beki24
|
Rumenjak: pri Emi se spomnim, da je rekla, da ji ga lahko damo po 8. mesecu, beljak po enem letu. Sem pa brala v eni knjigi, da je zaradi železa dobro ga dati. No, midva ga Emi nisva, ker tudi sama ne jeva pogosto jajc in niti ni bilo prilike, da bi ji dala prej. Ja, to so mislili včasih....če otrok je zelenjavo, sadje in belo meso ima dovolj železa....sploh če se še doji.Včasih so pa res mislili (do predkratkim) da potrebuje rumenjak. Od kje pa vegani dobijo železo????? (tisti ki ne jedo mleka, jajc, nobenega mesa) Na jajca so res najhujše alergije in najbolj zoprne IZVIRNO SPOROČILO: altati IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu JA, res so jajca med hujšimi alergeni, saj ravno zato pa moraš dati otroku rumenjak- da ga testiraš, ker baje, če je alergičen na rumenjak, ne sme dobiti enega cepiva, tam okoli 1 leta oz. kasneje- vsaj tako so nam v materinski šoli rekli! železa niso nič omenjali Altati- hvala za razlago o GH Mazolji- jst bi tudi čudežno zdravilo!!!- sem pa ugotovila, da se mi delajo, če svinjino in čokolado jem( ker jih nisem imela ko sem dojila) Posteljico imamo na drugem nivoju, ker je treba celo odšraufat in sestavit ter razstavit,če hočeš kaj nižat/višat, pa ne bi tega počela vsake par mesecev Altati- mi bomo pa jutri pekli in kuhali, ker ima moj v soboto roj. dan!