|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prepis stanovanja
25.9.2007 21:12:08   
Vrtnica79
Pozdravljeni!

Ne vem če sem sploh na pravem forumu, pa vseeno. Zanima me kaj sploh rabiš pri notarju ko želiš stanovanje prepisat na svoje ime?
Midva z partnerjem sva namreč odkupila stanovanje od njegovega očeta že pred enim letom, pa še zdaj nismo naredili prepisa. Zdaj pa je že skrajni čas da uredimo še to zadevo. Ali rabiš zraven tudi vpis v zemljiško knjigo? Pa približno koliko stane takšna overitev?

Vsak nasvet bi mi prišel prav. Hvala!

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
25.9.2007 21:37:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vrtnica79)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prepis stanovanja
25.9.2007 22:10:12   
Vrtnica79
Saj ta vpis v zemljiško knjigo me pravzaprav najbolj skrbi! Njegov oče namreč tega nima urejeno. Takrat ko so to urejali je sicer plačal položnice za ta vpis, ko pa bi moral priti podpisati še papirje pa je nekaj zbrklal in jih ni šel podpisati! Sedaj pa tisti gospod ki mu je to takrat urejal pravi da mora počakat na nov zakon, da mu lahko izda ta zemljiško knjižni izpisekuser posted image  Ali to pomeni da sedaj morava čakati na ta nov zakon? Nič mi ni jasno........

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prepis stanovanja
25.9.2007 22:39:01   
abj
Zemljiško knjižni izpis je obvezno potrdilo o lastništvu. Preveri, kdo je v zemljiški knjigi sploh vpisan kot lastnik, oziroma če je vpis etažne lastnine sploh opravljen. Če ni, vas čaka še tnjeva pot.
Preden darilno ali prodajno pogodbo overiš pri notarju, moraš še na davčno.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prepis stanovanja
26.9.2007 8:06:35   
*pepelka*
Poglej na e zemljiški knjigi. Tam si lahko naročiš izpis iz zk in boš točno videla kdo je dejanski lastnik nepremičnine. Če oče ni vpisan kot lastnik in je vam a stanovanje prodal, bo še zelo zakomplicirano, saj v tem primeru ni prodajal svoje nepremičnine, temveč tujo.
Ko smo mi urejali prepis stanovanja, smo vse urejali preko odvetnice. Njej smo plačali vse stroške, tudi za notarja in koleke, kasneje pa smo prejeli na dom še račun za plačilo sodne takse, ki jo plačaš pri vpisu v zk. Točnega zneska ti ne vem povedati, a se mi zdi, da je bilo nekako 120 ali 140 tisoč tolarjev danih odvetnici, potem pa je bilo še nekaj okoli 20 tisoč sodnih stroškov za vpis v zk.

(odgovor članu abj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prepis stanovanja
26.9.2007 8:31:45   
nuala
Nisem čisto razumela vprašanja.
Če sta od očeta stanovanje odkupila, mora obstajati kupoprodajna pogodba. Ta je morala biti overjena pri notarju, plačan je moral biti davek od prodaje nepremičnine ter takse.
Če oče ni bil vpisan v zemljiško knjigo kot lastnik nepremičnine, se je za lasnika izkazoval ali z verigo pogodb, ali pa s kakšno drugo listino ( npr. odločbo o dedovanju ).
Če je vpis stanovanja v zemljiško knjigo urejalo podjetje, oče pa je za to plačal, se obrnite na to podjetje in vprašajte, kako in kaj. V tem primeru , če stanovanje ni vpisano na očeta, bosta vidva odnesla tja vajino kupoprodajno pogodbo, in bo podjetje vpisalo vaju.

Torej, najprej se pozanimajte:
- ali je oče vpisan v zemljiško knjigo
- ali je za vpis pooblastil kakšno podjetje
- s čim se je ob vpisovanju izkazoval za lastnika

In nikar ne najemjte odvetnika za take stvari. Tudi kupopr. pogodba v obliki notarskega zapisa samo stane. rajši se malo pozanimajte in potrudite, pa bo.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prepis stanovanja
26.9.2007 11:44:42   
Vrtnica79
Midva sva od očeta kupila to stanovanje in mu dala denar na roko. Nismo nikjer delali nobene pogodbe ali karkoli drugega!
Sedaj pa bi midva rada to stvar uredila, saj ni nikjer zabeleženo da je to stanovanje zdaj najino. Vem da se mora narediti kupoprodajna pogodba, ampak problem je z to zemljiško knjigo. Njegov oče je namreč vse to plačal podjetju ki ureja te z. k. zadeve (ima tudi vsa potrdila o tem) le podpisal ni potem tistega potrdila ko bi ga moral prejeti. Tako da mu potrdila potem niso izdali! Zdaj pa to podjetje trdi da če želimo to potrdilo dobit moramo čakat na nov zakon. To se pravi da ne bomo morali narediti prepisa dokler ne bo nov zakon sprejet ali kajuser posted image

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prepis stanovanja
26.9.2007 17:17:03   
sazi
nisem ekspert, zato samo 1 nasvet
ko gre za nepremičnine so v igri "precej veliki denarji", zato pojdi nujno do kakega odvetnika, ki se ukvarja s temi zadevami, da boste vse izpeljali tako, kot je treba
raje nekaj denarja za odvetnika, kot da gre potem vse v ...

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?