|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naš je čedalji
10.5.2007 20:43:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ne, sploh ne filozofija, daleč od tega. Ampak to preprosto NI izvedljivo, če se otrok ne pusti prepričt, da ni ligenj.


Kaj čem, če mala Dalmatinka sliši na besedo ligenj in če se rit pusti ujeti ravno v milisekundi dalmatinske fjake user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Naš je čedalji
10.5.2007 20:45:28   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

Tam med letom in pol ter dvema letoma je tista magična meja, ko otroci testirajo, do kod in do kam smejo. Saj jih moraš razumet: sto enih ultra zanimivih gumbov, pa lučke, pa učinek, ko gumb zasučeš... WAUUUU!! Nikdar in nikoli nisem ničesar umikala ali zaklepala pred otrokom. Halo?? Saj otrok ni samo doma, gre tudi na obisk, gre k babici, k znancem - a bodo vsi delali iz svojih stanovanj poligon zanj ali pa bo tam haral kot Atila, Bič Božji!? Otrok se MORA naučit ubogat na besedo! Če ne uboga na besedo, pa mora dobit izkušnjo, ki je zanj neprijetna. Zemljo je ene 2 x zmetal ven iz lonca. Obakrat sem bila zelo huda, tretjič je prišel zraven, prijel za lonec, pokazal zemljo in oznanil "kak!!" Vse rože so bile do ne vem kdaj "kak", tudi ko sva šla v Arboretum , se je celo pot drl "kak". Problem smo imeli s pečico pri štedilniku, ko nikakor ni hotel razumet, da je "ajs", da je vroče, pa smo jo nekaj časa zalagali s stoli, da ni mogel do nje, ko se je peklo, pa stajico smo prednjo navlekli in podobne scene, potem pa mi je okoli 15. mes malo prekipelo in ko se je pečica ohladila toliko, da ni bila več res nevarna, sem vse skupaj odmaknila in čez 3 sek je tamau napopal obe dlani gor. Speklo je ravno toliko, da se je drl ko sraka, zraven smo odpridigali (če je kaj zaleglo, ne vem), pohladili smo rokice, posledic ni bilo nobenih. Razen te, da je tudi okoli hladne pečice delal veeeeeeeeeeeelik ovinek in vsem razlagal "AJSSSSS!". Še danes ima spoštovanje do nje. Iz prepovedi nikoli nismo delali hecov, nikoli ni bilo niti kančka nasmeha vmes, vedno smo bili smrtno resni, tudi kak povzdignjen ton je bil kdaj in je zaleglo. V glavnem je bilo pa tako, da se je učil na izkušnjah. Nisem frcala po prstih, se je pa sam enkrat priščipnil na predalu. Nič nevarnega, je pa bolelo. WC metlica ja. Poznam to. Je bila tudi pri nas blazno zanimiva. Nič nisem pulila iz rok. Ko sem ga videla, kam se je namenil, sem ga lepo pustila, ko je prišel v WC do oboževanega objekta, sem zaprla vrata in ugasnila luč. Huronsko dretje, v sekundi je bil zunaj. 2 x ponovila - mir za vse večne čase. Ključev pri nas nimamo, nikjer. Jaz mu doma lahko vse zaklenem, vse dam pod strop, vendar ne vzgajam v vato zavite bube, ki bo znala živet samo doma, pač pa mora znat živet tudi drugje. S čimer se doma ne bo seznanil, bo raziskoval drugje. Simpl. Zase vem, da ga 100 x lažje krotim doma in ga navajam, kako se tudi drugje obnašamo. Zato otrok MORA poznat besedo NE in jo tudi upoštevat. Morda ne v prvo, pa vsaj v tretje, ne prvi dan, pa 15. dan.

Problem z omarami smo rešili tako, da sem mu v kuhinji odstopila eno omarico in en predal, mu zložila noter plastično posodo, pa kak okrušen lonček, nekaj kuhalnic, žlic, desertnih nožev, cunjo za posodo brisat ipd. Na vsake 14 dni sem malo zamenjala asortiman. Tisto je po 10 x na dan zmetal ven - ampak je moral tudi zložit nazaj. Vse druge omare in predali so bili "NE!" Itak je bilo problemov konec, ko se je na enem priščipnil, pa tudi to, da je od nekje lahko metal ven, mu je bilo čisto dovolj. Od nekdaj pa navajam, da se mora vse, kar se razmeče, tudi pospravit. Doma in na obisku.

Gumbi in gumbki. Ker naš sin sin računalničarja, je odkar se plazi, obseden z gumbi, žicami, žičkami, miškami ipd kramo. Mislim, da je preden je shodil, imel "svojo" tastaturo, po kateri je lahko nažigal po mili volji, mož mu je sestavil en star, odpisan daljinc za TV in ta je bil vedno ob pravem dalincu na klubski mizi. En je njegov, en pa naš in naš je "ajs". Isto je bilo s telefonom in mobitelom. Konec debate. DVD in video pa sta po defaultu toliko višje, da do njih ni mogel in ne more, ker je hi-fi omara tako narejena. Je pa TV na dosegu rokic (bil in bo), čim je 1 x pritisnil gumbe, je TV "crknu" in ga je bilo za lep čas konec (smo izlopili vtikač). Uganite, kdo je bil najbolj prikrajšan. Hitro je pogruntal, da se ne splača tipkat in gumbi so imeli ljubi mir. Samo treba je bit dosleden in kak mesec vztrajen, včasih tudi malo izumiteljski, pa se malim bučkam vse dopove. Hitro pokapirajo, da ima neko njihovo dejanje zanje zoprno posledico, kajti otroci niso neumni! Samostojnega "haranja" okoli TV, radia, DVD in računalnika ne dopuščam niti danes, pri 4 letih. Brez vprašanja se teh aparatov ne sme lotevat. Če pa vpraša in dovolimo, si prinese stopničke in si sam nastavi in vklopi DVD. Brez vprašanja pa ne!

Previjanje pa - ko je pri nas ratalo nevzdržno, smo šli na gate in na kahlo in se rešili plenic.




Verjames ali ne, obstajajo otroci, pri katerih bos lahko podobno naredila 100x, pa ne bo zaleglo. Se vedno ga bo vlekel firbec v stilu: Kaj pa ce?!?

Jaz rada preberem taksne nasvete. Kaksnega poberem tudi zase, ampak je vse odvisno od vztrajnosti otroka. In ko ti ze tretjic na glavo pade iz mizice v dnevni sobi, mizico nazalost pac umaknes, ker res ne zelis, da bi imel pretres mozganov. Namrec nasa gospodicna je se preden je shodila zrinila mizico do okenske police, splezala nanjo in si odprla okno?!? Riskirat zivljenje otroka zaradi vzgojnih metod pac ne zelim. Umaknili smo vse tabureje, ker je z njimi dosegla vse koticke, pravzaprav je bila tako zvita, da si je dolocene skatle celo dala na mizo, da je bila potem se visje.

Njeno igralno mizico, otrosko, smo obrnili narobe, tako da so samo noge od mize v luftu sredi sobe. Pa imata pac sotor. Iz dnevne sobe smo naredili igralnico, predale smo zvezali skupaj z enim drotom.

Nekatere stvari smo jima dopovedali, nekatere pa zal nismo uspeli. Temperament otrok je zelo razlicen. Kolegica, ki ima isto staro hcero se je zadnjic cudla, ko sem rekla, da mi je tamala v korito zlezla. Njena to ni niti poskusila.. Plezat namrec..

Vsekakor avtorici teme predlagam v branje "Raising your spirited child", pa naj se kaj oglasi na forumu Povezano starsevstvo.

S Splisni se pa strinjam, takega otroka NI MOGOCE previti. user posted image Midva morava pogosto oba, na silo, v akcijo.l

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Naš je čedalji
10.5.2007 20:52:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Seven
S Splisni se pa strinjam, takega otroka NI MOGOCE previti. user posted image Midva morava pogosto oba, na silo, v akcijo.l


A potem je cel dan v umazani plenici al kako, če se je ne da  user posted image  

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Naš je čedalji
10.5.2007 20:56:24   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

IZVIRNO SPOROČILO: Seven
S Splisni se pa strinjam, takega otroka NI MOGOCE previti. user posted image Midva morava pogosto oba, na silo, v akcijo.l


A potem je cel dan v umazani plenici al kako, če se je ne da user posted image


V svicarja jo stisnem, previjat jo moram tako, da ji noge stisnem s svojimi, potem pa nekako gre, s tem da se dere kot da bi jo klali. user posted image user posted image Saj ves Mic, kar se mora, se mora..

Najhujse je, ker rit skup stisne in ji res ne morem nog dat narezen. In potem drek vsepovsod namazem. Luliko pa KOMAJ spucam. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Naš je čedalji
10.5.2007 23:50:37   
mamuška
Sorry Seven v določene teorije o raznih iskrivih, diamantnih, kristalnih, indigo in ne vem kakšnih otrocih še vse, enostavno ne verjamem, zato tovrstnih knjig tudi ne prebiram oz. knjig o vzgoji SPLOH ne prebiram, jih nikoli nisem in jih tudi nimam namena. Kajti, kaj nekdo, par 1000 km daleč stran, ve o točno tem otroku, ki ga imam jaz pred seboj?  Jaz sem mu mati in moja naloga je, da se v tega otroka poglobim in ugotovim, kako lahko sodelujeva, da bova oba zadovoljna. Praktično, brez teorije. To zame tudi je "povezano starševstvo", ne pa ugibanje pri 3 mesečnem dojenčku, kdaj bo lulal. S svojo povsem preprosto, če hočeš kmečko, pametjo se ubadam s svojim (ne ravno nezahtevnim)  otrokom in zaenkrat še ne obupujem nad tem, kako 2, 3 ali 4letnik  obvladuje mene in ne jaz njega.  Je pa dejstvo, da otroci so različni in tudi različno zahtevni, samo če starša 2 letnika ne obvladata, kaj bo z 12 letnikom? Ju bo nesel ven ali kaj? 

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Naš je čedalji
11.5.2007 7:13:53   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

Sorry Seven v določene teorije o raznih iskrivih, diamantnih, kristalnih, indigo in ne vem kakšnih otrocih še vse, enostavno ne verjamem, zato tovrstnih knjig tudi ne prebiram oz. knjig o vzgoji SPLOH ne prebiram, jih nikoli nisem in jih tudi nimam namena. Kajti, kaj nekdo, par 1000 km daleč stran, ve o točno tem otroku, ki ga imam jaz pred seboj? Jaz sem mu mati in moja naloga je, da se v tega otroka poglobim in ugotovim, kako lahko sodelujeva, da bova oba zadovoljna. Praktično, brez teorije. To zame tudi je "povezano starševstvo", ne pa ugibanje pri 3 mesečnem dojenčku, kdaj bo lulal. S svojo povsem preprosto, če hočeš kmečko, pametjo se ubadam s svojim (ne ravno nezahtevnim) otrokom in zaenkrat še ne obupujem nad tem, kako 2, 3 ali 4letnik obvladuje mene in ne jaz njega. Je pa dejstvo, da otroci so različni in tudi različno zahtevni, samo če starša 2 letnika ne obvladata, kaj bo z 12 letnikom? Ju bo nesel ven ali kaj?


Vsak po svoje. Noben ni trdil, da otroka ne obvladam, noben ti ne vsiljuje cesarkoli. Govorim pac iz lastnih izkusenj. In o tem kar pises pac nimas pojma, zato ker se tega ne posluzujes. Tudi meni je kmecka pamet ljuba. Zal je cas taksen, da vcasih mamice ne moremo in ne znamo poslusati kmecke pameti in rabimo kaksno knjigo. In ravno te knjige pisejo o kmecki pameti, o poslusanju sebe in otroka. Pa tudi o tem kako zelo narobe je obupati nad otrokom, ampak kako ga lahko kljub zahtevnosti vidimo v pozitivni luci.

user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Naš je čedalji
11.5.2007 9:19:18   
honey
Ja, vem, da je čas takšen, da se vse več staršev (predvsem mamic, po mojem mnenju) poslužuje raznih knjig o vzgoji otrok in o ne vem čem še. Imela sem sodelavko, ki je med prvo nosečnostjo prebrala vse možne knjige in revije na to temo, potem je pa vedno, ko jo je kaj špiknilo v trebuhu, zagnala paniko - ZAKAJ? Ker je normalno špikanje povezala s kakšno hudo napako, ki jo je prebrala v knjigi. Takrat sem se jaz zaklela, da ne preberem ene stvari niti o nosečnosti, še manj pa zdaj, o vzgoji otroka. Ker ravno tako, kot je Mamuška napisala, noben, pa če je še tak strokovnjak, mojega otroka ne pozna, ker niso vsi otroci narejeni po kalupu, ampak je vsak otrok drugačen od drugega. Zato nikakor ne mislim vzgajat otroka po ne vem kakšnih knjigah in člankih. Vzgajala ga bom tako, kot bom mislila, da je prav, ne pa tako, kot drugi mislijo, da je prav, pa če to tudi pomeni, da dobi včasih kakšno čez rit - pa me lahko obsojate ali pa ne, ampak tako je. Ja, ja, vem, vem, polemike gor, polemike dol, ne začenjajte s tem, kako se otrok ne sme tepsti. Ga ne tepem, ko mi pa prekipi, ga pa frcnem po roki ali po riti - in moram reči, da POMAGA!!!!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Naš je čedalji
11.5.2007 10:23:38   
Baucka
Naša dela to pri enem letu. Atija ščipne in ko reče, da ne sme se smeji. Mene pa cuka za lase in ko rečem, da ne sme se mi tudi smeji. In točno ve, da to boli. Ker ko ji ati kaj ne dovoli, ga kar ščipne.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Naš je čedalji
11.5.2007 12:05:19   
bini
ja, mi imamo 2 lignja pri hiši user posted image user posted image user posted image ...  ampak lignjasta sta samo za naju z možem, če previja kdo drug sta čudežno pri miru...
pa še to - ob tistem hudem zvijanju, ko jaz komaj obvarujem svoj obraz in ostale zgornje dele telesa pred brcanjem, meni občasno poči struna in jih je tavelika tud že dobila po nagi - sej sem se pol zasekirala, ampak takrat je to dejansko rabila, čeprav sem proti tepežu in se ga ne poslužujemo, ampak ena po riti pač ni tepež po definiciji naše hiše user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Naš je čedalji
11.5.2007 13:57:33   
Anonimen
 
Kako sem jaz rešila tole s "plenico in lignjem" user posted image : začela sem kupovat plenice na hlače. Pri tistih se je lahko še bolj zvijala in brcala, pa sem ji jih vedno brez težav oblekla.

Ostalih stvari pa nikoli nisem umikala z izjemo nožev in škarij. Zdaj pa tudi tega ne več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Naš je čedalji
13.5.2007 7:52:26   
k1
ko  tole berem, že trkam. kot kaže imamo zlatega otroka. za vas pa držim pesti, da jih čimprej mine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Naš je čedalji
13.5.2007 15:19:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Seven


IZVIRNO SPOROČILO: Mič

IZVIRNO SPOROČILO: Seven
S Splisni se pa strinjam, takega otroka NI MOGOCE previti. user posted image Midva morava pogosto oba, na silo, v akcijo.l


A potem je cel dan v umazani plenici al kako, če se je ne da user posted image


V svicarja jo stisnem, previjat jo moram tako, da ji noge stisnem s svojimi, potem pa nekako gre, s tem da se dere kot da bi jo klali. user posted image user posted image Saj ves Mic, kar se mora, se mora..

Najhujse je, ker rit skup stisne in ji res ne morem nog dat narezen. In potem drek vsepovsod namazem. Luliko pa KOMAJ spucam. user posted image


Skrajno čas je, da greš v službo in nehaš komplicirat in filozofirat tam, kjer to ni čisto nič potrebno....

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Naš je čedalji
15.5.2007 23:21:35   
Anonimen
pri nas je isto kar se plenic tiče, star je malo več kot dve leti, nori, divja, brca kot zmešan

pri nas sem ga enkrat po ritki pa ni nič zaleglo, zdaj ga pa pustim in ko on odbrzi, ko mu hočem zamenjati plenico, začnem kaj brati ali pa se usedem za računalnik

potem pa on tam z nago ritjo skače in potem me začne čudno gledati in čez par minutk in še prej reče, mami pleničko gor, jaz pa rečem, ne, saj nočeš tega, mami pleničko, že skoraj zajoka, ne, ne dam, saj si pobegnil, mami, mami pleničko prosim, ne bom več pobegnil

in takrat mu rečem, naj ti bo, pridem on se lepo uleže in je plenička gor.

Naredi se, da ti je vseeno če zbeži, pusti ga pri miru, bo sam prišel do tebe
(To seveda velja v primerih ko ni drekca na ritkiuser posted image , za drekec imam pa druge ukrepe)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Naš je čedalji
15.5.2007 23:39:06   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

IZVIRNO SPOROČILO: Seven


IZVIRNO SPOROČILO: Mič

IZVIRNO SPOROČILO: Seven
S Splisni se pa strinjam, takega otroka NI MOGOCE previti. user posted image Midva morava pogosto oba, na silo, v akcijo.l


A potem je cel dan v umazani plenici al kako, če se je ne da user posted image


V svicarja jo stisnem, previjat jo moram tako, da ji noge stisnem s svojimi, potem pa nekako gre, s tem da se dere kot da bi jo klali. user posted image user posted image Saj ves Mic, kar se mora, se mora..

Najhujse je, ker rit skup stisne in ji res ne morem nog dat narezen. In potem drek vsepovsod namazem. Luliko pa KOMAJ spucam. user posted image


Skrajno čas je, da greš v službo in nehaš komplicirat in filozofirat tam, kjer to ni čisto nič potrebno....


Malo si tole nesramno napisala? user posted image user posted image
Ce moras otroka previt na hardway pa kompliciras. Tezko si predstavljas kako to izgleda, ce sam nisi nikoli tega dozivel.

V sluzbi pa sem ze.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?