|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brezdome živali, psi in otroci, živali kot da...
2.10.2004 14:19:21   
Iren@
Prav lepo pozdravljene,

podobne teme se pojavljajo tudi na tem forumu, zato menim, da je prav da napišem nekaj informacij tudi na to temo.
Veliko prispevkov na različne teme najdete na spletnih straneh Društva proti mučenju živali Trbovlje, Društva za zaščito živali Ljubljana in Jesenice.

Naj začnem:
1. Brezdomi mucki: mačjih najdenčkov, nezaželjenih muck se povsod dovolj, samo poglejte četrtkove SN,
za mucko, ki jo najdete in je ne morete obdržati, lahko največ storite sami: pokličete lokalno DZZŽ, oddate oglas v medije.
Nezaželjeno brejost lastne mucke lahko preprečite s sterilizacijo. V SLO imata edino Lj in MB azil tudi za mucke, vsi ostali najditelji so prepuščeni lastni iznajdljivosti in dobri volji.

2. Psi in otroci: pogosto se zgodi, da zaradi premalo vztrajnosti potegne kratko žival, kar je nepošteno in krivično, pa čeprav gre »samo« za psa ali mačko. Za dovčerajšnjega zvestega in ljubljenega prijatelja, ki mora kot obrabljena igrača od hiše.
Ne glede na to, ali se strinjate ali ne, trdim, da gredo otroci in psi čisto lepo skupaj, četudi je pes pri hiši pred otrokom. Seveda pod pogojem, da psa pripravimo na prihod otroka, da mu otroka približamo in predvsem, da pes zaradi novega družinskega člana ni prikrajšan ali zapostavljen. Kako takšna priprava zgleda, se lahko pozanimate na kinoloških društvih, društvih za zaščito živali.

3.Živali kot darilo: starši prehitro popustijo otroškim željam, sami pa tudi ne pretehtajo dovolj vseh razlogov ZA in PROTI.
Precejkrat primeri, da so živali namenjene za darilo. Vendar niso, ne smejo in ne morejo biti! Niso igrača, ki jo uporabljaš samo takrat, ko si zaželiš, sicer pa čaka v kotu ali na polici.
Sprejeti žival je najlažje - nekaj povsem drugega pa je zanjo skrbeti, jo negovati ipd.

Vedeti moramo: ali iščemo večjega psa, ki bo bival zunaj v pesjaku, manjšega, ki bo z nami živel v stanovanju, ali se bomo odločili za mladiča ali odraslo žival. Na društvih vam bomo pogosto svetovali, da izberete odraslo žival. Sploh, če se za žival odločate prvič. Odrasla žival ima že izoblikovan karakter in se pri njej ve kako in kaj, tako da je tudi interesentom lažje svetovati.
Mladič, ne glede na vrsto, spol, čisto ali mešano pasmo pa je vedno vsaj delno tveganje. Pri mladi živali je kljub nekaterim splošnim značilnostim težko z gotovostjo napovedati značaj. Prav tako pa ga lahko brez izkušenj krepko polomimo pri vzgoji, kar je običajno prepozno tudi nepopravljivo.
Mladiček, še posebej kuža, bo sprva cvilil in jokal, saj bo iz varnega maminega zavetja prišel v povsem tuje okolje, nenaučen bo za seboj povsod puščal lužice in kopičke ne ravno najbolj dišečih vonjav, iz strahu in dolgega časa (če bo dolgo sam doma) bo v začetku delal škodo, kasneje pa jo nadaljeval tudi zato, ker bo začel menjati zobe.
Pomemben je tudi spol živali, pogosto so samičke prilagodljivejše.
Muca se na splošno veliko hitreje nauči reda in čistoče.

Eno najpogostejših vprašanj, ki nam jih zastavljajo posvojitelji živali, ki so pod okriljem našega društva našle začasni dom, je kako in kdaj se naši varovanci privadijo spremembam, kot so novo okolje, novi lastniki, nov način življenja. Vsaka zavržena žival ima za seboj svojo zgodbo, vsak odrasel pes namreč ni star in ga je mogoče naučiti marsikaj,
vsak nov lastnik se mora oborožiti z nekaj več potrpljenja in prijaznosti, faza prilagajanja, ponavadi traja teden do deset dni, v tem času naj lastniki pustijo, da žival počasi spoznava nov dom, družinske člane, njihove navade. V tem obdobju naj za primer pse vodijo po bližnji okolici obvezno na povodcih na večkratne krajše sprehode, da žival spozna ter označi svoj teren.

Živali naše ravnanje vračajo na enak način.
Seveda pa mora biti simpatija obojestranska, zatorej živali nikdar ne ocenjujte zgolj po videzu, pač pa obvezno tudi po značaju!

V zavetišču Gmajnice, pod okriljem kinološkega društva Krim poteka tečaj socializacije zavrženih psov, nastanjenih v zavetišču.
Zapuščene živali lahko obiščete in jih peljete na sprehod, hvaležni vam bodo.

Z vašimi ljubljenčki vam želim VELIKO lepih trenutkov.






Neposredna povezava do sporočila: 1
   Brezdome živali, psi in otroci, živali kot da...
2.10.2004 20:54:02   
KATY&TIMMY
ciao!se popolnoma strinjam s tabo.če si žival vzel moraš tudi zanjo skrbet!!!ne pa ko ti ne paše več završt,je ni grše stvari kot pustit živalco na cesti prepuščeno sami sebi!!:(:hudicek::(ga ni izgovora,če je že ne moreš več imet,najdi ji vsaj drugega gospodarja,ki bo zanjo lepo skrbel,pa če je to pes,mačka,zajček,ptiček ali kaj drugega.in se tudi strinjam da otroci in živali gredo skupaj,jaz moj brat in moja sestra smo vsi zrastli gor z živalmi,pa moja mama in oče tudi,pa smo živi in zdravi in nam je bilo še lepše.moj sinek raste gor tudi z 3 psi in 3 mačkami in se lepo razumejo.psička ga ima pa sploh rada in mu vse pusti.:)-:)-zato pa mi teče za vsako živaljo ki jo srečamo.:)-:)-

kar pa ne prenesem je mučenje in ubijanje živali:hudicek::(,ker tisti,ki ubije žival je sposoben ubit tudi človeka.ker je žival tudi živo bitje,ki diha in živi!!!!!!!!!!!

lp,Katja:morje::morje:

(odgovor članu Iren@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?