|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Psi...
1.10.2004 7:30:59   
gaja
V največji žalosti vam sporočam, da smo morali žal našega psa uspavati v drugem letu starosti. Postal je tako posesiven, da je tasta ugriznil v glavo, ker je najprej pozdravil svojega psa in šele potem prišel k njemu. :((
Ker nam vsi svetujejo naj se čimprej odločimo za novega, razmišljamo o drugi pasmi, saj dobermana ne bi več imeli.
Sama si zelo želim beagla. Mi lahko katera pove svoje izkušnje zs to pasmo in če kdo ve kje bo ali je na voljo kakšno leglo. Ali pa kak nasvet za drugo pasmo. Si pa želimo srednje velikega do velikega psa, s čimkrajšo dlako in da se dobro razume z majhnimi otroci. Lahko je mešanček brez doma vendar ne starejši od 4. mesecev in po možnosti psička.

Počutim se kot bi mi umrl otrok, saj je bil naš Taj član naše družine, vedno in povsod z nami kakor kak posvojenček. Kako ga pogrešamo ne morem opisati niti z besedami.

Hvala,

:(:(:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Psi...
1.10.2004 7:35:50   
dory
Si predstavljam bolecino....tudi mi imamo dve kuziki in kar ne upam pomislit na to,da bi ju dali uspavati..sicer zaenkrat ni tezav z njima, le veliko dela je, ker sta v bajti in je treba stokrat na dan pospravlat..

Ko sem se jaz poslovila od prve kuzke (kitajski pinc) sem bla cist out in sem si za tolazbo hitro najdla druzga kuzija ki je za dve stevilki vecji od prvega..zdej mam tibetanskega terierja...in meni je pomagalo in to zelo...

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Psi...
1.10.2004 8:06:39   
Tinca7
Vem, da ti je grozn, sam boš vidla, čas poceli vse rane! Ko je meni umrl prvi kuža, sem ratala prav depresivna, zato sem se res odločila, da kupim novega. In pomagal je.
Beagli so pa zelo hipeaktivni, tako da če si tudi ti taka, ti ga priporočam! Z otroci so tudi združljivi (to so sicer pomoje skoraj vsi).
Če pa res ne iščeš čistokrvnega, pa pojdi pogledat v kakšen azil; velikokrat imajo tudi mladičke, ki pa grejo hitro "v promet"!

Želim ti veliko srečepri izbiri novega člana družine,

Tina :rozica:

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Psi...
1.10.2004 8:44:39   
malika
Mi imamo labradorca in ni prijaznejšega psa.
Njegovo slikico imam v albumu, če ga želiš videti.To je že naš drugi labrador in druge pasme psov ne bomo več imeli.

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Psi...
1.10.2004 8:49:45   
puncica
Mislim da ima Ezi Beagla, nisem pa sigurna, v njenem opisu morda piše. Lahko njo kontaktiraš in izveš iz prve roke.:bravo: Pa upam da čim prej najdete kakšno primerno kužiko za vaš domek.

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Psi...
1.10.2004 8:54:51   
Seven*
Jaz imam mesanko z labraodrcem in sem zelo zadovoljna. Labradorci so fuuul prijazni kuzki.. Taki zadovoljni medvedki. Pa precej navezani na ljudi. Sem jo imela na taborjenju kjer je bilo 50 otrok. Otroci so ji iz ust hrano jemali, se igrali z njo..pa ni nic naredila.. Edina slaba stran je, da so mogoce vcasih prevec navezani na tebe (jokajo ko te ni) in custveni..

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Psi...
1.10.2004 9:42:48   
drejci
Živjo!
Ja tako kot je napisala puncica, Ezi ima beagla Astorja,...ker jih poznam ti lahko povem, da je ta pasma izredno hiperaktivna;) včasih je tudi precej trmast in mogoče malo neposlušen (upam, da Ezi ne bo zamerila, ker sem to napisala;) )....drugače pa je zelo prijazen kuža in je Nejca sprejel z veseljem,...pa kako ga je čuval, ko je bil še čisto majčken dojenček,...no saj tudi zdaj se imata neizmerno rada:)
Jaz pa če bi se odločila za psa, bi imela zlatega prinašalca ali pa irskega setra:)

Lep dan,
:metulj:

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Psi...
1.10.2004 9:43:52   
_Arwen_
Jaz bi ti tudi svetovala, da greste najprej pogledat v azil na Gmajnice v LJ... Tisti kužki so hvaležni za vsako roko, ki jih kdajkoli poboža...in niso hvaležni le trenutek ali dva, ampak celo svoje življenje. So pa tam kužki vseh vrst, od mešančkov, velikih, malih, do pasemskih...

Mi imamo doma zdaj dva psa, ameriško pit bull terierko, staro dobre 3 leta in pa ameriškega staffordhirskega terierja, starega zdaj dobre 3 mesece...če mene kdo vpraša, ni boljšega psa za otroka.

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Psi...
1.10.2004 12:25:23   
Donja
Staffordi so res ful prijazni in čisto drugačni kot so predstvljeni v javnosti. Enako velja za pit bull-e. Jaz pa če bom kdaj imela psa bo ziher bullterier. Ga je mama imela, ko se moj mali rodil in če verjamete ali ne, vozičku se nihče ni smel približati. Skoz ga ja pazila.

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Psi...
1.10.2004 12:25:49   
Donja
Pa sploh niso občutljivi, če je otrok bolj grob.

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Psi...
1.10.2004 13:10:59   
kalimero
Beagli so res hiperaktivni in trmasti, ampak tudi hudo simpatični in cort.:bravo:
Jaz bi vsekakor posvojila kakšnega mešančka iz azila.
Mi smo imeli takega spremljevalca več kot deset let, zato te še kako lahko razumem.

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Psi...
1.10.2004 14:02:54   
Tejči
Ojla!

O tej pasmi (beagli) ti ne znam nič povedat, ker je ne poznam. Mi imamo zlato prinašalko-cartljiva, prijazna, pravi srček:love: Ne bi je menjala za nobenega drugega kužija!! Do otrok je še posebej ljubezniva, saj je najbolj zadovoljna, če se kdo igra z njo, ali pa da je vsaj zraven nje. Če bi jo izgubila, pa vem, da dooolgo ne bi mogla prit prav k sebi..zato popolnoma razumem sedanji tvoj položaj.

LP:rozica:

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Psi...
1.10.2004 16:12:14   
_Arwen_
Jap Donja, imaš prav...Res so super psi. Navezani na družino, zaljubljeni v otroke, prenašajo vse "grobosti", ki jih naš mali izvaja. Meni se še posebej dopade dejstvo, da so terierji, kar pomeni da znajo tudi mislit s svojo glavo (eni bi rekli da so trmasti). V glavnem, če bi morala še kdajkoli izbirati, bi izbrala popolnoma isto.

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
1.10.2004 17:47:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Psi...
1.10.2004 20:13:09   
SILVA
Mi imamo mešančka doberman in pittbull.Ni prijaznejšega kužata,pa še tri muce mamo in se super razumejo.Se pa z našim malim zelo rad igra.Naš ga pa cuka,vleče,daje prste v oči,noska in usta,kuža Tai bi ga pa sam lizu.
lp

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Psi...
2.10.2004 0:52:54   
Annny
HMMM, tako je..vsak 'družinski' pes, ki ima rad otroke itd., postane do določene mere posesiven..na to je treba biti pozoren in pazljiv. Npr. moji sosedi je bernardinec nosil v gobcu košaro iz trgovine in ni pustil, da bi se pogovarjala s kom, ki ga je srečala (renčal..)- tako da so ga morali dati stran, žal.
Mi smo morali žal dati stran nemško ovčarko, vendar zaradi starosti in bolezni... pa je bila tudi posesivna.. Mojega očeta je prijatelj pozimi ujel, ko mu je spodrsnilo na ledu, psička pa je šavsnila tega človeka, ker je mislila, da očetu hoče nekaj hudega..
Sestri je (ko je bila stara cca. 5 let) skočil na hrbet sosedov petelin (zelo 'krvoločna' žival, ne hecam se) in psička ga je potegnila dol in mu malce 'scufala' perje:)
No, če bi kupovala še enkrat, bi se ponovno odločila za nemško ovčarko, lepi pa so tudi Bernski planšarski psi:):)

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Psi...
2.10.2004 22:12:16   
Ezi
Živjo!

Najprej bi rekla, da je zelo žalostno kar se je zgodilo. Ali je bil to prvi Tajev napad na človeka? Res se mi zdi škoda. Dobermanov je res vedno manj ...
Glede posesivnosti ... mislim, da je precej odvisno od karakterja pasme, psa samega in tudi nas. Tako kot pri otroku, lahko zelo hitro narediš napako pri psu. Jaz zdaj vidim, pa ne me narobe razumet, ampak v psih in majhnih otrocih najdeš veliko, enakih oz. podobnih lastnostih.
Aja, še to me zanima, Gaja, ali je bil Taj vaš prvi pes?
No, glede beaglov, kot jih poznam jaz ...
bom malo skrajšala, ker sem prejle napisala že cel roman, pa bi verjetno postalo malo dolgočasno.
Je pa res, da bom verjetno kakšno stvar pozabila, saj se z Astorjem vedno kaj dogaja in je zelo "razgiban" kuža.
-Astor je zelo prijazen, luškan kuža, v album sem dala nekaj fotk ;) in tam boš malo več zvedela o njemu :)
-star je 3,5 let, hodila sva v šolo in priporočam
-glede poslušnosti ... ni 100% ampak, kdo pa je, tudi jaz nikoli nisem bila, všeč mu je bil agiliti
-rabi, zelo rabi družbo, tako pasjo kot človeško (včasih sem še nagovarjala mojega, če bi vzela še enega beagla, saj so te psi vajeni živeti v krdelu - angleži jih uporabljajo za lov na lisico, ki ga bodo baje prepovedali)
-rabi svoj prostor v hiši, ki je le njegov
-rad je, ni izbirčen
-potrebuje veliko igre in sprehodi morajo biti razgibani ne le hoja, rad ima, ko ga malo komandiraš (sedi, prostor, poleg, počakaj ...)
-točno ve, kako se lahko pri komu obnaša ... npr.ko pride moja "tašča" se dere, skače ... ker ga je tako navadila sama , pri babici pa točno ve, da je vse bolj na počasi, da se ne skače, da mora biti priden, ker potem vedno dobi priboljšek - babi pravi da je tak kokr en upokojenec:)-
-rad plava in vedno kontrolira, če smo vsi "na broju"
-rad ima otroke, ampak se lepo umakne, ko ima dovolj
-Astor nima navade, da bi talal lubčke, le nekaj jih je namenil Nejcu
-kadar pridejo znani ljudje to jasno in glasno napove
-aja, ima poseben lajež (močan,glasen, prediren...), je gonič in verjamem, da bi živali bežale pred takšnim laježem
-v gozdu mu ne pustimo da bi se preveč oddaljil od nas, da ga ne bi čakali, ko bi on jagal srne ...
-nima morilskega nagona ... se podi za mačkami, vendar le toliko časa, dokler one bežijo ... eno poletje je par dni preživel med ovcami (na otoku Rab)
-rad se crklja, ne mara se kopati v banji
-včasih kakšno kost zakoplje med rožice
-rad se vozi v avtu - poleti nujno klima
-načeloma se razume z drugimi psi in psičkami, če pa se ne, se drži zase in ne "teži", razen če je izzvan
-je zelooo radoveden in trmast, ampak sem se naučila biti jaz še bolj kot on in tako da se zelo dobro razumemo, saj le z doslednostjo kam prideš ...
-zna biti svojeglav, rad se malo sam sprehodi naokoli, vendar vedno pride nazaj, ko ga pokličeš
-hiperaktiven, tudi zahteven
-zmore pa tudi večurno ležanje z vsemi štirimi v luftu, še posebej če je zunaj deževno vreme
-vidi se, da ima svoj karakter, ima svojo voljo in včasih prerad poizkuša, do kam lahko gre
-tuli ob zavijanju gasilske, policijske sirene, pa tudi ob Bo-frostu :)-

No, to bi bilo zaenkrat vse ... če te še kaj zanima ... ti kar vprašaj, lahko se tudi kdaj dobimo, da ga vidite. Ampak, niso vsi psi enaki, kot si tudi ljudje nismo. Mi imamo Astorja zelo radi, čeprav sem jaz tudi kdaj jezna nanj, jih je tudi že dobil po riti, drugače pa je dovolj če uporabiš glas.
Mi smo imeli prej vedno labradorce in lahko rečem, da so za beagla potrebne izkušnje in vztrajnost.

Gaja, če se boste odločili za novega psa, dobro razmislite. Meni je vedno hudo in kar jezna sem, ko slišim, da se kdo naveliča psa oz. "ni šlo" in ga tako dajo stran. Halo?! Za dva beagla vem, da sta tako žalostno končala:((

Slišala sem, da beagla lahko dobiš tudi v eni povezavi z Krko, saj jih tam oz. vem, da so jih tam uporabljali za teste:zmeden: Več ne bi vedela. Malo se pozanimaj.

Pa pa Ezi :racka:

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Psi...
3.10.2004 23:24:12   
nejcko
Ja, V Krki (farmacevtska tovarna NM) jih res vzrejajo za laboratorijske poskuse. Svinjarija brez primere, če mene vprašate. No, če ga boš vzela tam, boš enemu cukrčku olajšala oz. rešila življenje. Je pa vprašanje, kako poreklo imajo ti psi. Poznam enega, ki ima beagla, vendar ga ni hotel vzeti v Krki. Zakaj točno ne, ti pa ne vem povedat. Veliko sreče pri iskanju novega družinskega člana, vedi pa, da nikoli ne boš pozabila tega, ki je umrl. In prav je tako. Bolečina bo minila, lepi spomini pa bodo ostali: Lp

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




V kolikšni meri zaupate svojemu ginekologu?
пеперутка16

Zaupate svojemu/enemu ginekologu ali menite, da potrebujete mnenje drugega, po možnosti strokovnjaka?

Mu ne zaupam. (31%)

Dovolj. (15%)

Zaupam samo sebi. (8%)

Nikomur ne zaupam. (0%)

Popolnoma mu zaupam. (46%)


Število vseh glasov: 13

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!