|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakonodaja
30.3.2007 13:39:29   
Anonimen
Nisem vedela kako naj topic sploh naslovim. Že po raznih forumih sem brala nekaj glede tega ampak vseeno ne dobim jasnega odgovora. Naj vam opišem svojo situacijo. Septembra imam rok in ne vem kako se naj odločim glede prebivališča. Vsi mi svetujejo naj bom kao doma prijavljena in še po vrhu kot samohranilka, čeprav bova s fantom živela skupaj. Sem bolj poštene narave in bo mi čudno it na sodišče pa lagat, da bom samohranilka, če v bistvu ne bom. Sicer je moj položaj res težek, glede na to, da sem prijavljena na borzi in že zdaj dobim komaj 40000 starih tolarjev. Že tukaj mi odtegnejo, ker kao staršem ne rabim plačevat najemnine. No in s fantom že zdaj živiva skupaj v najemniškem stanovanju, on ima okrog 600 eur plače jaz pa dobim 174 eur  socialne pomoči. Ko odračunava najemnino pa vse položnice nama ne ostane bog ve kaj dosti za preživetje. Me skrbi kako bo šele ko bo otrok in prav zaradi tega bi vsi drugi bolj kot jaz radi, da bi bla samohranilka zaradi večjega dohodka. Zanima pa me točno naslednje. Vem, da je še nekaj časa do takrat pa vseeno. Do kakšnih sredstev bom upravičena, če bova prijavljena skup v stanovanju, se lahko kot odhodek šteje tudi najemnina, ki jo plačujeva ali tega sploh nihče ne upošteva? Ali je sploh bistvena razlika med tem, ko bi bila prijavljena skupaj in tem, da bi bila samohranilka, se splača? Ali se je katera že kdaj znašla v takšni situaciji ali vsaj pozna koga, ki se je? Svetujte mi kaj naj nardim, ker bi rada imela čisto vest, brez, da me kdo lovi okoli.

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakonodaja
30.3.2007 14:21:38   
janja
_mala_ mislim, da to sicer ne spada v ta forum, ampak ti bom vseeno poskusila delno odgovoriti. Jaz sicer teh problemov nimam. Glede na to, da si ti brez prihodkov, tvoj fant pa ima tudi dokaj nizko plačo, ti svetujem, da situacije ne zapletaš. Ti se lepo prijavi na istem naslovu kot fant.
- Kam si pa mislila prijaviti otroka? Nekaj časa (lahko, da je še) starš, ki ni bil prijavljen na istem naslovu kot otrok, ni mogel koristiti bolniškega dopusta za otroka.
- Ko boste vsi na istem naslovu, se smatrate kot skupno gospodinjstvo in se dohodek porazdeli na vse člane. Seveda pa, ko se otrok rodi si upravičena do starševskega nadomestila in otroškega dodatka.
- Kolegico je socialna delavka na CSD celo vprašala, kako misli urediti plačevanje preživnine, če misli biti samohranilka.

Ne vem ti svetovati, sama se boš morala odločiti. Lahko pa si malo pogledaš na CSD Šiška (linka nimam)  in preračunaš določene stvari, pa boš potem vedela, kaj se ti bolj splača.

Upam, da se boš pravilno odločila.
čau, Janja

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zakonodaja
30.3.2007 14:22:34   
Anonimen
Kaj pa če se partner prijavi doma, ti pa plačuješ najemnino....
Čeprav nisem zagovornica koruzništva pa vseeno razumem, da včsih, pač ne gre drugače. Situacija ni rožnata.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zakonodaja
30.3.2007 14:28:13   
Anonimen
Če se bosta prijavila skupaj boš dobivala "porodniško" 40.000(približno) in otroški dodatek. Ko se ti to izteče ne dobiš nič razen otroškega dodatka ker ima tvoj "previsoko" plačo. Jaz bi na tvojem mestu resno premislila. Lahko se prijaviš ti na naslov kjer sta v najemu in otrok on pa doma. In se prijaviš kot samohranilka, on ti nakazuje preživnino. Če veš da vama drugače ne bo zneslo je to edina rešitev. Obogatela ne boš v nobenem primeru.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zakonodaja
30.3.2007 14:29:54   
Anonimen
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

pojdi tja ali telefoniraj, pa direktno razloži kaj in kako. Mislim da ti bodo najbolše svetovali. Kot berem, so zelo ustrežljivi in pomagajoči.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zakonodaja
31.3.2007 8:10:02   
Anonimen
Če bi se on prijavo doma in bi jaz bila tukaj, ko imava stanovanja v najem pa on ne bi dobo potnih stroškov oz. niti teh minimalnih ne, ko jih dobi. In bi bla spet na zgubi. Zdaj sva tu komaj dva meseca in je sicer dobil neke potne stroške, ampak iz njih se še ni dalo razbrati točnega zneska, saj je februar imel manj dni, v njem je bil praznik pa še komaj petega sva se preselila. Sva pa zdaj v Mb on pa se vozi v Ce v službo. Saj za naprej razmišljam, ko npr. se mi porodniški konča kaj pa bom pol. Če se njegova že tako mala plača razdeli na tri člane bo pa res kriza. Bom tja, ko ste mi napisale vprašala, bodo verjetno najbolj vedeli.

Hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zakonodaja
31.3.2007 8:41:37   
Anonimen
Pojdi na CSD in zaprosi za enkratno socialno pomoč. Recimo rečeš da rabiš ker si pač noseča, za najemnino, za obleko za dojenčka... 2x (ali celo 3x) na leto si upravičena do takih enkratnih socialnih pomoči!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zakonodaja
31.3.2007 8:51:44   
Anonimen
Se opravičujem zadnja anonimna.Zakaj bi pa hodila po izredne pomoči,saj mislim,da je otroka načrtovala,ali se motim.Kam bi pa prišli,da bi vsaka,ki zanosi letela na socialno in prosila,da nima za obleke,hrano in položnice?
Mislim,da je potrebno misliti tudi na tiste,ki so res potrebni pomoči,ker so v času nosečnosti ostale brez dohodkov,ne pa,da načrtuješ otroka,potem se pa zanašaš na socialno.Meni osebno se to zdi nefer.Kar strese me,ko vidim koliko jih išče vsako luknjo v zakonu,da bi prišli čim lažje skozi,in kako nekateri prikrivajo podatke,da dobijo čim več.To je moje mnenje,ki sem ga napisala pod nickom,zato stojim za njim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zakonodaja
31.3.2007 9:08:19   
majas
Tudi jaz sem se vedno obremenjevala s tem vprašanjem, je bilo pri nama podobno. Ampak za razliko sva se midva med tem času poročila, in tako dobivam otroški dodatek + starevski dodatek in je nekje 60.000 starih sit. Nekaj je...kolegica pa je mati samohranilka pa je dobivala vsega skupaj okoli 100.000 sit. Za preživnino se zmeniš potem pa ti dragi tako nič ne daje...
Pa se ti prijavi pri starših on pa ostane na tem naslovu. Saj v času porodniške.

Jaz včasih pomislim na to: Kaj pa nam država sploh nudi?? Malo... tako da če se le da iskoristite kar se da. Jaz sem pač takega mnenja, bo pa se oglasilo še 10 drugih ki bo kontra mojemu razmišljanju.

Naredita tako da bo za oba vredu, vprašaj na zgornjem naslovu ki so ti ga punce prilepile.
Čim manj se obremenjuj in uživaj nosečnost, pa LP   user posted image




_____________________________

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?