|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jok ob handlingu
11.6.2007 20:40:37   
thumbelina
Naš mulček ima ob starosti 7 tednov tipične znake za ekstenzijski vzorec. Naročena sva v četrtek v RA, ampak sem si rekla, da bomo že prej začeli s handlingom in kaj se nam zdaj dogaja, da non stop kriči in se dere 100/h. prej ko je bilveliko pokonci in pač tako kot mu je pasalo, je bil tako zadovoljen otroček, res prav nasmejan in tako sproščen. zdaj pa še bolj zateguje, kriči in je trd kot dila. ALi to sčasoma jenja, ko se otroci navadijo novih prijemov?
Zanima me tudi, ali je pametno kupit kakšno igralno blazino z unim lokom in igračkami (da bo gledal igračke nad njim in mu ne bo glave zanašalo nekam v stran)?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jok ob handlingu
11.6.2007 21:04:14   
karamela
Predlagam, da počakaš na četrtek, da ti v razvojni ambulanti pokažejo vaje, katere potem izvajaš. Nevem sicer kako je sedaj vendar 5 let nazaj sem jaz na zdravstveno zavarovanje dobila AIREX peno, na kateri izvajaš vaje.


Kaj več ti žal ne morem svetovat pa srečno.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jok ob handlingu
11.6.2007 21:11:48   
sazi
mali je nesrečen, ker kar naenkrat ne more več vsega, kar je prej lahko
če si dosleden in delaš tako kot je treba, bo hitor pozabil in se navadil na nove okoliščine - pri nas je bilo tako
tudi midva sva bilav RA, ampak nisva dobila blazine na recept - je ne dajo kar tako
kar se pa blazine z lokom tiče - naš mali se je tistih visečih igračk bal - ni vse za vsakega otroka, je pa pametno kje preizkusiti kakšno, da dobi tko, ki ga bo zanimala in ga tam ne bo strah

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jok ob handlingu
11.6.2007 21:25:48   
thumbelina
Ne ne, naš mali naravnost obožuje vse viseče. Je imel ležalnik in viseče igračke in je prav pogovarjal se z igračkamiuser posted image . Ampak smo dali ležalnik preč, ker zadeva zanj očitno ni dobrauser posted image .

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jok ob handlingu
11.6.2007 21:30:38   
zungi
Mi pa smo dobili blazino preko naročilnice iz RA za vadbo doma. Ja jo pa zelo težko predpišejo user posted image , hmm, šparajo tam kjer ni treba.user posted image

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jok ob handlingu
11.6.2007 22:22:42   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: thumbelina

zdaj pa še bolj zateguje, kriči in je trd kot dila. ALi to sčasoma jenja, ko se otroci navadijo novih prijemov?
Zanima me tudi, ali je pametno kupit kakšno igralno blazino z unim lokom in igračkami (da bo gledal igračke nad njim in mu ne bo glave zanašalo nekam v stran)?

Ti kar čimprej začni s handlingom, v četrtek boš dobila pa še dodatne napotke glede ekstenzije. Boljš prej kot pozneje, ker bota potem ¨trpela¨oba. Mene od njegovega upiranja še zdaj rama boli (nategnjene kite) Ja upira se ker mu zdaj druge mišice delajo in ga moti tko kot če maš musklfibr pa migaš. Naš je protestiral kake 3 tedne, pol so se pa pokazali rezultati, samo mi smo dobili RA šele pri 4 mesecih, ko je imel mali že preko 6 kil in ful močne mišice.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jok ob handlingu
12.6.2007 6:31:13   
thumbelina
Eh, 6 kil ma naš že zdej pri dveh mesecih, tako da je že zdaj ful težko obračat ga tako kot je prav.... Itak da bomo vztrajali, ker je dobro zanj. Mi je pa hudo, ker je iz enega dobrovoljčka postal en siten in razdražen otrok...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jok ob handlingu
12.6.2007 6:55:31   
Tiamo
Jutro,

jaz ti predlagam to, da prisluhneš svojemu otroku in ne tok zdravnikom. Tudi jaz sem šla čez to skozi, ob izvajanju handlinga se je drla in drla in je nisem mogla skoz držati v pravilnem položaju "jajčku", tudi dvigovati je nisem mogla vedno pravilno, itd....tako ,da sem se potem nehala obremnjevati in ji prisluhnila. Potem handling intenzivno uporabljala ene 2 urci na dan, ampak tako v igri in čez čas se je navadila in tudi jaz, tko, da sem ga izvajala že avtomatično. Res pa je, da je nikoli nisem mogla pravilno v jajčku držati, več kot 20min, se je skoz raztegovala, tečnarila itd. Vendar lahko povem, da je bila prva med svojimi vrstniki pri obračanju iz hrbta na trebuh, prva pri sedenju itd.

tako ,da le pogumno in prisluhni otroku!!!

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jok ob handlingu
18.6.2007 1:02:42   
urskula
čiao!ali mogoče katera ve kako pomagat otroku,da se bo obrnil iz boka na trebuh?Jaz imam sina starega 4,5 meseca in ima eksenzijski vzorec.V RA so mi pokazali vaje oziroma masažo rok,ker je trd okoli ramenskega obročaKo ga dam na trebušček full jamra in se včasih prevrne na desno stran.Koliko mora biti star, da se lahko že sam obrne na trebušček?   Ali katera kaj ve?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jok ob handlingu
19.6.2007 7:53:43   
ami2
Urskula, bi ti svetovala, da otroka ne forsiraš in da izvajaš tiste vaje, ki ti jih je pokazala razvojna pediatrinja.
Tudi če se bo tvoj malček obrnil na trebušček kaj kasneje, ne bo nič hudega. Naš je začel z obračanjem pri 5,5 mesecih, je pa hipoton (kar pa se mu čedalje manj pozna).

Drugače pa smo tudi mi jokali ob handlingu. In tudi ko smo kravice pasli. A se je malček sčasoma navadil in je začel v vajah in v gibanju uživati.

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jok ob handlingu
29.6.2007 23:45:03   
Peli
Najbrž malemu ne odgovarjajo taki prijemi, zato pa se joka, ampak ne popuščaj, tudi mojemu to ni odgovarjalo, ampak tako mora bit in pika! On bi se lepo ovijal nazaj...
Kar se tiče igralnega loka je nama fizeoterapevtka odsvetovala igranje pod njim prav zaradi ekstenzijskega vzorca, ker se z rokami steguje proti igračam, pri tem spet ostaja glava zadaj...
Otrok se sam obrne ko je toliko močen da se, nekteri prej, nekateri kasneje.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jok ob handlingu
30.6.2007 13:02:14   
emaa
urskula časa za obrat imate še dovolj, naj bi ga začeli izvajati med 5 in 6 mesecom. Mi smo dobili vajo, da Luku pomagamo obrat osvojiti do koncu in se je po enbem dnevu sam začel obračati. Je pa začel to delati šele, ko je bil korigirano star skoraj 6 mesecev (torej skoraj 7 dejanskih). Če bo potrebno, vam bodo pokazali vaje. 

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?