Maxica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mis IZVIRNO SPOROČILO: Maxica Mis, glede motorike je to čisto odvisno od otroka. Naš Max je bil ful hitrejši, en teden pred dopolnjenim 6 mesecem je že samostojno sedel po pet minut, pri 7 mesecih je že lepo vstal ob opori in stal v stajici ter kukal ven. Lan ni tak. Bi pa, če bi vedela, da telovadba oz. pravilni handling tako zelo pripomore, že takoj po porodu šla h komu, da mi pokaže pravi način handlanja z otrokom. Saj konec koncev bodo vsi enkrat shodili, ampak ko vidim Lanov napredek od četrtka, se res samo čudim. Morda je zgolj slučaj, ampak tudi Moci je opazila pri Zoji. Videla sem, kako se njena Zoja drži pri vaditeljici in potem pri Moci. Ful razlika. Očitno je res fora samo v tem, da ga prav prijemaš in vzpodbujaš. No, saj bo še Moci kaj napisala, ko si oddahne in pride z dopusta. Maxica, kaj pa naj delam? Priznam, da pojma nimam. Vaditeljica je tako spretno rokovala z Lanom, da je vse skupaj zgledalo izredno enostavno. Doma se pa sploh ne spomnim več, kako bi že morala delati. Sva bila do sedaj le enkrat, pa sem bolj gledala kot kaj drugega. Moram drugič prav reči, da mi konkretno pokaže, kako. Če boš imela kje priliko, da kažejo handling, pojdi pogledat. Sicer pa mislim, da je tudi tu na RR ena stran, kjer o tem debatirajo, morda na Razvojni, moram prav pogledat.