker je uporaben dlje časa...če je pajacek prekratek jo kar davi ?!

A ja, vsekakor kupi školjkico / jajček od PP !!!! Mi nimamo voziček od PP ampak si bomo prav to nabavili. Ta nova školjkica Primo Viaggio SIP je res super, tudi veliko večja je od stare...pripopaš jo lahko na voziček, na vsak nakupovalni voziček in tudi doma jo lahko uporabljaš....meni je super !! Pa tudi varna je zelo.

Mi bomo uporabljali samo pojsteljico in ne tudi košaro. Predvsem zaradi stroškov in prostora. Rjuhice niso kompaktibilne torej rabiš različne mere...pa še kovter, obloga za pojstlico (da se trok ne udari), jogi rjuha in kapno stane 30 tisoč tolarjev v Baby centru kar se mi zdi ogromno !!!

Nič, se oglasim kasneje ker tečem v lekarno. Moj user posted image  je zbolele in hočem ukrepat preden okuži še mene !!

Imejte se radi !!


(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
   RE: Junijke 2007
25.2.2007 12:24:18   
ŠpelaP
Še nekaj glede košare in posteljice. Mi bomo načeloma tudi samo posteljico uporabljali, košaro bomo imeli v dnevni sobi le bolj za pro formo. Da razložim zakaj! Naša spalnica in dnevna soba sta v bistvu en ful velik prostor, pregrajen z omarami. Spalnica je bolj temna, in ko je patronažna babica (pri Timu) prvič prišla na hišni obisk, je najprej potegnila košarico iz spalnice v dnevno sobo, z razlago, da mora dojenček čez dan ležati čimveč na svetlem, da telo vsrka čimveč svetlobe (zlatenica - svetloba pospešuje razgradnjo bilirubina) in da se navadi na ritem svetlo - temno (dan - noč).
Ker pa bomo zdaj imeli v spalnici posteljico, ki se ne bo dala prevažati kar tako sem pa tja, bomo za ta namen imeli košarico kar skoz v dnevni sobi. Ker bo pa poletje, bo pa dojenček tako in tako veliko zunaj pred hišo in bo tam dobil dovolj svetlobe.
Je pa res, da če ne bi imeli vsega že doma (košaro, posteljnino s prevlekami vred za košaro, posteljnino s prevlekami vred za posteljico - kinderpet), ne bi kupovali ekstra košare in potem še posteljice. Posteljico za dojenčka bomo pa zato imeli novo, ker je Timov kinderpet že zelo razdrapan in bo tudi Tim dobil novo posteljo - narejeno po meri in našem okusu.

Kura, ko tako zdaj pišemo o vozičkih, posteljicah in ostali potrebni in nepotrebni opremi (črpalka za mleko, babyfon, banjica,škarjice za nohtke, vodni termometer...), vidim, da je res veliko lažje potem pri drugem user posted image , ko je večino stvari že pri hiši. Pri prvem user posted image je pa res pravi finančni udar. Samo potem pri drugem ali tretjem se pa verjetno začnejo kupovati že kake bolj nepotrebne stvari - za crkljati nosečniško dušo in sindrom gnezdenja.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 25.2.2007 12:25:52 >

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
   RE: Junijke 2007
25.2.2007 14:54:55   
melaverde
Evo me nazaj...
ŠpelaP, popolnoma se strinjam s teboj, srečni tisti ki imate določene stvari že doma od prejšnjih otrok oz. na posodo. Jaz sem vedno bolj prepričana da bi se moral otrok roditis kreditno kartico user posted image . Pa sej ni, da si želim vse novo ampak vsaj da mi je všeč.

Za tiste, ki še potrebujete previjalno mizo...meni se zdi full dobra od Izi mobili.
http://www.izi-mobili.si/akcija.html

Midva sva jo šla pogledat, čeprav v Kopru imajo samo še dve. Kar se tiče cene, kvalitete in velikosti (previjalna površina je največja kar sem jih kdaj vidla 100 x 70 cm) je cena full ugodna - v Ljubljani so baje še bolj ugodne ker jih imajo več na zalogi. Kupit jo greva jutri in polse začne nakupovalna akcija, saj do sedaj sem se bremzala ker nismo imeli kam spravljat stvari user posted image

Ciaoo

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
   RE: Junijke 2007
25.2.2007 15:24:03   
ŠpelaP
Melaverde, a veš da sem jaz tudi opazila to previjalno komodo, prejšnji dan, ko sva z možem kupovala posteljico. Mi je takoj padla v oči. Je res fajn, ker je dovolj velika, da lahko brez problema otročka previješ, brez da bi moral skoz gledati, da ti ne bo na kateri strani dol padel. Če bi jaz morala kupiti previjalno mizo, bi se tudi odločila za tako veliko. Sta se fajn odločila! user posted image Pa mislim, da se da potem previjalna deska tudi dol dati, ko je ne potrebuješ več in ti ostane samo komoda, a ne!?

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?