|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč!
10.10.2004 17:37:46   
eva1
Oj!
Mene pa zanima, na kakšen način je boljše biti samohranilka! Jaz sem si šla preračunat na netu glede otoškega dodatka in bi ga bom dobila minimalno v vseh primerih-če sem dala v vloga obe najine plače(od mene in fanta, sem spadala v najvišji razred(se plača deli na tri osebe), prav tako če sem dala notr sam mojo plačo(kot samohranilka) in se potem moja plača deli na dve osebi-name in otroka spadam v isto kategorijo! Prav tak izračun mi je prišel ko sem si preračunavala za vrtec-vedno padem v isti razred(kot mati samohranilka in prav tako če smo trije)?! Res pa je, da nima ravno majhnega prihodka!
Zanima me samo informativno, ker vse tako pišete, kako se bolj splača biti samohranilka?!
Upam, da razumete moje vprašanje!
Lp, Eva 17t in :duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pomoč!
10.10.2004 19:46:05   
SISI25
Verjetno je odvisno tudi od tega kakšno plačo imaš. ČE pa si ti študentka ali brezposelna pa se absolutno bolj splača biti samohranilka.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pomoč!
10.10.2004 20:22:54   
ancka
Živjo Eva!
Jaz se bom registrirala kot samohranilka,ker ima tudi moj fant precej visoko plačo, jaz sem pa še študentka.Tako padem v najvišji razred pri otroškem dodatku(21.000).Glede vrtca še ne vem kako je.Vsekakor se splača 'biti' samohranilka.Ne razumem pa, kako lahko padeš v isti razred, če ima tvoj fant visoko plačo?

Lep pozdrav:rozica:

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pomoč!
10.10.2004 20:35:50   
*
kopiram: oz. citiram:

Vsekakor se splača 'biti' samohranilka.

Ojej...saj ne veste kaj govorite..enostarševska družina mislite...
Samohranilka: ko partner, oče otroka ne prizna in ne plačuje preživnine ali partner prizna otroka, ne more pa plačevati preživnine...:(

Enostarševska družina: mati ali oče sam(a) živi z otrokom, preživnina se plačuje s strani partnerja, ki ne živi v istem gospodinjstvu z otrokom in materjo oz. očetom.

Malce na dolgo sem napisala...sam pa kljub vsemu...ni lepo biti enostarševska družina ali samohranilka. Vse je bolje od tega:zmeden2::zmeden2::zmeden2:


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pomoč!
10.10.2004 21:05:04   
ancka
Tudi mene pogreje marsikaj, še posebno taki kot si ti. Komu smo pa mi plačevale do sedaj? Dobro da si šele zdej spregledal, da se dogajajo tudi take stvari. Čisto v obraz ti povem, da bom poskušala državo obrat kolikor se bo dalo. Država mi itak pobere čimveč kot lahko, zakaj ne bi jaz nje enkat oz. dvakrat v življenju(ko pač rodim). Saj to so moje pravice. Dej se malo obrni naokoli pa boš videl, da je to nič v primerjavi z goljufijami, ki se dogajajo. Vsekakor pa nam bo država dala čimmanj kot bo lahko.
Lepo, da si ti tako pošten.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pomoč!
10.10.2004 22:07:49   
SISI25
Ne vem kaj se točno šteje za samohranilko. Sem pa gor videla, da so punce študentke ali brezposlne in imajo očetovstvo priznano in jim tudi plačujejo preživnino pa se obravnavajo kot matere samohranilke. In dobijo tudi večje otroške za 10% ali nekaj takega

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pomoč!
10.10.2004 22:12:41   
SISI25
Je pa res kar je Ancka rekla. saj država ves čas samo jemlje. Naj še kaj da. Vem pa da to vsi izkoriščajo kolikor le lahko. Zato bi bil tisti ki lahko to izkoristi in ne tega ne bi izkoristil ter pustil denar državi že skoraj butast. Druga stvar je pa da se greš zato ločit-to je pa mogoče res malo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   pomoč!
10.10.2004 22:38:32   
eva1
Lep pozdrav!
No, ker vidim da je bil velik odziv, bi rada povedala samo to, da nikakor se ne bom prijavila kot samohranilka, ker se namereč kmalu ženim, ampak me je samo zanimalo, zakaj se splača biti samohranilka!
Je pa res da je prišlo do majhnega škratka-hotela sem napisati, da jaz nimam ravno majhnega dohodka, saj ga imam kar veliko več kot moj fant-vrjetno zato nebi v nobenem primeru prišla na bolje, če bi se prijavila kot samohranilka!
Mislm, kok pa nekateri iz muhe slona delajo!!!
Pa še nekaj, tudi do tistih, ke se prijavijo kot samohranilke,pa to niso, imajo sigurno dober razlog za to, tako da prosm nehajte s takimi bednimi pripombami, kajti država nam bo gnar pobirala v vsakem primeru!
Lp, Eva 17t in :duda:

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   pomoč!
11.10.2004 11:27:40   
Abby
Žal se zaradi teh navideznih samohranilk počasi ukinjajo te pomoči in jih na koncu ne bodo deležne niti prave samohranilke, ki bi jih res potrebovale. Res pa je tudi, da se misli ponavadi uresničijo: te ženske, ki tako glasno vpijejo, da so samohranilke, to pogosto tudi postanejo.
Seveda pa se me zadeva ne tiče, ker sem se s svojim fantom poročila, ko sem se odločila, da ga hočem za vse življenje. Tako preprosto je to.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   pomoč!
11.10.2004 12:01:07   
Anonimen
Ja, se strinjam, Abby. Najbolj bridko je bilo tisto sporočilo, ko je ena, ne vem več imena, napisala: jaz sem pa samohranilka, pa raje ne bi bila. Takrat me je kar malo zmrazilo. Kako so punce lahkoverne.

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   pomoč!
11.10.2004 12:24:45   
Blink1
Eh....Preveč je že bilo napisanega na to temo...

Kakor komu paše...

Tisti, ki res potrebujejo ne bodo nikoli dobili več...tudi če "samohranilk" ne bo...

Se pa to splača res le študentkam in nezaposlenim...ker profitiraš le pri otroškem dodatku...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   pomoč!
13.10.2004 21:01:32   
ronja5
Splača se tudi tistim, ki imajo zelooo nizko plačo za katero neumorni garajo, prenašajo razna ponižanja, delajo fizično,...je kar prav da izkoristijo državo!Kdo si bolj zasluži privilegije- tisti,ki gara ves mesec za minimalno plačo, ali tisti, ki doma brezdelno sedi na svoji riti?!
Je pa to samo moje mnenje seveda!

LP! Ronja

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   pomoč!
14.10.2004 10:05:48   
Blink1
Ola se strinjam z Ronjo...Samo eni pa nimamo druge izbire...

Jaz sem zanosila preden sem doštudirala...Ko sem naredila diplomo sem bila že noseča...:bravo::bravo: Ampak take me nihče ne bi zaposlil:zmeden: Zato na borzo in na socialno...:ups: kaj hočem drugega...

Zdaj sem v "porodniški" in prejemam starševki dodatek (38.000), otroški dodatek (23.000) in nekaj socialne pomoči (18.000). To pa je tudi vse...je pa treba tudi kaj honorarno delat...za ektra denar. Pa mi ni fajn da moram Nejo pustit pri babicah 2x na teden:zmeden2:

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   pomoč!
14.10.2004 11:50:05   
Abby
No vidiš, jaz sem imela na izbiro najvišji otroški plus dod. za samohranilstvo, na drugi strani pa nižji otr. dod. (res samo za dva jurja) plus zadeve na papirju take, kot so v resnici. Pa da ne bi zdaj kdo mislil, kakšno bajno plačo ima moj soprog: on zasluži 70.000 sit na mesec, jaz pa nisem upravičena do podpore, ker me je on dolžan preživljati. Ampak raje ne izzivam usode.
Sicer pa, vsak po svoje.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   pomoč!
14.10.2004 18:48:17   
ronja5
Ojla!
Abby,če ima tvoj dragi res samo 70.000SIT na mesec, ti pa si brez dohodkov,napisala si namreč, da te mora preživljati, ti denarna pomoč pripada!

Izračun pa je tak:

45.524 sit- prva odrasla oseba v družini
31.867 sit- druga odrasla oseba v družini
13.657 sit- otrok
--------------------------
91.028 sit skupaj

Razlika med 70.000 in 91.028 je 21.028 sit in ta znesek ti pripada!

LP!:rozica::rozica::rozica: Ronja



(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?