ajtak
|
Tole sem poslala na artplet, ki ureja te pakete: Pozdravljeni,Nekje sem zasledila, da so v pripravi novi paketi za novorojenčke, pa me zanima ali je informacija resnična in če je, kdaj bodo na voljo oz. kje se da izvedeti kaj o vsebini novih paketov. Našega dojenčka pričakujemo konec novembra naj izbiram še med paketi, ki so predstavljeni na strani www.novorojencek.com ali pocakam na nove? In dobila takle odgovor: Pozdravljeni! Res je Ministrstvo za delo,družino in socialne zadeve izdalo javni razpis za nove zavitke. Dokumentacija je na http://www.mddsz.gov.si/si/javna_narocila/javni_razpisi/?tx_t3javnirazpis_pi1%5Bshow_single%5D=793. Pa če povzamem na kratko: po novem bosta dva fiksna zavitka (A in B) ter tako imenovani E-zavitek za katerega bodo starši sami lahko izbrali vsebine iz ponujenih izdelkov. Kaj pa bo vse notri pa je odvisno od ponudnika, ki bo izbran. En del so obvezne vsebine, en del pa se lahko da v zavitek. V A zavitku bo glavni izdelek avtosedež z Isofix vpenjanjem v B pa lesen stolček. Zraven bodo seveda še tekstil in varnostni pripomočki (kresnička, varovala za vtičnice, ščitniki za ostre vogale, zaščitni mehanizem za zapiranje oken, predalov, omar,..). Za e-zavitek pa se bo dalo izbirati med vsemi zadevami iz A in B ter še nekaj večjimi zadevami (voziček, posteljica, posteljni vložek, previjalna miza, potovalna postelja, banjica). To je na kratko o tem Glede na to, da imate rok konec novembra pa mislim, da bi se izšlo tudi za nove, saj je na domači strani Ministrstva tudi moč najti tole: V katerem roku se uveljavlja pravica do pomoči ob rojstvu otroka? Pravico uveljavlja eden od staršev 60 dni pred predvidenim datumom poroda oziroma najkasneje 60 dni po rojstvu otroka. Po tem roku pravice ni več mogoče uveljaviti. Lep pozdrav Edvard Drolc, Artplet Upam, da vam kaj pomaga Lahko noč!