ircica
|
Pa vseeno sledi še moja porodna zgodba Bil je zadnji dan pred nastopom porodniške, v pisarni sem še urejala dokumente, pospravljala računalnik, vpisovala ocene ipd. Ko sem prišla domov, sva se s fantom strašno skregala, ker je sanjaril o tem, kako bo fajn, ko bo njegova mama takoj po porodu prišla pomagat za kakšne tri tedne. Skregala sva se tako, da je jezno zapustil stanovanje (pravzaprav je šel gume menjat, ampak zelo dramatično). Tudi jaz sem pihala od jeze in nisem hotela sedeti doma, zato sem odšla do Koloseja, gledat Borata. Pred Kolosejem se mi je vseeno zasmilil, pa sem ga poklicala in povabila zraven. Do doma sva bila že pomirjena Tik preden se je začel House (20.55), mi je odtekla voda. Jaz skočim vsa panična pokonci in tečem na WC. Nisem bila repričana ali je voda ali samo lulam. Iz mene je pa teklo, teklo. Potem sem se preobekla, v avto podložila dve brisači in sva šla. V avtu sva pela na Kataleno in Magnifica in držala pesti, da naju spustijo čez mejo. Ob 22.45 sva bila v porodnišnici v Feldbachu, ki pa je bila seveda zaklenjena. Moj se ni mogel spomniti, kako se reče rojevati v nobenem jeziku, meni pa so zobje šklepetali, ker sem po potitudi druge hlače premočila . Prideva v bolnico, dali so me na CTG in potem smo čakali. Do polnoči sva se še sprehajala po hodniku. Potem sem šla v vodo, sva spet pela k Magnificu. Po tričetrt ure ven, odprta še kar samo 4cm. Popadke sem imela vedno pogostejše, odpirala pa se nisem. Zato sem dobila nekaj proi popadkom, čez dve uri ponovno, pa ni več prijelo. Ob 5 zjutraj sem dobila EA, takrat mi je bilo že vseeno, pa če mi ga prek grla ven vzamejo, samo da pride. Kakšne je moj dragi slišal, ko me je božal po roki, pa mi je šlo na živce in ko si je drznil zakašljat!! Popadke sem imela na 30s, tako da je anestezista skoraj dobila živčni zlom, ko me je skušala zbost. Po epiduralni pa je bilo vse tako lepo, prijazno in nežno, da ne moreš verjet. Do 8h zjutraj so mi rekli, naj potisnem in zaprem oči (zaradi leč) in po treh potiskih (8.15) se je rodil Konstantin. Ata je prerezal popkovnico in ga oblekel. Tista bolnišnica pa... nimam besed... saj vse povem, če napišem, da sva po 4 dneh prišla domov spočita kot iz toplic.
|