**Petra**
|
Bila je lepa jesenska nedelja, dvanajstega se je pisalo. Dopoldne sem se z mojo družinico odpravila na pregled in CTG. CTG OK, UZ tudi, potem se je gin odločila, da me še vaginalno pregleda, ker sem bila že en teden odprta 2-3 cm. No, kazalo je, da se je vse skupaj mičkeno premaknilo na bolje, kajti odprta sem bila 3-4 cm. Gin je rekla, da lahko porod sprožimo ali pa še počakamo, kakor želim. Ker pa sem mela že vsega vrh glave, sem se kar odločila, da pa bi danes lahko bil naš srečni dan. Tudi moja gin je bila celo nedeljo dežurna, babica je bila tudi super, pa še anesteziologinja za EA je bila ista, kot pri prvem porodu, tako da je bilo to vse skupaj pika na i in odločitev je padla. Danes rodim!!!!!!!!!!!! Odšla sem domov po stvari, prišla nazaj v porodnišnico, dobila super fino trdo srajčko, z babico sva spisale vse papirje, potem sem dobila klistir in sledilo je sprehajanje po hodniku, gor in dol. Ko je začel klistir delovati sem komaj zvozila vse ovinke do WC. Dogovorjeno je bilo, da grem okoli 14h v porodno. In res je odbilo 14.10, ko sem že bila v porodni. Začele so se priprave: vzeli so mi kri, babica mi je zabodla iglo v roko za tekočino in predrla mehur, potem je prišla anestez. in mi je vstavla kateter, umetni popadki.... skratka.... ZAČELO SE JE..... EA prime, popadki delujejo, jst se pa spet nisem in nisem odpirala. Moje maternično ustje je katastrofalno, lih tok kot da sem spet prvič na tisti udobni mizi oz. postelji Gin je ustje masirala, dobila sem dve injekciji za odpiranje, pa ne, pa ne. Skratka meni ni manjkalo čisto nič, samo čakali smo. Zelo smo se vse babnce zabavale v porodni, gledale revijo Moj vrt, skratka, res mi ni čisto nič manjkalo. Lih tko, ko da ne čakam za rodit. Punce, ta EA je zakon......... No, potem se je ura približevala šesti popoldne, pri nas pa še nič novega. Babičina smena se konča ob 19h. Vsi si srčno želimo, da bi bilo do sedmih že konec, pa se našega Nika ni, pa ni dalo nahecat. No, potem pa le mičkeno po pol sedmi zvečer začne naš Nik pritiskat na črevesje.... gin me pregleda in ne morete verjet, da je bilo že vse skupaj tik pred koncem. Stekle so priprave za finiš Rimovanja. Nik je bil tako priden, verjetno si je že zaželel spoznat mamico, ker sem samo dvakrat, trikrat potisnila in Nik je ob 18.53 zajokal.... To je bil res, ampak res en krasen porod, ki si ga bi verjetno želela vsaka mamica. Zelo sem si želela svoje gin pri porodu in res se mi je želja uresničila. Bila je ena umirjena nedelja, nobene nervoze na oddelku, prav videlo se je, da ni dan med tednom, ko je sama ena napetost, vsi so imeli čas, nobenemu se ni nikamor mudilo. Res, super, da sem se odločila za sprožitev poroda. Bila sem tudi prerezana, ampak šivi pol toliko niso boleli kot prvič. Ko sem pršla domov, sem že lepo sedela. Moje mlekarne delajo 100 na uro. Nik je zelo priden otroček. Zelo malo je buden. Ponoči se zbudi za jest, potem pa veselo zaspi nazaj. Tudi podnevi je isto. Res, priden poba, se je vrgu po mami . Pia ga je zelo lepo sprejela, non stop ga samo lubčka, prov vidi se, da ga ima zelo rada. Jst sm vam pa kar tisto iz novemberk prpopala
|