|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave s starši in partnerjem pri RA
13.5.2007 21:05:22   
Natali07
Tudi mi smo začeli hoditi v razvojno z našim 4 mesečnim fantičem zaradi hipotonije in asimetrije user posted image In z mojim dragim sva bila na prvi uri, kjer je pokazala pravilnega dvigovanja, previjanja, preoblačenja in nekaj vaj za krepitev trebušnih mišic. in kaj je najhuje, da moj dragi izjavi zakaj je pa treba hoditi na razvojno vse do 15 meseca, zakaj ne pokažejo samo vaje pa je. user posted image  Ampak od vsega najhujš pa je, da si on ni zapomnil vaj in, da je rekel, da on se pa tako že ne bo mučil in ga tako dvigoval kot je rekla fizoterapevtka user posted image . Ja najboljš, da ga ne on, ne starši in nihče razen mene ne dviguje in nosi pravilno. Potem niti ne vem če bo kaj uspeha. user posted image Daj punce povejte ali ste imele tudi ve težave z vašimi starši in partnerji? A so se vsi 100% držali navodil? Kolikorat na dan ste telovadile z malčki?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
13.5.2007 21:16:05   
fricka
Mi smo tudi redno hotili na fizoterapijo iz istega razloga. Živimo skupaj z dedijem, kateremu nismo uspeli dopovedati kaj je prav, mož pa tudi ni hodil z nama. Ti poskrbi, da ravnaš pravilno, saj je otroček tako večino časa s tabo.Pa ne teži drugim, če  naredijo kaj narobe in jim krati lepe trenutke z otročkom.

Vadile sva dva do trikrat dnevno. Se splača potrudit. Iz hude hipotonije in problemi z nogicami- povijale sva jih eno leto- je zdaj stanje popolnoma v redu in brez problemov.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
13.5.2007 22:01:43   
TinaM
Jaz pa priznam, da sem bila FUUUUUUL TEČNA. Vsem sem težila s pravilnim držanjem v naročju (če pa pridejo na obisk in hočejo imeti otroka 3 ure v naročju, no) in strogo prepovedala "sprahajanje" ("učenje hoje" s tem, da ga držiš za roke in vlačiš okrog).
Sicer sem imela podporo partnerja  in moje mame (ki je celo hodila zraven na NFTH), drugi pa so bolj kot ne zavijali z očmi, dajali pripombe in opravljali... Ampak, Mulca smo postavili na noge in edino to je važno.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
14.5.2007 14:11:06   
Barči78
Pri nas so se tudi vsi več ali manj držali, ker sem bila pač sitna. Mož in najini starši so se še posebej trudili. Telovadila sem pa tko al pa tko samo jaz z njo, in to skoraj vsak dan po 45 min., včasih tudi do 3x na dan, razen če je kaj zbolela, je nisem matrala. Mala se je vztrajno drla celo uro na vsaki terapiji, ampak jaz sem pač to tko vzela, da je to samo dobro zanjo in sem se naučila preslišati jok. Tko, da sem jo tudi doma kar brez milosti, pa če se je drla ali ne. Tudi med samo igro sem jo popravljala, da je rpavilno sedlela in se gibala. Pa smo ji veliko pomagali s trudom. Glede na to kaj so nam napovedali, smo jo zelo dobro odnesli. Pa ni mi žal, vse bi za mojo srčico storila še enkrat.

Tko, da se kar poskusi pogovorit s partnerjem, ker bolj se boste trudili, prej vas bodo spustili iz fth. Meni so tudi rekli, naj nič ne pričakujem pred 15. mesecem, da do takrat sigurno ne bo shodila, na koncu so nas odpustili pred 13. mesecem, shodila je pri 11,5. Sedaj pa imamo redne kontrole na 6 mesecev.

V glavnem, splača se potrudit, vajin otrok je. Pa srečno.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
15.5.2007 9:25:44   
Natali07
Punce hvala za spodbudne besede. Včeraj smo bili ponovno na fizoterapiji in je Urban kar pridno sodeloval. Ko je fizoterapevta telovadila z njim in potem rekla, da naj še jaz probam se je moj možek odločil, da bi on probal. Sem kar pogledala, očitno se ga je prijelo, da je treba delat z otrokom. Mogoče je bilo pa vzrok to, da ko je terapevtka delala z Urbanom in ni niti malo dvignil glavice, ko je bil na boku, saj jo tudi pri kravicah komaj kdaj dvigne in je možek vprašal kdaj pa naj bi otroci to počeli, je rekla da pri 3 mesecih in da naš pri 4,5 že malo zaostaja. Glavno da ve, da je zelo dobro, če delamo in da bo tako samo hitreje napredoval.

Včeraj pa so me razjezile tudi besede enega soseda, ki je izjavil, da sedaj tako in tako že vsakega otroka pošljejo na fozoterapijo. Jaz mislim, da samo tiste ki so tega potrebni, saj zakaj pa bi si delali še več dela, če morajo že sedaj delati nadure in nimamo stalnega urnika, ker je taka gužva?

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
15.5.2007 13:33:03   
Barči78
Natali07, sem vesela zate, da je mož pripravljen sodelovati, na okolico se pa nikar ne oziraj, tvoj otrok je. Jaz sem velikokrat slišala, da itak ful pretiravajo, da komplicirajo,... mogoče je pa res to edino prav, da so strogi in da starši zadevo jemljejo resno, ker posledice so lahko hude.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
15.5.2007 18:06:28   
moci
Enako pri nas. jaz sem grozna mama, ker vsem težim, kako morajo ubogo user posted image držat. včasih so pa vsi gor zrasli, pa ni bilo nobenega handlinga in rauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ja, samo kakšni so pa zdaj, poznam žensko, ki hodi sklonjena, da skoraj z glavo po tleh rijeuser posted image gor je pa zrasla, aneuser posted image
me smo mame in me odločamo, kako bo kdo delal z našimi user posted image . če jim kaj ni prav, naj pa pestujejo plastične dojenčke, kakor jim paše. aneuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
16.5.2007 9:28:56   
TinaM
Moj se je tudi drl na ves glas in to ves čas terapije kar nekaj mesecev. Še dobro, da ima terapevtka TAKO DOBRE živce. Ampak, ko sva delala pa doma, mu je bilo pa večinoma kar všeč. Kasneje enkrat sem na hodniku poslušala kako je slišati, ko nekdo na terapiji vrešči, pa je res grozno slišati in cela čakalnica žensk je bila popolnoma zgrožena, češ "kaj tam notri počnejo z ubogim otrokom". Ampak, glavno, da terapije pomagajo ...

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
29.5.2007 12:59:43   
Nika v službi
Vztrajajte! Mi smo vse vaje v RA posneli, na fizioterapijo nismo hodili, ker ni bilo potrebe, v RA pa redno. Smo bili sicer hipertonični.

Snemanje je bilo na ful koristno, ker si vedno lahko obnovil vaje. Saj tam ti je vse jasno, potem doma pa....

Vse dobro! Z redno vadbo se marsikaj popravi.

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
31.5.2007 22:12:35   
atena777
Natali07 ti kar vztrajaj pri tem, da ga morajo vsaj hendlati pravilno, ker najvec se da narediti s tem, vaje bos pac delala sama. Najmanj kar naj se naucijo je:
http://www.mameibebe.net/dijete/dijete_sa_pp/Babyhandling/2004050506.htm

glej linke spodaj (previjanje, slačenje...)

Ko boš dovolj dolgo trobila, bodo že slišali. Malo jih lahko tudi podučiš, da je to sila pomembno za otrokov razvoj, ker je res (preberi si tudi: http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=861535

Tukaj boš dobila dosti podpore, ker nekje jo moraš najti, da boš lahko trdno zagovarjala ZAKAJ.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
4.6.2007 10:09:44   
maja1488
Možek je sicer pridno sodeloval, sva pa imala probleme s taščo in tastom. Kao sej so vsi zrastli, pa bo tudi vaša...pa blablabla. Ko jo je prijela in je ni hotela držat tako kot sva midva rekla, sva jo vzela. Ko je ni nekaj časa smela držat se je hitro navadla kako je treba user posted image

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: težave s starši in partnerjem pri RA
4.6.2007 10:46:02   
Natali07
Atena 777 - hvala za informacije.

Drugače je pa res najboljši recept, da jim ne pustiš pestovati otroka. Tudi jaz sem jim prepovedala, vsaj svojim. Ko smo bili pa pri tastu in tašči na obisku in je tašča čudno držala otroka, da je imel glavo čisto postrani , se je pa možek takoj oglasil, da naj popravi. Seveda je mama popravla, ampak se je pa tast takoj oglasil: kolk je oči strog. In vprašal : kolkrat pa hodte na terapijo? A enkrat na teden, no saj pol pa ni tako hudo. user posted image user posted image user posted image  Pa sem bila raje kar tiho, ker je škoda mojih živcev.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?