|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Fondpolica za dojenčka?
21.2.2008 0:09:53   
mighi
Moje mnenje glede naložbenih zavarovanj:
+ možnost višjih donosov kot varčevanje na banki(v primeru, da se svetovne borze gibljejo navzgor, dolgoročno naj bi bila rast delnic 5-7%-mogoče kaj več kaj manj)
+ zavarovanje (OK. če nimaš drugega, drugače irrelevant)
+neobdavčeno po 10 letih
+prisili te da vlagaš

-netransparentnost stroškov (mislim,da nobena zavarovalnica nima jajc objaviti cenika na spletni strani)- v primeru visoke rasti tečajev bomo vsi happy, kaj pa če bodo ti negativni + stroški ???
- tveganje (zlom borze par dni pred koncem varčevanja...av)
- KD nima cenika admin stroškov, recimo ko sem spremenil mojo fondpolico (odstranil nezgodno) so mi meni nič, tebi nič poslali račun za 10€ v skladu z **** členom splošnih pogojev. Ne da bi me ob spremembi opozorili ali imeli kjerkoli cenik???

Je pa vsako varčevanje dobrodošlo, mi2 sva sklenla vsak svojo+za našo dojenčico. Mi grejo pa zavarovalnice s svojo zavajajočo politiko in agresivnim trženjem pošteno na k*

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Fondpolica za dojenčka?
21.2.2008 21:28:33   
eggo
IZVIRNO SPOROČILO: mighi

- tveganje (zlom borze par dni pred koncem varčevanja...av)



obstaja izjema med večino ki tega ne ponuja. Jamči 2,25% (letnega donosa) user posted image če pride res do poloma svetovnih razsežnosti

IZVIRNO SPOROČILO: mighi

- KD nima cenika admin stroškov, recimo ko sem spremenil mojo fondpolico (odstranil nezgodno) so mi meni nič, tebi nič poslali račun za 10€ v skladu z **** členom splošnih pogojev. Ne da bi me ob spremembi opozorili ali imeli kjerkoli cenik???



vse povedano s/z besedo Fond policauser posted image

(odgovor članu mighi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Fondpolica za dojenčka?
17.7.2009 9:51:16   
lunaxy
lp,  ne verjamite skladom vezano na življensko zavarovanje!Zakaj: moj primer: vlagam (ne več dolgo) v vzajemni  sklad KD (fondpolica - življensko zavarovanje)Letos sem dobil prvo informacijo o stanju. GROZA (malo sem razumel, svetovna kriza, bla bla bla...).Prosil za transakcijski izpis stanja po mesecih.Dobil izpis: sklepalni stroški, vstopni stroški, upravljalski stroški....Od moje prve premije je šlo cca. 75% samo za njihove stroške za preostanek sem kupil točke sklada. Od leta 2005 (april) sem vplačal cca. 2500,00 eur. Stanje letos cca. 850,00 eur.  Zdaj pa potek mojega raziskovanja:ko sem v prejšnjih letih klical (080 30 30)za stanje so mi prijazno povedali, da ga dobim po tretjem letu vlaganja - danes mi povedo da bi lahko dobil stanje že prej.Po napornem in mučnem iskanju kredibilne osebe za razlago vseh stroškov izvem, da to pač tako je in da to v pogodbi piše - NE NI RES: nikjer ne piše koliko je stroškov: v letu 2005 so izdali publikacijo o skladu - nikjer navedeni sklepalni stroški...  Ko se bom od šoka malo zbral bom na zahtevo podrobneje opisal in tudi podal točne podatke.  Jutri bom skeniral transakcijski izpis in ga dal na forum.  V glavnem: zastopniki ne vedo ali pa nočejo povedat koliko te zadeva stane, zato da lahko eni lepo služijo na račun nevednosti.Me prav zanima če bo kdo sklenil zadevo, ko mu bodo povedali da bodo v prvih treh letih obračunali več kot 50% stroškov na vplačane premije?????Vsi oglašujejo 3% (eni več drugi manj) vstopnih in nekaj upravljalskih stroškov nihče pa dejanskih. 
Ta primer je sicer bil objavljen na forumu Financ. Žal je moj zelo podoben, le številke so drugačne, -75% pa presneto boli. Vsem staršem, ki varčujejo zase in svoje malčke priporočam, da pošteno preverijo, kaj so podpisali.
Želim Vam lep dan.  user posted image



(odgovor članu eggo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Fondpolica za dojenčka?
17.7.2009 13:42:21   
mighi
lunaxary: Tudi mi smo dobili podobno obvestilo, mislim da po 3 letih. Od vloženih 1800 € je stanje na računu med 500-600€. Mi je pa agent obrazložil da si zavarovalnica obračuna celotne stroške (25 let) v prvih treh letih (upam da res) in bodo kasneje minimalni oz. bo šla velika večina v sklade.

Mislim, da je najslabše da varčevanje pred 10.-im letom prekineš (stroški zate največji, profit za agenta in zavarovalnico največji). Zdaj tudi stanje na borzi ni pravo za izstop.

Žal nas na to provizijo ob sklenitvi ne opozorijo in nasploh mi ta logika, da plačam celotne stroške na začetku, ni všeč.

Pa saj so še drugi produkti, ki za ta denar (stroške) tudi kaj garantirajo (mislim,da Maks Garant+ garantira vsaj vloženi denar minus provizijo, ki je slabih 10%)...sem se pozanimal tudi pri drugih zavarovalnicah in se provizije vrtijo med 7-12%.

(odgovor članu lunaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Fondpolica za dojenčka?
17.7.2009 18:24:13   
Anonimen
Mi je pa agent obrazložil da si zavarovalnica obračuna celotne stroške (25 let) v prvih treh letih (upam da res) in bodo kasneje minimalni oz. bo šla velika večina v sklade.


To drzi.
"Povprecna" polica je po treh letih na nuli. Toliko kot vlozis, naj bi imel, kasneje pa ji vrdnost zaradi donosov raste.

Trenutno je ta vrednost pod nulo; verjetno je slo za nalozbe z dokaj visokim tveganjem plus trenutna situacija, ki je taka kot je.

(odgovor članu mighi)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Fondpolica za dojenčka?
3.9.2009 8:45:20   
spank
Pozdravljeni!
Naj povem, da sem tudi sama sklenila enako zavarovanje pred približno dvemi leti s plačevanjem po 100 Eur/mesec. Ko sem po 22 mesecih poklicala, da bi izvedela svoje premoženjsko stanje, mi je gospa na drugi strani rekla, da tega sploh ne morem izvedeti, kajti take informacije dajejo šele po iztečenem tretjem letu plačevanja. HALOOOO?? Mene prekleto zanima kam gre moj denar in kaj se z njim dogaja, to je tudi v končni fazi moja pravica! 100 EUR/mesec ni malo denarja. Naj vam povem, da sem dobila informacijo, da je premoženje padlo za okoli 50% (predvidevam, da celo več). Vem za kar nekaj preimerov: 1. gospa je varčevala 4 leta po 100 Eur/mesec. Po štirih letih je bilo na polici premoženja nekaj čez 1.400 Eurov (namesto krepko prek 4.000). 2. gospod je sklenil zavarovanje in plačeval po 40 Eurov/mesec. Po 10-ih letih je dal v odkup in izplačali so mu nekaj več kot 700 Eurov. Hvala lepa za take police, raje dajem denar pod jogij. ZAPOMNITE SI NEKAJ: AGENTI, KI VAM VSILJUJEJO TAKE POLICE IN VAM TVEZIJO, KAKO JE TO OH IN SPLOH IN JE TO ZA VAS NAJBOLJŠE ITD. ITD. - POŠLJITE JIH NEKAM. DANES TI NIHČE NIČESAR NE DA, KER JE TO ZATE NAJBOLJŠE. TO JE ZANJE NAJBOLJŠE!!!!! Kako bi potemtakem oni živeli, če vam bi ob vplačilu 20.000 eurov izplačali 50.000???? Lepo vas prosim, pa kje živimo? Ta polica je zeloooo velik rizik! Tudi sama sem šla na led, pa ne bom nikoli več.  RAZMISLITE KAM DAJETE SVOJ DENAR IN PREBIRAJTE TUDI DROBNI TISK SPLOŠNIH IN POSEBNIH POGOJEV - TAM VSE PIŠE!

(odgovor članu mighi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Fondpolica za dojenčka?
3.9.2009 9:02:58   
cmokec
Vse, kar ste napisale, je večinoma res.

Zlom borze ne vpliva na dobiček, če v tem času točke sklada ne prodate. Točke sklada tudi niso podvržene inflaciji. Bistvo je samo, kdaj točke prodati.

Ne smete pa pozabit, da je zavarovalnica zaradi zavarovanj in ne zaradi varčevanja. Zavarovalnica se ob sklenitvi obveže, da vam bo v primeru nezgode, ... izplačala znesek, ki je v naprej izračunan in garantiran. Večina ljudi itak meni, da se njim ne bo nič zgodilo, zato so trženje produkta olepšali z varčevalno komponento, kar pa nikakor ne sme biti osnovni razlog pri sklepanju zavarovanj. Je samo dodatek, ki te motivira, da ne vplačuješ in denar ne priteka nazaj. Morate vedeti, da vas zavarovalnica zavaruje, a dela v svoj dobiček, saj so vse delniške družbe.

Sama menim, da je življensko zavarovanje nuja. Manj, kot imamo, večja naj bi bila zavarovalna vsota. Je absurd, ampak tako je.

Jaz imam dva življenska zavarovanja. V vsakem primeru bom na koncu dobila več, kot bi mi prineslo, če bi denar ležal na banki. Pa še zavarovana sem. Če postanem invalid, če nikoli ne bom mogla več delati, bom imela denar, da ne obremenim družinskega proračuna. No, upam, da do tega ne pride, ampak je otročje in neodgovorno, da odrasla oseba ne poskrbi, preden se, če se, kaj zgodi.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu spank)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Fondpolica za dojenčka?
22.9.2009 11:09:56   
mate0ja
Se strinjam z uporabniki, ki pravijo, da zavarovanje ni varčevanje. Pri varčevanju glede na vložek ne plačuješ nobenih stroškov. Glede zavarovanja pa mora vsak sam presoditi, če ga potrebuje. Vsaj nezgodno za primer trajne invalidnosti bi moral imeti vsak, vse ostale oblike zavarovanja so stvar odločitve posameznika oziroma še bolje prepričjivosti zavarovalnega zastopnika.

Razne naložbene police, ki so jih zavarovalnice zapakirale v pakete, ki imajo predvsem veliko lepo mašno, vsebina paketa pa nas slej ko prej razočara. Večina, ki polico sklepa sliši samo pozitivne stvari na primer kapitalizacija, odkup police, nihče pa ne vpraša koliko je stroškov na te "ugodnosti", ki jih zavarovalnice nudijo.

Na lastne oči sem videla primer, ko je gospa deset let redno plačevala obroke zavarovanja, potem pa zgubila službo in finančna situacija se ji je obrnila na glavo. Ker je bila začasno nezumožna plačevati obveznosti po polici so ji jo po pol leta avtomatsko kapitalizirali in vrednost njene police je bila po desetih letih tretjino do takrat vloženega denarja.

Če imaš na banki odprt varčevalni načrt, če vzameš depozit za neko srednje ali dolgoročno obdobje vložek ostane nedotaknjen. Res da so obresti tako mizerne, da zagotavljajo le realno ohranjanje vrednosti denarja, vendar vložek ostaja.

Lahko pa denar mirno vlagaš v vzajemne sklade. Stroški so vnaprej znani, dolgoročno povprečno lahko pričakujemo cca 8% letni donos na delniško strukturo. Ker večino varčujemo za otroke, bo verjetno denar to varčevanje trajalo cca 15-20 let. Dolgoročnost tega obdobja pa v veliki meri zniža tveganja, ki ga prevzamemo nase z vlaganjem na delniške trge. V tem časovnem obdobju nam niti kriza ne more povzročiti bistvene škode. Res, da nas padci pretresejo, vendar dolgoročno niso boleči. Predlagam vam svetovalca na www.vzajemci.com, kjer poznajo vse vzajemne sklade na trgu in znajo svetovalti kakšen nabor je primeren za koga. Sama sem zadovoljna. Priporočam.

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 22.9.2009 11:14:42 >

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Fondpolica za dojenčka?
22.9.2009 13:37:22   
mighi
Še nekaj podatkov (članek) o provizijah in kaznih ob prekinitvi, ki jih zavarovalnice tako skrbno varujejo:
http://www.revijakapital.com/kapital/aktualno.php?idclanka=6970


(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Fondpolica za dojenčka?
23.9.2009 12:43:05   
Boris82
Pozdravljeni!
Sem nov na tem forumu in še raziskujem teme...

Odločil sem se, da napisem nekaj stavkov na to temo čeprav je že stara, saj sem na tem področju domač, saj delam v tej stroki že vrsto let.

Najprej naj povem, da je Fondpolica enostavna in lepa rešitev za tisto sredino prebivalstva, ki potrebujejo zavarovanje, ker v prvi vrsti to je zavarovanje! Vendar je fondpolica lahko tudi naložba. Tudi nalozba za otroka. ( Poudarjam, polico lahko sklene le starš, kot so že prej nekateri povedali). Eden od staršev sklene polico in ta mu predstavlja varnost saj v primeru, da umre nekdo za njim pa prejme zavarovalno vsoto, ki je takrat še kako pomembna, ker je ogrožen socialni status druzine. V primeru doživetja pa je končni izkupiček namenjen otroku, s katerim mu starši omogočijo lažjo pot k osamosvojitvi ali pa za studij, ipd.
primer:
Starsi ob rojstvu otroka sklenejo fondpolico z mesečno premijo 100 € na 18 let. Zavarovana bosta za 32.400€, kar je več od vplačanih sredstev v letih zavarovanja (21.600). V primeru smrti enega od staršev drugi prejme najmanj 32.400€, če je vrednost premozenja višja, pa tisti znesek. V primeru doživetja pa je na računu pri 10% letni donosnosti cca. 45.000€ , od tega se npr. izplača 33.900 € kot enkratni znesek, s katerim lahko starsi otroku pomagajo pri nakupu nepremičnine, poleg tega pa bi se otroku izplačevala še 5 letna štipendija v višini 200€ , ki jo bodo otroci še kako potrebovali.

Torej taka oblika varčevanja ni nateg, saj je lepa kombinacija zavarovanja in varčevanja. Glede stroškov bi pa rekel, da ima vsak pravico zahtevati natančen izpis stroškov, ki jih ima določen produkt. Zavedati pa se moramo , da vsaka stvar nekaj stane, nič ni zastonj. Najslabse pa je, da sploh ne varčujemo.

Spodaj navajam še nekaj primerov, ki vam znajo koristiti:


1. primer
oseba **** potrebuje zavarovanje za primer smrti v višini 27.000 €. Lahko sklene fondpolico z zajamčenim paketom z mesečno premijo 50 € za 30 let z garantiranim donosom 2.75% na letni ravni ( ponavadi so prisotni tudi presezki v visini 1.25%  na leto). Taka polica je tako rekoč zelo primerljiva  s klasičnim življenskim zavarovanjem ali pa z varčevanjem na banki, vendar ima vse prednosti klasičnega in vse prednosti nalozbenega živ. zav. ( za več info pišite na ZS)
Ob izteku zavarovanja lahko oseba **** pričakuje cca 25.500 € če upoštevamo 2.75 % garantiranega donosa in 1.25% presezka na letni ravni. Ves čas je sicer bila zavarovana vendar končni izplen (25.000€) je majhen, glede na to da je oseba vplačala 18.000 € v letih zav. dobe. Sliši se več, vendar je tu prisotna še inflacija. Vsekakor pa je premalo za pokojnino.

2. primer
Oseba se poleg pomembnosti zavarovanja zaveda tudi pokojninske problematike in pomembnosti varčevanja za pokojnino.

Lahko sklene fondpolico z mesečno premijo 50€ z izbranim dinamičnim paketom (delniški skladi, ki predstavljajo višje tveganje v povezavi z višjimi donosi), prav tako pa ima 27.000 € zav. vsote za primer smrti. Se pravi je to naložbeno zivljenjsko zavarovanje.
Ves čas je bila oseba zavarovana za najmanj 27.000 €, ko pa je vrednost premoženja na fondpolici z leti prerasla 27.000 € se je spremenila tudi zavarovalna vsota za primer smrti ( 27.000 + presežek, ki po npr. 25 letih predstavlja cca 44.000 € ).
Ob izteku zavarovanja lahko oseba **** pričakuje cca 73.000 €, če upoštevamo povprečni 10% letni donos. Torej ta znesek pa bo že bolj koristil za pokojnino ali druge financne cilje.

3. primer
Oseba **** se lahko odloči tudi za opcijo življenjski kasko pri katerem bo plačala za zav. vsoto za primer smrti v višini 30.000€ samo 8,17 €/ mesečno. Tu je treba poudariti, da oseba **** vplača v dobi 30 let cca 3000€, ki jih nikoli ne dobi povrnjenih. Kasko zavarovanje, koristi samo v primeru če nas pride iskat teta v dolgi črni halji s koso v roki.
Se  pravi, da s tako obliko zavarovanja nič ne privarčujemo bodisi za otroka, bodisi za našo pokojnino ali druge finanče cilje. Zato pa se tako zavarovanje odlično kombinira z ločenim varčevanjem pa naj bo to varčevalni načrt, ki nam ga izdela svetovalec ali direktno v vzajemnih skladih ali pa delnicah oziroma drugih oblikah varčevanj. Varčevanje v skladih nam sicer prinese višje donose kot fondpolica, razlika je v stroških fondpolice. Vendar temu ni vedno tako, potrebno je pametno izbirati med opcijami, ker je končni izkupiček odvisen tudi od dobe varčevanja.

Tako lahko nekdo preko naložbenega zavarovanja privarčuje več v 10. letih kot nekdo, ki je 10 let varčeval v vzajemnih skladih.
Namreč živ. zav niso obdavčena po 10. letih od sklenitve, medtem, ko je izplen iz varčevanja v vzajemnih skladih obdavčen    15%.
Donos iz vzajemnih skladov je prvih 5 let obdavčen 20%, potem pa vsakih 5 let pade za 5%, se pravi , da bo dobiček iz tega naslova šele po 20. letih neobdavčen.
Tukaj je potrebno upoštevati še to, da v primeru, ko varčujemo mesečno mora od vsake mesečne premije preteči 20 let, da bi bila ta premija neobdavčena...

Upam, da sem vam kakorkoli pomagal, če imate še kakšno vprašanje mi pišite na ZS ali pa me pokličite na mobilni telefon, ki vam ga posredujem preko zasebnega sporočila.

Lep dan še naprej...

(odgovor članu mighi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Fondpolica za dojenčka?
23.9.2009 12:51:00   
zmajaz
Kako se vam pa zdi fondpolica maks garant plus?

(odgovor članu Boris82)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Fondpolica za dojenčka?
23.9.2009 20:38:28   
mighi
Maks Garant +

Tudi to imamo sklenjeno (za najmlajšega 50€/mesec na 18 let). Garantirano je vsaj izplačilo vloženega in ima zaklepanje donosov mislim, da 2 ali 4x na leto. Ta oblika se mi zdi manjši "nateg" kot Fondpolica, saj za malenkost višjo provizijo, vsaj nekaj nudi (varnost, po 18 letih dobiš ven vsaj, kar si vložil).

Boris82:
Ne me jeb* s komercialnimi jajci, Pri Fondpolici teoretično lahko izgubiš vse...in v tem primeru tudi oprostitev davka na dobiček ne pomaga. Kar me pri teh produktih moti (vem za Triglav in Slovenico življenje) je nepreglednost stroškov. Ob sklenitvi oz. ponudbi ni jasno napisanih pravil. Zato tudi ne pošiljajo obvestila o vrednosti premoženja pred iztekom 3. leta! Potem je pa večini ljudi slabo, ko vidijo koliko provizij so si obračunali (cca 50%) in zavarovalnica najbrž dobi največ od takih, ki rečejo, da se ne grejo več in jim pustijo še tisto (z neplačevanjem/prekinitvijo).

OK, da ne bom preveč negativen...upam, da čez 18.oz. 30 let ko se iztečejo naše FP, ne bo dolgih negativnih rasti skladov in dobimo ven vsaj, kar smo vložili. Če bi pa imel ob sklenitvi informacije, ki jih imam danes, se najbrž ne bi odločil za to.

P.S. tudi sam sem en mesec delal kot zavarovalni zastopnik (NŽZ) in vem, da zavarovalnice tudi zastopnikom ne obrazložijo vseh stroškov, prali so nam možgane da je bilo veselje... težek kruh, verjamem, da še posebno v teh časih, ko delnice padajo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Fondpolica za dojenčka?
23.9.2009 21:20:21   
Sončni žarek
Boris82......

Joj.....joj...... Upam, da mirno spiš in te stranke ne preganjajo....

1. pozabil si napisati, da vse "visoke zavarovalne vsote za primer smrti" stranka fejst plača ....

2. naložbena polica je meni osebno najslabša oblika naložbe-sploh v primeru velikih zavarovalnih vsot za primer smrti-ker ti tako od mesečne premije gre zelo malo v naložbo..... Na žalost je strankam predstavljeno, da bodo s 30€ na mesec mastno zaslužile.......

3. stroški so itak poglavje zase (tudi pri fondpolici so stroški v primeru odkupa in sicer so 0% samo v primeru, če pride do odkupa police 5let pred iztekom zavarovanja).

4. meni osebno nisi objektiven, ker delaš samo za 1zavarovalnico....

5. KD-jevi zastopniki ste v prejšnjih letih razdrli-prekini strankam ogromno klasičnih življenjskih zavarovanj......Sedaj se jih mnogo skriva, ker so stranke ogorčene nad stanjem polic in zavajanjem......Saj se lepo sliši taki in taki donosi- samo realnost je drugo.....

Včasih slišim besede, saj bodo delnice, vzajemci spet rasli-pozitivni......To upam, tudi jaz......Kaj pa če se zgodi recesija 1mesec pred vašim izplačilom? Boste takrat rekli otroku-počakaj s študijem 5let, saj bo spet pozitiven donos user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Boris82)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Fondpolica za dojenčka?
24.9.2009 12:00:58   
mate0ja
Sončni žarek se popolnoma strinjam s tabo. Pri zadnjem odstavku bi te pa dopolnila. K varčevanju v tvegane naložbe je ptorebno pristopiti z glavo. Ravno zaradi tega, ker se lahko zgodi, da v trenutku, ko potrebuješ denar, cene delnicam padejo in ostaneš brez pomembnega dela denarja.  To se je npr. zgodilo tisočim, ki živijo v državah, kjer morajo za svojo pokojnino sami poskrbeti. Varčevali so celo življenje seveda so se izpostavljali velikim tveganjem, da bi bilo denarja čim več. Imajo še par let do upokojitve. Zdej je pa večina denarja kar izpuhtela. Reveži. Ne predstavljam si biti v njihovi koži.

Zato je treba svoj (ali otrokov portfelj) skozi obdobje varčevanja prilagajati. Bolj kot se približujemo roku, ko bomo denar potrebovali, več ga moramo imeti v varnih naložbah. To je teorija. Tudi sama ne vem, če se bom uspela tega držat. Bomo videli čez par let, ko bo moja malčica potrebovala denar za šolanje, stanovanje, začetek samostojnosti skratka in ko bom sama potrebovala denar za dodatek k pokojnini. Bomo videli kako bo takrat. To je še tako daleč, da praktično veliko ne razmišljam v tem. Dejstvo je, da je trenutno pravi čas za vstop na trg (za nakup VP), ker so trenutno poceni. Vsaj tako pravijo analitiki.

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?