|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  353 354 [355] 356 357   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
29.8.2007 7:56:54   
erna14
aja tist oranzn okrog ust je korenuser posted image

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 8851
29.8.2007 7:59:49   
draja
Slumpo verjemi, da nam je lažje zdaj kam it dokler dojimo kot bo pol s kašicami. No razen zdaj, ko ima Živa tako obdobje, ko je preveč radovedna, da bi zizala kjerkoli kot doma zaprta v spalnico, pa še to jo vsak šum zmotiuser posted image .

Erna dobro jutro tudi tebi. A pol sta vidva z Žigcem čist resno zdaj začela z GH?

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 8852
29.8.2007 8:01:11   
erna14
drja-ja je rekla patronazna da kr morvauser posted image user posted image user posted image a ves kaj je pa pr tem najleps da mu je vse tok zanc da se dobesedno z takim veselm prpopa na josko da je mami cist stoplenauser posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 8853
29.8.2007 8:02:22   
Žabika
Pri nas tudi še vlada mir, samo mama Žaba nekaj okoli skače. Včeraj sem šla ob 10h spat, tko da sem se res odpočila. Imela sem eno bujenje, ampak smo na hitro opravili.

plavanje dojenčkov: zdej je na njihovi strani, da že zbirajo prijave na telefon. A ni bilo malo nazaj napisano, da bodo prijave osebno 03.09.? Terminov je pa ful, možnost je tudi dvakrat tedenske vadbe, ... Katera bo šla? A se kej pogrupiramo? Sej vem, da se bo težko uskladit, ampak mogoče poskusimo, da se bomo imele še lepše.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 8854
29.8.2007 8:07:33   
tejčica
Najprej za lep začetek dneva  user posted image

Sibil, pa dejte no Patriku že enkrat posteljo kupit!user posted image Bogi revček, mali. Zadnjič je zaspal na polici, včeraj med vrati.user posted image  Faca mali, ni kaj.

Thaiss, ooo, Matia pa z novo frizurco šarmira.user posted image  Vidim da je torta uspela. Pridna mami

Meaa, user posted image  za tvojega in upam da je vse ok.

Amy, uživajte na dopustu.

Tinaaja, ko smo mi pri njegovih in Vid zaspi, smo ga vedno nesli spat v spalnico na taveliko posteljo. Sedaj tega ne bom naredila več. Saj se še ne plazi, se pa toliko obrača in vrti, da je en-dva-tri taka nesreča kot je bila včeraj pri nas. Sedaj ga bom raje kar v vozku puščala spat. Doma mi pa na srečo itak najraje spi v svoji posteljici.user posted image

Slumpo, super za vsaj malček boljšo noč. Naslednja bo pa še boljša.user posted image

Erna, vidim da si že v elementu.user posted image

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 8855
29.8.2007 8:08:23   
draja
Plavanje jaz se še nisem čist za ziher odločila. Sem itak taka po naravi - bi ful šla nekam, pol se pa kar ne znam spravit. No, ko pa enkrat grem mi je pa itak zakon! No, da povem tole še na kratko: jaz sem za, samo nisem še nič gledala in se odločala.

Erna imaš ZS.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 8856
29.8.2007 8:11:15   
thaiss
user posted image
mi smo spali super!! Matia je zaspal ob 20.30 ob 6h je papal in spal naprej do 8h v svoji postelji
No, že par noči spimo, upam da mu pomagajo granule!! Ni važno, sam da spi!!!
Sem pa sanjala, da je imel Matia ves krvav slinček, pa pogledam in zobki zunajuser posted image

erna samo zate en pis torte user posted image !!

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 8857
29.8.2007 8:17:07   
Gio
dobro jutro!

GH..mi bomo danes že 4 dan imeli bučko in nama gre vedno bolje :))), vedno več poje. Ko smo že pri GH...prej je z mize potegnila reklamni papir in ga mečkala, in ko sem pogledala, je manjkal en kotek papirja. Ga je žvečila in ko sem ji ga s prstom hotela povlečt ven, ga je požrla. SMotka majhna, koščki v hrani jo motijo, potem pa je papir user posted image

še nekaj...kdaj bodo vaši cukri začeli spat v svoji sobi???

pozdrav vsem!!

Ela kako dela ura? ''ka-ka-ka-ka''
Kaj pa ti narediš v plenico? ''kak''
Kaj pa pije mama zjutraj? ''kaka''

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 8858
29.8.2007 8:24:20   
Žabika

IZVIRNO SPOROČILO: Gio

Hana spi od svojega 14tega dne! Počakali smo samo toliko, da sem se jaz lahko normalno vsedla na stol in jo tako podojila v njeni sobici.

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 8859
29.8.2007 8:29:34   
draja
IZVIRNO SPOROČILO: Gio

Dokler bomo v tem najemniškem stanovanju verjetno ne bo šla v svoj sobo. Imamo sicer ful veliko otroško sobo, samo jo zdaj uporabljamo za čisto druge stvari. Dvomim, da se mi jo bo dalo urejati, glede na to, da se najkasneje čez leto dni selimo nekam na svoje. Pa tudi sicer je še ne bi dala v svojo sobo. Ne vem, pač mi je lažje in lepše, če je blizu mene, da jo vidim, brez da bi mogla vstati. Vsaj dokler se mi obrača na trebuh in se ne zna nazaj obrnit in dokler tako pogosto poliva in bruha, je sigurno ne bi dala v drugo sobo, ker bi to pomenilo precej manj spanja zame.

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 8860
   [Brisano sporočilo]
29.8.2007 8:42:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu draja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8861
29.8.2007 8:50:44   
skačica
Dobro jutro!

Tudi pri nas smo dobro spali, jaz sem pobegnila iz spalnice, Iza mislim, da še spančka. Jo bo treba it malo pogledat.
Moj mastitis je odšel tako hitro kot je prišeluser posted image  tako da sem spet v polnem zagonu.user posted image  Je bil pa zdaj veliko milejši kot prvič.

Plavanje- v LJ jo ne bom vozila, se bom pa pozanimala za tukaj v bližini, če imajo kaj.

Zdej se pa grem uštimat, imam en kup opravkov preden grem na faks. Moram it še indeks iskat, sploh ne vem kje točno ga imam. Upam, da bo Iza med vožnjo pridna, sicer ji bo pa od Izlak naprej delala družbo moja noseča sestra.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8862
29.8.2007 9:29:42   
*sonchek*
Jutro!

Jaz sem iz minute v minute slabše - v grlu me žge, težko diham, sklepi me bolijo, ponoči se mi je kri iz nosa ulila...komaj se premikam... In kaj je najhuje? Da se bojim, da se bo mulo nalezel user posted image
Nas je pa danes zjutraj šokiral - iz posteljice so prihajali neki čudni zvoki, pa pogledam notr in mulo pase kravice!!! Hja, zdaj ga bom še obračala ko čevap user posted image

PLAVANJE - midva bova šla. Za termin še ne vem, bova pa hodila na DIF.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 8863
29.8.2007 9:34:12   
tinaaja
Şonchek -  masko na obraz, vitamine, cajcke, pa pocivat. upam, da se ne bo nalezel in da bos kamlu zdrava. ful nekaj razsaja..

jaz imam zatisje, brina spi ze dobro uro. grem mal se pospravlat, da izkoristim priliko user posted image

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 8864
29.8.2007 9:40:36   
draja
IZVIRNO SPOROČILO: *sonchek*

Nas je pa danes zjutraj šokiral - iz posteljice so prihajali neki čudni zvoki, pa pogledam notr in mulo pase kravice!!! Hja, zdaj ga bom še obračala ko čevap user posted image

To mi delamo že 14 dniuser posted image . komaj čakam, da se nauči tudi v kontra smer obrnit. naša uspavanja so se razvlekla tudi na 1,5 ure samo zaradi konstantnega obračanja na trebuh, kjer pa ne zna spati ampak pase kravice. Ko jo pa obrnem na hrbet pa užaljenost do Sudana!!!

Pa upam, da se res čim prej pozdraviš in se Anej ne naleze. En koš user posted image  zate!!!!

Skačica držimo pesti, da dobro opraviš danes!

Neposredna povezava do sporočila: 8865
29.8.2007 9:43:03   
slumpo
buuuu...

no jutri bova ob 1 +-kakšna minuta...pod vodo v CP...z masko in rokavčki...

žabika a prideš???

malega je prevzela tašča da jaz malo pošibam po stanovanju in razmešam prah

Neposredna povezava do sporočila: 8866
29.8.2007 9:55:33   
Lejci
Jutro!

Najprej čestitke vsem mini slavljencem za danes in včeraj!

Pri nas je pa ta noč dosegla višek pri zbujanju in vstajanju. Pri 10x sem nehala štet, na konc sem bla že čist zmešana, sploh ne vem, kokrat sem jo dojila, kdaj... Tok sem utrujena, da se mi kar roke tresejo. Naša mala pa naspana, vesela, nič ji ne fali.

Naomi - js sm tebe čist razumela in nisem vzela kot provokacijo. No hard feelings user posted image

Thaiss - fuuul hude fotke, mali je prava faca z novo frizurco! Pri nas frizerja še doooolgo ne bomo vidli, komaj ji je pleško mal pokrilouser posted image

Meaa - upam, da je vse ok!!! A so ga zašili?

Plavanje dojenčkov - midve bova šli, ampak ne septembra, ker bomo 3 tedne odsotni

V svoji sobi  bo naša ko se preselimo, ker trenutno imamo glih 20 kvadratov za živet.

Srečanje - ne boste verjele, ampak celo imam avto, tako da se definitivno prikaževe tudi midve že enkrat.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8867
29.8.2007 10:14:41   
erna14
user posted image

(odgovor članu Lejci)
Neposredna povezava do sporočila: 8868
29.8.2007 10:19:12   
draja
Erna a tko ti uživaš doma? ja fajn no. Še dobr da naši lubiji ne berejo tega foruma, ker jih takole zapeljuješ s kavčauser posted image . Aja, a imaš novo šminko? moram rečt da ti prov paše ta zelena - se poda k tvoji poltiuser posted image .

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 8869
29.8.2007 10:31:01   
tinaaja
erna je hotla povedat, da je sladka kot bomboncek user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 8870
29.8.2007 11:03:06   
slumpo
mi pa našeka lubija še ne bomo preselili v svojo sobico čeprav jo že ima...in čez dan se tam tudi igra ampak ponoči ga pa mami rabibi pri sebi...mater sem neumna in lubosumna...ja kaj čem bo treba kulirat to preterano ljubezen do mojega sina....

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8871
29.8.2007 11:35:24   
*sonchek*
Evo, sem se nafilala z vitamini, čajčki in neoangini - upam, da bo kaj pomagalo user posted image
Mulo je pojedel sadje (jabolko, višnja) - pa ni hotel pri meni jest, zato je oči vskočil, pa sta vse zmazala. Ne vem kaj mu je zadnje čase, ampak pri meni nekaj štrajka - se afna, pa dela brrrrr, pa kaže jezik, pri očitu je pa čist priden in lepo odpira usta - vglavnem, čist sem užaljena! Očitno ima očita raje, smrk, smrk, jaz pa čsit ljubosumna user posted image
No, zdaj pa pridno spi, oči pa je šibal v službo.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 8872
29.8.2007 11:39:11   
Anonimen
ROKOVANJE Z OTROKOM

S pravilnim rokovanjem otroku omogočamo normalen genetsko zapisan gibalni razvoj.
Bolj kot časovno doseganje mejnikov gibalnega razvoja je pomembno, da so gibalni vzorci kvalitetni in sledeči v pravilnem zaporedju: orientacija v sredino, obrat do boka, obrat na trebuh, opora na roke v trebušnem položaju, pivotiranje na trebuhu, prehod v sedenje, sedenje, prehod v štirinožni položaj, kobacanje, vstajanje ob opori z izpostavo ene noge, spuščanje na tla v počep, hoja ob opori (pohištvo, stena), samostojna hoja, tek, poskoki.
Če otroka kot "skrbni starši" silimo v gibalne vzorce, za katere njegov mišični tonus še ni pripravljen - zrel, lahko to negativno vpliva in okvari njegovo kasnejšo kvaliteto gibanja. posledice so lahko nerodni otroci, pogosti padci s poškodbami, slaba drža, ploska stopala, bolečine v hrbtenici kasneje v življenju ...

1. Nošenje:

do 3. meseca:

- hrbtno položaj lupinice
- bočno s podpiranjem glavice in rotacijo trupa
- trbušno s podporo pod prsni koš in pokrčenjem ene nogice

po 3. mesecu do otrokovega samostojnega sedenja:
- v položaj lupinice z zasukom v trupu in izpostavo ene noge
ko otrok samostojno sedi:
- pokončno nošenje, vendar z zasukom v hrbtu

NE V POKONČNEM POLOŽAJU, DOKLER OTROK NE SEDI SAMOSTOJNO!

2. dviganje in odlaganje otroka na podlago:

- vedno bočno
- po dvigu: obrat s hrbta na bok, sledi dvig glave, ramena, na koncu ritke in nog
- pri odlaganju: prvi stik podlage z ritko, sledi spuščanje na bok in na ramo in obrat na hrbet
- ko otrok že samostojno sedi: prvi stik s podlago ritka s pokrčenimi nogami

NE NARAVNOST NAVZGOR, NE DIREKTNO NA HRBET!

3. previjanje in preoblačenje

- leže: s pridvzdigom medenice in obrati na bok
- v sedečem položaju v naročju s hrbtom proti mami: ko se otrok začne sam obračati s hrbta na trebuh (5, 6 mesec)

NE VLEČENJE ZA NOGE IN DVIGANJE RITKE!

4. položaj za dojenje oz. hranjenje

- dojenje leže
- dojenje v naročju
- hranjenje v naročju - dokler otrok še ne sedi dobro samostojno
- hranjenje v stolčku - ko otrok dobro samostojno sedi (7, 8 mesec)

5. podiranje kupčkov

- preko rame
- preko noge
- sede v naročju s podprto medenico

6. spanje

- bočno (z zalaganje) do 6. meseca oz dokler se otrok na ravni podlagi ne začne sam obračati s hrbta na trebuh (5-6 mesec)

7. igra

- v naročju (gradimo srednjo linijo glave in telesa, vzpodbujamo očesni kontakt, spodbujamo roke in noge v prostor)
- na previjalni mizi med vsakim previjanjem pasenje kravic
- na igralni podlagi na tleh po 4. mesecu

Pripomočki:
- lupinica: od začetka prirejena - pod ritko podloćena s pleničkami, da otrok v lupinici leži, ne sedi
- voziček
- štorklja: takoj, treba je spreminjati strani nošenja
- kenguru: ne pred 4. mesecem, tudi potem le na kratke razdalje
- nahrbtnik: ko otrok že samostojno sedi

Neprimerni pripomočki:
- hojca
- skokci
- stajca z veliko mrežo

Kaj se odsvetuje:
- pokončno iztegnjeno nošenje
- tresenje in dvigovanje v zrak oz metanje v zrak
- zalaganje z blazinami pri sedenju
- učenje hoje z vodenjem za roke
- ortopedska obutev, če otrok nima kostnega ali mišičnega obolenja

tole sem zasledila na sosednjem forumu....zdaj pa vas grem pokomentirat malo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8873
29.8.2007 12:12:06   
erna14
tinaaja,draja-sam za vaju od mene k me mate tok radeuser posted image user posted image
tale je pa za thaiss k mi je torto poslalauser posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8874
29.8.2007 12:19:52   
erna14
kuku je kdo kje nas tamal noce spat

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 8875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  353 354 [355] 356 357   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  353 354 [355] 356 357   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

ime za puncko
tatly

katero ime vam je lepse

Anella (66%)

Noella (34%)

Število vseh glasov: 187

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!