nana 27
|
zanimiva tema o čepu..do dneva pred porodom (nekaj dni pred PDP), ko se je Miha čisto umiril, sploh nisem vedela, da se kaj začenja. CTG zmeraj raven. Popadkov nič. Potem me je bilo pa strah, ker je bil nekaj dni trebuh trd, Miha pa praktično nisem čutila in sva šla z mojim v P. Sprejemna babica si je mislila, da nekaj nakladam. CTG spet čisto raven in kot zanalašč je Miha začel brcat. Ker pa mora ob sprejemu poklicat še G, je ta preveril, če se kaj dogaja spodaj. Meni je bilo kar nerodno, ker sem se sebi zdela, da preveč paničarim. On pa reče, da sem odprta, da porcije (še danes ne vem, kaj je to - mogoče čep?, ampak razen povečanega svtelega izcedka celotno nosečnost, ni bil izcedek pred porodom nič posebnega) ni več in da lahko počakam tudi v P, da bom kmalu rodila, ampak, da mi svetuje, da grem kar domov spat. Z mojim sva samo gledala. Nisem mogla verjet. Naslednji dan sem se zbudila in šla na stranišče - odluščil se je čep. Izgledal je pa prozoren, limast z nekaj rdečimi nitkami in ni ga bilo dosti. Takoj je začela počasi odtekat plodovnica in nato so se začeli popadki, ki so se samo še stopnjevali. Punce, ne mislit, da se nič ne dogaja. Lahko se. Tudi raven CTG še nič ne pomeni.
|