|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
19.4.2007 9:34:32   
Luckabucka
Dobro jutro user posted image ,

kot je že Melaverde napisala, sva se včeraj na zelo posrečen način našli user posted image . Še dobro, da sva še obe v službi, sicer je vprašanje, če bi sploh kdaj ugotovili, da poslovno sodelujemo user posted image . Vam moram povedat, da je krasna punca in da sva se konkretno naklepetali. Se že ful veselim, da spoznam tudi ostale, če nam bo ratalo se dobit v Monsu.
Mela, zvečer sem se spomnila, da je knjigo Dojenje in materinstvo iz srca napisala Ksenja Šoster Olmer. Se vidi, da mam malo luknjast spomin zadnje čase user posted image .

Nikical, maš ful lepe metuljčke. Mi smo mogli kar nalepke kupit, ker je risanje ena od stvari, ki mi ne grejo od rok.

Zrak, moj popek je tudi tak, da se ga vidi skozi majico. Nič se sekirat, še malo, pa bo spet tak kot mora bit.

ŠpelaP, po moje ni bojazni, da bi ratala puc metla, ker ta "čistilni sindrom" izgine (vsaj pri meni) enako hitro kot se pojavi user posted image . Stvari za porodnišnico sem si tudi jaz prejšnjič spakirala na zelo podoben način kot ti in mi je bilo zelo vredu. Mi je blo ful pomembno, da se tudi v porodnišnici dobro počutim, zame to pomeni tudi moja halja in moji copati. Sem si pa vnaprej kupila tudi nekaj mrežastih hlačk, ker jih takrat v Mb porodnišnici ni bilo ravno na pretek in mi je malo mimo, če moram pri takih stvareh šparat user posted image  Poleg tega sem si v Sanolaborju kupila ene večje vložke (vatirance) za prve dni po porodu, ko močno krvaviš. Sicer so Vir 80 super varianta proti ostalim vložkom, mene je motilo edino to, da so majhni. Spomnim se namreč, da mi je po porodu sestra svetovala, naj si dam dva vložka v hlačke user posted image . Tako da sem prve dni kombinirala, potem pa itak dalje Vir 80. Pa dobro, da ne zatežim preveč že zjutraj s tovrstnimi podrobnostmi. Grem malo delat user posted image .

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
19.4.2007 9:47:18   
Luckabucka
Jah, nič delat, sem najvažnejše pozabla. Andreja, si se šla kaj pokazat h G? Malo si še hitra za rodit, znaki pa so kar ta pravi. Jaz sem pri mojih dvojčkih ves osmi mesec preležala v porodnišnici zaradi popadkov in ker sem bila že malo odprta. Po moje bi te morali malo spremljat. Meni so takrat ustavljali popadke z infuzijo, imela pa sem strogo mirovanje. Je bila sicer muka, ampak se je splačalo. Z dvojčki je že itak veliko dela, zato je fino, da so čimbolj donošeni.

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
19.4.2007 10:00:44   
Kati81
Evo mene s pregleda. Pri nas je vse ok. Mere ustrezajo tednom v katerem smo, se pravi 34t. Je pa naš user posted image  full živahen. Vrat lepo zaprt in še vedno trd, srček bije normalno, seveda pa je bilo spet potrebno veliko časa preden se je user posted image  pustil izmeriti, danes je celo pokazal nosek in brado. Na Ctgju je vse normalno. Aja G je rekla da se na posteljici že vidi da se počasi pripravlja na porod in je celo možno da bomo rodili prej tam čez 3 do 4 tedne.
Kri je ok, vse normalno tako v redu da mi železa sploh ne bo potrebno piti, urin normalen.

Ko smo opravili pregled smo poklicali očija, da je vse ok in da bomo verjetno prej rodili, ga je skoraj kap ker je trenutno še v Ameriki, ampak se drugi teden vrača tko da ga ne bomo prehiteli. Sam ga pa mal skrbi, ker je potrebno še podenj na hodniku zamenjat in omare za na hodnik čakamo in ga sedaj skrbi da mu ne bo uspelo vsega zrihtat.
Aja pa nabavu je novo kamero z razlogom da bo lahko snemal svojega user posted image . Ah tej moški.

Neposredna povezava do sporočila: 2628
19.4.2007 10:32:53   
duhica
Andreja, tebi vse dobro!
Jaz sem tud vzela svojo haljo s seboj, da sem se ogrnila, ko sem otročka vozla na Uz in kontrolo sluha. Tretji dan sem jaz pri drugem porodu že nosila svoje sp. hlače in always vložke.Sem pač naredila malo po svoje, ker nisem zdržala, da mi je vse nekam lezlo. Je pa res, da nisem bla nič rezana. Tako da bom tudi tokrat to vzela s seboj, če bo pa za porabit, bom pa vidla.
Ja pa tud natikače je fajn met svoje, ker če ne, lahko tam dobiša prevelike, v katerih potem ni udobno po mokri kopalnici hodit.

Ostanite pridne!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
19.4.2007 10:42:31   
ŠpelaP
Melaverde - mislim, da morate poročene nesti zraven v porodnišnico poročni list. Je pa bolje, da ti pove katera, ki je poročena. Morda pa anonimna s prejšnje strani ve.user posted image
Luckabucka - jaz sem si nekaj (ene 3) tistih mrežastih sp. hlač za domov vzela kar v porodnišnici. Si jih bom pa tokrat verjetno tudi šla kupiti v Sanolabor. Vložke sem pa jaz tudi uporabljala VIR 80. Sem jih ful porabila.

Jaz imam pa v glavi kar nek občutek, da še kar ne bom rodila. Se mi nikamor ne mudi. Imam še toliko stvari za postoriti, da skoraj ne bom imela časa iti rodit. Kura jasna, je pa še samo 7 tednov.

Danes je bila res neka čudna noč. Mi smo vsi trije ful slabo spali.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
19.4.2007 11:59:05   
ronja
andreja, da ti ne bi padlo na pamet hodit okoli na pošto in v trgovino! Doma bodi lepo na kavču, saj vsi vejo, da če ne gre, ne gre, zdaj moraš pač najprej mislit na svoja dva tamala! Ti maš pač dvojčke, to je drugače in ju moraš bolj pazit, nimaš kaj! moja mami je mene 1 mesec prezgodaj rodila, ker je nosila nekaj iz trgovine po stopnicah - ma, niti pomisli ne na to, jasno?
ja, driska je lahko to, če te pa kaj pomiri, pa jo mam jaz tudi vsak teden, tako da lahko tudi driska kar tako. Amapak ne izzivaj, teh par tednov bojo že drugi naredili, kar bo treba, ti pa boš poskrbela za user posted image user posted image , pa boste vsi najbolj zadovoljni!

špela, ne sekiraj se, jaz rada preberem nasvete in izkušnje, po moje tudi ostale punce, samo da so mogoče bolj tak napisale, pa verjetno ni tako mišljeno. Itak da ni nič narobe, le napiši, vsaka ideja dobrodošla - vseh itak ne bomo mogle vse upoštevat, ampak dobrodošle so vseeno.

glede torb se meni še nič ne mudi, imam ipak še 2 meseca in pol... Sem pa mislila, da je to itak običaj, da maš pripravljeni dve - eno za v porodnišnico in eno, ki ti jo user posted image prinese, ko gresta s user posted image domov. Če bi bilo kaj nujnega, mava pa itak prakso in bi mi user posted image   že znal prinest kar bi rabila, sicer mu pa napišem seznam, saj časa maš v bolnici navadno dovolj. Pa tudi če se kaj nepričakovanega zgodi, saj ne letiš takoj, lahko med popadki še vse pripravim oz. če voda odteče in letiš takoj, čakaš na rešilca in medtem lahko fant napoka zadeve, če jaz ne smem okoli vandrat.

Copate  so nam tudi v materinski priporočili, da mamo svoje s sabo, ker prvič lahko dobiš glivice od tistih, drugič pa tisti precej drsijo, kar vam lahko za LJ. porodnišnico vsekakor potrdim tudi iz prakse. Sem imela pač to "srečo", da sem jo že spoznala od znotraj pred kratkim, še v tej user posted image ... Haljo bi jaz vzela svojo, če bi rodila pozimi, ker sem zmrzljivček in imam doma haljo iz flisa (tašča dalauser posted image za dedka mraza), za poleti mi je pa tista čisto ok, te pa čisto razumem, če si svoje navajena... zakaj si ne bi naredila tako, da ti bo najbolj luštno? Jaz si bom pa recimo vzela povšter in eno plišasto igračko (kuro, oz. če smo natančni je petelin), ki mi jo je fant dal, gre vedno z mano v bolnice in z njo spim, kadar njega ni zraven - čakaj, da zdaj vidiš reakcije, heheuser posted image Ok, ja, sem otrok, pa kajuser posted image Se bom boljše razumela s svojo user posted image , heheuser posted image Pa kaka knjiga in "šmir papir"pa svinčnik, da bom mela kaj počet, saj veste, da ne znam počet nič čisto nič časa...

vložke bom kupila v Tosami, ko bova šla še po plenice, samo to bo enkrat maja, verjetno celo konec maja, sigurno ne prej... Tako da bom takrat še enkrat zatežila s temi viri, ker že dolgo nisem nosila teh vložkovuser posted image

papirjev za CSD še nisem dobila, upam, da jih bom naslednjič, da bom lahko šla vse skup čim prej zrihtat, sicer se pa še ne mudi. špela, kaj ti si v LJubljani, ne? Kaj moramo tu met te rojstne liste ali v kaki drugi občini (vem, da ma to vsak po svoje).

Midva mava tudi še posteljico, avtosedež in še kaj za nabavit. Počasi se daleč pride, pravijo, ta teden kvečjemu za vikend, prej ne bo zneslo, čeprav sva tako računala, pa mava oba dela čez glavo...

nikica, jaz bom tudi kar sama porisala stene, samo ne vem še, kaj. Mogoče bi kar Ronjo, razbojniško hči, ali bo to preveč vplivno? Mogoče je dojenčkom bolj všeč kaj bolj enostavnega, ko bo pa začela govorit, mi bo pa itak sama povedala, kaj če met gor, bomo pa tisto narisali, to pa res ni problemuser posted image , ma srečo, da se mami zdaj en mejčken tudi s tem preživlja - čeprav to ni moja uradna služba, to je samo honorarno. Ampak otroku bo to verjetno vseeno, samo da kolikor toliko zgleda... user posted image Otroci niso zbirčni, enkrat sem v službi naredila ene miniaturne mucke iz bluetacka, pa so bili čist navdušeni, si ne bi mislila, da so še taki otroci, glede na to, da se vsi pritožujejo, kako so pokvarjeni in razvajeni od vseh teh igrač... Tak da sem kar optimistična...

kar se tiče rojevanja prej, jaz nimam nobenega takega občutka, edino če bi rekli, da moram, torej da bi mi sprožili porod. Sicer pa se mi zdi, da tile prvi otroci radi nekaj zavlačujejo, tako da sva z user posted image malo računala, da bi šla nekje sredi junija še v Črno goro za par dni, (če bom ok, seveda) ker ima tam eno službeno zadevo, pa bi šla z njim (ne me takoj napast, to je on predlagaluser posted image - no, jaz sem se pa takoj strinjala, heheuser posted image )... Samo ne bi rada, da bi bila pa tam rojenauser posted image . Vse komplikacije z zdravstveno, pa potem par dni bit tam v bolnici, pa rojstni kraj,... Že fant ma včasih s tem probleme, da ga majo za svežo kri iz juga (sicer je blond in modre učke, samo ma tak nik, da ga nekateri potem tako razumejouser posted image ), ker se piše na -IČ in če bi bila še rojena v ČG, potem bi bilo res hecno, sva se ravno včeraj hecalauser posted image . No, sicer saj če se popadki začnejo, maš verjetno še nekaj ur, da se začne zares, torej bi v principu lahko prišla nazaj? Kaj pa ve mislite?

No, grem spet bit mal pridna, tole je za odmor. Aja, pa daj mi res povejte, mislite, da bi bilo narobe, če bi kak dan ne šla spat? Saj danes sem šla, ne za dolgo, ampak sem se sama zbudila po parih urah, tako da očitno sem ok, ampak bi se znalo zgodit, da mi sicer ne bo zneslo...

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
19.4.2007 12:31:07   
ŠpelaP
Ja copati so pa res fajn lastni. Jaz sem kljub temu, da sem imela svoje, v kopalnici pod tušem dobila v noht palca na nogi glivice. Mi je ob korenu začel noht po plasteh odstopati in je trajalo pol leta, da je tista vdolbinica izrasla.

Točno še nekaj o vložkih. Tamponov tako ne uporabljam, imam dokaj občutljivo sluznico. Sem vsa leta uporabljala always, potem sem pa lani imela eno obdobje ful belega toka in sem začela uporabljati od TOSAME vložke VIR NATURE. Meni se zdijo ful fajni! Sicer res nimajo tistega super vpojnega jedra z zrnci, samo so pa resnično prijazni koži. A jih je katera druga že tudi kdaj sprobala?

Ronja, jaz sem tudi knjigo pravljic nesla zraven v porodnišnico. Sem mislila, koliko časa bom imela!?user posted image Pa je knjigica lepo domov romala - neodprta in neprebrana! Ej, tistih nekaj dni v porodnišnici tako hitro mine. Tisti čas, ko bi pa lahko brala, sem pa raje Timija gledala. Je bilo bolj fajn kot kaka pravljica!user posted image

Ronja - jaz sem s Koroške, rodila pa bom v SG!

Aja, Ronja, ko bo pa tvoja mala Ronja tako velika, da bo že govorila, ji pa ne bo treba tebi reči, kaj narisati, bo verjetno kar sama narisala! 100% na najbol vidno in belo steno! user posted image

No, Ronja še to. Moj dragi je rojen na Hrvaškem (že vse življenje v SLO, SLO državljan...). A veš, kake poti je moral obirati, da je končno vpisan v matično knjigo pri nas. Najprej so ga morali vpisati v matično knjigo v MB (od koder je doma) - to je bilo že pred leti. Potem pa je ravno zadnjič, ko je potreboval rojstni list (da mu ni treba stalno v MB letat za vsak listič), delavka z našega krajevnega matičnega urada klicala v MB, da so ga spodaj vpisali v elektronsko matično knjigo (v katero so v zadnjih letih rojeni otroci avtomatsko vpisani), šele nato je mogla ona tu pri nas, kjer zdaj živi, izpisati matični list. Ker pa sem ga šla jaz dvignit (on je bil v času uradnih ur v službi), sem morala imeti še njegovo podpisano pooblastilo. Za znoret! Za en brezvezen pildič!user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 19.4.2007 12:51:49 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
19.4.2007 13:23:38   
FLASK_A
Oj!

Sem se prišla malo odpočit- imam pralni danuser posted image  Sem prebrala cunjice in zdaj lepo romajo v stroj... Moj bo prav šokiran, pride enkrat zvečer in doma bo cela štala, tolk imam cot za zrihtatuser posted image  Evo- sam biksam ga, ko ga ni.

Jaz sem tut taka, da imam raje svoje stvari. Za haljo že vem, da bom imela svojo, copate tudi. Pa naj reče kdorkoli karkoli hoče, tko se bom najboljš počutila. Že tko bo beda s tistimi penastimi vložki pa krvjo pa bolečinami, bi rada pa vsaj nekaj, da se bom boljš počutla. Evo Ronja, jaz bom pa svojo dekco sabo vzelauser posted image  Gre kamorkoli grem (čez noč itak obvezno), pa na potovanja... Sem ko un snupi, ko jo je skos s sabo vlačiluser posted image user posted image  Tko da nič bat, nisi nič otročja hehe. Je pa deka stara točno tolk kot jaz, tko da imava prav posebno vezuser posted image  Sem odpuljena a?

Ronja, velik navdiha pri risanjuuser posted image user posted image

Špela, vložke sem pa do zdaj samo Always kupovala, so bli najboljši... Za ostale res nimam pojma kako se obnesejouser posted image

Kati, user posted image  za pregled! Jaz grem pa v soboto na UZ da mi pove, če bom jaz tut kaj prehitevala al bom lepo na rok rodila. Moja g nič ne rečeuser posted image

KT, pripadata nam 2 UZ- enega mi je g skurla že pri 8Tuser posted image  No, drugi je bil morfologija. Pa hvala za spodbudne besede- sama se drugače počutim že ko en tanker, še posebej ko se tako premikam po stanovanjuuser posted image user posted image  Hja, tut jaz sicer upam, da bo user posted image  lepo pod 4kg.

Evo, žehta čakauser posted image  Lepo se imejte!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
19.4.2007 13:38:49   
Anonimen
Za porodnišnico Lj ne rabite copatov, so njihovi čisto v redu (klasični hišni copati, ki jih itak operejo po uporabi, isto kot spalne srajce in vse ostalo), halje se tudi tam dobi (junija jih ne boste rabile). Obvezno vzemite s seboj vložke, jaz sem ležala na A oddelku, kjer so imeli kolikor toliko normalne vložke, na B, C in D majo neke smešne, plastične, čisto majhne, ki so za čiščo poopolnoma neučinkoviti, poleg tega je lahko problem zaradi šivov, saj koža ne diha. POvšter tudi ni slaba ideja, nikoli ne veste, če bo imela postelja kulturen povšter, pripada pa ena postelja, en povšter.

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 2634
19.4.2007 14:08:16   
Kati81
Anonimen v Lj porodnišnici so nam ta torek na materinski šoli rekli naj imamo svoje copate s sabo, ker nikoli ne veš točno kakšne dobiš, pa haljo tudi ker res da bo junija toplo ampak je fino zaradi obiskov da se ogrneš in nisi samo v srajci, ker nikoli ne veš kdaj čišča kje ven pogleda. To nam je rekla babica.
Jaz bom to sigurno vzela s sabo, ker se potem počutim veliko bolj udobno. Nabavljene imam pa že par paketov Vir 80, bom pa naslednji teden šla v Tosamo še po kakšen paket vatirancev, ker so baje za začetek boljši, ker so večji, naj bi bili tudi dražji ampak nič hudega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
19.4.2007 14:55:29   
ronja
anonimna, copate res dobiš v LJ. porodnišnici, ampak definitivno drsijo in še bolj definitivno premočijo v kopalnici. POtem pa kak češ, ker sem pred kratkim (decembra) bila tam, dvomim, da je zdaj kaj bistveno drugače oz. da so zamenjali vse copate. Res jih operejo kot vse ostalo, res pa je tudi, da so nam babice, ki so delale v tej porodnišnici, rekle, da se te glivice s pranjem vedno ne odpravijo in je najlažje met svoje copate pa pika.
NO, kar se mene tiče se glivic niti ne bojim, ampak si pa ne želim drset v tistih copatih ko bom že zaradi razmajanih kolkov manj stabilna in še na tistih morkih tleh - pa met potem morke copate... Takrat mi ni bil noben problem bit v tistih copatih, verjamem pa, da je po porodu malo drugače in si hvaležen za vsako malenkost, ki ti daje malo bolj "trdna tla pod nogami" - dobesedno in v prenesenem smisluuser posted image

Jaz sem zmrzljivček, samo v tisti spalni srajci me bo vedno zeblo, če ne bom pokrita. Me pač vedno zebe, kaj naj. Ne vem, zakaj ne bi dala gor halje, če mi je mraz, lih pametno se je prehladit s šivi... Pa tudi lahko greš ven, pa malo zapiha... Vsaj jaz zase vem, da če se bo le dalo, bom šla malo na sonček - in to v halji... Tak da ti pač ne rabiš halje, ma pusti nam, da jo mamo, če čemo, kaj praviš?user posted image

Tudi nam so svetovali, da mamo sabo svoje vložke od Tosame.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
19.4.2007 15:33:14   
Luckabucka
http://www.bambino.si/?d=clanek&id=137&h=nuhalna%20svetlina

Evo punce, če še katero kaj zanima okrog pregledov do konca nosečnosti. Sicer je škoda, da tega članka nisem že prej našla, ampak kot pravijo, boljše pozno kot nikoli user posted image user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
19.4.2007 15:38:14   
Luckabucka
Pa še en, ki bo mogoče prav prišel tistim, ki razmišljajo o porodu malo drugače:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=117&i=143613&t=143613#reply_143613

Neposredna povezava do sporočila: 2638
19.4.2007 15:41:21   
melaverde
Uaaauuu kolko ste se danes razpisale user posted image user posted image
Prav fanj vas je brat, ko pa pridejo vaša mnenja navzkriž, mi je še bolj zabavno user posted image .
Joj, jaz pa nisem še tako daleč, o porodnišnici sploh ne razmišljam še...mogoče ker me je malo strah user posted image . Marca in februarja je bila v Izolski porodnišnici taka gužva, da so v sobe dodatno posteljo pripeljale (torej so bile notri 3 !!) in celo pižam niso dobile ?! Mi je pa tudi sestra povedala oz. sem ji mogla po te mrežaste hlačke in vložke ker so v porodnišnici šparali in ji ni bilo dovolj...si morem mislit potem me, ki bo junija in se bomo tuširale 5x na dan ?!

Luckabucka, hvala za naslov knjige, bom šla že danes pogledat če jo dobim user posted image . Še nekaj sem te hotela vprašat, kaj tisti steznik ki sva se pogovarjali - morem v sanolaborju kaj posebej rečt (za nosečnice) ??

Sem bila v okaidi, kupila kavbojke, sicer kratke ampak z nogavičkami mislim da bo v redu...
Kako je bilo v kitajski ??

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
19.4.2007 16:17:20   
Luckabucka
Ojla, mela. Si včeraj preveč klepetala, da te danes ni blo nič sem gor user posted image . V kitajski je blo fino, itak da sva se preveč najedli user posted image . Potem pa sva se ustavli še v BTC in sem si kupla eno kavbojsko oblekco za tople dni, pa dva modrca za dojenje, tako da zdaj več ne smem v Kepico, ker je kar finančni zalogaj. Pa za malega sem našla ful lepe stvari v Chicco-tu, majo v oranžni in zeleni barvi za fantke, sem tako navdušeno nakupovala, da me je Andreja komaj ven zvlekla user posted image user posted image . Super, da si dobila kavbojke, kratke bodo po moje ta prave glede na temperature. V Sanolaborju povej, da iščeš steznik za po porodu, če pa ne boš ziher, mi javi, pa bom doma pogledala, če kaj posebnega gor piše. Samo mislim, da ne bi smel bit problem.

Me pa veseli, ko vidim, da nas večina junijk podobno razmišlja glede stvari, ki jih bomo rable v porodnišnici. Mogoče si bomo celo svoj seznam naredile?
Lepo se imejte.

Neposredna povezava do sporočila: 2640
19.4.2007 18:54:58   
ŠpelaP
Luckabucka - bomo tak seznam naredile, da anonimne ne bodo sfolgale pisati! user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2641
19.4.2007 23:39:42   
ronja
lučkabučka, hvala za linka! Jaz itak nameravam rodit čepe, sem že na začetku napisala, čeprav mi vse pridigajo, ja, saj ne veš, kako bo, pa to vse rečejo, da bi rade neko alternativo, potem pa jim najbolj paše ležat pa analgetiki, pa blablablauser posted image   Pa ja, seveda vsi dvomijo v moje noge, tako na pamet, po netu, hehe. No, jaz poznam svoje noge, če so prelaufale maraton, če preplavajo 50 m v 40s (zdaj ne vem, če še, ker ne smem plavatuser posted image ), potem bojo tudi tiste popadke lahko prečepele - saj ni treba, da vsakega, pač kolikor mi bo pasalo, čim več pač. Vmes pa itak ni treba ves čas čepet...

Ampak jaz se poznam: če bo šlo vse ok, torej če ne bo kakih zapletov za kak CR, da bi bila user posted image narobe obrnjena, ali da bi mi ne vem kdaj sprožali ali kaj podobnega, kjer pač ne bom mela nobene besede pri tem, kaj se mi bo dogajalo, potem vem, da če vem, da je za naju z user posted image boljše, da čepim oz. hodim, potem bom to 100% počela. Nisem tip, ki bi mu bil problem se obvladovat, ko me kaj boli, mam precej prakse na tem področju, hehe, vsaka stvar je za nekaj dobrauser posted image

lučkabučka, ne bit tako skrivnostna in daj še nam povej kaj o tem stezniku? Kaj je to kaj, kar ti kožo na trebuhu spet spravi nazaj? Jaz si namreč strašno želim met nazaj svoj trebušček... (kot sem rekla, mi je bil moj trebušček prej všeč, pa bi mela enakega nazaj, po možnostiuser posted image )
Zdaj mi je ta moja žogica spredaj sicer čisto všeč in se sama sebi zdim čisto ok, tudi se ne počutim ko kit ali kaj takega, vendar pa kljub vsemu ne bi bila tako celo življenjeuser posted image . In sploh, ker nameravava imeti več otrok, bi bilo dobro, da se vmes čim prej spravim v normalno stanje, sicer vlečeš kile in razvlečen trebuh iz ene v drugo user posted image in potem bogve, kaka bi prišla na koncu venuser posted image

Moja prijateljica si je kupila tiste mrežaste spodnje gate še za doma! Pravi, da ne bi mogla ničsar drugega nosit. Je pa bila šivana in se ji je dolgo celilo. MOgoče je fajn met kake za rezervo ali pa če jih tam pokradeteuser posted image

Ok, konec pavze, grem spet delat. Še vedno mi nobena ni odgovorila, če je problem, če ne bi šla spat?

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
20.4.2007 4:28:54   
ronja
A sem vam že napisala, kako mi je zadnjič mami razlagala, da je videla enega očka s trikolesnikom, kako sta se totalno razsula? Se mu je prevrnil voziček - je rekla, da se je takoj spomnila name, kako sem hotela 4kolesnika, ker je bolj stabilen. Hehe, no, potem je pa rekla, da zdaj mi pa verjameuser posted image - prej je bila bolj skeptična, ker majo kolegice v službi pač vse trikolesnike, ampak pravi, da jo je tale prepričal, baje niti ni šel kaj hitro, zvrnila sta se pa čisto.

Ok, grem nazaj delat.

Neposredna povezava do sporočila: 2643
20.4.2007 9:06:32   
KT
Ronja, tebe bi človek res najraje za ušesa vlekel user posted image . Boga mala Ronja - saj ti ne more štiha držat ob 4ih zjutraj user posted image . Saj more bit čist zmedena, ker ne ve točno kdaj se spi user posted image  No, ampak resno ti povem - potihem priznam, da sem tudi sama taka neumorna, adrenalinsko nabita, polna energije, ki zmore cele noči drgnit en projekt user posted image  - ampak "spametovale" so me besede moje prijateljice, ki je med drugim tudi ena najboljših G v Slo (to sem napisala samo zato, da mi boš bolj verjela oz da boš te besede mogoče vzela bolj na znanjeuser posted image ) ki pravi, da te naše pikice NUJNO - poudarek je na NUJNO - rabijo svoj "beauty sleep" - malo heca ampak preklemano resno. Tak, da .... razmisli .... kdaj se večina ljudi počuti najbolje (ne mislit nase zdaj user posted image ) - verjetno takrat, ko so dobili svojo dozo 8 ur user posted image . Zato Ronja privošči svoji mali pikici vsaj nekaj uric dragocenega spanja - veš kak ti bo hvaležna user posted image .

Luckabucka & ŠpelaP prosim pomagajta s svojim spiskom - sam bog vaju je prinesel user posted image  - verjemita, da smo vama ostale prvorodke še kako preklemano hvaležne za dragocene izkušnje in nasvete user posted image user posted image  - za vsako ena, da se ne bosta kregaliuser posted image   

Nikical ti ji kar reči, da se želiš prepričati, da je s pikcem vse uredu in da naj ti hudirja naredi še en UZ - če pa res ne bo šlo drugače pa sem nekje prebrala, da samoplačniško stanejo od 20-30EUR. Saj vem lahko je meni govorit, ampak sem take vrste človek, da se poskušam postavit v kožo drugega in verjetno bi kar popi... user posted image  pri G - vse kar je prav - se opravičujem za te besede, ampak vse kar je prav, no!

Pozdravček! 

< Sporočilo je popravil KT -- 20.4.2007 9:08:02 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
20.4.2007 9:47:41   
Palčica*
Punce en lep pozdravček tudi od mene.

Priznati moram,da Vam ne samo,da se nisem nič oglasila,na žalost nisem uspela niti brati. Sem pa zdej mal nadoknadila user posted image .
Mi smo pretekle tedne porabili za prenavljanje in urejanje in kljub temu,da popolnoma gotovi vseeno še nismo (manjka nam še pobeljena in urejena kopalnica,ker je malarju zmanjkalo časa,saj je imel več dela kot je pričakoval),stanovanje še dobiva prijetno,predvsem pa popolnoma drugačno podobo z vsemi temi "dodatki" za malega nadebudneža ali nadebudnico.

Čisto mimogrede,sem videla da je ena spraševala za te tetra plenice katere so najboljše...Jaz sem vzela te od Tosame,ker so me moje predhodnice opozorile,da so ostale nekvalitetne-beri slabo zarobljene in podobno. Pa ni neka razlika v ceni,čeprav se res ne spomnim koliko so bile te in koliko ostale.

Drugače pa...kupila sem nekaj kompletkov za dojenčka,res je da samo dva ali tri te št.50 ali 56 (sej ne vem natančno,ker jih imam ravno v pranju pa ne morem pogledat-v glavnem te za novorojenčka),ostali kompletki (mislim,da sem jih kupila nekje okrog 8,ker cunjic podarjenih nisva dobila) pa so večji. Poleg tega sem kupila še lupinco,posteljino,dekico,nogavičke,2 steklenički,plenice...Vse ostalo pa sva dobila.
Res je,da bi si rada kupila tudi črpalko za mleko,pa še nekaj stvari,a tako kot je ena pred mano rekla-je za počakat,bom videla če bom sploh rabila.
Razen kozmetike...tega še nima a nameravam še kupit.Nič kaj pretiravala ne bom-fiziološka raztopina,lanolin,hladilno mazilo,pa kakšno kremo in stvari za kopanje.No,če mi bo kaj manjkalo mi bodo že povedali v lekarni oziroma bo kasneje iskat to šel moj dragi.

Kako pa ste drugače?
Jaz priznam,da sem na čase že malo navelična. Sej veste...ponoči ne spiš-wc non-stop,če že zaspim me zbudijo krči,sedaj pa sem začela še otekat-zaenkrat v prste na roki in obraz-zjutraj mam skoraj štirioglato glavo,he,he.
Se pa veliko gibam,čeprav poizkušam poslušat samo sebe,tko da se "ustavim" ko čutim da sem utrujena.
Nič več ne rinem z glavo skozi zid (delam preko sebe) in to se mi zdi tako ful pomembna stvar,ki sem jo z nosečnostjo pridobila.Prej sem konstantno delala dokler nisem skoraj dol padla.
Čeprav priznam,da je tole zdaj posledica tudi tega da ne zmorem več.

Upam,da ste v redu.

lp,

Palčica

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
20.4.2007 10:42:37   
ŠpelaP
KT - hvala za user posted image . Saj midve z Luckobucko se ne bi kregali, tudi če bi skupaj dobili eno rožico.user posted image A ne da ne, Luckabucka?!
Mislim, da mi junijke tu gor bolj "nerviramo" anonimno s copati in jutranjimi haljami!!user posted image
Je enim fajn, da so njihov največji problem tuji "pantofli in šlafrok" (prevod iz koroščine: pantofli - copati, šlafrok - jutranja oz. večerna halja)!! user posted image user posted image user posted image

Grem naprej sestavljati posteljico za user posted image ! Sem se je kar sama lotila sestavljati!

Punce, fajn se imejte! Se še pišemo!

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
20.4.2007 11:14:57   
MEGi20
Jaz se tudi javljam po napornem tednu v bolnici...user posted image Hud glavobol se je vlekel 3dni, slabi izvidi krvi  user posted image pa še pritisk zelo nizekuser posted image .
Naša user posted image je kar zdrava sm moje telo malo zeza..

Upam, da bodo današnji izvidi boljši, se še javimuser posted image

Ali veste kako se reče dvema ljubimcema ki sexata po metodi varnih dni?

mamica in očka...

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
20.4.2007 11:47:05   
melaverde
Živijooo

Luckabucka, jaz sem hvala kolegicam za poletje kar založena (oblekice, 3/4 hlače,...tako da se bom kepici raje izognila, bom pa verjetno nadoknadila v otroških trgovinah. Tudi sama se mislim odpravit v Chicco ampak v Trst, edino kar je potrebno pazit so številke !!! Chiccotove so majhne, npr H&M pa kar velike....
Se priporočam za seznam za v porodnišnico, meni se sanja ne kaj je potrebno vzeti s seboj (mogoče bodo res v materinski kaj povedali)
Včeraj in danes tudi pa urejam papirje za CSD, naša računovodkinja namreč tako komplicira, da me bo naredila sivo !! danes sem ugotovila zakaj, ker gre v ponedeljek na dopust in se boji da ne bom sfolgala...
Če mi ni danes 3x rekla da to ni njeno delo user posted image , ma čigavo pa ????

ŠpelaP, user posted image user posted image  ma ta anonimna ti prav ne da miru ???  ma ne obremenjuj se, vidiš da nas vse mečejo hormoni pa mogoče sploh ni bilo mišljeno tako grdo.... Pridna, kar sama boš postavila pojstlo...mi jo moramo še polakirat user posted image , mogoče se je bom ta vikend lotla...

Ronja, ma jaz ti res ne bi znala povedat glede spanja. Jaz tudi zelo malo spim in tisto malo je zelo nekvalitetno. Včeraj sem zaspala na kavču in ker pravi mož, da mu ne verjamem da imam med spanjem žurko v trebuhu...me je snemal ?! sem kmalu dol padla (ko sem to danes zjutraj vidla)

Moja prijateljica je rodila čepe in je rekla da je veliko lažje, za primerjavo mi je dala ali lažje kakam čepe na školjki, ko že sila vleče dol ali na postelji....Ampak pri nas ne vem če obstaja ta možnost.... Mrežaste gate sem tudi jaz kupovala sestri ko je prišla domov, v Izoli šparajo pa dobiš vsak dan ene(si morate predstavljat, da se stuširaš in oblečeš iste nazaj ?!?) , kaj šele da bi s jih za domov nabral user posted image  Pravijo, da se šivi s temi hlačkami bolje celijo ?!

Je kaka sprememba na našem seznamčku ???

user posted image    

27.5 nikical, 22 let, 1user posted image , user posted image  Niko ali  user posted image Nika, Ljubljana 
01. Andy29, 27 let, 1 user posted image  
01. Jacqueline,
28 let, 1user posted image , Orleans, user posted image   
01. Drnula, 29 let, 1user posted image , Postojna, user posted image
01. sreckanosecka, 27 let, 2user posted image , user posted image Črt 27.09.2005, Ljubljana  
01. Luna 
02. ~Nina~ 
02. nogica,
26 let, 1 user posted image , Ljubljana  
03. kati81, 25 let, 1user posted image , Postojna
04. nosečka, 26 let, 2 user posted image   
05. dorina,
26 let, 1 user posted image , user posted image   
05. NR,
28 let , 3 user posted image , user posted image  Mark ali   user posted image  Maša, Maribor,
Maruša   24.12.2005  
05. Tina26, 28 let 
06. palčica, 30 let 1user posted image , Jesenice  
06. Valentina76, 2user posted image , Maribor, user posted image Jošt 20.02.2006  
07. MEGi20, 19 let, 1 user posted image ,Novo Mesto, user posted image  Matija
08. ŠpelaP,
32 let, 2user posted image , Slovenj Gradec,  Tim 26.11.2003  
08. zlataribica, 28 let, 1user posted image , Kranj
09. N & B, 30 let, 2user posted image , user posted image  2003  
09. janapan, 28 let, 1 user posted image , Postojna  
10. itak, 28 let, 1user posted image , Ljubljana  
10. januska82, 24 let, 2user posted image , Ptuj  
11. Bibyka, 24 let, 1 user posted image , Ljubljana, user posted image   Jan 
12. Jasy,
24 let 
12. Melaverde, 26 let, 1user posted image , Izola, user posted image Val

12. duhica, 26 let, Maribor, user posted image  
13. daria78 
14. Pika79,
27 let, 1user posted image , Ljubljana

14. zrak, 31 let, 1user posted image , Postojna   
15. babajči, 28 let 

15. špela07, 1 user posted image  , Celje   
15. Luckabucka, 3 user posted image , Maribor, user posted image  Luka  
16. ANDREJA75,
3 user posted image , Ljubljana-CR,  user posted image  1995, user posted image  1998, user posted image user posted image
16. *Ana*, 23 let, 2user posted image , Šempeter, user posted image  03.11.2005

17. bombetka,
26 let 
17. KT, 35 let, 1 user posted image , Ljubljana, user posted image   
17. Pinokio, user posted image PIA, Kranj (rodila 04.03.2007)
18. Tracy, 26 let  
18. irenaL, 34 let

19. Gorazdova, 19 let, 1. user posted image , user posted image
19. lunca2, 23 let, 1user posted image , Trbovlje, user posted image  Ažbe
20. XSANDRA 1, 31 let, 3 user posted image , Ljubljana, user posted image  Grega 11.04.1995, user posted image  Gašper 20.09.2000, user posted image
20. aktem, 35 let 
20. zabica26, 26. let, 1 , Kranj/Ljubljana/Postojna
21. Nina
22. Liona,
29 let, 2user posted image , user posted image  Svit ali user posted image  Luna , Kranj  
27. mentos, 1user posted image , Kranj
27. Lea77, 2.user posted image
30. Ronja, 28 let, 1user posted image , user posted image  Ronja, Ljubljana  

(odgovor članu MEGi20)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
20.4.2007 12:41:29   
ronja
Ojla, dekleta! Hvala, KT, sem te poslušala, sem šla spat - sicer samo za par urc, natančneje 3,5 h, ampak bolje išta nego ništa, a ne?user posted image Sem šla spat malo predno si to napisala - ob pol 9h, potem sem se pa sama od sebe zbudila ob 11h. user posted image No, saj po svoje je ok, ker moram to končat. Mal sem crknjena, sicer sem ok.

Punce, meni so začeli ful zatekat gležnji, saj vem, da je to mogoče od tega, ker sem cel dan in celo noč pokonci, ampak vseeno - če se ne bi samo po sebi zrihtalo, ko bom spet malo bolj urejeno spala - kaj je za naredit? Poleg masaže (bom zaposlila lubijauser posted image ) in stoje na glavi oz. obrnjenih položajev (zdaj res nisem mela časa vsak dan delat joge, sem pa jo parkrat na teden)... Pijem spet veliko - 3l - nekaj časa sem res malo pozabila, zdaj si pa spet pišem. Solim ne veliko, nikoli nisem, nisem tako navajena, tudi čipsov ne jem - no, zadnjič sem eno vrečko smokija, ampak je res vsake kvatre 1x... Še kaj?

mela, hvala da si mi popravila, da bo Ronja res Ronjauser posted image .user posted image No, pa saj glede na to, da te tisto brcanje ne zbudi, očitno kar dobro spišuser posted image , torej, midve spiva malo, a kvalitetno, nimava pojma, kaj se okoli naju takrat dogaja...

megi, držim pesti!

PS: punce, a veste, da sem zračunala, da mam samo še 72 dni do PDP! Madona, to se pa sploh ne sliši več veliko...

Neposredna povezava do sporočila: 2649
20.4.2007 12:48:27   
FLASK_A
Ojla!

Evo, sem prišla mal na hladno- zuni sm travo pulila, ker je tko grdo pri tlakovcih ko trava vn gledauser posted image  Sam vam povem, da me v življenju še ni to zagrablo- sm pa res ena kura, vse morm pospravit in zrihtatuser posted image

Cotkice sem oprala, posteljnino tudi, zdaj me čaka likanje. Sem se odločila, da bom kar zlikala čeprav sem rekla, da ne bom. Mogoče je to tisto - vse mora bit perfect in super duper pripravljeno- za kasnej (ko bomo že imeli otročka) pa nisem več prepričana da se mi bo dal še likatuser posted image
Luckabucka, hvala za linkeuser posted image user posted image

Hm, Ronja- saj zame itak veš, kaj bom rekla. Pazi na malo, pomoje ji res ne paše da je mami skos aktivna... Vsaj v nosečnosti bi mogla mal bolj pazit nase, to je pač moje mnenje.

KT, evo- zdej sm pa že zmenjena za UZ, stane 30 EUR. Itak ne pri svoji g, grem k Pušenjaku- z njim mam pač dobre izkušnje s 3Dja. Jutri imam pregled pa vam poročam, kako se držimo!

Palčica, lepo da si se nam spet mal javilauser posted image user posted image  Upam, da boš zdej imela kej več časa za klepet- oglasi se nam še kaj!

MEGI, user posted image user posted image user posted image  upam da se zdaj počutiš bolje!

Špela, anonimno pa kar pusti- a vidiš s čim se najbolj obremenjujeuser posted image  Če bomo ME imele s sabo svoje copate al ne- itak je to naša odločitev, brez veze neki govort in prepričevat nekoga, če že same vemo, kako nam je všeč.

KAKO JE ZDAJ Z NAŠIM SREČANJEM? KDAJ BI SE ZMENILE? Tista, ki vodi seznam, malo povej, koliko nas je že, da vemo, na čem smo...

Aha, dejte mi prosim povedat, kje lahko kupim te mrežaste gate ker bom kar umrla, če bom mogla cel dan nosit ene in iste!! Šparanje pri higienskih stvareh mi gre pa res najbolj na user posted image user posted image

Pozdravček vsem user posted image !

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?