|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
30.5.2007 21:16:02   
Anonimen
RAZMIŠLJATE O TEM, DA BI SE VAŠ OTROK RODIL V POSTONJSKI PORODNIŠNICI?

RAZMISLITE ŠE ENKRAT!

Pravkar mineva 14 dni od mnogo prerane smrti najine prvorojenke Darje, ki je morala umreti - najbrž zaradi malomarnosti postojnskih zdravnikov. Mogoče tudi zaradi krute usode. Pa vendar rada bi pojasnila stvari ki mnogim niso prikazane takšne ko so v resnici. Poskušala bom biti zelo izčrpna in natančna.

Najina hči Darja je REDNO hodila na preglede in datum poroda je bil zapisan 24.4. Vedno je bilo vse v redu. Tudi njeni izračuni so bili 24.4. Ko je prišla 24.4 . v Postojno na pregled  ki je bil boleč ji je zdravnik rekel da so se verjetno zmotili v datumu in so je poslali domov. Naročena je bila na naslednji datum nekako čez 3 dni. To se je ponavljalo vse do 7. maja. Vmes pa ji je ena od zdravnic rekla da je mogoče res rok le štiri dni pozneje torej 28.aprila.

7.maja so  je obdržali v porodnišnici in je čakala če se bo kaj samo sprožilo, pa se ni. V Torek 8.5. ob 11h je dobila prvo svečko za pospešitev odpiranja. Ker to ni pomagalo popolnoma nič je ob 23h dobila še eno. Zjutraj 9.5. ni bilo še nobenega uspeha in me je moja hči poklicala. Rekla je da ji svečke niso pomagale in da gre v porodno, kjer bo dobila umetne popadke. Ura pa je bila 6:45 zjutraj. Mirno smo čakali vse tja do 14. ure popoldan. Potem pa nas je skrbelo in se slišimo z njenim fantom ki nam na kratko pove, da gre zelo počasi in da je kar hudo. Uboga hči se ni odpirala. Zvečer po težkem popoldnevu ob pol desetih zvečer pokličem v porodnišnico  in prosim gospo, da ji naj naredijo CR če ne more rodit. Pa me potolaži da pravijo da bo kmalu.

No, ko je bila ura 22:20 končno veselje. Mali Žan se je rodil. Torej od 8h pa do 22h je 14 ur. Zjutraj, ko sem govorila s hčerko, mi je povedala, da se je po desetih urah hudih bolečin odprla le 3 prste in se je že izgubljala, so jima svetovali da je boljše da dobi epiduralno (porod brez bolečin), kakor pa da naredijo CR. Potem pa je trajalo še skoraj 5 ur. Okrog 20h je imela popadke na vsako minuto. Otroku so se že videli lasje, ker se je ustavil v medenici. Ob 22h pa je sledil vakuumski porod.

10.5. smo se za pol ure odpravili k njej na obisk. Hvala bogu da smo šli, kajti takrat smo jo zadnjič videli živo in veselo presrečno. Zvečer okrog 23h  nas poklice žalosten očka in pove, da je Darja umrla. Takoj sem pomislila, da je imela notranje krvavitve in ko smo prišli v porodnišnico, nas je sprejela dr. Alenka Pleško Mlakar - direktorica bolnišnice v Postojni. Takoj sem ji povedala svoje mnenje, v katerega sem bila skoraj popolnoma prepričana: "Zanjo niste dovolj poskrbeli in je izkrvavela." Ona pa mi je zatrjevala, da ni izkrvavela, je pa možnost da je bil strdek. In nam pove, da je ob 19:15 poklicala po zvoncu in tožila po hudih bolečinah v zgornjem delu trebuha. Odpeljali so je na intenzivno naredili ultrazvok, vendar niso opazili da bi krvavela. Ponovila je, da je verjetno bil strdek, kaj pa je v resnici pa bo pokazala obdukcija. Dodala je še: "Saj ste jo videli popoldne in je bila čisto v redu, kar je znak da ni izkrvavela."

Dr. Kristan, ki je prvi nudil prvo pomoč in naredil ultrazvok, naju ni tisto noč želel videti. Ko so prišli izvidi z obdukcije je pisalo da ji je počila arterija in je bila žila napeta 2x2cm. Naslednji dan, ko smo se pogovarjali z g. direktorico, je povedala tako: "Jaz nisem pomislila na notranjo krvavitev, mislila sem le na zunanjo, in mi je žal, da sem sploh kaj rekla." Jaz pa se vprašam ali si po taki izjavi še upa imeti licenco doktorja. Potem je še dejala, da niso naredili ultrazvoka celega trebuha, ampak samo spodnji del. Po vprašanju zakaj ne, pa je rekla: "Veste, tudi če bi, nismo usposobljeni tega prepoznati. Tudi če bi videli tekočino v trebuhu ne bi vedeli za kaj gre." Ljubi bog, kakšni zdravniki pa potem so. 22. maja pa je mož dobil na telefon dr. Kristana, ki ji je naredil ultrazvok. Najprej ga je vprašal, če je kaj narobe. Pa kaj ni smrt mlade matere dovolj narobe??? Potem pa je trdil, da je naredil cel ultrazvok in da ni nič videl. Rekel je, da je krvavela počasi. Direktorica pa je nama rekla, da je izkrvavela v minuti. Potem pa še žalostna izjava dr. Kristana: "Tudi, če bi kaj opazili, nismo usposobljeni zašiti žile in bi jo morali odpeljati v LJ." Zopet se vprašam ali je to normalen odgovor in ali je danes prevoz v LJ sploh lahko vprašljiv??? Povem lahko to, da je dr. Kristan priznal, da se nista nič dogovorila z direktorico in sta govorila vsak po svoje.

Mi vsi žalujoči pa menimo tako: To mora priti v javnost, ker ne razumem da se v bolnici ne more nuditi niti prave prve pomoči. Mislim, da kader ni dovolj usposobljen, ali pa je malomaren in najbolje, da matere ne greste več rojevat tja. Dodala bi še to: Ko smo po dveh urah hčerkine smrti videli, da je čisto bela, jezik je imela bledo rumen in bila je popolnoma hladna in trda, mi je normalen razum rekel, da je izkrvavela, direktorica pa je bila še vedno prepričana, da ni. Ne vem, kakšen poklic potem imata ona in dr. Kristan.

Z žalostjo v srcu vam povem, da mi je zelo žal, da je morala hči umreti zato, ker ni bilo vse postorjeno. Niti poskusili ji niso dati transfuzije, pa čeprav vsi v družini darujemo kri in tudi sama jo je darovala.

Draga hči in sestra, počivaj v miru!      Tvoji domači


PROSIM, POŠLJITE TO SPOROČILO VSEM, KI JIM JE MAR, KAJ SE DOGAJA V ZDRAVSTVU, ŠE POSEBEJ PA VSEM BODOČIM MAMICAM!!!  
Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
30.5.2007 21:24:45   
TONČI.
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1564839

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 7:52:49   
Blacky30
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1530677

user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 8:34:12   
Anonimen
dragi žalujoči,

razumem vašo bolečino in močno sočustvujem z vami pa vendarle....

se mi ne zdi prav da takole vzbujate strah pri ostalih ki gremo rodit v Postojno!!!!!!!!

Razumem da ste jezni na cel svet,vendar imamo mnoge z postonjsko porodnišnico odlične izkušnje in ni prav da vse mečete v isti koš!

Sem prepričana da je sedaj po vašem dogodku veliko deklet ki se odločajo za porod v PO grozno prestrašenih, vendar verjamem da ni vse tako črno belo zato lepo prosim za malo vaše obzirnosti tudi do ostalih ki nas porod še čaka...

Enkrat ste vašo temo že odprli in menim da ni potrebe da se vsakič ta boleča  tema načenja na novo in da se hkrati z njo straši ostale....

z vsem spoštovanjem,

anonimna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 9:14:19   
Dejča
Jaz tudi mislim, da je to ena velika antipropaganda proti postojnski porodnišnici, pa nisem rodila tam in tudi drugič najbrž ne bom - razen če bi se peljala tam mimo, ko bi se začeli popadki. Izredno sočustvujem z njenimi najbližjimi, pa vendar ne morem razumeti, da se vedno znova in znova odpira ta tema z istim mailom - kot da bi nekdo to delal nalašč. Ne zagovarjam zdravnikov; če so krivi, naj odgovarjajo, toda vse povprek blatiti ustanovo, ki je do nedavnega večina še prehvaliti ni mogla user posted image . No, ja, vsak po svoje.

< Sporočilo je popravil Dejča -- 31.5.2007 9:15:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 9:27:22   
Blacky30
Tema se vedno znova odpre nevedno, da je že bila objavljena, predvsem pa zato, ker so ljudje šokirani, ko jo preberejo. Namreč, marsikdo ne bi vedel nič o Darjini zgodbi, če starši ne bi o tem seznanili javnosti. In tako je prav! To je moje mnenje.
Naj se objavi še 1000x, samo da se bo nekaj spremenilo. Da bi se dotaknilo odgovornih, je težko verjetno, bo pa se dotaknilo vsaj bodočih mamic, ki se bodo malo bolj postavile zase in zahtevale strokovnost.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 9:42:38   
Anonimen
Blacky- kot sem že napisala,razumem žalujoče in sočustvujem z njimi ampak kar je preveč je pa res preveč. Ni mi fer da se straši vse mamice ki nameravajo roditi v Postojni!!!!! Grozno je da se taki primeri dogajajo,odgovorni naj za to odgovarjajo ampak lepo vas prosim no-enako bi se lahko zgodila v ljubljanski ali pa kateri koli porodnišnici!!!!

Žalujoče še enkrat pozivam naj nehajo takole vzbujati strah pri vseh ki nameravajo roditi v Postojni!

Danes sem to isto pismo žaluhjočih celo po mailu dobila ker kroži naokrog-mislim da je pa to zdaj že 2much !!!!!!

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 10:59:25   
snake
 jaz nameravam imeti otroke čez kakšno leto in me taka pisma resnično prizadanejo...bojim se,kaj šele tiste ki imajo zdej zdej za rodit....ne vem kaj si mislit

razumem jezo, ampak se bi res lahko zgodilo v izoli, ljubljani, vsepovsod...

sožalje sorodnikom

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 11:58:48   
ElaM
Pod prvo, mislim, da je ta tema bolj primerna za forum o porodnišnicah.
Se pa 100% strinjam z žalujočimi domačimi, da se o tem govori. Ne vem, zakaj se lahko Porodnišnico Postojno hvali po vseh trač časopisih, ker je tam rodila Petra Krčmar (njo sem zato izpostavila, ker se je nazadnje pisalo o njej), da so pa zdravniki nesposobni zašiti žilo, pa ni za v javnost, je pa že vzbujanje strahu. Osebno poznam par žensk, ki so bile nad Postojno hudo razočarane, kljub medijskemu pompu, kako so tam sploh in oh. Očitno je praksa, da jim več kot 10 urno rojevanje in neodpiranje ni povod za cr.
Meni osebno je čisto vseeno kdo rodi v porodnišnici, kjer bom rodila sama, kakšne so spalne srajce porodnic, pajacki dojenčkov in kakšna je hrana, pomembno je kakšna je zdravstvena oskrba, kako usposobljeni so zdravniki in, če pride do kakšnega zapleta, da vem da bo za mojega novorojenčka in zame dobro poskrbljeno.

_____________________________

:)

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 13:16:04   
Tia27
Tudi meni je hudo za vašo hči, vendar moram rečt, da bi se ji to lahko naredilo v katerikoli porodnišnici, zapleti so možni po porodu in to zdravnike pač žal ščiti.Jaz menim da je bil problem  tu le v tem, da je niso takoj z helikopterjem,ki ga PO porod. ima odpeljali v UKC ljubljana, da bi jo pregledali abdominalni kirurgi, če so imeli sum na krvavitev v trebuhu.
Kaj drugega kot obžalovanje in da skušate pozabiti zdravnike in PO porodnišnico nimate, razen tožbo, v katero pa morate iti sto procentno, brez milosti in na polno udariti, kar pa malogdo zmore, vso srečo.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 13:24:04   
Izabela_
IZVIRNO SPOROČILO: Tia27

... Jaz menim da je bil problem  tu le v tem, da je niso takoj z helikopterjem,ki ga PO porod. ima odpeljali v UKC ljubljana, da bi jo pregledali abdominalni kirurgi, če so imeli sum na krvavitev v trebuhu. ...



Pa saj to je dovolj, a ne?

Če pride do zapletov, je gotovo boljši klinični center, kot pa Postojna. Mogoče bi to lahko razbrali iz tega žalostnega pisma. In to, da ga nekdo dobi 2x po mejlu, a to je res tako grozno? Izbriši, pa je, če te ne zanima.

V pismu jasno piše, da zdravniki sami ocenjujejo, da za tovrstne zaplete niso sami usposobljeni. A ni potem bolje biti bliže Ljubljani že na samem začetku (če si seveda iz tega konca)? Samo to, da so sestre bolj prijazne ali da je mož lahko dalj z mamico in otrokom, ne bi smelo biti odločilno.

Iskreno sožalje staršem, možu in malemu sinku ob boleči izgubi.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 13:46:08   
škorpionka
SPOŠTOVANI

MOJE ISKRENO SOŽALJE OB BOLEČI IZGUBI user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 14:32:53   
Tia27
žal se bojim da ne, saj so zdravniki zaščiteni kot jamski medvedi,in še oni so sodni izvedenci.Njihova zbornica jih uči nikoli udrihati po kolegu,potem smo pa tam...

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 14:46:11   
Zamima
se popolnoma strinjam z Izabelo in EloM. Sicer ne vem kako vas lahko ta zgodba tako prestraši user posted image , jaz sem rodila v MB porodnišnici, kjer je pred nekaj leti (vsaj za 1 punco vem) umrla. In kje piše da bom zdaj tudi jaz? Po moje nobena punca, ki gre rodit ne misli na to, no ali pač, jaz v glavnem nisem, je pa čisto tako kot je ena napisala, lahko se bi zgodilo v katerikoli porodnišnici. Ampak razumem na svojce, ki so jezni na zdravnike TE porodnišnice. Saj na katero pa naj bojo, če ne na to, v kateri je njihova hčerka rodila?
in tiste, ki je napisala, da je to tu mač kar počnejo, pa očitno še ni izgubila ljubljene osebe - veš, s smrtjo ljubljenega se ne moreš kar sprijaznit.user posted image  in logično, da tisti, kdor je kriv naj odgovarja. (predvidevam, da to želijo svojci dosečt)

Če se povzroči prometna ali pa kakšna druga nesreča in če si kriv, odgovarjaš za posledice. Kaj točno tukaj ni jasno?

še enkrat moje iskreno sožalje njeni družiniuser posted image

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu škorpionka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 14:57:16   
Anneda
Pozdravljeni, dobila sem mail o nesrečni zgodbi mlade mamice, ki me je spodbudil k pisanju, saj sem bila sama v podobni situaciji in se šele zdaj pravzaprav zavedam kako srečno se je vse končalo. Leta 1999 sem v postojnski porodnišnici rodila sinčka. Oklevala sem med ljubljansko in postojnsko porodnišnico in se odločila za slednjo. Sprejem v porodnišnici je bil aroganten in popolnoma neoseben. Rojevala sem 13 ur od tega je bila babica ob meni mogoče vsega skupaj 1 uro. Da o grobem britju in klistiru ne izgubljam besed. Porod je bil neskončno dolg in boleč, otrok pa vse bolj šibak. Bolečin mi niso lajšali, kljub temu, da sem bila z močmi na koncu. Na koncu so se vendarle odločili za vakuum in naš malček se je le rodil. Hvala bogu brez posledic, le z ogromno oteklino. Sama sem doživela šok ob šivanju, ko me je zdravnik šival brez lokalne nerkoze in ob tem dajal polno neslanih pripomb. Naslednja stvar-zame nedvomno najhujša, ki se mi je pripetila tam je bila ta, da so sina zamenjali z nekom drugim in mi sporočili (dr. Mlakarjeva-takrat še pediatrinja), da mora na nujno operacijo v Ljubljano. Čudila sem se kako, saj je bil še prejšnji dan zdrav. Na koncu se je izkazalo, da so ga pač zamenjali z nekom!!! Kako se to lahko zgodi? Brez opravičila, brez pojasnila. Zadnji šok sem doživela ob vrnitvi domov. Ko me je obiskala babica je ugotovila, da imam močno povdarjene žile, zato me je takoj napotila k zdravniku. Ta je popolnoma znorel in vpil, kako, da mi nihče ni ničesar dal proti krvnim strdkom. Injekcije sem nato dobivala še 10 dni, preden se je vse uredilo. Tako taka je moja izkušnja. Čez leto dni sem ponovno rodila, tokrat v Ljubljani. Tokrat je bil porod najlepša izkušnja v mojem življenju. Zavedam se, da so porodi različni, pa vendar se sprašujem ali v postonjski porodnišnici lepo poskrbijo le za slavne osebe, mi navadni smrtniki pa nismo pomembni. To kar se je zgodilo mladi mamici se ne bi smelo zgoditi- tu ni nobenega opravičila. Zdravnik je dolžan vsako toženje o bolečinah jemati skrajno resno, ukrepati takoj in narediti vse, da odkrije izvor bolečine. Upam, da bo moja zgodba pomagala mamicam, da se bodo lažje odločile, kje roditi in doživeti porod kot najlepši trenutek v svojem življenju.

(odgovor članu škorpionka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 15:09:31   
Tia27
Narobe si prebrala, napisala sem, da naj pozabijo na zdravnike in Po porodnišnico, na pokojno  hčerko zagotovo ne moreš pozabiti in je ne moreš izbrisati,če pa hočejo kaj dosečt in maščevanje jim pač ostane tožba,ki je bodo težko težko dobili.Sem že napisala sami zdravniki med sabo so na sodišču sodni izvedenci in oni dajo mnenje,tako da vemo kje smo.Veliko vem o teh zadevah,tud iz prakse, tako da... hvala,ne me preveč poučevat,lp

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 15:09:59   
sončnica13
IZVIRNO SPOROČILO: KotnikB

Zdravnik je dolžan vsako toženje o bolečinah jemati skrajno resno, ukrepati takoj in narediti vse, da odkrije izvor bolečine.
Točno tako!!!
 

(odgovor članu Anneda)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 15:17:16   
Tia27
Res je, ampak  naštejte mi na prste ene roke  odmevne primere na sodišču,ki so bile dobljene v prid pacientu?Jaz poznam le enega in to je ta ginekolog iz Kopra.Lp

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 15:26:44   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Tia27

Res je, ampak  naštejte mi na prste ene roke  odmevne primere na sodišču,ki so bile dobljene v prid pacientu?Jaz poznam le enega in to je ta ginekolog iz Kopra.Lp



ja to pa je res, zaščiteni so še bolj kot Kočevski medvediuser posted image user posted image

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 15:43:51   
atena777
Moje iskreno sožalje ob izgubi. Moja porodna zgodba je bila zelo podobna Darjini, le s tem, da sem bila v Lj. porodnišnici in na srečo mi ni počila žila, me je pa spreletaval srh, ko sem brala Darjino zgodbo in mojega moža tudi.
Ne morem pa razumeti kako lahko nekateri, ki ste pisali na tem forumu najprej razmišljate o porodnišnici, zdravnikih in ne o človeku in nenazadnje otroku, ki bo ostal brez matere. Zelo žalostno! Ali nimate nobenega srca? To vam zamerim, kje je srčna kultura? In kaj pol, če dobite dva mejla več kot sicer?

Še moje mnenje: Prav je, da se mlade mamice zaščitijo in se zavejo da porod ni igra, ker dandanes se jih preveč lahkomiselno spušča v epiduralno anastezijio, turistične porode (Postonjska porodnišnica je prijazna, vendar Ljubljana ima še vedno boljše stokovnjake in to priznavajo vsi). Je pa res, da je včasih za porod bolj pomembno, da je osebje prijazno,vendar kadar gre kaj narobe...Tukaj bi morali res spremeniti odnos kadrov v Post. porodnišnici (predvsem uprave) do problematike, helikopter ne bi smel biti vprašanje, če hočejo imeti porodnišnico na visokem nivoju. Spet smo pri starem kamnu spotike: država zapravlja za vojsko ne za nova življenja. Žalostno.

< Sporočilo je popravil atena777 -- 31.5.2007 15:45:36 >

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 17:40:11   
AnjaC
Darja je bila moja najboljša prijateljica in res ni fer, da so jo zdravniki tako zašuštrali!!!
Želim povedati samo to, da naj se o tem izve čim več, saj se bodo zdravniki le tako malo zamislili sami nad sabo in nad svojimi sposobnostmi!!!! Res je zelo nesramno od njih, da ji niso tudi malo pomagali ter da niso niti malo pomislili na to, da bo mali Žan ostal brez mamice!!!
Anonimna, svetujem ti, da greš rojevat kam drugam, saj Postojnski porodničarji namreč niso dovolj usposobljeni,da bi ukrepali, če bi prišlo do kakršnih koli komplikacij...to so izjavili sami!!!!
Res je, da na sodišču domači ne bodo dosegli ničesar, vendar mislim, da bo Postojnski porodnišnici dovolj hudo, ko jim bo s tako slabo reklamo padel ugled in obisk!!!! Navadnih smrtnikov bo tam vedno manj, saj nas ne obravnavajo tako kot tiste, ki porod plačujejo!
Darje nam nobeno sodišče ne bo več vrnilo, lahko pa s prispevki marsikatero žensko prepričamo naj gre rodit kam drugam in tako rešimo njeno življenje!!!!
Darja, zelo te pogrešamo!!!! Počivaj v miru!!!! Čuvaj nas vse, ki želimo odkriti resnico in ti pomagati do sreče v nebesih!!!!

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
31.5.2007 18:40:37   
Taja339
Zdravo,
najprej iskrene sožalje Darjini družini, fantu, sinku in prijateljem. user posted image  user posted image

Za to nesrečno Darjino zgodbo sem izvedela danes, od svoje sestre.
Na internetu sem prebrala kaj se je v resnici sploh dogajalo, pogledala sem inserte oddaje Svet in poslušala Darjine starše.
Solze mi polzijo po licih, v grlu imam cmok in vsa sem prestrašena, kajti moj porod je bil popolnoma enak kot Darjin - z eno veliko razliko in mojo srečo - JAZ SEM PREŽIVELA!
Pa dovolite, da z vami delim svojo izkušnjo ... pa ne bom omenjala porodnišnice, kjer sem rodila, saj to ni pomembno, pomembno je to, da se še vedno dogajajo takšne stvari ...

Leta 2000, poletje, stara sem bila 23 let.
Prva nosečnost, predviden datum poroda 7.7.2000,  vsa nosečnost poteka brez komplikacij in zapletov.
Še danes slišim besede moje sestre Suzane, da še tako srečne in vesele nosečnice ni videla.
Resnično sem bila srečna, polna energije ... in tako zelo mlada, prav tako v polnem razcvetu kot Darja.
Ampak moje dete se je odločilo, da ji je lepše v meni, kot v tem svetu - čeprav so na UZ videli, da je plod velik, so me pustili preko roka do 21.7.2000 - to je 14 dni preko PDP. Drugače sem pa od roka naprej hodila na 4 dni v bolnico na CTG.
Petek, 21.7.2000 - Ta dan (14. dni preko roka)  je bil petek, ob 7.00 zjutraj sem bila sprejeta v porodnišnico, tam so me uredili, ob 9.00 sem dobila v nožnico prvič gel za induciranje poroda. Cel petek sem bila v porodnem bloku, ker sem imela popadke, malo sem hodila po hodnikih, malo ležala priklopljena na CTG. Odpirala se pa nisem NIČ! Zvečer so mi dali injekcijo za pomiritev in spat na porodni oddelek!
Sobota, 22.7.2000 - zjutraj grem na WC - krvavim ... ob 7.00 ponovno vstavljen gel za induciranje poroda, ob 13.00 so se mi začeli popadki na 5 minut. Ob 15.00 so babice poklicale mojega fanta, da lahko počasi pride, ker sem se začela odpirat. Počasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ... Zelo počasi, ker je komaj ob 20.00 zvečer prišel v sobo dežurni zdravnik in mi prepičil mehur - odtekla mi je zelena, umazana MEKONIJSKA PLODOVNICA! Nisem bila urgentni primer za CR, niti predlagali ga niso ... user posted image  Bila sem odprta nekje 3-4 cm, dete se ne spusti v porodni položaj. Ob 23.00 sem dobila vstavljeno kapalno  - umetni popadki - odprta 5-6 cm, glavica še vedno visoko!
Nedelja. 23.7.2000 - ob 3.00 zjutraj odprta 10 cm - dete se še vedno ne spusti v porodni kanal. Babica "skače" po trebuhu, da spusti otroka v porodni kanal ... ob 5.33 KONČNO RODILA !!!
Tako, tega dne smo dobili našo Aljo, težko 4240 gr in veliko 54 cm, z veliiiiko laseki.
 
Vam še povem posledice takega poroda???? Alja je bila 3 dni na intenzivni negi, na 40 % dodanega čistega kisika - ker je popila mekonijsko plodovnico - temu se reče "prirojena pljučnica" - meni so pa rekli, da je na intenzivni zato, ker sem bila med nosečnostjo okužena "z neko bakterijo" user posted image user posted image user posted image  
Na srečo meni ni bilo hujšega kot to, da imam od poroda poškodovana križna vretenca in imam velike težave s hrbtenico. Pa seveda strah pred naslednjim porodom.

No, tako se je končalo pri meni, žal, Darja ni bila taka srečnica !!!! user posted image user posted image user posted image

Sedaj sem v drugi nosečnosti in upam, da bo porod lažji - pravijo, da gre v drugo lažje - čeprav to ni pravilo.
In pa vsekakor si želim, da varno donosim to drugo deklico, ki jo nosim že 6 mesecev pod srcem in da jo varno spravim na ta svet. Prav tako si moćno želim, da tudi jaz "odnesem bolje kot prvič".

Še enkrat - iskreno sočustvujem z družino in prijatelji pokojne Darje... prav ne morem vam opisati, kako mi je grozno ...






_____________________________

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
1.6.2007 10:51:36   
darc
Popolnoma razumem vašo bolečino in jezo nad Porodnišnico. Sama sem imela podobno izkušnjo, zaplete po porodu, le da v Ljubljanski porodnišnici. Imela sem enak problem, krvavitev iz žile, vendar v mnogo hitrejšem poteku, saj sem padla skup že v Porodni, ker sem izgubila preveč krvi!!! Porod je šel zelo hitro, vse bp. OSebje pa katastrofa, da ne govorim o zdravnici, ki me je šivala!!!! NAto, pa so se začele bolečine, ki so postajale neznosne. Možu sem rekla, naj takoj nekoga pokliče. Odgovor: Seveda vas boli, saj ste ravbo rodali!!! No čez 15 minut sem padla skup, tlak 50/30, takjrat so me začeli šele resno jemati!!! nOBEN PA NE POVE, KAJ SE DOGAJA S TABO. PELJALI SO ME NA PONOVNO ŠIVANJEW POD NARKOZO... NAKART SE MI je stavr ponovila, so me hotli še enkrat operirat v 1 uri. Nobenga pa ne briga kaj te boli...kaj šele da bi te dobro pregledali. Nato so ugotovili, da sem izgubila preveč krvi, uspeli so mi jo zrihtat transfuzijo, šele zvečer, rodila sem pa ob 2 zjutraj! Skratka, čutila sem da bom umrla, hvalabogu se to ni zgodilo... Ampak, če te zgodbe ne pridejo v javnost se ne bo nič sprem,enilo. Vsi zdravniki ne  glede kje in vse babice bi morale poskrbeti za porodnico, ker ne vedo zakaj boli, mogočed pa ne glih od poroda, <Sm tko jezna, da se takew stvari dogajajo, ker so samo napaka strokovnega osebja in nč druzga!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mlada mamica umrla v Postojnski porodnišnici
1.6.2007 21:56:11   
Anonimen
NAJPREJ ISKRENO SOŽALJE VSEM DOMAČIM, še posebaj staršem!user posted image
Vem kakšna je bolečina, če izgubiš del sebe, VENDAR PROTI USODI NE MOREMO.
Tudi sama sem ostala brez hčerkice, z razliko, da je bila moja princeska stara komaj 5 mesecev.
Sem doma iz okolice Lj. in sem v Postoji rodila  kar 2x in čez čas nameravam še tretjič.Tudi meni se ne zdi povsem pravično, da mečete slabo luč na to porodnišnico.Vedeti morate, da se to dogaja v vseh porodnišnicah po Sloveniji in po svetu in ne le v Postojni.Če bi se sama odločila za porod v Ljubljani, moj otrok ne bi preživel naravnega poroda in ne bi živela teh 5 mesecev.Zahvaljujoč dr. v Postojni pa sem imela čast preživeti 5 najbolj bolečih in obenem najlepših mesecev v življenju.
Kot vidite nimamo vsi slabih izkušenj v Postojni.Z moje strani sama hvala. Bodočim mamicam, ki ste imele namen roditi v Postojni pa sporočam, da ostanete pri prvotni odločitvi in greste v Postojno, ne bo vam žal.

LP  

(odgovor članu darc)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?