|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno ali r...
22.3.2007 14:49:18   
Pupica
Naš malček je alergičen na vse žitarice, jajca, vsa mleka, ves sadje, na nekaj zelenjave, ter na dlako naše user posted image user posted image . Mleko smo po navodilih iz bolnice zamenjali in sicer Progamin z Alernovo (ta se mi zdi še 3 x bl zanič kot progamin, al pa sva se oba z Galom navadila na zanič okus progaminauser posted image )
Kot poslastica pa je alergičen še na kvas.

In zdej, ? , kako narediti kruh brez kvasa? A je katera poizkusila? Naj dam kar pecilni prašek? Pa še moka mora biti brez glutena!Se pravi koruzna ali ržena...Se gledala med izdelki za bolnike s celiakijo, pa ene vsebujejo sojo, ki jo mi tut ne smemo, druge pa kvas....user posted image

Sem že pogledala recepte na RR pa je tam le prosena kaša,ki pride v poštev za nas , vse ostale zadeve pa vsebuje sladkor, ki se ga mormo mi izogibat. sicer je lahko fruktozo, ampak v mali količini...

user posted image

Ima katera kak recept? Ali kak link z recepti?

HVALA vnaprejuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
22.3.2007 15:31:13   
TONČI.
Kolkr jaz vem je moja snaha delala kruh in namesto kvasa dala notri radensko. Tako je delala tudi palačinke. Mal radenske, riževo mleko,........

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
22.3.2007 18:21:41   
Pupica
hvala ...... ne vem kva maš za en nik, ga ne vidimuser posted image -očitno nova RR kriva...no kukr kol še enkrat hvala, si mi dala idejo, lahko mu spečem...mah nč ne morem, jajc ne sme...user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
22.3.2007 18:23:47   
Maxica
O groza, ubogi Gal.user posted image  Receptov pa ne poznam, žal, bi ti rade volje pomagala, ma k sreči zame teh izkušenj nimam. Ma je res ubogi revček. A ta alergija potem kaj mine z leti?

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
22.3.2007 19:16:52   
Anonimen
to sem našla med rr recepti če ti kaj pomaga:





RIŽEVE IN KORUZNE ŽEMLJE >

Sestavine:
21 dag koruzne moke, 13 dag riževe moke, 0.25 dag pecilnega praška, 3 dag olja, 3 dcl vode, ščepec soli (po želji).

Priprava:
Presejemo moko in pecilni prašek, dodamo vodo in olje ter mešamo 2 minuti. Vse skupaj vlijemo v dobro namaščen pekač in pečemo 10 minut v močno segreti pečici, nato zmanjšamo na srednjo temperaturo in pečemo še 15 minut.


(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
22.3.2007 20:08:34   
Pupica
ninny hvala!!!!!!

a ti je že kdo danes rekel da si zlata!?!??user posted image

Točn to sem rabila!¨!!!

Jap Maxica, to nas je doletelo...in tut mi upamo,, da z leti prerasteuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
22.3.2007 20:12:58   
Anonimen
a ti je že kdo danes rekel da si zlata!?!??

user posted image

jaz upam,da čim prej preraste

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
22.3.2007 21:09:10   
TONČI.
Pupica, pecilni prašek lahko je? Če ga, ti bo takoj lažje. Ma boš videla, ko boš parkrat spekla, boš to tko obvladala kot kuhanje jutranje kavice.user posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
22.3.2007 22:24:39   
Anonimen
Ojej pupic@, nisem vedela, da ima Gal takšne težave user posted image . Uf, verjetno je kar šok na začetku, a ne? Jaz vam želim, da se čimprej navadite.user posted image  KAj bo to kaj minilo?
Filip ima v vrtcu sošolko, ki ima celiakijo, pa mamica pravi, da so se že kar fajn navadli. Tudi v vrtcu ni težav - ima posebno prilagojeno hrano.

Drugače je pa meni moja mama neki govorila, da bo letos sejala (al je že jesen)user posted image  prav neko posebno žito, po katerem zelo sprašujejo bolniki s celiakijo. Sam zdajle se sploh ne morm spomnit imena tega žita.user posted image  Jo bom malo povprašala.

(odgovor članu TONČI.)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
23.3.2007 8:32:59   
Pupica
tonči. ja lahko je pecilni prašekuser posted image  sej če ne bi bil pa kruh kot podplatuser posted image sam za začetek je pa res šok...

Kristina zaenkrat lahko je jedi, ki jih jedo bolniki s celiakijo(Gal ima diagnozo atopijski dermatitis) vendar brez :soje, kvasa, pšenice lahko je le:koruzo, proso,riž,ajdo-vse so brez glutena)

Ne sme pa niti enega sadja, mleka, jajc...no in sedaj brskam po receptih poizkušam brez da bi katero od sestavin odvzela, če je gal ne sme, pa da vidim kako rata.
Včeraj sem že pekla kruh. Kakšen je bomo danes probaluser posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
26.3.2007 14:26:48   
piščanc
pecilni prašek je tudi bio - vinski kamen (v bio trgovinah), namesto dela moke pa lahko dodaš Gustin - je iz koruzne moke in zrahlja testo.

mleko je meni veliko boljše riževo (je malo bolj sladko), sojino je nekam grenko. v mercatorju sem pa videla zadnjič tudi riževe polžke in rezance.

a lahko je fruktozo (sadni sladkor), če ne sme sadja?

boš videla, po enem tednu bo že bolje in potem bo lahko vsak teden jedel več živil. alergen je ponavadi eden ali dva in ko jih odstraniš z dieto, si telo opomore in kmalu sprejme tudi ostale stvari, kot so sadje in žitarice.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
26.3.2007 14:42:11   
Putka
Od frendice hčerka je do dveh let jedla: proso, riž, mlado kolerabo, zajčka. Še par živil, pa se ne spomnim. Zelo počasi so napredovali na krompir, sadje (jabolko, banane), še nekaj zelenjave.
Zdaj je stara 4 in ni nič prerasla. Za dodatek je koža občutljiva na vsakršna ličila, kozmetiko, praške, čistila, perilo perejo s sodo bikarbono. V istem prostoru ne sme uporabljati pšenične moke ali prijemati najprej paradžnik in potem otroka. Zdravniki ne znajo pomagat.

Ne bi rada strašila, hotela sem samo povedat, da obstajajo zelo hudi primeri alergij, pa se da z veliko odrekanja in ljubezni več ali manj "normalnega" otroka gor spravit. S tem nisem mislila, da so alergiki nenormalni, ampak tale naša prijateljica je zelo zelo malo v stiku z vrstniki (ker pobere čisto vsak infekt), edina družba sta starša, 24 ur na dan vsak dan. Se pozna na socializaciji otroka, pa jaz mislim da se super znajdejo!

Kar se kruha tiče, razni indijski in arabski kruhi so brez kvasa, ploščati in včasih bolj trdi, pa so vseeno mnjam. Kruha, ki bo po tvojem okusu dober (ker lahko ješ zares dober kruh) itak ne moreš spečt. Sinkotu bo pa vsako novo živilo zanimivo. Aja, palačinke brez jajc iz ajdove moke je prijateljica spekla, pravi da jih je cela familija z užitkom jedla.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
31.3.2007 22:33:28   
Pupica
Putka hvalauser posted image ampak pri nas ni tako hudo.živila so res problematična, ampak lahko je VSO zelenjavo razen zelja, brokolija, in ohrovtauser posted image Pa ves meso razen svinjineuser posted image pa postrvice, ki mu jih očka naloviuser posted image

Veš kaj za tale recept palačinke iz ajdove moke, bi bila pa ful vesela!!!user posted image user posted image user posted image Aja sam Gal ne sme jajcuser posted image

Ja pišanc, jaz sem optimistična, pa še ene dobra duša mi je prišepnila, da v roku 21 mesecev, niti ne bomo vedeli, da je Gal imel alergijo, se pravi, da jo bo prerastel.user posted image user posted image

Zdej je edin mal krizica, k izvajamo tole diteto, ampak sem se že kar vpeljala.Nabavila sem nekaj krekerjev iz riža in koruze, pa prosene kroglice, kruh ter grisine za bolnike s celiakijo.Tako da kr gre...iz dneva v dan.
Namesto sadja pa uživa v zelenjavi.Narežem mu surovo papriko, kumaro, korenje, kolerabo, ponudim koruzico pa grah, napol skuham korenje in por, ...vse vzame v roko in gricka.Sej bo!user posted image
Še 11 dni....user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
3.4.2007 13:21:50   
madela
Tukaj imaš recept za palačinke,če ti kaj koristi:



PALAČINKE
2 žlici Celiax moke ali Schar Mix-C moke, 2 žlici tapioke in 2 žlici riževe moke, riževo mleko (ali voda), žlička sončničnega olja, malce cimeta in malce vanilijevega sladkorja, pol žličke naribane limonine lupinice in 3 žlice sluzi iz prekuhanih lanenih semen, za nadev uporabite svojo domišljijo (marmelade, javorjev sirup,...)
Pripravimo testo za palačinke: zmešamo 2 žlici Celiax moke ali Schar Mix-C moke, 2 žlici tapioke in 2 žlici riževe moke z sojinim ali riževim mlekom (ali vodo). V maso dodamo še žličko sončničnega olja, malce cimeta in malce vanilijevega sladkorja ter sluz iz lanenih semen Sojino/riževo mleko ali vodo dolivate po potrebi, tako da zmes postane gladka in tekoča. Na koncu dodamo še pol žličke naribane limonine lupinice in malce radenske (mehurčki naredijo palačinke rahle in mehke). Damo počivat za eno uro v hladilnik. Ko vzamemo zmes iz hladilnika, jo dobro premešamo, če se preveč zgosti, dodamo malce vode ali sojinega (lahko tudi riževega) mleka. Palačinke spečemo v teflonski ponvi.
Nasvet: palačinke naj bodo malce manjše, ker se pri obračanju rade natrgajo, če so prevelike. Za nadev uporabite svojo domišljijo (marmelade, orehi, javorjev sirup,...) Nadevane palačinke zvijemo in po želji še popečemo v pečici, da so hrustljave.
 
 
 
 
AJDOVE PALAČINKE
1 skodelica ajdove moke, 3 skodelice vode ali riževega mleka, sol, nekaj kapljic olja
Vse sestavine premešamo in pustimo stati čez noč, da se testo zgosti. Ajdove palačinke pečemo tako kot navadne, le da jih preden jih obrnemo dobro zapečemo, da se ne trgajo. Ponudimo z zelenjavnimi nadevi, čajem in kompotom.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
3.4.2007 13:23:45   
madela
Če želiš še več različnih receptov,jih najdeš na spodnjem linku. Nam so zelo prav prišli.


http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/alergije/07-recepti_2.htm

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako narediti kruh brez kvasa-z koruzno a...
4.4.2007 15:51:04   
piščanc
pupic@ saj bo. mi smo že zmagali. v vrtcu ima normalno prehrano, nobenega fleka, ne praska se.. kaj naj rečem... skačem od veselja. doma z veseljem pomlati sadne skute 8skuta s podloženim sadjem je njegova favourite)

me je pa kar pretreslo in zato smo za vedno spremenili prehranske navade doma. mleko in mlečni izdelki so pri meni sedaj na črni listi, seveda sem za kompromise. ko pa vidim reklamo za actimel, me kar strese user posted image .

živela domača hrana na žlico, sadje in zelenjava!

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?