Marelica
|
Dobro jutro! O, Ksenija, tebe moram pa vedno še ekstra pozdravit, draga Ptujčanka. Sem skozi željno pričakovala da se javiš in sporočiš kaj novičk. Da pa je vaš Blaž že tak napreden!!?? Vau! No, super, si kar mislim, kako se z Zalo lahko že lepo igrata. Kdaj in ob kateri uri pa poteka nosečniška telovadba na Ptuju? Jaz bi definitivno rabila nekaj takega, čas je pa druga reč. Se mi zdi, da je dan že tako pri kraju, ko pride možek iz službe... Pokora, to s palčkami si me kar malo prestrašila... Jaz tudi uporabljam za tamalo odebeljene palčke in nekje enkrat tedensko pucam. Nje to tako paše, kot da bi jo prav srbelo že tisto maslo v ušesu in seveda se vsakič kar nekaj nabere. Na kakem pregledu mi pa še niso rekli, da ne bi smela. Bom pojutrijšnjim izkoristila priliko in vprašala na sistematskem. Aja, pa Katarina si kar sama prstek v uho dregne in pol se ji na njenem malem prstku tudi malo masla nabere (ker seveda lahko pride globlje). Kako naj ji pa to preprečim? Pa iz svojega vidika si tudi ne morem predstavljat, da bi si ušesa samo z vodo umila . Se mi zdi, da bi se ful masla nabralo. Ampak tvoji mami pa vseeno verjamem, ko je iz te stroke. Daj vprašaj jo, prosim, če se te polomljene dlačice tudi obnovijo, če opustiš staro navado vrtanja in začneš s pravilnim čiščenjem? Pa HVALA za dobronameren nasvet!!!! Kar se pa tiče odtiska, nimam pojma, kako bi naredil drugače kot tako kot sva ga. Če prav razumem, sem ga naredila enako kot ti v testo (negativ), samo da si zdaj mogoče narobe videla iz slike. V krožniček sem vlila gips maso, pustila, da se je dovolj strdil (moraš ful pazljivo gledat, ker ko je pretrdo je konec, premehko pa tudi ne velja) in potem sem pomočila noter Katarinino desnico in še malo pritisnila na mestih, kjer so prstki. Mi je pa lumpa v prvem poskusu rokico stisnila v pest in vse demolirala - saj se vidi, da sem maso poravnavala in naredila ponovno odtis. O sodelovanju bi se lahko kar razpravljalo. Definitivno ji bi bilo bolj všeč packat na svoj način in odtisa v gips ne bom več ponavljala (sem mislila še za babici naredit). Packanje z barvami je za take malčke vseeno bolj primerno, čeprav je treba rokice vodit na papir in skoz pazit, da z drugo roko ne dela škode. Komaj čakam, da bomo delali te umetnine pri dveh letih, ko ji bom že znala te tehnike priljubit. Aja, sem hotla že zadnjič vprašat: Kaj pa delajo v varstvu vaših malčkov? Tudi kaj ustvarjajo ali se samo igrajo... Saj vem, da je za ustvarjanje še malo prehitro, pa vseeno me zanima, če bodo kasneje kot večji imeli to možnost. Kot recimo v vrtcu.