|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po porodniški brez službe - Prosim za nasvet
17.10.2004 12:42:18   
Nati-1

Pozdravljene drage mamice, očki in ostali obiskovalci foruma!

Upam, da boste tudi meni pomagale z nasveti in pravicami glede zakonodaje, ker sem se znašla v nič kaj prijetni situaciji.

Trenutno še uživam s svojo sončico na porodniški, januarja pa bi morala nazaj v službo:(. Na sestanku pri šefici sem izvedela, da me ne bodo več potrebovali in bodo namesto mene vzeli nekoga drugega češ da sem itak hotela biti na bolniški zaradi rizične nosečnosti.
Naj povem, da imam pogodbo za nedoločen čas in da sem v firmi zaposlena že skoraj 10 let pa se prej nikoli ni noben pritoževal čez moje delo. Imam tudi primerno izobrazbo (magisterij) tako da sem bila res v velikem šoku. Vem pa, da me ta šefica (pri kateri sem 3 leta) ni od nikoli marala v čemur vidim razlog za tak odnos.

Naj povem še to, da sem v septembru letos dobila v podpis aneks k pogodbi zaradi drugega naziva in oddelka, ki pa je ostal enak - pri tej šefici.

Zdaj me pa zanima ali lahko mene vržejo iz službe oziroma premestijo na drugo delovno mesto, s tem da brez mojega soglasja na moje delovno mesto zaposlijo novega sodelavca - seveda moškega ker je z njimi manj problemov.

Zanima me kakšne so moje pravice, če bom res morala na razgovor v kadrovsko službo. Imam pravico zahtevati staro delovno mesto, mi lahko ponudijo novo delovno mesto? Pa plača mora ostati nespremenjena kolikor sem seznanjena.
Mi svetujete da se po pomoč obrnem na sindikat katerega članica sem?

Res sem zelo žalostna in prizadeta, ker menim da bom težko našla novo službo, glede na to, da je moja pikica še tako majhna.

Zanimajo me vaše izkušnje in nasveti? Hvala vam za odgovore.

Tako sem jezna na državo, ki po eni strani govori, da nas je premalo Slovencev, po drugi strani pa večina mamic doživi hladen tuš v službi ko zanosijo ali pa ko se vrnejo nazaj zaradi starševskega dopusta. Tako radi se znebijo mladih mamic ker vedo, da bodo otročki bolani in da so nam (vsaj večini) pač otročki pomembnejši od službe. In seveda ženske težje najdejo službo, ker so moški boljša izbira tako da je začarani krog potem sklenjen.

Vidim da nas veliko mamic deli podobno usodo, ampak upam, da bo tudi za nas kmalu posijalo sonce! Sicer pa imamo naše najdragocenejše zakladke - naše sončke, ki nam osmislujejo in lepšajo življenja:)

Vsem želim eno prečudovito nedeljo in veliko prijetnih trenutkov v družbi vaših najdražjih:)

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav,:kuza:
Nati
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Po porodniški brez službe - Prosim za nasvet
17.10.2004 23:53:07   
kimi
Jaz tudi mislim, da te nimajo pravice odpustiti, če si noseča.

(odgovor članu Nati-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Po porodniški brez službe - Prosim za nasvet
18.10.2004 7:44:45   
KL
Jaz menim da na isto delovno mesto ne bodo vzeli nobenega, saj se v tem primeru lahko pritožiš. Saj je z zakonom določeno da ne smejo (ne vem koliko let) po tem ko so odpustili delavca iz poslovnih razlogov na isto delovno mesto zaposliti nobenega. To pa ni noben problem saj napišejo drugo delovno mesto. Mislim, da imaš dobre možnosti da obdržiš del. mesto samo pojdi do nekega strokovnjaka na tem področju. Pripada pa ti vsaj odpovedni rok in odpravnina vendar to ni nič v primerjavi z redno službo. Mogoče pa si si podpisala že odpoved, ko si podpisala tisti aneks k pogodbi. No čimprej pojdi k nekomu, ki ti bo bolje svetoval.

(odgovor članu Nati-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Po porodniški brez službe - Prosim za nasvet
18.10.2004 8:39:27   
ronja5
Svetujem ti, da se obrneš na sindikat! Tam ti bodo razložili kakšne so tvoje pravice.Vsekakor te ne morejo odpustiti, niti na tvoje delovno mesto zaposliti koga drugega.Ti se samo dobro pripravi, tako da bodo videli, da s teboj ni šale!
Vse dobro!

:rozica::rozica::rozica: Ronja

(odgovor članu Nati-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Po porodniški brez službe - Prosim za nasvet
19.10.2004 11:39:59   
asso
Pozdravljena Nati,

mislim, da se glede službe nimaš česa bati, saj kot vidim si zaposlena celo za nedoločen čas, pri kateremu morajo biti razlogi za odpustitev precej tehtni ne pa to, da si novopečena mamica. Mislim, da najmanj mora biti presežek delavcev oz. kakšna disciplinska odgovornost, da ti dajo odpoved in v prvem primeru na tvoje delovno mesto ne smejo zaposliti nobenega.

Res je najbolje, da se obrneš na sindikat, kjer boš dobila tudi odvetnika, ki ti bo vse obrazložil in te morebiti tudi zastopal. Boš vidla, da boš vse uredila kar po mirni poti.

Ne obremenjuj se s tem, ker imaš vse na tvoji strani.

Lp asso

(odgovor članu Nati-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Po porodniški brez službe - Prosim za nasvet
19.10.2004 12:33:59   
KIRA
Kolkor jaz vem, je takole: po porodniski te morajo dat na enako delovno mesto, kot si bila prej, razen ce so ga ukinili. pol pa maš pravico na enakovredno delovno mesto in enako plačo, kot si jo mela prej.

sicer pa pojdi k advokatu. ti bo najboljše svetoval, pa še tožiš lahko delodajalca, če ti bo kaj navzkriž hodilo. naj te tega ni strah, ker si dandanes šefi vse preveč dovolijo! vztrajaj pri svojih pravicah!

(odgovor članu Nati-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Po porodniški brez službe - Prosim za nasvet
19.10.2004 12:52:55   
VALENTY
To je pa višek nesramnosti.Kaj si domišljajo!!!!:grrr::grrr:Mislim,da moraš obdržati svoje delovno mesto.Tudi meni se izteče kmalu porod.,pa moram službo najdt,ker je prejšnji delodajalec mrknil,tko da sem na zavodu in sem imela celo morje letanja.Kar lepo poklič na PIC in naj ti svetujejo kako in kaj.Sam ne pust se jim in probi vrtat vsako lukno.Tko se pa ne bomo šli,po miz udar in povej svoje drugač novš v našdržav nič dosegla.
Sorry sem mal groba,ampak to je pa moj žulj k boli in me razkuri!Drž se punca in VZTRAJEJ!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Nati-1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Po porodniški brez službe - Prosim za nasvet
20.10.2004 9:22:19   
Nati-1

Drage punce,

Vsem najlepša hvala za vaše odgovore in spodbudne besede.

Seveda bom vztrajala in se borila za svoje pravice, ker si nekateri pa res preveč "privoščijo".

Hvala še enkrat vsem in lep dan.

Lp,
Nati:kuza:

(odgovor članu Nati-1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?