Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni V afektu človek reče stvari, ki jih niti slučajno zares ne misli, pomembno mu je le to, da prizadene "nasprotnika". Ma ja, prav res veliko ljudi tako funkcionira. Poleg tega nekaterim ljudem besede ne pomenijo kaj dosti. Se ne zavedajo, da z besedo človeka zelo ranijo. POleg tega sem si zamislila nasprotno stvar. Npr. da je ura 4 ponoči, moja frendica ful zmatrana vstane, pripravi hrano otroku, se uleže, njen hoče seksat.... ona noče, on teži, ona še kar noče, on rine vanjo, ona noče, on še bolj teži, ona grdo zatuli, daj mi mir, zmatrana sem, nočem, on misli, da bo vseeno kaj dobil, še kar jo boža, njej ne paše, še kar ji hoče slačit pižamo....ona zatuli v afektu, ker ji več možgani ne delajo ob tej uri, daj mi mir, prasec debeli!....... No, a bi ve zastopile svojo frendico? Jaz bi ji rekla, da jo čisto razumem. Nič je ne bi obsojala, pa vendar ona v tem primeru ne bi rekla dosti manj intenzivne kletvice, a ne. Hkrati sem pristranska, ker tvojega moža ne razumem, vendar sem ti hotela samo ponazoriti, da včasih pridemo v čudno stisko, ko smo totalno čudaški in obupno otročji, egoistični, nesramni in si ne znamo pomagat. Celo opravičit se ne znamo. Pa ni to zagovor njegovega dejanja, sploh ne. Ravnal je narobe, strašno narobe. Ne smeš ga nagraditi za njegovo dejanje, nikakor ne. Tudi hecno mi je, ko kakšna napiše, da bi kar šla. Nisem prepričana, kljub grozi napisanega. V konkretni situaciji ljudje zelo težko nekoga postavimo pred vrata, ker so naša življenja preveč prepletena, da bi lahko človek vse pluse, ki jih od tega človeka ima, kar oddal, zaradi ene grozne izkušnje. Pa če ima človek še otroke skupaj...ni tako enostavno. Hočem reči, kompleksna so naša življenja, niso samo črnobela. Iz srca ti želim, da bi reči uredila. Iz srca ti želim, da bi se tvojemu nikdar več ne zmešalo v tej smeri od pomanjkanja tvoje bližine ali kaj vem česa.
|