skačica
|
HOJLA! Sem bila cel dan na terenu. Najprej pri kolegici, ki ima res hladno hišo in veliko sence pred bajto pol sem šla domov pospravit (ne bom o tem kako mi je teklo dol, ampak ko se vrnem z dopusta bom pa pršla v čisto ) pol sem pa imela masažo celega telesa rezervirano(mož častil, kako je pasalo, da dol padeš). Celo uro je trajala , no in potem smo šli še v šoping po stvari za morje. Odhajamo namreč to soboto zgodaj zjutraj, verjetno bomo naloženi kot Čehi, še dobro da je mož letos kupil montano- dobra naložba , ker bom verjetno vse vzela s sabo, najbolje, da bi kar omaro s cunjami za avto pripela. vaje - nama je fizioterapevtka pokazala zaenkrat samo osnove, ker sva se šli šele naročit in je imela čas, da jo je pogledala in nama pokazala nekaj vaj, ki naj jih delam z Izo in pa seveda pravilen handling, ki se mi zdi, da je zelo pomemben. Zaenkrat se trudiva da pravilno pase kravice, da so pravilno ramenca in rokice, se obračava pravilno iz hrbta na trebuh, uporabljava nogice in rokice(da lepo dviguje nogice in si jih prijema, poskuša včasih nesti v usta, ampak ji še ne uspeva) in pa veliko jo imam na mojih pokrčenih nogah, ker je to baje zelo dober položaj za otročke, tudi tukaj se igra veliko z nogicami. Skratka Iza nič več ne dviguje rite, usloči hrbta(oziroma redko, takrat ko je razburjena), tudi nogic več ne steguje tako kot jih je prej. Glavico sedaj krasno dviguje. Upam, da bo tudi moja P zadovoljna z napredkom, itak jo bom prej ali slej menjala. Pomembno je tudi božanje po rokicah in nogicah, podplatkih,... Žabika, katere vaje delate še vidve? Bi bila res zelo vesela, če še ti kaj napišeš kaj ti je rekla fizioterapevtka? Od mojega bratranca žena je prav razvojna fizioterapevtka in sva se pogovarjali kaj delava zaenkrat in je rekla, da je to dobro. Morda je še kakšna vaja, za katero ne vem pa je tudi dobra? Zanima me tudi koliko ponovitev je potrebnih in kolikokrat na dan? Naša Fizio. je rekla, da so te vaje zaenkrat dovolj, ker je še Iza pač majhna. Je pa rekla bratrančeva žena, da so hitro vidni rezultati, če res delaš vaje in predvsem pravilno nosiš otroka. Jaz mislim, da je pri nas kriva samo nepravilna nošnja Ize.
|