|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prekinitev delovnega razmerja v času bolniške
2.10.2004 12:21:42   
Medvedka
Lep pozdrav vsem in že v naprej najlepša hvala za vaše odgovore!

Do konca septembra sem bila zaposlena na Centru šolskih in obšolskih dejavnosti za določen čas (septembra je minilo dobri 2 leti), saj sem nadomeščala učiteljico na bolniški in nato porodniški.
Ker imam sladkorno bolezen, sem morala ob zanositvi (maja meseca) takoj na bolniško. Nadrejene sem spraševala, če bi mi nekako lahko podaljšali zaposlitev vsaj na papirju, da bi bila še naprej upravičena do bolniške in nato porodniške, pa niso hoteli. Tako sem ravno danes po pošti prejela delavsko knjižico.

Zanima pa me (prosim, če odgovorite predvsem tiste, ki imate lastne izkušnje ali pa se morda bolj spoznate na zakonodajo, ker eno je, kar je res in drugo, kako bi moralo biti, če bi bilo kaj pravice na tem svetu...):

Ali imam pravico vsaj do porodniškega dopusta, če že ne bom prejemala bolniške?

Zaposlena sem namreč le bila 2 leti, za izračunavo prejemkov na porodniškem dopustu pa naj bi se upoštevalo povprečje plač v preteklih 12 mesecih. Je pa seveda težava v tem, da nisem več v delovnem razmerju (od včeraj naprej!)... :(
Kakor sicer jaz razumem Zakon o starševskem varstvu, bom do starševskega nadomestila plače upravičena le toliko časa, kolikor časa bom od Zavoda za zaposlovanje prejemala denarno nadomestilo, tega bo mislim da, pa kvečjemu za 3 mesece...

Vem pa samo še to, da mi bo en mesec po prenehanju delovnega razmerja plačal bolniško še Zavod za zdravstveno zavarovanje.


Torej, kako je s porodniškim dopustom oziroma bolj natančno, s starševskim nadomestilom (plače)?

Najlepša hvala še enkrat!

Upam, da je in bo med nami čim manj takih žalostnih primerov... :rozica: :rozica: :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prekinitev delovnega razmerja v času bolniške
8.10.2004 14:22:41   
VALENTY
OJ MEDVEDKA.

Dopisovalka k.ti je čist prav napisala.Jaz sem bila dobro leto v delovnem razmerju,potem sem zanosila,pristala na zavou in dobivala bolniško (sem morala vseh 9 mesecev počivat).Ko sem na sociali vse uredila,sem tudi dobila porodniško,sicer najnižjo (glede na mojo pogodbo pri delodajalcu)ampak neki je pa le. Mislim,da mora tudi tebi uspet,drugač pa poklič na socialo in praši - bod mal sitna,ker se zmeri lukna najde - so mi referentke same povedale.Upam,da boš imela srečo tudi potem,ko boš iskala službo Mene sedaj čaka točno to in zopet bomo brez "KEŠA".
Lep dan:sloncek:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prekinitev delovnega razmerja v času bolniške
10.10.2004 21:12:29   
Medvedka
Hvala obema za vajine odgovore.

Ta čas sem se že pozanimala tudi na Centru za socialno delo in baje bom upravičena do porodniške. POgodbo so mi prekinili namreč s 3.oktobrom, do 4.novembra bom dobivala bolniško iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje, potem se bom prijavila na Zavodu za zaposlovanje in dobila nadomestilo plače (neprekinjeno sem bila zaposlena 2 leti in nekaj in še prej 1 leto, vmes pa dva meseca brezposelna), decembra pa mi že začne porodniški dopust.
Če bo torej tako, niti ne bo tako hudo kot sem se bala... Oziroma, bom kar zadovoljna... :)

Lep pozdrav in še enkrat hvala.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prekinitev delovnega razmerja v času bolniške
11.10.2004 18:55:07   
oblacek
Pozdravljena medvedka!

Mene bolj skrbi na podlagi česa so te odpustili.. je rok oz. je delavka ki je bila na porodniški že prišla nazaj..?? če ni potem bi te morali imeti zaposleno do dneva ko se vrne..ne glede na to da si na bolniški..

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prekinitev delovnega razmerja v času bolniške
11.10.2004 18:55:07   
oblacek
Pozdravljena medvedka!

Mene bolj skrbi na podlagi česa so te odpustili.. je rok oz. je delavka ki je bila na porodniški že prišla nazaj..?? če ni potem bi te morali imeti zaposleno do dneva ko se vrne..ne glede na to da si na bolniški..

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?